Αγορά Victoria Arduino Eagle One Prima

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
ToxikBean
Μηχανή:: LM PB
2η Μηχανή:: ECM classika PID
Μύλος:: Mazzer ZM
2ος Μύλος:: Baratza Forte BG
Οι καφέδες μου:: Filter coffee. Espresso. Long Black
Επικοινωνία:

Re: Αγορά Victoria Arduino Eagle One Prima

Δημοσίευση από ToxikBean » Τετ Απρ 21, 2021 1:33 am

Η μηχανή καφέ VA e1 Prima είναι φανταστική σαν ποιότητα και απόδοση. Δούλεψα πάνω της για 2 μέρες στην Μελβούρνη κ έχω προσωπική εμπειρία. Είναι νέα τεχνολογία συγκρινόμενη με τις LM mini και GS3. Σαφώς ανώτερη από την mini και πολύ κοντά στην GS3 η οποία όμως είναι δυσανάλογα ακριβή.
Ποσό την βρήκες εδώ στην Ελλάδα την VA e1 Prima; Σκέφτομαι να πάρω κι εγώ μια.
Τώρα σχετικά με μύλο άλεσης του καφέ, φίλε μου μόνο δυο επιλογές έχεις για πολύ πολύ καλούς μύλους.
1. Lagom P64 Flat Burr Grinder
Burr choice: SSP - Unimodal ή High Uniformity
2. Mahlkoenig E65s
Τέλος, αν δεν έχεις εμπειρία να χειρίζεστε επαγγελματική μηχανή καφέ, στο υπογράφω τους πρώτους 1-2 μήνες το καφές που θα πίνεις θα είναι ...shit (έχεις πολλά να μάθεις) (θα πρέπει να κανείς τουλάχιστον 20 καφέδες την ημέρα για να μπεις στο πετσί του ..καλά μην τους πιεις και όλους!! 😂😂)
Αλλά μετά θα καταλάβεις πραγματικά τι θα πει ΚΑΛΟΣ ΚΑΦΕΣ .. και δεν θα ξαναγυρίσεις ποτέ πίσω!!
Να αγοράζεις single origin specialty σπόρους καφέ κατευθείαν από roasters και να κανείς blends μόνος σου. Να είναι πάνω από 86+ Cupping score με αναγραφόμενη ημερομηνία ψησίματος όχι παλιότερη από 2 εβδομάδες, αλλά αν είναι φρέσκος να τον αφήνεις να κάνει degas περίπου 9/10 μέρες για να απολαμβάνεις τα μέγιστα.
Happy espresso brewings

giorgos.b
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Bianca
Μύλος:: Niche Zero

Δημοσίευση από giorgos.b » Πέμ Απρ 22, 2021 12:00 am

ToxikBean έγραψε:
Τετ Απρ 21, 2021 1:33 am
Σίγουρα τη φέρνει το mokka https://mokka.coffee/p/μηχανή-εσπρέσο-v ... o-machine/
Μάλιστα τις προάλλες που πήγα να πάρω καφέ είδα μία μπροστά μου σε μια παλέτα

Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas

Δημοσίευση από PublicDomain » Πέμ Απρ 22, 2021 2:20 pm

giorgos.b έγραψε:
Πέμ Απρ 22, 2021 12:00 am
ToxikBean έγραψε:
Τετ Απρ 21, 2021 1:33 am
Σίγουρα τη φέρνει το mokka https://mokka.coffee/p/μηχανή-εσπρέσο-v ... o-machine/
Μάλιστα τις προάλλες που πήγα να πάρω καφέ είδα μία μπροστά μου σε μια παλέτα
ενδιαφέρον :oneup:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

Jimskord
Όνομα: Jimmy
Μηχανή:: Vic Arduino E1 Prima
Οι καφέδες μου:: Mokka/Samba/Handpickers/Area51

Δημοσίευση από Jimskord » Σάβ Ιουν 07, 2025 3:52 pm

Fast forward 4 χρόνια μετά…
Τελικά την μηχανή την παράγγειλα τον Αύγουστο του 2021 και την παρέλαβα τέλη Σεπτεμβρίου. Την πήρα από τον ΜΟΚΚΑ ο οποίος ήταν και ο πιο φθηνός από τους εμπόρους που ρώτησα, και επίσης μου φάνηκε και πιο πρόθυμος να με βοηθήσει με ότι χρειάστηκε. Μύλο αν και ήθελα καλύτερο κατέληξα στον Niche Zero καθώς η μηχανή ήταν τεράστια για τον πάγκο μου,- δεν υπολόγισα καλά τις διαστάσεις- και δεν χόραγε κυριολεκτικά τίποτα μεγαλύτερο. Αν θυμάμαι καλά την πλήρωσα τελική γύρω στα 4Κ. Ελαφρώς αυξημένα από τα 3660 που την είχα βρει 3 μήνες νωρίτερα καθώς είχαν ανε ναι οι τιμές τους και τώρα την βλέπω κοντά στα 5Κ ( και σε ορισμένα μαγαζιά 5600€). Ο μετρητής της μηχανής έχει γράψει

Jimskord
Όνομα: Jimmy
Μηχανή:: Vic Arduino E1 Prima
Οι καφέδες μου:: Mokka/Samba/Handpickers/Area51

Δημοσίευση από Jimskord » Σάβ Ιουν 07, 2025 4:22 pm

Μου έκοψε για κάποιο λόγο το κατεβατό και τρελάθηκα… πάμε πάλι από την αρχή…

Έχει γράψει 4000 δόσεις καφέ και μια 200αρια κύκλους αυτόματου πλυσίματος με φάρμακο.

Εχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την επιλογή μου καθώς έχω πιει απίστευτους καφέδες και έχω μπει για τα καλά στον κόσμο του specialty coffee. Σε σημείο να μη μπορώ να πιω καφέ από έξω.

Προβλήματα τώρα: 2 φορές χρειάστηκε το σέρβις στο οποίο ο ΜΟΚΚΑ ανταποκρίθηκε πλήρως και τον ευχαριστώ θερμά μια εντός και μία εκτός εγγύησης. Εντός είχα χαλάσει ο αισθητήρας ύπαρξης portafilter και δεν έκανε αυτόματο purge όταν εβγαζες το Pf και μια δεύτερη εκτός εγγύησης που κάηκε μια θερμική ασφάλεια που έχει και μου την άλλαξαν κ δωρεάν.

Τώρα η περιπέτεια ξεκίνησε πριν 15 μέρες και έχει ως εξής:
Άναβει την μηχανή η σύζυγος το πρωί και μετά από 5-6 λεπτά (πριν έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας) ρίχνει το ρελε του σπιτιού. Με ξυπνάει, κλείνω μηχανή σηκώνω ρελέ και λέω μπορεί να ήταν τυχαίο… ξαναανοιγω μηχανή και μετά από 6-7 λεπτά πάλι ρελε.

Ως βλακας και εθισμένος καφεινομανής δε το βάζω κάτω και ξανά σηκώνω ρελέ και ανάβω πάλι μηχανή. Αυτή τη φορά μαγικά η πίεση στο μανόμετρο ανεβαίνει και η μηχανή έρχεται σε κατάσταση λειτουργίας. Λέω τυχαίο θα ήταν.
Πάω να φτιάξω αφρόγαλο και με το που πατάω το κουμπί η πίεση στο μανόμετρο πέφτει σχεδόν στο μηδέν. Με το που το άφηνα το κουμπί ξαναγινοταν πίεση αλλά με το που το πάταγα όσες φορές κ να το προσπάθησα η πίεση ασθενική κοντά στο μηδέν.
Λέω δε βαριέσαι θα φτιάξω εσπρέσο. Φτιάχνω έναν εσπρέσο και με το που πατάω το κουμπί να σταματήσει η εκχύλιση και βγάζω το pf ακούω ένα τσαφ από τη μηχανή και κλίνει μόνη της οθόνη πληκτρολόγιο.
Κλείνω από κεντρικό διακόπτη ο οποίος ακόμα φωτίζετε αλλά όσες φορές και να ξανά ανοίξω δεν ανάβει οθόνη ούτε ζεσταίνεται η μηχανή. Μόνο το λαμπάκι του διακόπτη ανάβει.

Εδώ να πούμε ότι είναι η χειρότερη εποχή για τα σέρβις καθώς λόγω φόρτου εργασίας και επειδή δεν είμαι καφετέρια με είχαν στο περίμενε 15 μέρες. Σήμερα ευτυχώς ήρθαν κ την πήραν. Εχω ακούσει ως τώρα για βαλβίδα πίεσης, αντίσταση μπόιλερ, ρελε μηχανής, μέχρι και πλακέτα. Ολα υποθέσεις βέβαια καθώς έγιναν με τεχνικούς τηλεφωνικά μετά την αφήγηση αυτών που σας έγραψα και εδώ.

Ακούω προβλέψεις καθώς ίσως να έχετε κάποιοι αντίστοιχες εμπειριες. Φυσικά δε μετανιώνω ποτέ για την μηχανή μου έχει χαρίσει 4 χρόνια απίστευτους καφέδες χωρίς κιχ απλά ξενέρωσα που έχω μείνει τώρα 15 μέρες χωρίς καφέ και θεός ξέρει πόσο ακόμα. ΥΓ παίρνω τώρα απέξω και λέω πως έπινα τόσα χρόνια…

Με εσπρεσικους χαιρετισμούς,
Τζίμης

Απάντηση