Ποσό την βρήκες εδώ στην Ελλάδα την VA e1 Prima; Σκέφτομαι να πάρω κι εγώ μια.
Τώρα σχετικά με μύλο άλεσης του καφέ, φίλε μου μόνο δυο επιλογές έχεις για πολύ πολύ καλούς μύλους.
1. Lagom P64 Flat Burr Grinder
Burr choice: SSP - Unimodal ή High Uniformity
2. Mahlkoenig E65s
Τέλος, αν δεν έχεις εμπειρία να χειρίζεστε επαγγελματική μηχανή καφέ, στο υπογράφω τους πρώτους 1-2 μήνες το καφές που θα πίνεις θα είναι ...shit (έχεις πολλά να μάθεις) (θα πρέπει να κανείς τουλάχιστον 20 καφέδες την ημέρα για να μπεις στο πετσί του ..καλά μην τους πιεις και όλους!!
Αλλά μετά θα καταλάβεις πραγματικά τι θα πει ΚΑΛΟΣ ΚΑΦΕΣ .. και δεν θα ξαναγυρίσεις ποτέ πίσω!!
Να αγοράζεις single origin specialty σπόρους καφέ κατευθείαν από roasters και να κανείς blends μόνος σου. Να είναι πάνω από 86+ Cupping score με αναγραφόμενη ημερομηνία ψησίματος όχι παλιότερη από 2 εβδομάδες, αλλά αν είναι φρέσκος να τον αφήνεις να κάνει degas περίπου 9/10 μέρες για να απολαμβάνεις τα μέγιστα.
Happy espresso brewings