Gaggia color
-
- Όνομα: ΗΛΙΑΣ
- Μηχανή:: GAGGIA COLOR
- 2η Μηχανή:: GRAN DELUXE
- Μύλος:: CRAEF 702
- Οι καφέδες μου:: IPPANEMA ... LAVAZZA...
Gaggia color
Καλήμερα έχω στην κατοχή μου την αναφερόμενη του τίτλου μετά από πολύ προσπάθεια την έμαθα βγάζω ωραία καφεδάκια απλά θέλω από κάποιον που γνωρίζει η την είχε στην κατοχή του. Είναι φυσιολογικό το τανκ του νερού όταν την ανάβουμε την μηχανή μετά από 6 λεπτά σε αδράνεια να βράζει το νερό και με αποτέλεσμα να είναι ζεστό μέσα στην δεξαμενή νερού.
-
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: lelit pl042temp
- 2η Μηχανή:: Flair 58+
- Μύλος:: DF64P
- 2ος Μύλος:: Kingrinder K6
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt,New York,Moka efti,TAF
Re: Gaggia color
αν καταλαβα σωστα, μαζι με το μποιλερ ζεσταίνεται και το δοχειο νερου...το ίδιο έκανε και σε εμένα, γιατί έχει δύο σωληνάκια, το ένα πάει στην αντλία και το δεύτερο δεν ειναι επιστροφή από την opv αλλά από οσο θυμάμαι από το μποιλερ κατι σαν..."βαλβιδα ασφαλείας" σαν "Εξαερισμός" που όταν έβραζε το νερό στο μποιλερ το 2ο σωληνάκι έβγαζε ατμό πίσω στη δεξαμενή νερου. Αν την ανοίξεις θα το δεις.
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Από το boiler δεν γυρνάει ποτέ ζεστό νερό στο δοχείο. Το δοχείο ζεσταίνεται από τη θερμότητα που διαχέεται στον αέρα από το boiler.
Το ένα από τα δύο σωληνάκια τραβάει κρύο νερό από το δοχείο προς το boiler ενώ το άλλο (πάλι με κρύο νερό) είναι η επιστροφή από την opv η οποία απορρίπτει από το κύκλωμα ποσότητα νερού πίσω στο δοχείο για να ρυθμίσει την πίεση στην επιθυμητή.
H βαλβίδα που αναφέρεις είναι η λεγόμενη αναπνοής ή ασφαλείας και η δουλειά της είναι να σφραγίζει το boiler όταν το νερό αρχίσει να ζεσταίνεται και αρχίσει να δημιουργείται ατμός. Με το που κλείσει η βαλβίδα ξεκινάει να ανεβαίνει η πίεση μέσα στο boiler.
Το ένα από τα δύο σωληνάκια τραβάει κρύο νερό από το δοχείο προς το boiler ενώ το άλλο (πάλι με κρύο νερό) είναι η επιστροφή από την opv η οποία απορρίπτει από το κύκλωμα ποσότητα νερού πίσω στο δοχείο για να ρυθμίσει την πίεση στην επιθυμητή.
H βαλβίδα που αναφέρεις είναι η λεγόμενη αναπνοής ή ασφαλείας και η δουλειά της είναι να σφραγίζει το boiler όταν το νερό αρχίσει να ζεσταίνεται και αρχίσει να δημιουργείται ατμός. Με το που κλείσει η βαλβίδα ξεκινάει να ανεβαίνει η πίεση μέσα στο boiler.
Καλησπέρα velix
Συμβαίνει στο μοντέλο που έχεις αυτό που περιγράφεις. Μην αφήνεις το δοχείο του νερού με την στάθμη χαμηλά και επίσης την μηχανή για ώρες σε λειτουργία.
Εχει μία βαλβίδα στο πάνω μέρος του boiler και το ζεστό νερό επιστρέφει στο δοχείο του νερού. Η βαλβίδα αυτή ανοίγει λόγο μεγάλου διαφορικού του θερμοστάτη. Ετσι σε καθε κύκλο λειτουργίας του θερμοστάτη μία μικρή ποσότητα νερού επιστρέφει στο δοχείο.
Συμβαίνει στο μοντέλο που έχεις αυτό που περιγράφεις. Μην αφήνεις το δοχείο του νερού με την στάθμη χαμηλά και επίσης την μηχανή για ώρες σε λειτουργία.
Εχει μία βαλβίδα στο πάνω μέρος του boiler και το ζεστό νερό επιστρέφει στο δοχείο του νερού. Η βαλβίδα αυτή ανοίγει λόγο μεγάλου διαφορικού του θερμοστάτη. Ετσι σε καθε κύκλο λειτουργίας του θερμοστάτη μία μικρή ποσότητα νερού επιστρέφει στο δοχείο.
-
- Όνομα: ΗΛΙΑΣ
- Μηχανή:: GAGGIA COLOR
- 2η Μηχανή:: GRAN DELUXE
- Μύλος:: CRAEF 702
- Οι καφέδες μου:: IPPANEMA ... LAVAZZA...
Σας ευχαριστώ για της απάντησης σας όποτε δουλεύει κανονικά... γιατί ψιλό μπερδεύτηκα σε σχέση με την deluxe που σβήνει μετά απο 9 λεπτά και το νερό της μένει παγωμένο ... ενω στην color το ανάποδο.. ναι δεν την αφήνω, κάνω καφέ την αφήνω κάνα 20 λεπτό αν φτιάξω και δεύτερο και μετά την σβήνω. γιατί νόμιζα οτι μπορεί να έχει κάτι..
- dkstopo
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
άλλοι κάνουν κόλπα για να προθερμάνουν το νερό πριν μπει στο μποιλερ και σε εσένα γίνεται από μόνο του!!velix έγραψε: ↑Δευ Μαρ 08, 2021 4:54 pmΣας ευχαριστώ για της απάντησης σας όποτε δουλεύει κανονικά... γιατί ψιλό μπερδεύτηκα σε σχέση με την deluxe που σβήνει μετά απο 9 λεπτά και το νερό της μένει παγωμένο ... ενω στην color το ανάποδο.. ναι δεν την αφήνω, κάνω καφέ την αφήνω κάνα 20 λεπτό αν φτιάξω και δεύτερο και μετά την σβήνω. γιατί νόμιζα οτι μπορεί να έχει κάτι..

"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna