Θερμοκρασία καφέ 60°C
Θερμοκρασία καφέ 60°C
Καλησπέρα σε όλους,κάτοχος της Saeco Poemia HD 8323.Ξερω ότι δεν είναι κάποια αξιόλογη μηχανή και ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαι και νσ πάρω κάτι άλλο αλλά τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν.μετρησα τη θερμοκρασία του καφέ που βγαίνει από τη μηχανή και είναι 60°C.τι πρόβλημα πιστεύετε ότι υπάρχει?
- DgSensei
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Θερμοκρασία καφέ 60°C
Πόση ώρα την άφησες να ζεσταθεί πριν μετρήσεις; Πρέπει να την αφήσεις σίγουρα ένα 15-20λεπτο.
-
Rallakias
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
Θα αντιστρέψω το ερώτημα. Τι πρόβλημα θεωρείς οτι υπάρχει? Αν ήταν 70°C θα ήσουν ευχαριστημένος?
Ειναι μια χαρά η θερμοκρασια του καφέ που βγαίνει αν συνυπολογίσεις της (ανυπαρκτη) θερμοκρασιακή σταθερότητα της μηχανής , τις θερμικές απώλειες απο τα μέταλλα,τον καφέ τον ίδιο κτλ. Αν εσυ πίνεις καφέ και εισαι ευχαριστημενος , το θερμομετρο ας λέει οτι θέλει.
Ειναι μια χαρά η θερμοκρασια του καφέ που βγαίνει αν συνυπολογίσεις της (ανυπαρκτη) θερμοκρασιακή σταθερότητα της μηχανής , τις θερμικές απώλειες απο τα μέταλλα,τον καφέ τον ίδιο κτλ. Αν εσυ πίνεις καφέ και εισαι ευχαριστημενος , το θερμομετρο ας λέει οτι θέλει.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,την άφησα 15 λεπτά.το θέμα είναι ότι σίγουρα δεν πίνω καφέ όπως τον θέλω και σκέφτομαι περα από τη μηχανή που είναι χαμηλών προδιαγραφων αν έχει χαλάσει κάτι και είναι χειρότερος ο καφές λόγω της θερμοκρασίας που εκχυλισεται.ο καφές δεν παίζει ρόλο νομίζω γιατί η θερμοκρασία είναι ίδια με διαφορετικούς καφέδες και διαφορετικά κοψίματα από τον μύλο μου.
-
Alexandros
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Καλημέρα,litinakos έγραψε: ↑Τρί Φεβ 02, 2021 1:13 amΚαλησπέρα σε όλους,κάτοχος της Saeco Poemia HD 8323.Ξερω ότι δεν είναι κάποια αξιόλογη μηχανή και ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαι και νσ πάρω κάτι άλλο αλλά τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν.μετρησα τη θερμοκρασία του καφέ που βγαίνει από τη μηχανή και είναι 60°C.τι πρόβλημα πιστεύετε ότι υπάρχει?
έχεις κάποια παλαιότερη μέτρηση αναφοράς βάσει της οποίας θεωρείς ότι παρουσιάζει πρόβλημα; Πχ την είχες μετρήσει όταν την αγόρασες στους 70 και τώρα τη μετράς στους 60;
Πώς μέτρησες τη θερμοκρασία; Έχεις κάποιο αξιόλογο όργανο ταχύτητας και ακρίβειας; Έβαλες το θερμόμετρο στο φλυτζάνι αφού εκχυλίστηκε ο καφές;
Δεν έχω κάποια παλαιότερη μέτρηση αναφοράς γιατί τώρα με απασχόλησε το θέμα αλλά νόμιζα πως θα βγάζει γυρω στους 90 όπως όλες οι μηχανές.μαλλον κάποιο λαθος θα έκανα😛😛τη μέτρησα με θερμόμετρο φαγητού αφού εκχυλιστηκε ο καφές αμέσως στο ποτηράκι.Alexandros έγραψε: ↑Τρί Φεβ 02, 2021 10:30 amΚαλημέρα,litinakos έγραψε: ↑Τρί Φεβ 02, 2021 1:13 amΚαλησπέρα σε όλους,κάτοχος της Saeco Poemia HD 8323.Ξερω ότι δεν είναι κάποια αξιόλογη μηχανή και ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαι και νσ πάρω κάτι άλλο αλλά τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν.μετρησα τη θερμοκρασία του καφέ που βγαίνει από τη μηχανή και είναι 60°C.τι πρόβλημα πιστεύετε ότι υπάρχει?
έχεις κάποια παλαιότερη μέτρηση αναφοράς βάσει της οποίας θεωρείς ότι παρουσιάζει πρόβλημα; Πχ την είχες μετρήσει όταν την αγόρασες στους 70 και τώρα τη μετράς στους 60;
Πώς μέτρησες τη θερμοκρασία; Έχεις κάποιο αξιόλογο όργανο ταχύτητας και ακρίβειας; Έβαλες το θερμόμετρο στο φλυτζάνι αφού εκχυλίστηκε ο καφές;
- dkstopo
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
ασε την κουπα πανω να ζεσταθεί μαζι με την μηχανή και ζεστανε το φλυτζανι σου πριν κανεις τον καφε με λιγο νερό απο τον ατμό.
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
Ευχαριστώ για την απαντηση αλλά Το θέμα μου δεν είναι να πιω πιο ζεστό καφέ αλλά αν η ποιότητα του καφέ που παίρνω είναι πιο χαμηλή λόγω του ότι η μηχανή βγάζει καφέ στους 60° και όχι στους 90° και τι πρέπει να κάνω για να πάρω καλύτερο καφέ.
- dkstopo
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
κοσμοπόλιταν σελίδα 13
για σένα σελίδα 8
http://www.espressoitaliano.org/files/F ... _hq_en.pdf
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
Α,άρα καλή σχετικά είναι η θερμοκρασία που έχω στο φλυτζάνι.τα 9 bar που λέει δεν τα έχω άλλα θα κάνω μετατροπή στην opv με ελατήριο.οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις!dkstopo έγραψε: ↑Τρί Φεβ 02, 2021 11:08 amκοσμοπόλιταν σελίδα 13![]()
για σένα σελίδα 8
http://www.espressoitaliano.org/files/F ... _hq_en.pdf