Θερμοκρασία καφέ 60°C

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
litinakos

Θερμοκρασία καφέ 60°C

Δημοσίευση από litinakos » Τρί Φεβ 02, 2021 1:13 am

Καλησπέρα σε όλους,κάτοχος της Saeco Poemia HD 8323.Ξερω ότι δεν είναι κάποια αξιόλογη μηχανή και ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαι και νσ πάρω κάτι άλλο αλλά τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν.μετρησα τη θερμοκρασία του καφέ που βγαίνει από τη μηχανή και είναι 60°C.τι πρόβλημα πιστεύετε ότι υπάρχει?

Άβαταρ μέλους
DgSensei
Μηχανή:: Gaggia Classic PID
Μύλος:: Eureka Mignon Crono

Re: Θερμοκρασία καφέ 60°C

Δημοσίευση από DgSensei » Τρί Φεβ 02, 2021 9:12 am

Πόση ώρα την άφησες να ζεσταθεί πριν μετρήσεις; Πρέπει να την αφήσεις σίγουρα ένα 15-20λεπτο.

Rallakias
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Decent DE1XL
Μύλος:: Ek43s

Δημοσίευση από Rallakias » Τρί Φεβ 02, 2021 9:21 am

Θα αντιστρέψω το ερώτημα. Τι πρόβλημα θεωρείς οτι υπάρχει? Αν ήταν 70°C θα ήσουν ευχαριστημένος?
Ειναι μια χαρά η θερμοκρασια του καφέ που βγαίνει αν συνυπολογίσεις της (ανυπαρκτη) θερμοκρασιακή σταθερότητα της μηχανής , τις θερμικές απώλειες απο τα μέταλλα,τον καφέ τον ίδιο κτλ. Αν εσυ πίνεις καφέ και εισαι ευχαριστημενος , το θερμομετρο ας λέει οτι θέλει.

litinakos

Δημοσίευση από litinakos » Τρί Φεβ 02, 2021 10:21 am

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,την άφησα 15 λεπτά.το θέμα είναι ότι σίγουρα δεν πίνω καφέ όπως τον θέλω και σκέφτομαι περα από τη μηχανή που είναι χαμηλών προδιαγραφων αν έχει χαλάσει κάτι και είναι χειρότερος ο καφές λόγω της θερμοκρασίας που εκχυλισεται.ο καφές δεν παίζει ρόλο νομίζω γιατί η θερμοκρασία είναι ίδια με διαφορετικούς καφέδες και διαφορετικά κοψίματα από τον μύλο μου.

Alexandros
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Lelit Glenda
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA

Δημοσίευση από Alexandros » Τρί Φεβ 02, 2021 10:30 am

litinakos έγραψε:
Τρί Φεβ 02, 2021 1:13 am
Καλησπέρα σε όλους,κάτοχος της Saeco Poemia HD 8323.Ξερω ότι δεν είναι κάποια αξιόλογη μηχανή και ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαι και νσ πάρω κάτι άλλο αλλά τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν.μετρησα τη θερμοκρασία του καφέ που βγαίνει από τη μηχανή και είναι 60°C.τι πρόβλημα πιστεύετε ότι υπάρχει?
Καλημέρα,

έχεις κάποια παλαιότερη μέτρηση αναφοράς βάσει της οποίας θεωρείς ότι παρουσιάζει πρόβλημα; Πχ την είχες μετρήσει όταν την αγόρασες στους 70 και τώρα τη μετράς στους 60;

Πώς μέτρησες τη θερμοκρασία; Έχεις κάποιο αξιόλογο όργανο ταχύτητας και ακρίβειας; Έβαλες το θερμόμετρο στο φλυτζάνι αφού εκχυλίστηκε ο καφές;

litinakos

Δημοσίευση από litinakos » Τρί Φεβ 02, 2021 10:34 am

Alexandros έγραψε:
Τρί Φεβ 02, 2021 10:30 am
litinakos έγραψε:
Τρί Φεβ 02, 2021 1:13 am
Καλημέρα,

έχεις κάποια παλαιότερη μέτρηση αναφοράς βάσει της οποίας θεωρείς ότι παρουσιάζει πρόβλημα; Πχ την είχες μετρήσει όταν την αγόρασες στους 70 και τώρα τη μετράς στους 60;

Πώς μέτρησες τη θερμοκρασία; Έχεις κάποιο αξιόλογο όργανο ταχύτητας και ακρίβειας; Έβαλες το θερμόμετρο στο φλυτζάνι αφού εκχυλίστηκε ο καφές;
Δεν έχω κάποια παλαιότερη μέτρηση αναφοράς γιατί τώρα με απασχόλησε το θέμα αλλά νόμιζα πως θα βγάζει γυρω στους 90 όπως όλες οι μηχανές.μαλλον κάποιο λαθος θα έκανα😛😛τη μέτρησα με θερμόμετρο φαγητού αφού εκχυλιστηκε ο καφές αμέσως στο ποτηράκι.

Άβαταρ μέλους
dkstopo
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
Μύλος:: Super Jolly
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe

Δημοσίευση από dkstopo » Τρί Φεβ 02, 2021 10:56 am

ασε την κουπα πανω να ζεσταθεί μαζι με την μηχανή και ζεστανε το φλυτζανι σου πριν κανεις τον καφε με λιγο νερό απο τον ατμό.
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna

litinakos

Δημοσίευση από litinakos » Τρί Φεβ 02, 2021 10:59 am

dkstopo έγραψε:
Τρί Φεβ 02, 2021 10:56 am
ασε την κουπα πανω να ζεσταθεί μαζι με την μηχανή και ζεστανε το φλυτζανι σου πριν κανεις τον καφε με λιγο νερό απο τον ατμό.
Ευχαριστώ για την απαντηση αλλά Το θέμα μου δεν είναι να πιω πιο ζεστό καφέ αλλά αν η ποιότητα του καφέ που παίρνω είναι πιο χαμηλή λόγω του ότι η μηχανή βγάζει καφέ στους 60° και όχι στους 90° και τι πρέπει να κάνω για να πάρω καλύτερο καφέ.

Άβαταρ μέλους
dkstopo
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
Μύλος:: Super Jolly
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe

Δημοσίευση από dkstopo » Τρί Φεβ 02, 2021 11:08 am

litinakos έγραψε:
Τρί Φεβ 02, 2021 10:59 am
dkstopo έγραψε:
Ευχαριστώ για την απαντηση αλλά Το θέμα μου δεν είναι να πιω πιο ζεστό καφέ αλλά αν η ποιότητα του καφέ που παίρνω είναι πιο χαμηλή λόγω του ότι η μηχανή βγάζει καφέ στους 60° και όχι στους 90° και τι πρέπει να κάνω για να πάρω καλύτερο καφέ.
κοσμοπόλιταν σελίδα 13 :)

για σένα σελίδα 8
http://www.espressoitaliano.org/files/F ... _hq_en.pdf
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna

litinakos

Δημοσίευση από litinakos » Τρί Φεβ 02, 2021 11:46 am

dkstopo έγραψε:
Τρί Φεβ 02, 2021 11:08 am
litinakos έγραψε:
Τρί Φεβ 02, 2021 10:59 am
dkstopo έγραψε:
κοσμοπόλιταν σελίδα 13 :)

για σένα σελίδα 8
http://www.espressoitaliano.org/files/F ... _hq_en.pdf
Α,άρα καλή σχετικά είναι η θερμοκρασία που έχω στο φλυτζάνι.τα 9 bar που λέει δεν τα έχω άλλα θα κάνω μετατροπή στην opv με ελατήριο.οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :respekt:

Απάντηση