Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia

Δημοσίευση από Alex_Under » Κυρ Νοέμ 14, 2010 10:51 am

Σήμερα θα το παίξω κακός και ίσως δικαιολογημένα (το συμπέρασμα δικό σας).
Νομίζω ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τους πάντες με αποτέλεσμα να κάνουν εκπτώσεις στις παραμέτρους ποιότητας.
Ανοίγω αυτό το post για να καταδείξω τα μεγάλα σφάλματα στην ποιότητα κατασκευής της κατά κοινής ομολογίας καλύτερης home-espresso single boiler Μηχανής.
Έχουμε και λέμε. Την μηχανή την αγόρασα Φεβρουάριο οπότε είναι στην κατοχή μου κοντά στους 9,5 μήνες.
1ο Παράπτωμα: Σκουριές στο boiler.Με το που την βγάζω από το κουτί και ξεβιδώνω το άνω καπάκι ώστε να ξεκολήσω το προστατευτικό αυτοκόλλητο, μου αποκαλύπτεται το boiler και τα σημάδια σκουριάς που έχει
http://img23.imageshack.us/img23/9826/20100221050.jpg
Κατευθείαν στέλνω email με τις φωτογραφίες στο ιταλικό e-shop και παίρνω την παρακάτω απόντηση
I think that rust is the the result of the welding of the heating elements in the boiler as all boilers are more or less like yours ;anyway it doesn't affect the boiler been made of marine brass
2ο Παράπτωμα: Κακή χρωμίωση pf. Δεν περνάει ούτε μια βδομάδα χρήσης και το portafilter αρχίζει και ξεφλουδίζεται. Ναι καλά ακούσατε. Δεν έκανα κάτι λάθος, πιστέψτε με, θα είχα το θάρρος να το πω. Απλά σε κάποια σημεία προφανώς απέτυχε η χρωμίωση. Δεν ξέρω αν είναι θέμα εγγύησης (πιθανότατα είναι) αλλά δεν μπήκα καν στον κόπο.
http://img715.imageshack.us/img715/4062/img0566c.jpg
3ο Παράπτωμα: Κακή ποιότητα μεταλλικού περιβλήματος. Χαράσεται ακόμα....και με την σκέψη. Ειλικρινά το λέω. Έχω δει χαρακιές να δημιουργούνται ακόμη και επειδή το σκούπισα με την πετσέτα για τα πιάτα. Χάνει απτις πρώτες μέρες την γυαλάδα του και γεμίζει χιλιάδες τριχωειδή σημάδια. Που να χρησιμοποιούσα και το καπάκι για cup warmer. Θα ήταν ακόμα πιο χάλια.
http://img823.imageshack.us/img823/3871/img0565ki.jpg
4ο Παράπτωμα: Κακή εκτίμηση μήκους σωλήνα εισαγωγής στο boiler. Πολλοί παραπονιούνται ότι η Silvia είναι θορυβώδης και παράγει πολλές δονήσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς βρήκα την αιτία. Όπως είχα καταδείξει σε παλιότερο Post, η σωλήνα που φεύγει από την αντλία και πάει στην OPV είναι ελάχιστα πιο κοντή απ' όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να είναι τεντωμένη και να ακουμπάει στην γωνία που κάνει το εσωτερικό διαχωριστικό/πλάτη του ρεζερβουάρ. Όταν το πρωτοείδα, το μέταλλο είχε φαγωθεί από τις δονήσεις και πολύ φοβάμαι ότι αν την είχα αφήσει στην τύχη της κάποια στιγμή θα τρυπούσε η σωλήνα. Απλά απαράδεκτο. Επένδυσα εκεί την σωλήνα με μεταλλοταινία και στην γωνία που εφαπτόταν έβαλα ένα αυτοκόλλητο σφουγγαράκι από αυτά που χρησιμοποιούνται για μόνωση παραθύρων.
http://img30.imageshack.us/img30/7118/131lh.jpg
5ο Παράπτωμα: Κακή ποιότητα βαφής σκελετού. Χτες έκανα το καθιερωμένο διμηνιαίο καθαρισμό και ανακάλυψα κάτι που με άφησε κόκκαλο. Ο σκελετός, στο σημείο του tray αλλά και στις ενώσεις που κάνει η κάτω πλάκα με τις δύο κάθετες κολώνες, έχει σκουριάσει και έχει σκάσει το χρώμα. Δυστυχώς δεν τράβηξα φώτο για να δείξω πως ήταν πριν αλλά μόνο μετά αφότου έτριψα την σκουριά (όσο μπορούσα τουλάχιστον) και εφάρμοσα και λίγο WD40. Φαίνεται να μην έχει περαστεί κάποιου είδους μίνιο αλλά το χρώμα να εφαρμόστηκε κατευθείαν πάνω στο μέταλλο και ο σκελετός ΔΕΝ είναι stainless steel. Ποιός ξέρει τι θα γινόταν αν περνούσε απαρατήρητο μετά από 2-3 χρόνια (built to last σου λένε)
http://img815.imageshack.us/img815/7736/img0574p.jpg

http://img574.imageshack.us/img574/433/img0572w.jpg
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Χιλιάδες ικανοποιημένοι Home Baristas έχουν να λένε για τα "σωστά" υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένη η Silvia επικεντρώνοντας στην χρήση του ορείχαλκου. Συμφωνώ μαζί τους σε αυτό το σημείο. Απότι φαίνεται όμως έχουν γίνει (τώρα ή και από παλιά, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω) μεγάλες εκπτώσεις στην ποιότητα συναρμολόγησης και στα υπόλοιπα υλικά που απαρτίζουν τον σκελετό και το περίβλημα καθώς και στο φινίρισμα αυτών.
Ίσως πλέον να μην πρέπει να θεωρούμε "τίμια" την τιμή της Silvia "για αυτά που μας προσφέρει". Μάλλον θαπρεπε να την ρίχναν λίγο την τιμή. Όπως ακριβώς ρίξαν και την ποιότητα.

Υ.Γ. Και να σκεφτείτε όλα αυτά τα "στραβά" πέσαν σε κάποιον σαν και μένα που την προσέχει σαν τα μάτια του.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Νοέμ 14, 2010 11:38 am

H αλήθεια είναι ότι θα μπορέσω να σου απάντήσω σε 7,5 μήνες από τώρα αλλά μερικά σχόλια:

Στο 1 καλά θα ήταν να έστελνες το ίδιο email και στην Rancilio.

Στο 2. Πρώτον το έχεις αναφέρει αυτό στο forum; Εμένα πάντως μετά από δύο μήνες είναι χωρίς κανένα σημάδι. Μήπως έκανες καμιά αφαλάτωση όπως στο video των κοριτσιών; Δες και την απάντηση στο σχόλιο του greekespresso.
http://www.youtube.com/watch?v=bxpOBZyK9MA
Βέβαια η Gail και η Kat δεν είδαν κανένα πρόβλημα στην δική τους.

Στο 3. Αυτήν την ευαισθησία την εντοπίζω κυρίως στην πάνω πλάκα αλλά σε εμένα δεν φαίνεται τόσο έντονα και οι τριχωειδείς χαραγές είναι παράλληλες με "νερά" του μετάλλου. Πάντως και εγώ δεν θα έβαζα τίποτα πάνω εκεί.

Στο 4 δεν έχω κάποια άποψη.

Στο 5. Η αίσθηση μου είναι ότι εσύ κάτι έχεις κάνει λάθος ή κάποια αμέλεια σου. Δεν μπορεί να το είδες ξαφνικά. Είναι σε τόσο φανερό σημείο που κάθε βραδυ που θα άδειαζες το tray δεν μπορεί θα το είχες προσέξει τόσο καιρό. Για την ιστορία και εκεί μέχρι στιγμής δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.

Είσαι άτυχος γιατί οι περισσότεροι έχουμε νεότερες Silvia από εσένα. Περιμένω την άποψη του Bill και του Wοοdsman επί του θέματος.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

spyros
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Κυρ Νοέμ 14, 2010 11:50 am

Μπορώ να επιβεβαιώσω και εγώ πολλά από αυτά.Σκουριές όμως στο boiler και στο tray; :o .Καλά αυτό με το εξωτερικό της ήταν εμφανές από την στιγμή που την ξεπακέταρα.Είχα τοποθετήσει εξ 'αρχής μια πετσέτα και πάνω τα ποτηράκια και κανένα δυο εργαλεία που χρειάζονται,ωστόσο στην πρόσοψη της έχει σημάδια.Τέλος πολύ θόρυβο όταν δουλεύει η αντλία(εμφάνίστηκε ξαφνικά όμως όχι από την πρώτη μέρα).Λύθηκε επανατοποθετώντας τα λαστιχάκια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spyros την Κυρ Νοέμ 14, 2010 11:55 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Νοέμ 14, 2010 11:55 am

Ποιά επιβεβαιώνεις και πια όχι; Πχ για το pf το έχεις δει και εσύ; Επίσης σε πια λαστιχάκια αναφέρεσαι;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

spyros

Δημοσίευση από spyros » Κυρ Νοέμ 14, 2010 12:03 pm

2,3,4
Σχετικά με την αντλία ξεκίνησε να κάνει κάτι φοβερούς κραδασμούς όταν λειτουργούσε αλλά λύθηκε όπως εγραψα τοποθετώντας λαστιχάκια.
Σχετικά με το pf ξεφλουδίζε εκεί που κουμπώνει κυρίως και περιμετρικά πιο κάτω,έχω όμως καιρό να το χρησιμοποιήσω λόγω naked.Στο naked το οποίο είναι το ίδιο ακριβώς με αυθτό που δίνει η silvia αλλά διαμορφωμένο δεν έχω δει το παραμικρό.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Νοέμ 14, 2010 12:10 pm

Σπύρο πάλι δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λες για τα λαστιχάκια. Τι είναι αυτά τα λαστιχάκια και που τα έβαλες; Έκανες δηλαδή κάποια πατέντα;
Επίσης αυτό με το pf το αναφέρεις πουθενά και εσύ στο forum;

spyros

Δημοσίευση από spyros » Κυρ Νοέμ 14, 2010 12:20 pm

Με το pf δεν αναφέρω κάτι στο φόρουμ έτοιμο μονταρισμένο το πήρα.Η αντλία της silvia στηρίζεται σε κάτι λαστιχάκια ώστε να μην κάνει κραδασμούς εμένα είχε φύγει τελείως και στηριζόταν μόνο στη βάση.Όταν πήγα να το τοποθετήσω και πάλι είδα πως δεν καθόταν καλά και θα ήταν θέμα χρόνου να ξαναβγεί οπότε έκοψα από ένα μεγάλο λάστιχο που είχα καιτο έβαλα στην πλάτη της αντλίας.Τίποτα το ιδιαίτερο!

Άβαταρ μέλους
dalas
Όνομα: Αντώνης
Μύλος:: Ascaso i-mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)

Δημοσίευση από dalas » Κυρ Νοέμ 14, 2010 12:49 pm

Τη δικιά μου την έχω από τον Απρίλιο, περίπου 7 μήνες δηλαδή.

1. Δεν την έχω ανοίξει για να το ελέγξω. :roll:

2. Κανένα ξεφλούδισμα, είναι σαν καινούργιο.

3. Καμία εμφανής χάραξη, στο πάνω μέρος έχω βάλει πετσετούλα σχεδόν από την αρχή.

4. Ούτε εγώ έχω κάποια άποψη.

5. Πήγα και το έλεγξα τώρα, είναι άψογο.

Να προσθέσω ότι όταν έκανα αφαλάτωση (με dezcal) αφαίρεσα pf και showerscreen και όλα τα νερά έπεφταν με μεγάλη προσοχή σε πλαστικό μπολ.
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Κυρ Νοέμ 14, 2010 2:13 pm

Christos έγραψε: Στο 1 καλά θα ήταν να έστελνες το ίδιο email και στην Rancilio.
Η σκουριά στο boiler είναι το περισσότερο "αθώο" παράπτωμα απ'ολα. Όπως έγραψα η συγκεκριμένη φώτο είναι από την 1η μέρα μου με την Silvia. Μέχρι σήμερα, η κατάσταση είναι ακριβώς ίδια και απαράλλακτη που σημαίνει ότι αυτοί οι λεκέδες είναι "επίκτητοι", σκουριά που έσταξε δλδ εκεί από κάτι άλλο (στο email μου λέει από τις κολήσεις) και δεν είναι σκουριά του ορείχαλκου. Νομίζω ότι ο ορείχαλκος δεν σκουριάζει.
Christos έγραψε:Στο 2. Πρώτον το έχεις αναφέρει αυτό στο forum; Εμένα πάντως μετά από δύο μήνες είναι χωρίς κανένα σημάδι. Μήπως έκανες καμιά αφαλάτωση όπως στο video των κοριτσιών; Δες και την απάντηση στο σχόλιο του greekespresso.
http://www.youtube.com/watch?v=bxpOBZyK9MA
Βέβαια η Gail και η Kat δεν είδαν κανένα πρόβλημα στην δική τους.
Όχι Χρήστο δεν το έχω αναφέρει ποτέ στο forum. Δεν υπάρχει λόγος συγκεκριμένος, δεν προσπάθησα να το "κρύψω" απλά έγινε όπως γράφω από την πρώτη βδομάδα. Δεν είχα γραφτεί καν στο forum τότε. Μετά έμαθα να "ζω με αυτό" και το "έθαψα".
Όχι δεν είναι από Dezcal. Dezcal χρησιμοποίησα για πρώτη φορά αρκετούς μήνες μετά και αυτό αφότου είδα να γίνεται αναφορά εδώ μέσα στο forum. Εξάλλου ότι "ζημιά" έχω πάθει από dezcal είναι της μορφής πιτσιλιών αποχρωματισμού. Και όχι, δεν έχω κουμπωμένο pf όταν κάνω αφαλάτωση.
Christos έγραψε:Στο 4 δεν έχω κάποια άποψη.
Ξέρω ότι "τρέμεις" στην ιδέα να χρησιμοποιήσεις εργαλεία πάνω στην Silvia, αλλά αν ποτέ το κάνεις (και οποιοσδήποτε άλλος) θα με ενδιέφερε να ανέβαζες μια φώτο προφίλ του σημείου εκεί που ο σωλήνας προσεγγίζει (και στην δική μου περίπτωση ακουμπάει) το εσωτερικό διαχωριστικό.
Christos έγραψε:Στο 5. Η αίσθηση μου είναι ότι εσύ κάτι έχεις κάνει λάθος ή κάποια αμέλεια σου. Δεν μπορεί να το είδες ξαφνικά. Είναι σε τόσο φανερό σημείο που κάθε βραδυ που θα άδειαζες το tray δεν μπορεί θα το είχες προσέξει τόσο καιρό. Για την ιστορία και εκεί μέχρι στιγμής δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.
Δεν αδειάζω το tray κάθε βράδυ γιατί δεν γεμίζει. Και ο λόγος που δεν γεμίζει είναι ότι αποφεύγω να ρίχνω νερά μέσα σε αυτό. Temp Surfing κάνω μέσα στο ποτήρι του espresso ώστε να ζεσταίνεται και όταν καθαρίζω με το βουρτσάκι, πάντα από κάτω υπάρχει ταπεράκι. Το tray γεμίζει μόνο από την εκτόνωση της solenoid οπότε καταλαβαίνεις ότι κάνει πολύυυυυ καιρό να γεμίσει. Αλλά και να γέμιζε και να ξεχύλιζε, άσε που τα νερά θα φεύγαν από την τρύπα κάτω, αλλά και πάλι αυτό δεν δικαιολογεί την σκουριά που υπάρχει σε υψηλότερα σημεία, όπως στην ένωση της κολώνας με το tray.
Ο λόγος που δεν το πρόσεξα είναι ότι η σκουριά "έτρωγε το μέταλλο" κάτω από την μπογιά. Το αντιλήφθηκα μόνο όταν το ψηλάφησα με το χέρι μου και είδα ότι η μπογιά είχε ένα ελαφρύ φούσκωμα. Πήρα μια σπάτουλα και έξησα την σαθρή μπογιά και αποκαλύφθηκε η σκουριά.
Οπτικά αν το έβλεπες, δεν καταλάβαινες τίποτα. Έπρεπε να το πιάσεις για να το νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Christos έγραψε:Είσαι άτυχος γιατί οι περισσότεροι έχουμε νεότερες Silvia από εσένα.
Μα και η δικιά μου V3 είναι.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Νοέμ 14, 2010 2:51 pm

Μια διευκρίνιση. Το νεότερες αναφέρεται στον χρόνο κτήσης και όχι στο μοντέλο. Όσο για το tray εγώ το αδειάζω και μαζί με την σχάρα τα ξεπλένω κάθε μέρα. Αλλά εγώ πάλι τρώω υπερβολικά πολύ νερό.

Απάντηση