Lelit pl 41 em
-
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 16, 2019 11:00 am
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Lelit pl043mmi
- Οι καφέδες μου:: New York, buondi, dimello
Lelit pl 41 em
Καλημερα σας! Αποφάσισα κι εγώ να ανέβω επίπεδο και να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την τεχνική της παραγωγής εσπρέσο! Εδώ και λίγες μέρες είμαι περήφανος κάτοχος της lelit pl41em και του αντίστοιχου μυλου lelit pl043mmi... Μετά από αρκετούς πειραματισμους και πολύ διάβασμα έχω ήδη καταφέρει να πιω μερικούς πολύ καλούς καφέδες... Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν έχει κάποιος τον συγκεκριμένο συνδυασμό και με ποιους καφέδες βγάζει ιδανικό αποτέλεσμα... Πίνω κυρίως εσπρέσο και φρεντο εσπρέσο... Καπουτσίνο είτε ζεστός είτε κρύος δεν μου αρέσει... Αυτό που παρατήρησα είναι ότι από καφέ σε καφέ έχω τεράστια απόκλιση στο άλεσμα προκειμένου να πάρω σωστή εκχύλιση... Από coffe island τον extra που πήρα για πειραματισμό τώρα στην αρχή έπινα ωραίο καφέ στο 2.3 ενώ από ένα New york που τον είχα από παλιότερα αλεθα στο 1.2 και πάλι δεν είχα την εκχύλιση που θα πρεπε... Έχετε να προτείνετε κάποιον καφέ που να δίνει ωραίο αποτέλεσμα με τις 2 Ιταλίδες; ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
-
- Δημοσιεύσεις: 202
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 21, 2017 1:36 pm
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Mr Bean, Mokka, Cafeistas
Re: Lelit pl 41 em
Δες το παρακάτω νήμα που αφορά μαγαζιά που σερβίρουν specialty-φρέσκους καφέδες.
viewtopic.php?f=8&t=3885
Το 90% αυτών των μαγαζιών πουλάν, εκτός από το να σερβίρουν καφέ. Διάλεξε αυτά που λόγω τοποθεσίας σε βολεύουν και ξεκίνα να δοκιμάζεις φρέσκους καφέδες, ξεχώρισε κάποιους που σου αρέσουν και συζήτα με τους Barista για το αν οι καφέδες είναι εύκολοι ή δύσκολοι στην παρασκευή τους. Διάλεξε κάποιους εύκολους και μείνε σε αυτούς τους καφέδες μέχρι να πάρεις τον αέρα του εξοπλισμού σου. Δεν υπάρχουν καφέδες που να δίνουν καλό αποτέλεσμα με συγκεκριμένο εξοπλισμό, όλοι οι καφέδες εχουν τις ιδιαιτερότητές τους και εσύ με τον εξοπλισμό σου καλείσαι μετά από πειραματισμό να βρεις τις παραμέτρους αυτές (γραμμάρια δόσης, κόψιμο, πάτημα, θερμοκρασία, γραμμάρια παραγόμενου ροφήματος) που θα σου δώσουν αποτέλεσμα ικανοποιητικό για το δικό σου ουρανίσκο και τα δικά σου ρουθούνια. Ακούγεται λίγο χαοτικό, αλλά μόλις μπεις στο τριπάκι με τους φρέσκους καφέδες, ο πειραματισμός θα γίνει δεύτερη φύση σου.
viewtopic.php?f=8&t=3885
Το 90% αυτών των μαγαζιών πουλάν, εκτός από το να σερβίρουν καφέ. Διάλεξε αυτά που λόγω τοποθεσίας σε βολεύουν και ξεκίνα να δοκιμάζεις φρέσκους καφέδες, ξεχώρισε κάποιους που σου αρέσουν και συζήτα με τους Barista για το αν οι καφέδες είναι εύκολοι ή δύσκολοι στην παρασκευή τους. Διάλεξε κάποιους εύκολους και μείνε σε αυτούς τους καφέδες μέχρι να πάρεις τον αέρα του εξοπλισμού σου. Δεν υπάρχουν καφέδες που να δίνουν καλό αποτέλεσμα με συγκεκριμένο εξοπλισμό, όλοι οι καφέδες εχουν τις ιδιαιτερότητές τους και εσύ με τον εξοπλισμό σου καλείσαι μετά από πειραματισμό να βρεις τις παραμέτρους αυτές (γραμμάρια δόσης, κόψιμο, πάτημα, θερμοκρασία, γραμμάρια παραγόμενου ροφήματος) που θα σου δώσουν αποτέλεσμα ικανοποιητικό για το δικό σου ουρανίσκο και τα δικά σου ρουθούνια. Ακούγεται λίγο χαοτικό, αλλά μόλις μπεις στο τριπάκι με τους φρέσκους καφέδες, ο πειραματισμός θα γίνει δεύτερη φύση σου.