Gaggia Carezza Deluxe :)
-
- Δημοσιεύσεις: 430
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: LSM SM97
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες κυρίως :)
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Μια χαρά ειναι ο graef.. Η διαφορα ρουμε το επόμενο μοντέλο είναι ότι το επόμενο έχει περισσότερα στεπς. Καλό βέβαια, αλλά, για μένα, πάρε τον 702 κι αν θελήσεις καποια στιγμή αναβάθμιση, τον πουλάς και πας γι αλλα. Ριξε πάντως και μια ματιά στις αγγελίες εδώ στο φόρουμ ..υπάρχουν στα λεφτά αυτά καναδυο καλύτερες επιλογές και γενικα στο φόρουμ τον προσέχουμε τον εξοπλισμό μας χιχιχι
- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Carezza
- Μύλος:: Graef CM800
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Είδα έναν i2 mini προς πώληση και εκδήλωσα ενδιαφέρον. Σχετικά με τα άλλα ερωτήματα για το τι να κάνω με τη carezza έχεις κάτι να προτείνεις; Να καταργήσω τον μηχανισμό του porta filter για αρχή;
-
- Δημοσιεύσεις: 536
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica pid
- Μύλος:: Ek43s
- 2ος Μύλος:: Sette 270Wi
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Μην κανεις το portafilter unpressurised αν δεν εχεις πρώτα μυλο στη διάθεσή σου.Δεν θα μπορέσεις να πιείς καθόλου καφέ.
Μέχρι τότε αφού αγοράζεις αλεσμένο καφέ απέξω ,καλύτερα να ειναι πιο ψιλά αλεσμένος απο οτι νομίζεις παρά πιο χοντρά.Οταν ειναι πιο ψιλά αλεσμένος μπορείς να βάλεις λιγότερο καφέ για να ισορροπήσεις την αντίσταση του καφέ στο νερό.Οταν ειναι ομως πιο χοντρα απο οτι πρέπει δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να το διορθώσεις.
Μέχρι τότε αφού αγοράζεις αλεσμένο καφέ απέξω ,καλύτερα να ειναι πιο ψιλά αλεσμένος απο οτι νομίζεις παρά πιο χοντρά.Οταν ειναι πιο ψιλά αλεσμένος μπορείς να βάλεις λιγότερο καφέ για να ισορροπήσεις την αντίσταση του καφέ στο νερό.Οταν ειναι ομως πιο χοντρα απο οτι πρέπει δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να το διορθώσεις.
- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Carezza
- Μύλος:: Graef CM800
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Καλημέρα σηκώθηκα σήμερα να πιω φρέσκο κομμένο στο 1.2 για να δω τελικά να γίνεται χειρότερο νεροζούμι με μηδέν κρέμα. Νομίζω οτι η κοπέλα που τον έκοψε αντί για 1.2 έκοψε στο 2.
Τα νεύρα μου!
Τα νεύρα μου!

- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Carezza
- Μύλος:: Graef CM800
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Καλημέρα και πάλι!
Ήρθε και ο μύλος Graef CM800!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο για τη κουβεντούλα και την επεξήγηση για το μύλο!
Οπότε ακούω πως προχωράω. Καταργώ και το μηχανισμό στο porta filter και ξεκινάω δοκιμές;
Έχω πάρει για από 100γραμμάρια ενός μήνα καβουρδισμένους από coffeeisland. Colombia-El Salvador-Ethiopia
Ήρθε και ο μύλος Graef CM800!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο για τη κουβεντούλα και την επεξήγηση για το μύλο!

Οπότε ακούω πως προχωράω. Καταργώ και το μηχανισμό στο porta filter και ξεκινάω δοκιμές;
Έχω πάρει για από 100γραμμάρια ενός μήνα καβουρδισμένους από coffeeisland. Colombia-El Salvador-Ethiopia
-
- Δημοσιεύσεις: 536
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica pid
- Μύλος:: Ek43s
- 2ος Μύλος:: Sette 270Wi
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Εχω ξεκινησει με το ίδιο setup με εσένα!
Βγάλε το μηχανισμό απο το πορταφίλτερ και ξεκίνα δοκιμές.Sky is the limit!
Αν και θα βουτηχτείς πρώτα στο βούρκο των χυμμένων ξυδιών στο νεροχύτη. Απο εκει ξεκινήσαμε όλοι μας.
Βγάλε το μηχανισμό απο το πορταφίλτερ και ξεκίνα δοκιμές.Sky is the limit!
Αν και θα βουτηχτείς πρώτα στο βούρκο των χυμμένων ξυδιών στο νεροχύτη. Απο εκει ξεκινήσαμε όλοι μας.
- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Carezza
- Μύλος:: Graef CM800
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Η πρόταση του Νίκου που μου έδωσε το μύλο ήταν να παίξω μεταξύ 25-30 στις βαθμίδες.
Κατήργησα και το μηχανισμό της Gaggia.
Ξεκίνησα ζύγισμα για 16.5-17γραμμάρια δόσης με το μύλο στο 29-30 άρχισα να βγάζω στους σωστούς χρόνους 25-28 δευτερόλεπτα αρωματικά εσπρεσάκια με σχετικά καλή κρέμα χωρίς φυσαλίδες. Αυτό που με χαροποίησε ήταν οτι μπόρεσα να τα πιω και σκέτα (πίνω με ολίγη)
Επίσης πολύ σημαντικό οτι έβγαζα ομοιόμορφα μπισκοτάκια και στην εκχύλιση έτρεχε αργά και σχετικά σταθερά.
Καθημερινές δε ξερω αν θα βρω χρόνο για βιντεάκια αλλά το ΣουΚου θα ανεβάσω υλικό
Ευπρόσδεκτα σχόλια. Έλα και ζεστάθηκα λέμε!
Υ.Γ. σχετικά με τα ξύδια που πέταξα....πέταξα περίπου 5 προσπάθειες. Στην 6η και τελευταία ήρθα σε κάτι καλύτερο από αυτό που έφτιαχνα με τους έτοιμους κομμένους.
Κατήργησα και το μηχανισμό της Gaggia.
Ξεκίνησα ζύγισμα για 16.5-17γραμμάρια δόσης με το μύλο στο 29-30 άρχισα να βγάζω στους σωστούς χρόνους 25-28 δευτερόλεπτα αρωματικά εσπρεσάκια με σχετικά καλή κρέμα χωρίς φυσαλίδες. Αυτό που με χαροποίησε ήταν οτι μπόρεσα να τα πιω και σκέτα (πίνω με ολίγη)
Επίσης πολύ σημαντικό οτι έβγαζα ομοιόμορφα μπισκοτάκια και στην εκχύλιση έτρεχε αργά και σχετικά σταθερά.
Καθημερινές δε ξερω αν θα βρω χρόνο για βιντεάκια αλλά το ΣουΚου θα ανεβάσω υλικό

Ευπρόσδεκτα σχόλια. Έλα και ζεστάθηκα λέμε!

Υ.Γ. σχετικά με τα ξύδια που πέταξα....πέταξα περίπου 5 προσπάθειες. Στην 6η και τελευταία ήρθα σε κάτι καλύτερο από αυτό που έφτιαχνα με τους έτοιμους κομμένους.
- GeorgeS
- Δημοσιεύσεις: 14
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2019 5:57 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Carezza
- Μύλος:: Graef CM800
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia Carezza Deluxe :)
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Στην αρχή έμεινα παγωτό και τώρα κάθομαι και γελάω...
Πήγα να ρίξω το εσπρεσάκι μου στο σέηκερ για να φτιάξω ένα φρεντάκι και γλίστρησε το γυάλινο φλυτζανάκι και σφήνωσε στο σέηκερ. τόσο καλά που δε στάζει ούτε παίρνει αέρα.
Το εσπρεσάκι έχει μείνει μέσα στο σέηκερ και γω κάθομαι και ψάχνω λύση να το βγάλω χωρίς να το σπάσω. ούτε μαχαίρι δε πιάνει από το πλάι....
Υ.Γ. τελικά μετά από ένα 10λεπτο κοπάνημα στο χείλος του σεηκερ και γυρνώντας όλες τις πλευρές βγήκε....και πάω γραφείο δίχως καφεδάρα!
Στην αρχή έμεινα παγωτό και τώρα κάθομαι και γελάω...
Πήγα να ρίξω το εσπρεσάκι μου στο σέηκερ για να φτιάξω ένα φρεντάκι και γλίστρησε το γυάλινο φλυτζανάκι και σφήνωσε στο σέηκερ. τόσο καλά που δε στάζει ούτε παίρνει αέρα.
Το εσπρεσάκι έχει μείνει μέσα στο σέηκερ και γω κάθομαι και ψάχνω λύση να το βγάλω χωρίς να το σπάσω. ούτε μαχαίρι δε πιάνει από το πλάι....


Υ.Γ. τελικά μετά από ένα 10λεπτο κοπάνημα στο χείλος του σεηκερ και γυρνώντας όλες τις πλευρές βγήκε....και πάω γραφείο δίχως καφεδάρα!
