Gaggia Classic 2019 made in Italy
- anstelios
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Ατυχής η σύγκριση με το καφέ έξω??
Μα ο νέος που έρχεται εδώ για συμβουλή αυτό έχει ως μέτρο κ το λέει κ το ξαναλέει κιόλας... κι εσύ του λες να πάρει 1500 ευρώ εξοπλισμό, κ τον πήρε κ τώρα χτυπάει το κεφάλι του που παλεύει με μικρορυθμίσεις κ πόσες παραμέτρους κ καφέ δεν μπορεί φτιάξει!! Γι αυτόν τον άτυχο τι έχεις να πεις?
Όταν λοιπόν έρχεται ο νέος εδώ κ λέει ότι θέλω να φτιάξω καφέ σαν αυτό που πίνω έξω ή καλύτερο της τάδε κάψουλας, μη του απαντήσεις τπτ, αφού θεωρείς ατυχές κ άκυρο αυτό που λέει, μη του πεις να πάρει 1500 ευρώ εξοπλισμό,τόσο απλά, άσε να απαντήσει κάποιος άλλος που συμμερίζεται την άποψη του.
Μα ο νέος που έρχεται εδώ για συμβουλή αυτό έχει ως μέτρο κ το λέει κ το ξαναλέει κιόλας... κι εσύ του λες να πάρει 1500 ευρώ εξοπλισμό, κ τον πήρε κ τώρα χτυπάει το κεφάλι του που παλεύει με μικρορυθμίσεις κ πόσες παραμέτρους κ καφέ δεν μπορεί φτιάξει!! Γι αυτόν τον άτυχο τι έχεις να πεις?
Όταν λοιπόν έρχεται ο νέος εδώ κ λέει ότι θέλω να φτιάξω καφέ σαν αυτό που πίνω έξω ή καλύτερο της τάδε κάψουλας, μη του απαντήσεις τπτ, αφού θεωρείς ατυχές κ άκυρο αυτό που λέει, μη του πεις να πάρει 1500 ευρώ εξοπλισμό,τόσο απλά, άσε να απαντήσει κάποιος άλλος που συμμερίζεται την άποψη του.
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Αααααχ, εαν διαβάζατε και λίγο φυσική στο σχολείο (και εαν γινόταν και το μάθημα σωστά φυσικά) θα μπορούσες να υπολογίσεις πόσο πέφτει η θερμοκρασία του μποιλερ των 100 ή 150 γρ από τους 92 C μόλις μπουνε 30 ml νερό, θερμοκρασίας 20 C... Θέλω να πω ότι μπορεί μεν τα 30 ml να σου φαίνονται πολύ λίγα, αλλά αν το μποιλερ σου είναι 100 ml τότε η θερμοκρασία σου θα πέσει γρήγορα περίπου 20 C (σύμφωνα με πρόχειρο υπολογισμό) και θα κάνεις καφέ στους 70 C, το οποίο φυσικά σημαίνει ξινίλα και πέταμα! Σε ένα μποιλερ των 300 ml όμως η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι μόλις το 1/10 του 92, δηλαδή χοντρικά 9 C... Αν υπολογίσεις ότι η αντίσταση θα ανάψει άμεσα (επειδή έχεις το pid) και θα δώσει ενέργεια στο νερό, τότε η θερμοκρασία πέφτει ακόμα λιγότερο από 9 C, κατά τη διάρκεια των 25 sec του εσπρέσσο, οπότε είσαι σχετικά καλά. Μια μηχανή με μποιλερ του ενός ή των δύο λιτρων όμως σχεδόν δε θα καταλάβει τη διαφορά και θα εκχυλίζεις στους 92 C και τα 25 δευτερόλεπτα! Αυτό σημαίνει καλύτερη γεύση στο φλυτζάνι σου, με την προϋπόθεση φυσικά να έχουν τηρηθεί και οι υπόλοιποι κανόνες παρασκευής του καφέ...anstelios έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 07, 2019 11:42 pmΌσο αφορά το boiler, γι αυτό ανέφερα αρχικά τους 2 καφέδες την ημέρα, εμένα που θα φτιάξω ένα καφέ το πρωί κ ίσως έναν το απόγευμα, δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στο boiler με τα 30ml που θα μπούνε, με ενδιαφέρει τα 30 που θα βγούνε στην εκχύλιση του 1ου καφέ να είναι στην σωστή θερμοκρασία κ μετά δεν θα υπάρξει 2ος. Μήπως το έχω καταλάβει λάθος?? Είναι τέτοια η διαφορά που θα επηρεαστεί τόσο πολύ την θερμοκρασία που βγαίνει στην 1η εκχύλιση??
Κάνε το εξης πείραμα: Βράσε νερό πχ 50 ml και βάλε το σε ένα ποτήρι και μετά ρίξε άλλα 50 ml κρύο νερό και μέτρα θερμοκρασία. Θα δεις ότι είναι περίπου στους 50-60 C... Αν βάλεις όμως 300 ml βραστό νερό και προσθέσεις πάλι 50 ml τότε θα μετρήσεις κοντά στους 85-90 C. Γι'αυτό και η σωστή προθέρμανση της μηχανής παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα. Για να ζεσταθούν όλα τα μεταλλικά τμήματα και να μην απορροφούν θερμότητα κατά την εκχύλιση του καφέ.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
anstelios σου εξηγούμε τεχνικά την αδυναμία ενός μικρού boiler και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στη γεύση - ναι, έστω και για ένα καφέ!- αλλά φαίνεται οτι δεν σε ενδιαφέρει. Αν λοιπόν δεν ενδιαφέρεσαι για την ουσία, που προφανώς είναι η γεύση, ας μιλήσουμε πιο φιλολογικά.
Η gaggia με το ιστορικό όνομα τα τελευταία χρόνια πυροβολεί τα πόδια της. Αντί να εκμεταλλευτεί τη βαριά φανέλα της και να αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των enrtry level μηχανών, απαξιώνει τα προϊόντα της διατηρώντας στην παραγωγή μια σειρά κατ' ευφημισμό "εσπρέσο μηχανών" και 2 μοντέλων (classic & baby) που κάτι προσπαθούν να καταφέρουν. Ο κόσμος λάτρεψε το μοντέλο του 2014 και περίμενε με αγωνία τη νέα 2019 με πραγματικές αναβαθμίσεις. Δυστυχώς όμως αυτές δεν ήρθαν και προϊόντα σε παραπλήσια τιμή είναι αρκετά πιο ανταγωνιστικά.
Για να το ξεκαθαρίσω τα 2 μοντέλα classic & baby δεν είναι για πέταμα, απλώς στα ίδια λεφτά υπάρχουν πιο vfm επιλογές. Επομένως, αντί να σου προτείνουμε να πάρεις την gaggia, να χάσεις χρόνο κ χρήμα και μετά από λίγο καιρό να ψάχνεις για κάτι καλύτερο, σε προτρέπουμε να πας απευθείας σε κάτι που δοκιμασμένα θα σε συντροφεύσει για αρκετά χρόνια. Ακόμα και αν στη συνέχεια θέλεις να προχωρήσεις σε κάτι ακόμα καλύτερο, το πιο σοφό είναι να το κάνεις βήμα βήμα, γιατί δεν ξέρεις αν η διαδικασία θα σου αρέσει. Δεν θα πάρεις lamarzocco εξαρχής αν βαριέσαι να αλέθεις καφέ κάθε πρωί. Θα ξεκινήσεις με μια lelit και αν δεις οτι είναι το πάθος σου θα προχωρήσεις σύμφωνα με την τσέπη σου.
Από την άλλη δεν μπορώ να κατηγορήσω το παιδί που πήγε απευθείας σε καλό εξοπλισμό 1,5K. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει αν του κάνει σαν χόμπι, ρισκάρει και αποφασίζει οτι θέλει να παρακάμψει τα πρώτα στάδια. Ακόμα όμως κι αν στην πορεία το μετανιώσει, νομίζεις οτι ένας niche μεταχειρισμένος προς πώληση θα μείνει για πολύ καιρό σαν ανοιχτή αγγελία;
Μια τελευταία προτροπή: Αν οι καφετέριες που πίνεις καφέ έχουν υποδεέστερο αποτέλεσμα από την iperespresso, τότε πηγαίνεις σε λάθος μαγαζιά! Αν είσαι Αθήνα κάνε μια βόλτα από taf, kudu, taresso, mokka...και τόσα άλλα για να αποκτήσεις μια σωστή βάση σύγκρισης.
Η gaggia με το ιστορικό όνομα τα τελευταία χρόνια πυροβολεί τα πόδια της. Αντί να εκμεταλλευτεί τη βαριά φανέλα της και να αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των enrtry level μηχανών, απαξιώνει τα προϊόντα της διατηρώντας στην παραγωγή μια σειρά κατ' ευφημισμό "εσπρέσο μηχανών" και 2 μοντέλων (classic & baby) που κάτι προσπαθούν να καταφέρουν. Ο κόσμος λάτρεψε το μοντέλο του 2014 και περίμενε με αγωνία τη νέα 2019 με πραγματικές αναβαθμίσεις. Δυστυχώς όμως αυτές δεν ήρθαν και προϊόντα σε παραπλήσια τιμή είναι αρκετά πιο ανταγωνιστικά.
Για να το ξεκαθαρίσω τα 2 μοντέλα classic & baby δεν είναι για πέταμα, απλώς στα ίδια λεφτά υπάρχουν πιο vfm επιλογές. Επομένως, αντί να σου προτείνουμε να πάρεις την gaggia, να χάσεις χρόνο κ χρήμα και μετά από λίγο καιρό να ψάχνεις για κάτι καλύτερο, σε προτρέπουμε να πας απευθείας σε κάτι που δοκιμασμένα θα σε συντροφεύσει για αρκετά χρόνια. Ακόμα και αν στη συνέχεια θέλεις να προχωρήσεις σε κάτι ακόμα καλύτερο, το πιο σοφό είναι να το κάνεις βήμα βήμα, γιατί δεν ξέρεις αν η διαδικασία θα σου αρέσει. Δεν θα πάρεις lamarzocco εξαρχής αν βαριέσαι να αλέθεις καφέ κάθε πρωί. Θα ξεκινήσεις με μια lelit και αν δεις οτι είναι το πάθος σου θα προχωρήσεις σύμφωνα με την τσέπη σου.
Από την άλλη δεν μπορώ να κατηγορήσω το παιδί που πήγε απευθείας σε καλό εξοπλισμό 1,5K. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει αν του κάνει σαν χόμπι, ρισκάρει και αποφασίζει οτι θέλει να παρακάμψει τα πρώτα στάδια. Ακόμα όμως κι αν στην πορεία το μετανιώσει, νομίζεις οτι ένας niche μεταχειρισμένος προς πώληση θα μείνει για πολύ καιρό σαν ανοιχτή αγγελία;
Μια τελευταία προτροπή: Αν οι καφετέριες που πίνεις καφέ έχουν υποδεέστερο αποτέλεσμα από την iperespresso, τότε πηγαίνεις σε λάθος μαγαζιά! Αν είσαι Αθήνα κάνε μια βόλτα από taf, kudu, taresso, mokka...και τόσα άλλα για να αποκτήσεις μια σωστή βάση σύγκρισης.
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Ο espresso είναι δύσκολο καφές. Πρέπει σε πολύ μικρό χρονικό όριο και σε λίγο όγκο να αναδείξεις όλα τα καλά και να κρύψεις όλα τα άσχημα. Γι αυτό ο εξοπλισμός κοστίζει πολύ. Είναι νόμος αυτό και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση από μαρκετιστικες ιδέες τύπου κάψουλας.anstelios έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 07, 2019 11:42 pmΔεν μίλησα για ελιτισμό η κάτι τέτοιο, μίλησα για υπερβολή στις προτάσεις προς αρχάριους χρήστες.
Διαβάζω συνεχώς posts από χρήστες που μόλις αγόρασαν καλές μηχανές plust κ άνω, πως δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα, πως έχουν απογοητευτικά αποτελέσματα, πως δεν είναι ικανοποιημένοι, πως έχουν γκρίνια κτλ.. οκ κάποιοι μπορεί να τα καταφέρουν πιο μετά.. Πως ξέρεις όμως ότι ένας αρχάριος μπορεί να το αντέξει όλο αυτό κ του προτείνεις να αγοράσει 1500 ευρώ εξοπλισμό??
Όλοι ως νέοι χρήστες ταισαμε πολύ ξινιλα τον νεροχύτη και τσιτωσαμε τα νεύρα μας. Είναι η φυσιολογική πορεία της καμπύλης μάθησης.
Προσωπικά, πριν προτείνω κάτι, γράφω ότι ο εσπρέσο απαιτεί να ασχοληθείς. Να επενδύσεις χρόνο και διάθεση. Να διαβάσεις. ΕΑΝ υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, τότε επενδύεις ένα σημαντικό ποσό στον εξοπλισμό. Νομίζω ότι όλα τα μέλη αυτό κάνουν, έστω και έμμεσα, συνιστωντας να διαβάσει ο ενδιαφερόμενος το φόρουμ. Διαβάζοντας, λοιπόν, προκύπτουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.
- todoornot
- Δημοσιεύσεις: 337
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Flair Pro 2
- Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
- 2ος Μύλος:: Aergrind
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Να ξανατονίσω ότι αυτά που προτείνουν οι περισσότεροι φίλοι εδώ και που λίγο πολύ τα ασπάζεται και η διεθνής κοινότητα είναι: α) για espresso και β) για μηχανή ηλεκτρική. Με την λογική προφανώς ότι για αυτά ρωτάνε οι περισσότεροι.
Από κει και πέρα, αν και γενικά αναφέρεται συχνά για το Α), ίσως θα πρέπει να τονίζουμε ακόμα περισσότερο ότι:
Α) Μπορείς με έναν χειροκίνητο μύλο των 100 ευρώ (και ίσως λέω και πολλά) και ένα μόκα ποτ ή aeropress, ή v60 κλπ συν μια ζυγαριά, να πιεις πράγματα που ναι μεν δεν είναι espresso αλλά είναι γευστικές εμπειρίες που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει - αυτό το "φίλτρου" δυστυχώς δεν παραπέμπει σε κάτι τέτοιο και δυστυχώς πολλοί το αποκλείουν εύκολα όπως έγραψα και σε έναν φίλο πρόσφατα. Αυτή είναι πολύ καλή επιλογή και για να δεις αν "αντέχεις" την διαδικασία, ώστε να πας και σε ηλεκτρικό μύλο ή/και espresso στη συνέχεια
Β) και -συγγνώμη αν επιμένω-, ακόμα και σε espresso, έχεις την επιλογή που έκανα κι εγώ με χειροκίνητες μηχανές χωρίς boiler (flair, robot, ακόμα και forge) που ξεκινάνε από 200 περίπου ευρώ για flair, 300κάτι για την pro, μέχρι 400τόσα για το robot - το forge μάλλον συμφέρει μόνο αν είσαι Αμερική. Με τα συν και τα πλην τους αλλά σίγουρα με δυνατότητα για καλό espresso.
(Για κάψουλες δεν το συζητάμε - και όχι γιατί οι iperespresso που έχω πιο πολύ πείρα είναι τόσο κακές, μια χαρά κάνουν τη δουλειά στην ανάγκη, αλλά γιατί είναι ΤΟΣΟ κατώτερες από τα παραπάνω...)
Από κει και πέρα, αν και γενικά αναφέρεται συχνά για το Α), ίσως θα πρέπει να τονίζουμε ακόμα περισσότερο ότι:
Α) Μπορείς με έναν χειροκίνητο μύλο των 100 ευρώ (και ίσως λέω και πολλά) και ένα μόκα ποτ ή aeropress, ή v60 κλπ συν μια ζυγαριά, να πιεις πράγματα που ναι μεν δεν είναι espresso αλλά είναι γευστικές εμπειρίες που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει - αυτό το "φίλτρου" δυστυχώς δεν παραπέμπει σε κάτι τέτοιο και δυστυχώς πολλοί το αποκλείουν εύκολα όπως έγραψα και σε έναν φίλο πρόσφατα. Αυτή είναι πολύ καλή επιλογή και για να δεις αν "αντέχεις" την διαδικασία, ώστε να πας και σε ηλεκτρικό μύλο ή/και espresso στη συνέχεια
Β) και -συγγνώμη αν επιμένω-, ακόμα και σε espresso, έχεις την επιλογή που έκανα κι εγώ με χειροκίνητες μηχανές χωρίς boiler (flair, robot, ακόμα και forge) που ξεκινάνε από 200 περίπου ευρώ για flair, 300κάτι για την pro, μέχρι 400τόσα για το robot - το forge μάλλον συμφέρει μόνο αν είσαι Αμερική. Με τα συν και τα πλην τους αλλά σίγουρα με δυνατότητα για καλό espresso.
(Για κάψουλες δεν το συζητάμε - και όχι γιατί οι iperespresso που έχω πιο πολύ πείρα είναι τόσο κακές, μια χαρά κάνουν τη δουλειά στην ανάγκη, αλλά γιατί είναι ΤΟΣΟ κατώτερες από τα παραπάνω...)
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Έχει ξεφύγει το θέμα και χαλάει το topic της Gaggia 2019.
Αυτό τον αρνητισμό τον έχουμε ξαναδεί πολλές φορές δεν χωρούν πλέον επιχειρήματα.
Κάποιοι στο τέλος έπαθαν και έμαθαν όσοι τουλάχιστον είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για καλό espresso.
Αυτό τον αρνητισμό τον έχουμε ξαναδεί πολλές φορές δεν χωρούν πλέον επιχειρήματα.
Κάποιοι στο τέλος έπαθαν και έμαθαν όσοι τουλάχιστον είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για καλό espresso.
- anstelios
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Όντως Artisti δεν χωρούν επιχειρήματα γιατί απλά δεν υπάρχουν, δυστυχώς.
Ελπίζω να μην θεωρείτε επιχείρημα το ότι ο "άτυχος" που ξόδεψε 1500 ευρώ αλλά δεν τα κατάφερε, κάτι που συμβαίνει συχνά απ ότι βλέπω, μπορεί να τα βάλει αγγελία..
Να ξεκαθαρίσω οτι ο εξοπλισμός που γλυκοκοιτάζω κι εγώ κάπου εκεί κινείται, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με όσα είπα παραπάνω για τις προτάσεις προς αρχάριους.
Τελοσπάντων ας το κλείσουμε κι ας βασιστούμε στην ωριμότητα και την αυτογνωσία που πρέπει να έχει ο καθένας για να ζυγίσει τα πάντα και να αποφασίσει αν αξίζει να κάνει αυτή την επένδυση
Ευχαριστώ όλους για τις τεχνικές λεπτομέρειες στο θέμα του boiler.
Η ένστασή μου σε αυτό έχει να κάνει με το πόσο επηρεάζεται η θερμοκρασία της 1ης εκχύλισης στο νερό που πέφτει στο φλυτζάνι.
Δεν έχω βέβαια λόγο να μην πιστέψω όσα μου λέτε μιας και δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Συνεχίζει να μου φαίνεται περίεργο πως παντού διαβάζω πολύ καλα σχόλια για όλες τις classic και την 2019, αλλά εδώ την έχουμε στείλει στο πυρ το εξώτερον.
Η παλιά Classic πριν το 2014 για την οπόια έχουν γραφτεί διθύραμβοι, το ίδιο μικρό αλουμινένιο boiler δεν είχε??
Ελπίζω να μην θεωρείτε επιχείρημα το ότι ο "άτυχος" που ξόδεψε 1500 ευρώ αλλά δεν τα κατάφερε, κάτι που συμβαίνει συχνά απ ότι βλέπω, μπορεί να τα βάλει αγγελία..
Να ξεκαθαρίσω οτι ο εξοπλισμός που γλυκοκοιτάζω κι εγώ κάπου εκεί κινείται, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με όσα είπα παραπάνω για τις προτάσεις προς αρχάριους.
Τελοσπάντων ας το κλείσουμε κι ας βασιστούμε στην ωριμότητα και την αυτογνωσία που πρέπει να έχει ο καθένας για να ζυγίσει τα πάντα και να αποφασίσει αν αξίζει να κάνει αυτή την επένδυση
Ευχαριστώ όλους για τις τεχνικές λεπτομέρειες στο θέμα του boiler.
Η ένστασή μου σε αυτό έχει να κάνει με το πόσο επηρεάζεται η θερμοκρασία της 1ης εκχύλισης στο νερό που πέφτει στο φλυτζάνι.
Δεν έχω βέβαια λόγο να μην πιστέψω όσα μου λέτε μιας και δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Συνεχίζει να μου φαίνεται περίεργο πως παντού διαβάζω πολύ καλα σχόλια για όλες τις classic και την 2019, αλλά εδώ την έχουμε στείλει στο πυρ το εξώτερον.
Η παλιά Classic πριν το 2014 για την οπόια έχουν γραφτεί διθύραμβοι, το ίδιο μικρό αλουμινένιο boiler δεν είχε??
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Φάσκεις και αντιφάσκεις συνεχώς στα όρια του τρολαρίσματος. Προσωπικά το σταματάω εδώ γιατί όντως χαλάμε το νήμα.
- anstelios
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Γιατί το λές αυτό?
Απλά δεν έχετε καταλάβει ότι η ένστασή μου σε όλο αυτό δεν έχει να κάνει με το κόστος λόγω των αυστηρών απαιτήσεων της παρασκευής espresso, αυτό είναι κατανοητό.
Το πρόβλημα είναι το ποσο εύκολα προτείνουμε σε ένα αρχάριο, που έχει πολύ διαφορετικες απαιτήσεις από εσάς, όλο αυτό το πακέτο και πόσο συχνό είναι το φαινόμενο να απογοητευτεί τελικά κάποιος και να μετανιώσει που δαπάνησε τόσα λεφτά..
Τελοσπάντων έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό και δεν προκειται να συναντηθούμε ποτέ οπότε ας το αφήσουμε.
Πιο πολύ με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η άποψη σας για το boiler της Classic προ 2014 που είναι ίδιο με της 2019 και το γεγονός πως η μηχανή αυτή ήταν για πολλά χρόνια η best value entry level πρόταση.
- anstelios
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Re: Gaggia Classic 2019 made in Italy
Επίσης σε αυτό το νήμα, που το έχουμε χαλάσει ήδη.. δεν βλέπω καθόλου περιγραφές και γευστικές δοκιμές από κατόχους.. τι γίνεται κανείς δεν την έχει αυτή τη μηχανή ??