Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
vage78
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: Τρί Οκτ 02, 2018 3:36 pm

Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από vage78 » Τρί Οκτ 09, 2018 12:58 pm

Ακούω και διαβάζω ακόμα περισσότερα άλλαξα το ένα, πήρα πιο καλό κόφτη, έβαλα θερμόμετρο, του έβαλα ποτενσιομετρο, άλλαξα κυλινδροπίστονο, τύλιξα το βοιλερ,
μου φέρανε απ την Αμερική, ξέρω γω ενα μάστορα και αλλα τέτοια. Υπαρχει κανείς να μας δέιξει σε video ενα καλό shot εσπρεσσο ?? Απ την εικόνα θα φανεί κ η γεύση. Το ανάποδο δε παίζει !!!!

Gaggia BC
Δημοσιεύσεις: 776
Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Εναλλάσσονται...
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Kinu M47

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από Gaggia BC » Δευ Οκτ 15, 2018 8:56 pm

Αυτη ειναι μια αρκετα καλη που ειχα πετυχει. Δεν ειναι πολυ "σιροπιαστη" και ειναι αρκετα ανοιχτοχρωμη λογω καφε (Αιθιοπια).
Σωστη εκχυλιση 100% μπορει να μην ειναι, αλλα ο καφες ηταν ονειρο.
https://youtu.be/syEIZi61JXs

vage78
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: Τρί Οκτ 02, 2018 3:36 pm

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από vage78 » Τρί Οκτ 16, 2018 11:18 am

Εχω βρει και γω στο youtube. Αλλά νομίζω πως ολες δίνουν αφρο, πολύ αφρο λες και ζητήσαμε φραπεδιέρα. Εγω αυτό που ξέρω ειναι ότι περίπου χονδρικά και με το μάτι στο ενα δάχτυλο καφέ αντε ναχει πάνω του 2 με 3 χιλιοστα κρέμα. Η οποία να μην χαλάει με το ανακάτεμα του κουταλιού. Ουτε να περιμένουμε να κάτσει ο καφες για να μου δώσει το λίγο καιμακι - κρεμα (αν θέλαμε πηγαιναμε και σε νεσπρεσσο). Το βίντεο καλο ειναι να δέιχνει τι αφήνει μεσα στο φλυτζάνι απο εκει ολα καλα δέιχνουν ακομα και μια bialeti

Gaggia BC
Δημοσιεύσεις: 776
Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Εναλλάσσονται...
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Kinu M47

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από Gaggia BC » Τρί Οκτ 16, 2018 11:59 am

Ξαναδιαβαζοντας τη δημοσιευση μου συνειδητοποιησα πως δε διευκρινιζεται οτι η εκχυλιση ειναι στο σπιτι μου με το δικο μου εξοπλισμο. Γι αυτο και σου λεω πως το καφεδακι ηταν ονειρο :D
Οι δικες μου σχεδον ποτε δεν εχουν ΠΟΛΥ αφρο. Τοσο πολυ κανει η robusta ή ο πολυ φρεσκος καφες. Ειδικα ανοιχτοχρωμοι κοκκοι(light ψησιματα) και Αφρικανικοι καφεδες δίνουν πιο ελαφρύ σωμα. Γενικος κανονας, οχι ειδικος

Gaggia BC
Δημοσιεύσεις: 776
Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
Όνομα: Μάκης
Μηχανή:: Εναλλάσσονται...
Μύλος:: Mazzer Kony
2ος Μύλος:: Kinu M47

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από Gaggia BC » Τρί Οκτ 16, 2018 12:44 pm

BTW γενικα λεγεται "καϊμάκι". Αφρό κανουν τα pressurised καλαθακια(δεν το θες)

vage78
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: Τρί Οκτ 02, 2018 3:36 pm

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από vage78 » Τρί Οκτ 16, 2018 1:56 pm

Κοιτα κάτι τετοιο εννοώ σωστο καιμακι.
Πήγαινε κατευθειαν στο 1:20.
να πέφτει αργα σιγα σιγά και λιγο όσο πρέπει.

https://www.youtube.com/watch?v=oquccrtUdCw

vage78
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: Τρί Οκτ 02, 2018 3:36 pm

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από vage78 » Τρί Οκτ 16, 2018 1:59 pm

απλά αυτή ειναι με ese pods (και εγω θελω να παρω μηχανη για αλεσμένο καφε).
Το αποτέλεσμα όμως είναι τουλάχιστον στην οψη ΤΕ ΛΕΙΟ !!!

Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1413
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από Luckees » Τρί Οκτ 16, 2018 2:32 pm

Φίλε vage78 η εκχύλιση που δείχνεις απέχει μερικά έτη φωτός από το να χαρακτηριστεί καλή και η κρέμα να είναι τέλεια.Τουλάχιστον οπτικά. Μου θύμισε το νεροζούμι της νεσπρέσο που είχα κάποτε.

Το παράδειγμα που σου έδειξε ο Γεράσιμος είναι ενδεικτικότατο μιας σωστής εκχύλισης. Μιλάω πάντα για το οπτικό σκέλος, γιατί μια εκχύλιση μπορεί να είναι θελκτική στο μάτι, αλλά χάλια στη γεύση και το αντίστροφο.
Ο καφές ξεκινάει να βγαίνει ταυτόχρονα από τις τρύπες στο γυμνό, διατηρεί συνεχή ροή χωρίς πιτσιλίσματα, ο κώνος σχηματίζεται σχετικά γρήγορα και κεντρικά, το τελείωμα είναι μια συνεχής λεπτή γραμμή (ουρά ποντικιού) και ο συνολικός χρόνος είναι νορμάλ κοντά στο blonding point (και όχι 20sec).

Αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς με το σπορ πάρε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ξεκίνα να φτιάχνεις καφέ γιατί από βιντεάκια και φωτογραφίες δεν θα μάθεις ποτέ!

evaskal
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Δευ Μάιος 19, 2014 10:59 am
Όνομα: Βαγγέλης
Μηχανή:: Expobar Brewtus IV-R
2η Μηχανή:: Saeco 8325
Μύλος:: Compak K10 Conic
2ος Μύλος:: Mazzer Super Jolly E
Οι καφέδες μου:: Assado, Mokka, Τaf, Cup10 και μπαγιάτικο
Τοποθεσία: Ρέθυμνο Κρήτης

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από evaskal » Τρί Οκτ 16, 2018 2:38 pm

Το τι είναι οπτικά τέλειο είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα. Αυτο όμως που είναι πραγματικά σίγουρο είναι η διαφορα στη γεύση των δύο καφέδων στο φλυτζάνι. Κι είμαι σίγουρος γι αυτό που λέω διότι έχω περάσει από κάψουλα σε ese κι εν συνεχεία σε προαλεσμένο πριν φτάσω στο speciality και το ξέρω. Εχω δοκιμάσει σχεδον τα πάντα. Η διαφορά είναι αστρονομική.

vage78
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: Τρί Οκτ 02, 2018 3:36 pm

Re: Υπαρχουν πραγματικα βίντεο απο χρήστες του forum ώστε να δούμε σωστό shot εσπρεσσο ?

Δημοσίευση από vage78 » Τρί Οκτ 16, 2018 3:34 pm

απο καφε ξέρω ζώντας και στην Ρωμη για κάποια χρόνια. Ειδα ήπια, μύρισα, και ξερω να ξεχωριζω εναν καλό καφέ.
Πάντως αυτό θεωρείται καλός καφές ??
ερωτώ ?

https://www.youtube.com/watch?v=nqztixz-Kas

για φραπέ οκ!

Απάντηση