SAECO 8423/11 ερωτησεις
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 19, 2018 7:51 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Philips Saeco
- Μύλος:: Bosch
- Τοποθεσία: Χανιά
SAECO 8423/11 ερωτησεις
Γεια χαρα σε ολους και καλως σας βρηκα.
Αγορασα και παρελαβα χθες μια PHILIPS SAECO 3423/11. Την πηρα για αρχη και ως ενδιαμεσο βημα απο απλουστερες μηχανες με τις οποιες ως τωρα συναλλασσομουν (ARIELLI , delonghi, silvercrest) σε κατι πιο σοβαρο.
Καταρχας μου εκανε εντυπωση η διαδικασια πριν τον πρωτο καφε (πληρωσης συστηματος, αδειασμα του δοχειου κτλ).
Χρειαζεται να κανω τη διαδικασια αυτη καθε φορα που αδειαζει το δοχειο?
Προσπαθωντας να κανω τον πρωτο καφε παρατηρησα το εξης. Αναβει το led οτι ειναι οκ για καφε ξεκιναω την εκχυση και μετα απο 2-3 δευτ/τα σβηνει (το led), Ξαναγινεται πρασινο , παλι εκχυση , 2-3 δευ/τα σβηνει. Γιατι γινεται αυτο? Πημπως πρεπει να αφησω την καφετιερα ανοικτη για περισσοτερο χρονο ( 15 λεπτα πχ να ζεσταθει επαρκως το boiler) kai μετα να ξεκινησω τη διαδικασια?
Επισης ειχε μεσα ανα μικρο φιλτρο (λογικα για μονο εσπρεσσο) και μια λαστιχενια ταπα για καψουλες. Απλα διαβαζοντας και τις οδηγιες δεν αντεληφθην πως μπορω να κανω καφε με καψουλες (αν και δεν ειναι αμεση προτεραιοτητα μου).
Αγορασα και παρελαβα χθες μια PHILIPS SAECO 3423/11. Την πηρα για αρχη και ως ενδιαμεσο βημα απο απλουστερες μηχανες με τις οποιες ως τωρα συναλλασσομουν (ARIELLI , delonghi, silvercrest) σε κατι πιο σοβαρο.
Καταρχας μου εκανε εντυπωση η διαδικασια πριν τον πρωτο καφε (πληρωσης συστηματος, αδειασμα του δοχειου κτλ).
Χρειαζεται να κανω τη διαδικασια αυτη καθε φορα που αδειαζει το δοχειο?
Προσπαθωντας να κανω τον πρωτο καφε παρατηρησα το εξης. Αναβει το led οτι ειναι οκ για καφε ξεκιναω την εκχυση και μετα απο 2-3 δευτ/τα σβηνει (το led), Ξαναγινεται πρασινο , παλι εκχυση , 2-3 δευ/τα σβηνει. Γιατι γινεται αυτο? Πημπως πρεπει να αφησω την καφετιερα ανοικτη για περισσοτερο χρονο ( 15 λεπτα πχ να ζεσταθει επαρκως το boiler) kai μετα να ξεκινησω τη διαδικασια?
Επισης ειχε μεσα ανα μικρο φιλτρο (λογικα για μονο εσπρεσσο) και μια λαστιχενια ταπα για καψουλες. Απλα διαβαζοντας και τις οδηγιες δεν αντεληφθην πως μπορω να κανω καφε με καψουλες (αν και δεν ειναι αμεση προτεραιοτητα μου).
Re: SAECO 8423/11 ερωτησεις
Καλώς ήρθες!
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, αλλά ειλικρινά θέλω να μάθουμε τι είναι αυτό που σε έκανε να πιστέψεις
ότι αυτή η μηχανή είναι ένα βήμα πάνω από αυτές που ανέφερες, ως ενδιάμεση και πιο σοβαρή;
1. Η μηχανή σου δεν έχει boiler (boiler δεν είναι το δοχείο νερού) αλλά thermoblock και δεν χρειάζεται προθέρμανση.
2. Η ταμπλέτες δεν είναι κάψουλες αλλά E.S.E pods. Ψάξε στο διαδίκτυο και θα βεις τι διαφορά.
Διάβασε καλά το εγχειρίδιο της μηχανής και θα πάρεις τις απαντήσεις για τα υπόλοιπα.
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, αλλά ειλικρινά θέλω να μάθουμε τι είναι αυτό που σε έκανε να πιστέψεις
ότι αυτή η μηχανή είναι ένα βήμα πάνω από αυτές που ανέφερες, ως ενδιάμεση και πιο σοβαρή;
1. Η μηχανή σου δεν έχει boiler (boiler δεν είναι το δοχείο νερού) αλλά thermoblock και δεν χρειάζεται προθέρμανση.
2. Η ταμπλέτες δεν είναι κάψουλες αλλά E.S.E pods. Ψάξε στο διαδίκτυο και θα βεις τι διαφορά.
Διάβασε καλά το εγχειρίδιο της μηχανής και θα πάρεις τις απαντήσεις για τα υπόλοιπα.
- loft
- Δημοσιεύσεις: 54
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 17, 2013 5:22 pm
- Μηχανή:: La Pavoni Puccino
- Μύλος:: 1Zpresso JE-Plus
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: SAECO 8423/11 ερωτησεις
Οι Saeco πρέπει να έχουν ένα πολύ μικρό boiler (~110mL) παρόμοιο με τις Gaggia Classic, αφού ανήκουν στην ίδια εταιρεία (Philips). Οπότε είναι λογικό να ανάβει το θερμαντικό πολύ εύκολα, καθώς κρύο νερό εισέρχεται στο
μικρό boiler με κάθε εκκίνηση της αντλίας.
μικρό boiler με κάθε εκκίνηση της αντλίας.
Re: SAECO 8423/11 ερωτησεις
Ναι μάλλον έχεις δίκιο loft για το boiler, έκανα λάθος!
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: SAECO 8423/11 ερωτησεις
Καλώς ήρθες , ( κάποια στιγμή συμπλήρωσε και το προφίλ σου ) ,
Η μηχανή που πήρες γνωρίζεις ότι είναι πολύ μικρών δυνατοτήτων ωστόσο για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω.
1.Να ψάξεις στο ιντερνετ και να κάνεις στο portafilter σου το καλαθάκι non preinfusion.
2.Να βάζεις νερό στη μηχανή λίγο προθερμασμένο περίπου στους 20-25 βαθμούς ώστε να βοηθάς την μηχανή καθώς έχει πολύ μικρό boiler.
3.Πριν την εκχύλιση να πατάς το κουμπί με αναμμένο το led και να τρέχει σκέτο νερό 2-3 φορές από 5-6 sec η κάθε φορά ώστε να ζεσταθεί όλη η διαδρομή του νερού.
4.Ο καφές που θα βάζεις να είναι τόσο ψιλοαλεσμένος ώστε να έχεις μια εκχύλιση περίπου 30γρ σε 25-30sec.
Με αυτές τις μικρές διορθώσεις πιστεύω θα πάρεις ότι καλύτερο μπορείς από την μηχανή έως κάποια στιγμή μπορέσεις να την αντικαταστήσεις με μια μηχανή espresso .
Η μηχανή που πήρες γνωρίζεις ότι είναι πολύ μικρών δυνατοτήτων ωστόσο για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω.
1.Να ψάξεις στο ιντερνετ και να κάνεις στο portafilter σου το καλαθάκι non preinfusion.
2.Να βάζεις νερό στη μηχανή λίγο προθερμασμένο περίπου στους 20-25 βαθμούς ώστε να βοηθάς την μηχανή καθώς έχει πολύ μικρό boiler.
3.Πριν την εκχύλιση να πατάς το κουμπί με αναμμένο το led και να τρέχει σκέτο νερό 2-3 φορές από 5-6 sec η κάθε φορά ώστε να ζεσταθεί όλη η διαδρομή του νερού.
4.Ο καφές που θα βάζεις να είναι τόσο ψιλοαλεσμένος ώστε να έχεις μια εκχύλιση περίπου 30γρ σε 25-30sec.
Με αυτές τις μικρές διορθώσεις πιστεύω θα πάρεις ότι καλύτερο μπορείς από την μηχανή έως κάποια στιγμή μπορέσεις να την αντικαταστήσεις με μια μηχανή espresso .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- phoinix_gr
- Δημοσιεύσεις: 113
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 22, 2017 12:27 pm
- Όνομα: Ακης
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
Re: SAECO 8423/11 ερωτησεις
Non-Pressurized μαλλον εννοείς Δημητρη ?cosini έγραψε: 1.Να ψάξεις στο ιντερνετ και να κάνεις στο portafilter σου το καλαθάκι non preinfusion.
Gaggia Classic|Chinese PID|Auber temperature sensor|OPV 9bar|Rancilio silvia wand
Brass shower plate holder|IMS shower screen|IMS basket|Baratza Sette 270W Grinder|Belogia Jug
Brass shower plate holder|IMS shower screen|IMS basket|Baratza Sette 270W Grinder|Belogia Jug
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: SAECO 8423/11 ερωτησεις
Δεν λέει το manual πριν τον πρώτο καφέ αλλά για πριν την πρώτη χρήση της μηχανής (καινούρια) ή μετά από μεγάλο χρόνο αδράνειας.cult έγραψε:...
Καταρχας μου εκανε εντυπωση η διαδικασια πριν τον πρωτο καφε (πληρωσης συστηματος, αδειασμα του δοχειου κτλ).
Χρειαζεται να κανω τη διαδικασια αυτη καθε φορα που αδειαζει το δοχειο?
Δεν σου λέει για κάψουλες αλλά καφέ σε ταμπλέτες. Τις χάρτινες, στρογγυλές (ESE pods) αλλά χρειάζεται ένα έξτρα καλαθάκι που δεν ξέρω άμα έχει έρθει με την μηχανή σου. Από το manualcult έγραψε:Επισης ειχε μεσα ανα μικρο φιλτρο (λογικα για μονο εσπρεσσο) και μια λαστιχενια ταπα για καψουλες. Απλα διαβαζοντας και τις οδηγιες δεν αντεληφθην πως μπορω να κανω καφε με καψουλες (αν και δεν ειναι αμεση προτεραιοτητα μου).
Σημείωση: το κιτ για ταμπλέτες ESE υπάρχει μόνο στα μοντέλα Focus, Class και Stainless Steel.
Η μηχανή σου πρέπει να είναι παρόμοια με την 8323 οπότε δες και το παρακάτω νήμα:
viewtopic.php?f=5&t=1239#p18494
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: SAECO 8423/11 ερωτησεις
Πολύ σωστά, ευχαριστώ για την διόρθωσηphoinix_gr έγραψε: Non-Pressurized μαλλον εννοείς Δημητρη ?
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 19, 2018 7:51 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Philips Saeco
- Μύλος:: Bosch
- Τοποθεσία: Χανιά
Re: SAECO 8423/11 ερωτησεις
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Ηξερα εκ των προτερων τις δυνατοτητες τη ςμηχανης οπως και ηξερα και το επιπεδο του φορουμ σχετικα με την διαδικασια τις απαιτησεις κτλ παρασκευης καλου καφε.
Φυσικα και δεν εχω αυταπατες στο κοστος αυτο.
Απλα ηθελα ν ακανω μια αναβαθμιση οσο αναφορα την ολη εικονα της μηχανης (ποιοτητα πλαστικων, θορυβος κτλ) αφου η μεχρι τωρα εμπειρια μου προερχονταν απο κινεζικες τυπου Arielli, finlux, silvercrest (με εξαιρεση μια Delonghi).
Μεχρι στιγμης ειμαι ικανοποιημενος. Χρησιμοποιω τον ιδιο καφε χρονια και σε καθε μηχανη ειχε διαφορετικο αποτυπωμα. Στην εν λογω τον θεωρω (για τα μη εξειδικευμενα και ερασιτεχνικα) γουστα μου , πολυ καλο. Επαναλαμβανω δεν εχω (ακομη) εξασκημένο ουρανισκο ο οποιος και θα διεκρινε την ουσιωδη διαφορα.
Τελος παντων για τα pods δε βρηκα κατι . Ειχε στη συσκευασια μια λαστιχενια ταπα (αν μου επιτρεπεται η εκφραση) και μια μικρη υποδοχη (δεν ειμαι ακομη εξοικειωμενος με την ορολογια) αλλα δεν καταλαβα τι πρεπει να κανω,
Λεω να επικεντρωσω τη μελετη μου στο Non pressurized portafilter. Οποιαδηποτε tips για την εν λογω μηχανη ευπροσδεκτα.
Ηξερα εκ των προτερων τις δυνατοτητες τη ςμηχανης οπως και ηξερα και το επιπεδο του φορουμ σχετικα με την διαδικασια τις απαιτησεις κτλ παρασκευης καλου καφε.
Φυσικα και δεν εχω αυταπατες στο κοστος αυτο.
Απλα ηθελα ν ακανω μια αναβαθμιση οσο αναφορα την ολη εικονα της μηχανης (ποιοτητα πλαστικων, θορυβος κτλ) αφου η μεχρι τωρα εμπειρια μου προερχονταν απο κινεζικες τυπου Arielli, finlux, silvercrest (με εξαιρεση μια Delonghi).
Μεχρι στιγμης ειμαι ικανοποιημενος. Χρησιμοποιω τον ιδιο καφε χρονια και σε καθε μηχανη ειχε διαφορετικο αποτυπωμα. Στην εν λογω τον θεωρω (για τα μη εξειδικευμενα και ερασιτεχνικα) γουστα μου , πολυ καλο. Επαναλαμβανω δεν εχω (ακομη) εξασκημένο ουρανισκο ο οποιος και θα διεκρινε την ουσιωδη διαφορα.
Τελος παντων για τα pods δε βρηκα κατι . Ειχε στη συσκευασια μια λαστιχενια ταπα (αν μου επιτρεπεται η εκφραση) και μια μικρη υποδοχη (δεν ειμαι ακομη εξοικειωμενος με την ορολογια) αλλα δεν καταλαβα τι πρεπει να κανω,
Λεω να επικεντρωσω τη μελετη μου στο Non pressurized portafilter. Οποιαδηποτε tips για την εν λογω μηχανη ευπροσδεκτα.