Lelit Victoria PL91T

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ioannisz
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: Δευ Οκτ 30, 2017 8:29 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ECM Giotto 2001 mod
Μύλος:: Mazzer kony
Οι καφέδες μου:: Cup10,MrBean
Τοποθεσία: Μαρούσι

Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από ioannisz » Σάβ Νοέμ 25, 2017 12:11 am

TL;DR
Κάτοχος της όμορφης Lelit 91T Victoria και πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, την σταθερότητα και την ποιότητα κατασκευής. Εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια (το pid δεν δείχνει τις μικρές μεταβολές θερμοκρασίας, όταν η μηχανή έρθει σε ετοιμότητα)
L4b.jpg
Στην φωτογραφία δεν ακούτε το boiler να φωνάζει “ντύσε με, ντύσε με” ???? Μόνο εγώ το ακούω?
------------
Πήρα λοιπόν την μηχανούλα () που περίμενα κάμποσες εβδομάδες ( όχι καινούρια )
Χαρούμενος ? Πολύ
Ανυπόμονος ? Τόσο που δεν θέλω ούτε καν να την καθαρίσω πρώτα.
Επικράτησε η λογική όμως και μπήκε πάνω στον πάγκο.
Ανοίχτηκαν τα καπάκια, βγήκε το shower screen και η κεφαλή και καθαρίστηκε όπου έπρεπε.
Σειρά είχαν τα cafiza και descal.
Ακολούθησα πιστά τις συμβουλές σας. Άλλωστε αυτό έκανα από την αρχή - δεν αγόραζα εξοπλισμό, αν δεν ξεκοκάλιζα το forum πρώτα.
Μπήκε λοιπόν στην πρίζα και ήταν η ώρα του πρώτου καφέ.
Ο μύλος ρυθμίστηκε ( αυτό σε άλλο νήμα ), το PID το άφησα εκεί που το βρήκα (93) και το αποτέλεσμα οπτικά και χρονικά ήταν πολύ καλό - σωστό. Ο καφές είχε φοβερή γεύση, καλύτερος από πολλές καφετέριες ... Δεν το πίστευα. Τόσο καλός από την πρώτη φορά? (για εμένα λέω). Πήρα λοιπόν θάρρος και πήγα για κάτι καλύτερο… Οι επόμενοι πέντε καφέδες πήγαν …. στον νεροχύτη. Χάλια, ξινίλα, πικρίλα, τα πάντα. Με πήρε από κάτω και σταμάτησα για πρώτη μέρα. Πόσα δεν ξέρω ακόμα!!!
Η επόμενη με βρήκε να φτιάχνω τον έβδομο καφέ όπως τον πρώτο, αλλά τώρα η κριτική μου ήταν πιο αυστηρή. Δεν μου άρεσε αλλά δεν ήταν και κακός. Κάπου είχα λάθος.
Και την πλήρωσε το PID.
Ένα pid που ενώ σου δείχνει την θερμοκρασία κατά την άνοδό της, όταν φτάσει στο οριζόμενο μέγεθος (και μετά την πρώτη διόρθωση) μένει σταθερή !!! Μα εγώ θέλω να βλέπω τις διακυμάνσεις !!! Και δεν βρήκα αν αυτό αλλάζει κάπως. Φυσικά και μπήκε K sensor πάνω στο boiler και μέσα στην μία από τις δύο υποδοχές για βίδα-αισθητήρα που έχει. Το θερμόμετρο εγκαταστάθηκε στον πάγκο και με βοήθησε πολύ για όλες τις ρυθμίσεις της μηχανής. Ξέρω ότι δεν έχει την τέλεια ακρίβεια αλλά εγώ το θέλω για σημάδια και διαφορές, δηλαδή ότι η θερμοκρασία έπεσε δύο βαθμούς και ότι κάνω εκχύλιση στους εκατόν-τόσους βαθμούς κατά την άνοδο για να έχω ενενήντα-τόσους βαθμούς στο pf (μετρημένο όμως από δανεικό fluke)
Έψαξα πληροφορίες αλλά δεν ήταν εύκολο να βρω (μιλάω για τις κρυφές ρυθμίσεις). Και φυσικά μπήκε θερμόμετρο στο pf και οι θερμοκρασίες που πήρα ήταν απογοητευτικά χαμηλές. Κατέβασα ότι υπάρχει στο internet, για τις θερμοκρασίες στα διάφορα μέρη της καφετιέρας. Κατέληξα ότι πρέπει να πάρω στο pf γύρω στους 92 βαθμούς. Οι δοκιμές με τα όργανα ακολουθούσαν και γευστικές δοκιμές γιατί είμαι και μυστήριος και δεν εμπιστεύομαι κανέναν παρά μόνο την γεύση μου. Αυτήν την θερμοκρασία την πήρα όταν έβαζα το pid στο 100 (έως 91,6) ή 101 (~92,4). Αλλά το offset ήταν στο 0. Να το έβαζα λοιπόν στο 8 για να μην βλέπω τριψήφια νούμερα?
Και ξεκίνησα λοιπόν τις μετρήσεις σταθερότητας θερμοκρασίας, αλλάζοντας τα πάντα, καταγράφοντας τα πάντα και κάνοντας την κουζίνα ένα πανέμορφο (για εμένα) εργαστήριο. Παραγγέλνανε απ’ έξω βέβαια.
Κατέγραψα τις ανώτερες και κατώτερες θερμοκρασίες σε κατάσταση ηρεμίας, με εκχύλιση 5-7’’, με εκχύλιση 25’’, μέσα στον χρόνο, κάνοντας άπειρα σχεδιαγράμματα και όλα αυτά προσπαθώντας να αλλάξω τις default τιμές του PID και να βάλω τις δικές μου. Δεν πρόκειται να τα γράψω εδώ γιατί δεν έχει και νόημα. Έφτασα σε σημείο να έχω +/- 1,5 βαθμό - καθόλου άσχημα. Αλλά οι default μου έδειναν +1,2 -1 με ένα μειονέκτημα ότι μετά από εκχύλιση έφτανε έως και +3,5 αλλά το έφτιαχνε αμέσως μετά από 2 λεπτά. Η μηχανή θέλει 1’10’’ έως 1’30’’ για να ξαναζεστάνει το νερό μετά από εκχύλιση 25΄΄ Μετά κάνει ~ 2΄20΄΄ για να πάει στο κάτω άκρο της θερμοκρασίας όπου θα αναλάβει το PID ξανά να διορθώσει..
Αυτό που μου άρεσε προσωπικά εμένα είναι ότι οι δικές μου δεν είχαν τόσο μεγάλες διακυμάνσεις μετά από εκχύλιση, αλλά δεν ήταν αποδεκτές σε κατάσταση ηρεμίας. Ισως κάποια άλλη φορά να το φτάσω στο επιθυμητό.
Κατέληξα ότι το offset πρέπει να 0 γιατί δεν μου άρεσαν κάποιες μετρήσεις όταν το άλλαζα.
Όλες οι ρυθμίσεις έγιναν σε θερμοκρασίες δωματίου (20-21βαθμούς) και υπό τις νότες του αγαπημένου Charles Mingus. Λέτε να φταίει αυτός???

Αυτό που εγώ κατάλαβα για τις ρυθμίσεις (και παρακαλώ διορθώστε με αν έχω λάθος) είναι :

KP: τιμή ορισμού στην συχνότητα θέρμανσης του θερμαντικού στοιχείου, κατά την φάση ανόδου της θερμοκρασίας
KI: τιμή (χρόνου) που επιδρά στην συχνότητα ενεργοποίησης ελέγχου κατά την φάση της συντήρησης της θερμοκρασίας
Προσθέτουμε λοιπόν και την παράμετρο χρονικής παρουσίασης τους λάθους (πολύ βασικό στην σταθερότητα μιας κατάστασης)
KD: τιμή ορισμού στην συχνότητα θέρμανσης του θερμαντικού στοιχείου, κατά την φάση καθόδου της θερμοκρασίας
B: εύρος ρύθμισης της θερμοκρασίας που αναλαμβάνει το pid (τιμή 30 --> 16 Celsius)
E: offset θερμοκρασίας μεταξύ λέβητα και LCC
F01: φωτισμός των κουμπιών (όχι των οργάνων) 1 = ON; 0 = OFF
F02: αναπλήρωση λέβητα μετά την χρήση ατμού, νερού (τιμή σε δευτερόλεπτα)

Προσοχή : τα παραπάνω αποτελούν προσωπική εκτίμηση και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.
Επαναλαμβάνω : οι default τιμές δουλεύουν ικανοποιητικά - αποδεκτά.
Τις (ξανά)παίρνουμε πατώντας πατημένο το + του pid κατά την εκκίνηση της μηχανής.
(Οι τιμές που παραθέτω είναι με απόκλιση λάθους λόγω ποιότητας θερμομέτρων, της ερασιτεχνικής μου ιδιότητας στο αντικείμενο, της κατάστασης της μηχανής - ένα χρόνο μεταχειρισμένη και δεν αποτελούν βάση αξιολόγησης)
Μετά λοιπόν από πολλές (θαυμάσιες) ώρες ενασχόλησης με τις μικρο-ρυθμίσεις, συνειδητοποιώ ότι πρέπει να διαθέσω χρόνο στο να φτιάχνω σωστό καφέ και να αφήσω τις δικαιολογίες. Αυτό και έκανα. Έχοντας 5 είδη καφέ (specialty) από γνωστά μαγαζιά του χώρου, κατάφερα να καταλάβω τις διαφορές στις γεύσεις, να πέσω πολύ κοντά σε αυτό που έλεγε η περιγραφή τους, να καταλάβω την διαφορετικότητα τους στο κόψιμο και την θερμοκρασία (η πίεση έμενε πάντα ίδια με το tamper) σε ένα ποσοστό επιτυχίας ~ 60 % . Καθόλου άσχημα για το συνδυασμό οδηγού-μηχανήματος. Δηλαδή ρε παιδιά με τα δικά σας εξωτικά μηχανάκια τι κάνετε σε κάθε πετυχημένη καφεδάρα??? Βουρκώνετε και δίνετε ευχαριστίες στην μαμά - μπαμπά - σύντροφο κλπ …
Ελπίζω σε καμιά black friday να το ανακαλύψω και εγώ.

Συνοψίζοντας η 91Τ είναι μια καλή μηχανή (για εμένα), πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (δεν είδα πουθενά πλαστικό!), 58άρι pf, 300ml, όργανο πίεσης, χρονόμετρο, pid με extra ρυθμίσεις, φωτιζόμενα όργανα, πανέμορφη και μπορεί να φτιάξει ποιοτικούς καφέδες.
Στα 10 λεπτά είναι σε θέση να δώσει καλά αποτελέσματα (το είδα στα όργανα μόνο και δεν το σύγκρινα γευστικά γιατί έχετε απαγορεύσει εδώ να πίνουμε οτιδήποτε πριν τα 20 λεπτά τουλάχιστον :lol: ).
Τι άλλο να ζητήσει κάποιος για να κάνει το αγροτικό του? - όπως μου είπε κάποιος forumίτης ...
Θα μου πει κάποιος για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας (αυτό που αναφέρω πιο πάνω). Το δέχομαι, αλλά θα ψάξω να βρώ μήπως και αυτό είναι μια μεταβλητή που αλλάζει και την αγνοώ ακόμα. Αν όχι τότε δείχνει μια απόκλιση νοοτροπίας στο υπόλοιπο style της μηχανής. Το λέω απόκλιση, γιατί στην υπόλοιπη οικογένεια άρεσε και με το παραπάνω !!??! Τι να πεις, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο...

Ελπίζω να έδωσα μια μικρή εικόνα της μηχανής και να βοήθησα με κάποιο τρόπο κάποιους που προσανατολίζονται σε αυτήν την λύση.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

pavlosola
Δημοσιεύσεις: 215
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 19, 2016 2:17 pm

Re: Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από pavlosola » Σάβ Νοέμ 25, 2017 5:24 pm

Εντυπωσιακός Γιάννη! Με γεια σου και να είσαι γερός να τη χαρείς! Επειδή σε βλέπω πολύ "ανήσυχο" κράτα μας ενήμερους
για ότι "σκαλίσματα" κάνεις, να μαθαίνουμε!!
Εγώ την έχω περίπου ενάμιση χρόνο. Είμαι φυσικά απόλυτα ικανοποιημένος σε σημείο που νομίζω ότι δεν
θα χρειαστώ ποτέ αναβάθμιση. Και γι αυτό το λόγο, δεν άρχισα τα "σκαλίσματα". Μου κάνουν εντύπωση αυτά σχετικά με τις θερμοκρασίες.
Μετά από άπειρες θερμοκρασιακές δοκιμές εγώ κατέληξα στους 92 βαθμούς (χωρίς να πειράξω οφσετ). Μάλλον έχω εθιστεί στις οξύτητες....
Άλλωστε παραγγέλνω καφέ σχεδόν μόνο από KUDU που έχεις την επιλογή για light ή medium roast όλων των καφέδων και παραγγέλνω
light roast που προτείνεται για φίλτρου και τον πίνω σε espresso. Ή απο άλλο κατάστημα, μόνο καφέδες που τους ξέρω πια ότι είναι αρκετά light ψημένοι.
Είμαι σίγουρος πια ότι παίρνω πολύ πιο "εξωτικά" shot από light raosted καφέδες. Ακόμη και το μέτριο ψήσιμο νομίζω ότι τους ισοπεδώνει.
Τι να πει κανείς....άβυσσος ο ουρανίσκος του καθενός!!!

Άβαταρ μέλους
ioannisz
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: Δευ Οκτ 30, 2017 8:29 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ECM Giotto 2001 mod
Μύλος:: Mazzer kony
Οι καφέδες μου:: Cup10,MrBean
Τοποθεσία: Μαρούσι

Re: Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από ioannisz » Σάβ Νοέμ 25, 2017 7:04 pm

Ευχαριστώ Παύλο για τα καλά σου λόγια.
Την Δευτέρα θα κάνω και εγώ μια μικρή "επιδρομή" από KUDU και θα διαλέξω κάτι που θα το πάρω και light και medium roast για να παίξω λίγο. Και θα παίξω ανάλογα και με τις θερμοκρασίες της μηχανής. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που πάω να κάνω, αλλά θα το κάνω για να μάθω...
Σήμερα έπαιξα για πολύ λίγο με την μεταβλητή Β του pid. Απλά καταστροφή. Τον πόλεμο δεν τον έχω χάσει ακόμα - μια μάχη έχασα.
Αν είχα κάποιον που ξέρει, στο γευστικό κομμάτι του espresso, να με καθοδηγεί και να προλαβαίνει τα λάθη μου, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς ... αλλά δεν έχω και γι' αυτό είμαι και γράφω σε αυτό το forum. Οπότε εννοείται ότι θα ενημερώνω για τις εξελίξεις.

sterpas
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2015 11:15 am
Όνομα: Στεργιος
Μηχανή:: Lelit Victoria PL91T
Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
Οι καφέδες μου:: Las Ramblas
Τοποθεσία: Λαρισα

Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από sterpas » Τρί Ιαν 02, 2018 6:53 pm

Καλησπερα σε ολους...

Μιας και βρηκα σχετικο νημα μονο στο forum "Συμβουλες Αγαορας" για την εν λογω μηχανη, ειπα να ανοιξω ενα καινουριο thread εδω, ωστε να μπορουμε να ανταλλαξουμε πληροφοριες και εμπειριες.

Μετα απο 2,5ετη εμπειρια με μια υπεραυτοματη Saeco εκανα το επομενο βημα και πηρα την PL91T με εναν Eureka Mignon να την συντροφευει.

Αγορα λοιπον για πρωτη φορα απο το barista.gr (παρα πολυ ευχαριστημενος απο την αψογη εξυπηρετηση :respekt: -τα καλα να λεγονται), και πρωτες εντυπωσεις μετα απο 1 εβδομαδα χρησης της μηχανης ακρως θετικες, αφου ειναι πανεμορφη, στιβαρη, γρηγορη και βγαζει γευστικοτατους καφεδες.

Αποριες/Παρατηρησεις:

- Ζεσταινεται αρκετα γρηγορα με μικρη γευστικη διαφορα (για τον δικο μου ουρανισκο) στα 10 λεπτα συγκρινομενα με το 20 λεπτο. Στο 20 λετπο ειναι ενα τι πιο οξινος και γευστικος ο καφες.
- Μιλώντας με τεχνικο του barista.gr με ενημερωσε πως το PID δεν δειχνει την Real Time θερμοκρασια, δειχνει την θερμοκρασια που εχουμε επιλεξει να φτασει η μηχανη. Αυτο μου δημουργει 2 προβληματα περα του οτι το βρισκω τελειως ηλιθιο, 1ον δεν ξερω ποτε εχει φτασει τους 95 που το εχω ρυθμισει απο την ωρα που ανοιγω την μηχανη και 2ον αφου φτιαξω τον πρωτο καφε δεν εχω ιδεα ποση ωρα πρεπει να περιμενω για να ξανανεβει στους 95 για να φτιαξω τον δευτερο καφε (ο ανθρωπος μου προτεινε να περιμενω περιπου ενα λεπτο).
- Με το pre-infusion ενεργοποιημενο δεν εχω καταφερει να πiω ωραιο καφε.
- Πατώντας το + μολις ξεκινησει η μηχανη σου ζηταει να επιλεξεις μεταξυ PL81T και PL91T (φορανε τον ιδιο εγκεφαλο)
- Πατώντας το + και - συγχρονως μολις ξεκινησει η μηχανη βγαινει το κρυφο μενου που δεν εχω βρει ακομα βρει τι ακριβως κανει εκτος απο την 4η ή 5η ρυθμιση που ειναι το offset.
- Σπασιμο οτι δεν ξερεις σε τι σταθμη βρισκεται το νερο αφου σε ενημερωνει μονο οταν τελειωσει και θελει συμπληρωμα.
- Πολυ θετικο οτι δεν χρειαζεται να κανεις κατι μετα την χρηση του ατμου αφου το boiler πληρωνει αυτοματα.

Αν ειπα καμια μ@#@$ παραπανω διορθωστε με...

Συνεχιζω με τις ερωτησεις μου...

- Οταν περιμενω να ζεσταθει η μηχανη, το πορταφιλτερ ειναι προτιμοτερο να το εχω κουμπομενο η να το εχω εκτος?
- Υπαρχει μηπως καποιο mod ωστε να μπορω να δω Real-Time την θερμοκρασια?
- Υπαρχει τροπος να ρυθμισω τον χρονο του pre-infusion?
- Εχει βρει κανεις ακρη με τις κρυφες ρυθμισεις και τι ρυθμιζουν?

Προς στιγμην αυτα...

Υ.Γ Ο καφες που "δουλευω" ειναι απο ενα cafe της πολης (Las Ramblas) που εχει δικο του Specialty χαρμανι

Άβαταρ μέλους
ioannisz
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: Δευ Οκτ 30, 2017 8:29 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ECM Giotto 2001 mod
Μύλος:: Mazzer kony
Οι καφέδες μου:: Cup10,MrBean
Τοποθεσία: Μαρούσι

Re: Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από ioannisz » Τρί Ιαν 02, 2018 7:05 pm

sterpas έγραψε:- Πατώντας το + και - συγχρονως μολις ξεκινησει η μηχανη βγαινει το κρυφο μενου που δεν εχω βρει ακομα βρει τι ακριβως κανει εκτος απο την 4η ή 5η ρυθμιση που ειναι το offset.
Δες λίγο και εδώ viewtopic.php?f=5&t=5569 και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

Άβαταρ μέλους
ioannisz
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: Δευ Οκτ 30, 2017 8:29 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ECM Giotto 2001 mod
Μύλος:: Mazzer kony
Οι καφέδες μου:: Cup10,MrBean
Τοποθεσία: Μαρούσι

Re: Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από ioannisz » Τρί Ιαν 02, 2018 7:32 pm

Το θερμόμετρο στον πάγκο είναι πια μόνιμο και έτσι βλέπω τις θερμοκρασιακές διαφορές.
Αυτό που ευχαριστιέμαι αυτές τις μέρες είναι μία Ethiopia 'Guji Sasaba Sidamo' medium roast από kudu, σε ims καλαθάκι 20gr (βάζω 21γρ) και το pid στους 98 βαθμούς , με και χωρίς pre-infusion. Στην αρχή δεν με ικανοποιούσε το pre-infusion αλλά ανέβηκα λίγο στο ratio από 1:2 σε 1:2,5 και πήρα κάτι που μου άρεσε.
Σε όλες τις άλλες ποικιλίες το pre-infusion δεν μου άρεσε.

sterpas
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2015 11:15 am
Όνομα: Στεργιος
Μηχανή:: Lelit Victoria PL91T
Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
Οι καφέδες μου:: Las Ramblas
Τοποθεσία: Λαρισα

Re: Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από sterpas » Τετ Ιαν 03, 2018 10:59 am

Κατ'αρχας ευχαριστω πολυ για την διευκρινηση καθως δεν το ειχα δει στο forum καθοτι εψαχνα στα Αγγλικα.

Επειδη εισαι ετη φωτος μπροστα απο εμενα και το post σου το ιδιο :worthy: , θα συνιστουσα αν το δει κανενας admin/mod να κανει merge τα 2 post και να αφησει ως τιτλο τον τυπο της μηχανης αφου οι περισσοτεροι ετσι θα την ψαξουν ωστε να εχουμε ενα σημειο αναφορας οι κατοχοι.

sterpas
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 14, 2015 11:15 am
Όνομα: Στεργιος
Μηχανή:: Lelit Victoria PL91T
Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
Οι καφέδες μου:: Las Ramblas
Τοποθεσία: Λαρισα

Re: Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από sterpas » Παρ Ιαν 05, 2018 1:13 pm

Ακομα δυο ερωτησεις απο εμενα τωρα που εγινε και η συγχωνευση των θεματων...

- Εχει παρει κανεις IMS competition καλαθακι? Αν ναι ποιο γιατι δεν ξερω αν μου χωρανε τα 16-20 και το 18-22 που θελω και με βλεπω να πηγαινω για το 12-18...
- Υπαρχει τροπος να ρυθμισω τον χρονο του pre-infusion?

Ευχαριστω εκ των προταιρων...

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 546
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica pid
Μύλος:: Ek43s
2ος Μύλος:: Sette 270Wi
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από Rallakias » Παρ Ιαν 05, 2018 2:41 pm

Για το καλαθάκι πες μας αν θα το βάλεις σε γυμνο πορταφιλτερ ή στο κανονικο με τα spouts και πόσα γραμμάρια καφέ θέλεις να βάζεις.

pavlosola
Δημοσιεύσεις: 215
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 19, 2016 2:17 pm

Re: Lelit Victoria PL91T

Δημοσίευση από pavlosola » Παρ Ιαν 05, 2018 3:11 pm

sterpas έγραψε: - Υπαρχει τροπος να ρυθμισω τον χρονο του pre-infusion?
Με τα μέχρι τώρα γνωστά, όχι!

Απάντηση