Krups XP5240, Κομμάτια χρωμίου στον καφέ από ελαττωματικές χ
-
thprok
Krups XP5240, Κομμάτια χρωμίου στον καφέ από ελαττωματικές χ
Καλησπέρα παιδιά!
Έχω διαβάσει αρκετά στο forum και σήμερα αποφάσισα να γραφτώ και να σας παραθέσω το δικό μου πρόβλημα.
Έχω μια μηχανή espresso Krups XP5240 εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου και μέχρι στιγμής έχω αντικαταστήσει τρις φορές την χειρολαβή (θήκη καφέ), γιατί μετά από ένα διάστημα χρήσης περίπου ενός χρόνου, ξεφλουδίζει η επιμετάλλωση.
Ανέφερα το πρόβλημα στην Krups στέλνοντας και φωτογραφίες από τις δυο τελευταίες χειρολαβές και η απάντηση που πήρα ήταν ότι πιθανόν να οφείλεται σε ισχυρά καθαριστικά που έχω χρησιμοποιήσει. Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Εγώ καθάριζα την χειρολαβή κάθε φορά μετά την χρήση με νερό και κάπου κάπου με το απορρυπαντικό που πλένουμε τα πιάτα. Αφαλάτωση έκανα μόνο με άσπρο ξύδι ανάλογα με την χρήση.
Το κύριο ερώτημα όμως είναι πόσο καλό για την υγεία μου είναι να πίνω μαζί με τον καφέ μου και τα κομμάτια χρωμίου της χειρολαβής. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε την απάντηση σε αυτό. Και η Krups άλλωστε σε αυτό μου απάντησε ότι οι συγκεκριμένες χειρολαβές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.
Θα ήθελα να μάθω εάν έχετε παρατηρήσει και εσείς παρόμοιο πρόβλημα. Για να δει κανείς το πρόβλημα θα πρέπει να ξεκουμπώσει το μαύρο πλαστικό στο κάτω μέρος της χειρολαβής και να παρατηρήσει το χρώμιο στο εσωτερικό, κυρίως γύρω από το ελατήριο. Ανεβάζω σχετικές φωτογραφίες για να κατανοήσετε καλύτερα το πρόβλημα.
Έχω διαβάσει αρκετά στο forum και σήμερα αποφάσισα να γραφτώ και να σας παραθέσω το δικό μου πρόβλημα.
Έχω μια μηχανή espresso Krups XP5240 εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου και μέχρι στιγμής έχω αντικαταστήσει τρις φορές την χειρολαβή (θήκη καφέ), γιατί μετά από ένα διάστημα χρήσης περίπου ενός χρόνου, ξεφλουδίζει η επιμετάλλωση.
Ανέφερα το πρόβλημα στην Krups στέλνοντας και φωτογραφίες από τις δυο τελευταίες χειρολαβές και η απάντηση που πήρα ήταν ότι πιθανόν να οφείλεται σε ισχυρά καθαριστικά που έχω χρησιμοποιήσει. Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Εγώ καθάριζα την χειρολαβή κάθε φορά μετά την χρήση με νερό και κάπου κάπου με το απορρυπαντικό που πλένουμε τα πιάτα. Αφαλάτωση έκανα μόνο με άσπρο ξύδι ανάλογα με την χρήση.
Το κύριο ερώτημα όμως είναι πόσο καλό για την υγεία μου είναι να πίνω μαζί με τον καφέ μου και τα κομμάτια χρωμίου της χειρολαβής. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε την απάντηση σε αυτό. Και η Krups άλλωστε σε αυτό μου απάντησε ότι οι συγκεκριμένες χειρολαβές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.
Θα ήθελα να μάθω εάν έχετε παρατηρήσει και εσείς παρόμοιο πρόβλημα. Για να δει κανείς το πρόβλημα θα πρέπει να ξεκουμπώσει το μαύρο πλαστικό στο κάτω μέρος της χειρολαβής και να παρατηρήσει το χρώμιο στο εσωτερικό, κυρίως γύρω από το ελατήριο. Ανεβάζω σχετικές φωτογραφίες για να κατανοήσετε καλύτερα το πρόβλημα.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Re: Krups XP5240, Κομμάτια χρωμίου στον καφέ από ελαττωματικ
Δεν θέλει καθόλου απορυπαντικό μόνο νερό και όχι το σκληρό πράσινο του vettex
Το κακό μετά είναι ότι το χρώμιο σε προστατεύει από την μαυρίλα του αλουμινίου που είναι από κάτω.
Δεν πιάνει άλατα το pf αλλά λάδια του καφέ και αυτά φεύγουν με ειδικό υγρό για αυτά τύπου cafiza ή παρόμοιο.
Το κακό μετά είναι ότι το χρώμιο σε προστατεύει από την μαυρίλα του αλουμινίου που είναι από κάτω.
Δεν πιάνει άλατα το pf αλλά λάδια του καφέ και αυτά φεύγουν με ειδικό υγρό για αυτά τύπου cafiza ή παρόμοιο.
- Faunos
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef CM 81
- Οι καφέδες μου:: Στο ψάξιμο...
Επομένως, ο μόνος τρόπος για να καθαριστεί καλά και σωστά το pf είναι να "βυθιστεί" σε cafiza;
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
μια φορα το μηνα/διμηνο βυθισμα σε cafiza ή όποτε το βλέπεις να μαυρίζει.
και καθημερινα πλύσιμο με νερό και με το δάχτυλο!
τρίψιμο, απορρυπαντικά και χαμηλης ποιότητας επιμετάλλωση μαλλον ειναι το πρόβλημα
και καθημερινα πλύσιμο με νερό και με το δάχτυλο!
τρίψιμο, απορρυπαντικά και χαμηλης ποιότητας επιμετάλλωση μαλλον ειναι το πρόβλημα
When life throws you curves, aim for the apex
- panosp
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Arielli km-150bs PID
- Μύλος:: Quamar M80e
- 2ος Μύλος:: Porlex JP-30
- Οι καφέδες μου:: Κατ´εξαίρεση μπαγιάτικοι
Καλησπέρα και από εμένα. Φίλε μου για το μόνο που πρέπει να στεναχωριέσαι είναι το ότι διάλεξες την συγκεκριμένη μηχανή (για να μην πω krups). Και η 6αχρονη δικιά μου έχει το ίδιο πρόβλημα το οποίο είχα επισημάνει στην εταιρία εντός εγγύησης και μου το είχε αντικαταστήσει με καινούριο. Από τότε στον ένα χρόνο πάλι τα ίδια.
Στο διαταυτα ο καφές δεν έρχεται σε επαφή με το χρώμιο ή οποίο και να είναι το μέταλλο παρά μόνο με το φίλτρο και το ατσάλινο περίβλημα εσωτερικά του portafilter.
Πιο πολύ πρέπει να σε ανησυχεί το αλουμίνιο του thermoblock, αλλά αυτή είναι η ζωή
Καλά καφεδάκια
Στο διαταυτα ο καφές δεν έρχεται σε επαφή με το χρώμιο ή οποίο και να είναι το μέταλλο παρά μόνο με το φίλτρο και το ατσάλινο περίβλημα εσωτερικά του portafilter.
Πιο πολύ πρέπει να σε ανησυχεί το αλουμίνιο του thermoblock, αλλά αυτή είναι η ζωή
Καλά καφεδάκια
-
thprok
Το ανοξείδωτο σχαράκι που βρίσκετε στο εσωτερικό συγκρατεί τον καφέ, στην συνέχεια ο καφές τρέχει στο κάτω μέρος της χειρολαβής όπου εκεί υπάρχει μόνο χρώμιο και αλουμίνιο, μετά στο μαύρο πλαστικό και στην συνέχεια στο φλιτζάνι μας μαζί με τα κομμάτια του χρωμίου. Για αυτό άλλωστε και η Krups είπε ότι οι συγκεκριμένες χειρολαβές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.