Lelit pl41 plust
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Lelit pl41 plust
Χαίρομαι που τελικά πήρες ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: Lelit pl41 plust
Πολύ ωραίο το βίντεο φίλε, Δύο τρεις μικρές παρατηρησεις για περεταιρω βελτίωση.. Μην χτυπάς με το χέρι σου στο πλάι, περισσότερο κακό κάνεις πάρα καλό,, φάνηκε και στο γυμνό ότι έχεις σπρώξει καφέ προς την αντίθετη φορά από εκεί που χτυπάς.. Πάρε ένα funel η κάνε ένα αυτοσχέδιο από παιδικό γιαουρτι(εγώ αυτό έχω κάνει γτ θεωρώ κοροϊδία τα 30ευρα που ακούς για κάτι τόσο απλό), κάνε wtd και μετά ίσιωμα.. Αν σου φαίνεται μεγάλη διαδικασία, απλά μετά το αλεσμα χρησιμοποίησε απ ευθείας το ισιωτηρι. Κανείς πολυ καλή κατανομή κατά την άλεση και μετά την καταστρεφεις. Επίσης με το ισιωτηρι θα σου πρότεινα να το γυρνάς μόνο δεξιόστροφα και όταν κουμπώνεις προσπάθησε να μη χτυπάς το pf στο grouphead..μπορει να δημιουργείς επιπλέον ρήγματα.. Τα 0.8γρ που είχες παραπάνω σε ανάγκασαν να πας στα 32 sec..ειναι αρκετά για να επηρεάσουν τη σχέση χρόνου-τελικού ροφηματος..
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Lelit pl41 plust
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του Παναγιώτη.
Κάνεις αρκετά καλή κατανομή στον μύλο. Με ένα funnel κοντό όπως πχ αυτά της tidaka θα κάνεις ακόμα καλύτερη. Δοκίμασε απευθείας με το leveler και μην το χτυπάς.
Επίσης δεν ξέρω αν το έκανες για τις ανάγκες του βίντεο η το κάνεις συνέχεια, το portafilter πρέπει να είναι συνέχεια κουμπωμενο για να είναι ζεστό.
Κάνεις αρκετά καλή κατανομή στον μύλο. Με ένα funnel κοντό όπως πχ αυτά της tidaka θα κάνεις ακόμα καλύτερη. Δοκίμασε απευθείας με το leveler και μην το χτυπάς.
Επίσης δεν ξέρω αν το έκανες για τις ανάγκες του βίντεο η το κάνεις συνέχεια, το portafilter πρέπει να είναι συνέχεια κουμπωμενο για να είναι ζεστό.
-
- Δημοσιεύσεις: 178
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2020 12:23 am
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Re: Lelit pl41 plust
Καλημέρα στην παρέα,
μπορεί κάποιος να μου πει αν το σημάδι του group head στο puck - όπως φαίνεται στη φωτογραφία - επηρεάζει το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι;
Και αν ναι, πώς μπορώ να το αποφύγω;
Ευχαριστώ.
μπορεί κάποιος να μου πει αν το σημάδι του group head στο puck - όπως φαίνεται στη φωτογραφία - επηρεάζει το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι;
Και αν ναι, πώς μπορώ να το αποφύγω;
Ευχαριστώ.
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Lelit pl41 plust
Με λιγοτερα γραμμαρια καφε. Δοκιμασε με 0.5γρ λιγοτερο μιας κ το σημαδι δεν ειναι μεγαλο.
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Lelit pl41 plust
Το πακ είναι μετά την εκχύλιση είναι λογικό να είναι έτσι, πριν την εκχύλιση κούμπωσε το pf με ένα δεκάλεπτο πάνω στον καφέ και αν αφήνει ένα ανεπαίσθητο σημάδι του κέρματος είσαι οκ.
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Lelit pl41 plust
Το πακ φουσκώνει κατα την διάρκεια της εκχύλυσης. Μάλιστα όσο πιο light roast ειναι ο καφές συνήθως τόσο πιο πολύ φουσκώνει.
Δεν πρέπει ούτε μετά την εκχύληση να έχει σημάδι. Τώρα η περίπτωση του φίλου είναι οριακή, με λίγο λιγότερο καφέ θα φτιάξει εντελώς
Δεν πρέπει ούτε μετά την εκχύληση να έχει σημάδι. Τώρα η περίπτωση του φίλου είναι οριακή, με λίγο λιγότερο καφέ θα φτιάξει εντελώς
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Lelit pl41 plust
Παρόλο που παίζω Οδυσσέα με 16 γραμμάρια καφέ και το δικό μου πακ βγαίνει ετσι https://i.postimg.cc/3NnNvPYG/IMG-20200530-093804.jpg είναι με το διπλό τις lelit
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Lelit pl41 plust
Νομίζω και οι 2 πρέπει να κατέβετε.
Εγώ στο IMS B68 H24.5 στην classic δεν μπορώ να βάλω πάνω από 15.5 γρ συνήθως. Κάντε μια δοκιμή γιατί τις μηχανές σας δεν τις ξέρω
Εγώ στο IMS B68 H24.5 στην classic δεν μπορώ να βάλω πάνω από 15.5 γρ συνήθως. Κάντε μια δοκιμή γιατί τις μηχανές σας δεν τις ξέρω
-
- Δημοσιεύσεις: 21
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2020 9:12 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit Pl041 Plus PID
- Μύλος:: Eureka Specialita
- Οι καφέδες μου:: Ipannema-Segafreddo
Re: Lelit pl41 plust
@johnsin,panos0121,odys2008 σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.
Θα τα δοκιμάσω όλα αυτά μιας και έχω εσάς για μπούσουλα...
Το πορταφιλτερ δεν το άφηνα στην showerhead,θα το κάνω.
Το funnel της tidaka κάνει για το lelit double basket? Στο μύλο χωράει γιατί είχα δει ένα της belogia και μου είπε η κοπελα(το δοκιμάσαμε σε ένα μύλο Specialita) και εβρισκε-χτυπαγε.
Το tidaka που το βρίσκουμε Ελλάδα?
Εντωμεταξύ όταν αγόραζα τη μηχανή και το μύλο κάτι μου είχε πει η κοπέλα στο barista ότι πολλοί πελάτες κοντά στο μήνα βρίσκουν το μέγιστο πάντρεμα και έλεγα από μέσα μου,σιγά! Τόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια σωστή απόσταξη? Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην λες...
Από προσωπική έμπειρια το καλαθάκι της lelit το διπλο είναι 14γρ ονομαστικα.
Οπου και να ρωτησα κάνα δυο-τρεις μπαριστες μου είπαν καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα ονομαστικά γρ +/-1γρ δηλαδή.
Στα 16 γρ που γεμίζω το lelit το διπλό άλλοτε έχω αποτύπωμα στεφάνι και άλλοτε μου κολλάει το πακ στο showerhead. Με 15γρ δεν έχω τίποτα από όλα αυτά αλλά κάπου μου τα χαλάει η γεύση.
Ερώτηση.Για την ακρίβεια δύο ερωτήσεις.
Για φρέντο τι να κάνω που θέλω περισσότερα ml άρα και γραμμάρια απόσταξης χωρίς να πειράξει κατά πολύ τη γεύση.
Για πείτε δοκιμασμένες συνταγές με θερμοκρασίες και χρόνους και γραμμάρια αποσταξης για τον Tigrato?
Θα τα δοκιμάσω όλα αυτά μιας και έχω εσάς για μπούσουλα...
Το πορταφιλτερ δεν το άφηνα στην showerhead,θα το κάνω.
Το funnel της tidaka κάνει για το lelit double basket? Στο μύλο χωράει γιατί είχα δει ένα της belogia και μου είπε η κοπελα(το δοκιμάσαμε σε ένα μύλο Specialita) και εβρισκε-χτυπαγε.
Το tidaka που το βρίσκουμε Ελλάδα?
Εντωμεταξύ όταν αγόραζα τη μηχανή και το μύλο κάτι μου είχε πει η κοπέλα στο barista ότι πολλοί πελάτες κοντά στο μήνα βρίσκουν το μέγιστο πάντρεμα και έλεγα από μέσα μου,σιγά! Τόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια σωστή απόσταξη? Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην λες...
Από προσωπική έμπειρια το καλαθάκι της lelit το διπλο είναι 14γρ ονομαστικα.
Οπου και να ρωτησα κάνα δυο-τρεις μπαριστες μου είπαν καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα ονομαστικά γρ +/-1γρ δηλαδή.
Στα 16 γρ που γεμίζω το lelit το διπλό άλλοτε έχω αποτύπωμα στεφάνι και άλλοτε μου κολλάει το πακ στο showerhead. Με 15γρ δεν έχω τίποτα από όλα αυτά αλλά κάπου μου τα χαλάει η γεύση.
Ερώτηση.Για την ακρίβεια δύο ερωτήσεις.
Για φρέντο τι να κάνω που θέλω περισσότερα ml άρα και γραμμάρια απόσταξης χωρίς να πειράξει κατά πολύ τη γεύση.
Για πείτε δοκιμασμένες συνταγές με θερμοκρασίες και χρόνους και γραμμάρια αποσταξης για τον Tigrato?