Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
- melomeni
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 16, 2014 11:07 pm
- Όνομα: Μέλπω
- Μηχανή:: Lelit PL042temd
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Hario Mill Slim
- Οι καφέδες μου:: Taf Papua New Guinea La Minita - El Conq
- Τοποθεσία: Αθήνα
Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Επειδή βλέπω οτι κάμποσοι έχουν αγοράσει κάποιο μοντέλο Lelit, λέω να μαζευτούμε εδώ ν' ανταλλάσουμε εμπειρίες ,γνώμες και τεχνικές!
Και για να ξεκινήσω, έχω την PL042TEMD, με το μπαρόμετρο, το pid και τη ρυθμιζόμενη opv.
Ακόμα τη μαθάινω, αλλά ήδη έχω αρχίσει να πίνω λαχταριστά καφεδάκια!
Εσείς;
Πως σας φαίνεται η μηχανή;
Έχετε βρει κανένα χρήσιμο τρικάκι/κολπάκι;
Τι ρουτίνα συντήρησης έχετε;
Όσοι έχετε μοντέλο με pid, τι ρυθμίσεις (αν!) έχετε κάνει και ποιό το αποτέλεσμα;
Και για να ξεκινήσω, έχω την PL042TEMD, με το μπαρόμετρο, το pid και τη ρυθμιζόμενη opv.
Ακόμα τη μαθάινω, αλλά ήδη έχω αρχίσει να πίνω λαχταριστά καφεδάκια!
Εσείς;
Πως σας φαίνεται η μηχανή;
Έχετε βρει κανένα χρήσιμο τρικάκι/κολπάκι;
Τι ρουτίνα συντήρησης έχετε;
Όσοι έχετε μοντέλο με pid, τι ρυθμίσεις (αν!) έχετε κάνει και ποιό το αποτέλεσμα;
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Αυξάνονται και πληθύνονται οι Lelitες !
Αλλά έχω μια απορία.Τί κάνει αυτή η νοικοκυρά στο φλυτζάνι της Lelit.
Κάνει καφέ ή σιδερώνει
Αλλά έχω μια απορία.Τί κάνει αυτή η νοικοκυρά στο φλυτζάνι της Lelit.
Κάνει καφέ ή σιδερώνει
- Συνημμένα
-
- IMG-1424569562818-V.jpg (6.45 KiB) Προβλήθηκε 6350 φορές
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Γιώργο πρώτα σιδέρωσε , για την ακρίβεια κολλάρισε τα πουκάμισα του κυρίου και τώρα του σερβίρει καφεδάκι από τα χεράκια της. Στο φλιτζάνι δείχνει έναν δίσκο να κρατάει η κυριούλα (μανταμίτσα). Ο @Harper είναι ο επί της ύλης αρμόδιος καθότι έχει αγοράσει τα φλιτζανάκια, άρα μπορεί να μας σηκώσει μία φωτογραφία να φαίνονται οι λεπτομέρειες!
Άντε @Harper περιμένουμε!
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου Μέλπω:
PID ρυθμίσεις κρυφό μενού:
F.03 = C°
P=0,4
I=0,005
D=13,9
F.04=5
F.05=98
PID ρυθμίσεις φανερό μενού:
t1=Προφανώς ανάλογα του καφέ συνήθως 95 C°
t2=140 C° Ξεκινάω να κάνω αφρόγαλα με το που δείξει 132 C° δεν περιμένω ποτέ να πάει 140 διότι θα αργήσει πολύ λόγω των συντηρητικών ρυθμίσεων που έχω επιλέξει στο PID προς αποφυγή overshoots.
Αφαλάτωση: κάθε 60 ημέρες
Backflush με Cafiza και καθαρισμό portafilter και καλαθιών: κάθε 20 ημέρες
Η μηχανή δείχνει και έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Αν έχω σε κάτι ένσταση είναι η λαβή του portafilter που θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένη από καλύτερο υλικό και δεν συνάδει με την επιμέρους ποιότητα της μηχανής. Επίσης θα μπορούσε η λαβή να έχει κλίση με κάποιες μοίρες προς τα κάτω , έτσι ώστε να έχει ακόμα καλύτερο και εργονομικό grip. Τέλος το κούμπωμα του portafilter θα μπορούσε να γίνεται με λιγότερη δύναμη, χωρίς να χρειάζεται να κρατάς κόντρα με το άλλο χέρι για να μην στρίψει η μηχανή επάνω στον πάγκο.
Άξιο αναφοράς είναι οι ταχυσύνδεσμοι στα σωληνάκια της μεταφοράς του νερού σε όλες τις γραμμές μεταφοράς της μηχανής. Επίσης η τοποθέτηση της αντλίας έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που καθιστά τη μηχανή πιο αθόρυβη από ανταγωνιστικές μηχανές π.χ. Rancilio Sylvia
Τέλος είναι και η μοναδική single boiler μηχανή παραγωγής αυτή τη στιγμή με δικάναλο PID που ελέγχει και την εκχύλιση και τον ατμό. Αναφέρομαι μόνο στην Lelit Annita TEMD διότι τα υπόλοιπα μοντέλα της δεν έχουν κάτι αντίστοιχο, αλλά είναι μονοκάναλα.
Τέλος τα καλάθια είναι "KIng Size" καθότι αφενός στο μονό χωράω εύκολα 11 γραμμάρια και αφετέρου στο διπλό 18 γραμμάρια. Από εκεί και ύστερα για να να γεμίσεις με περισσότερα γραμμάρια θέλει ο καφές που χρησιμοποιείς να θέλει πολύ ψιλό άλεσμα, κάτι το οποίο έχω πετύχει με 2 διαφορετικούς τύπους καφέ που έχουν όμως την ίδια καταγωγή και λογική: Single Origin from Colombia. Εκεί χωράει και 19 γραμμάρια το διπλό άνετα.
Ένα κόλπο που χρησιμοποιώ και που διάβασα εδώ http://10000shots.com/post/16207350173/ ... e-profiles, δουλεύει κατά τη γνώμη μου υπέροχα και βοηθά στο deal με το μικρό μπόιλερ. Και προτείνω να το κάνετε και να μου πείτε αν ήπιατε καλύτερα φλυτζάνια
Περιμένω και το δικό σας feedback , likes & dislikes, pros & cons
Άντε @Harper περιμένουμε!
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου Μέλπω:
PID ρυθμίσεις κρυφό μενού:
F.03 = C°
P=0,4
I=0,005
D=13,9
F.04=5
F.05=98
PID ρυθμίσεις φανερό μενού:
t1=Προφανώς ανάλογα του καφέ συνήθως 95 C°
t2=140 C° Ξεκινάω να κάνω αφρόγαλα με το που δείξει 132 C° δεν περιμένω ποτέ να πάει 140 διότι θα αργήσει πολύ λόγω των συντηρητικών ρυθμίσεων που έχω επιλέξει στο PID προς αποφυγή overshoots.
Αφαλάτωση: κάθε 60 ημέρες
Backflush με Cafiza και καθαρισμό portafilter και καλαθιών: κάθε 20 ημέρες
Η μηχανή δείχνει και έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Αν έχω σε κάτι ένσταση είναι η λαβή του portafilter που θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένη από καλύτερο υλικό και δεν συνάδει με την επιμέρους ποιότητα της μηχανής. Επίσης θα μπορούσε η λαβή να έχει κλίση με κάποιες μοίρες προς τα κάτω , έτσι ώστε να έχει ακόμα καλύτερο και εργονομικό grip. Τέλος το κούμπωμα του portafilter θα μπορούσε να γίνεται με λιγότερη δύναμη, χωρίς να χρειάζεται να κρατάς κόντρα με το άλλο χέρι για να μην στρίψει η μηχανή επάνω στον πάγκο.
Άξιο αναφοράς είναι οι ταχυσύνδεσμοι στα σωληνάκια της μεταφοράς του νερού σε όλες τις γραμμές μεταφοράς της μηχανής. Επίσης η τοποθέτηση της αντλίας έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που καθιστά τη μηχανή πιο αθόρυβη από ανταγωνιστικές μηχανές π.χ. Rancilio Sylvia
Τέλος είναι και η μοναδική single boiler μηχανή παραγωγής αυτή τη στιγμή με δικάναλο PID που ελέγχει και την εκχύλιση και τον ατμό. Αναφέρομαι μόνο στην Lelit Annita TEMD διότι τα υπόλοιπα μοντέλα της δεν έχουν κάτι αντίστοιχο, αλλά είναι μονοκάναλα.
Τέλος τα καλάθια είναι "KIng Size" καθότι αφενός στο μονό χωράω εύκολα 11 γραμμάρια και αφετέρου στο διπλό 18 γραμμάρια. Από εκεί και ύστερα για να να γεμίσεις με περισσότερα γραμμάρια θέλει ο καφές που χρησιμοποιείς να θέλει πολύ ψιλό άλεσμα, κάτι το οποίο έχω πετύχει με 2 διαφορετικούς τύπους καφέ που έχουν όμως την ίδια καταγωγή και λογική: Single Origin from Colombia. Εκεί χωράει και 19 γραμμάρια το διπλό άνετα.
Ένα κόλπο που χρησιμοποιώ και που διάβασα εδώ http://10000shots.com/post/16207350173/ ... e-profiles, δουλεύει κατά τη γνώμη μου υπέροχα και βοηθά στο deal με το μικρό μπόιλερ. Και προτείνω να το κάνετε και να μου πείτε αν ήπιατε καλύτερα φλυτζάνια
Περιμένω και το δικό σας feedback , likes & dislikes, pros & cons
-
- Δημοσιεύσεις: 128
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 13, 2011 2:18 pm
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: expobar brewtus 4 pi
- Μύλος:: fiorenzato f 6
- 2ος Μύλος:: mazzer SUPER JOLIE
- Οι καφέδες μου:: tigrato samba moka
- Τοποθεσία: αθηνα
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Κατοχος και εγω εδω κ 2 μερες οι ρυθμησεις του παυλαρα δινουν καταπληκτικο φλυτζανι ευγε παυλαρα
- melomeni
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 16, 2014 11:07 pm
- Όνομα: Μέλπω
- Μηχανή:: Lelit PL042temd
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Hario Mill Slim
- Οι καφέδες μου:: Taf Papua New Guinea La Minita - El Conq
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
@delpiero10
Ποιό μοντέλο εχεις;
Σχετικά με τη θερμοκρασία, πραγματικά το pid ειναι πολυτιμο!
Eχετε δοκιμάσει εκχυλήσεις στους 88-90 βαθμούς;
Νομίζω οτι σε καποιους καφέδες δίνει ενδιαφέροντα αποτελέσματα!
Εδώ,μια ερευνα για την ιδανική θερμοκρασία εκχύλησης:
http://answers.google.com/answers/threa ... 82224.html
Mε το αφρόγαλα πως τα πάτε;
M'εχουν βοηθήσει πολύ τα εξής:
-Γάλα όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 0 βαθμούς (γιαυτό βάζω τη γαλατιέρα στην κατάψυξη)
- Για τα Ελληνικά γάλατα,προτείνεται να μην ξεπερνάμε τους 65 βαθμούς, καθως μετά το γάλα καίγεται!
Το γλυκύτερο αποτελεσμα όντως το εχω πάρει μεταξύ 60-65 βαθμών ανάλογα το γάλα.
Ποιό μοντέλο εχεις;
Σχετικά με τη θερμοκρασία, πραγματικά το pid ειναι πολυτιμο!
Eχετε δοκιμάσει εκχυλήσεις στους 88-90 βαθμούς;
Νομίζω οτι σε καποιους καφέδες δίνει ενδιαφέροντα αποτελέσματα!
Εδώ,μια ερευνα για την ιδανική θερμοκρασία εκχύλησης:
http://answers.google.com/answers/threa ... 82224.html
Mε το αφρόγαλα πως τα πάτε;
M'εχουν βοηθήσει πολύ τα εξής:
-Γάλα όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 0 βαθμούς (γιαυτό βάζω τη γαλατιέρα στην κατάψυξη)
- Για τα Ελληνικά γάλατα,προτείνεται να μην ξεπερνάμε τους 65 βαθμούς, καθως μετά το γάλα καίγεται!
Το γλυκύτερο αποτελεσμα όντως το εχω πάρει μεταξύ 60-65 βαθμών ανάλογα το γάλα.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Αν και την ίδια νοικοκυρούλα την εδειχνε η Lelit να σιδερώνει με ενθουσιασμό.
Εδώ με τον ίδιο ενθουσιασμό σερβίρει καφέ της Lelit προφανώς.
Και δούλα και κυρά η Lelitισα Παύλο !
Εδώ με τον ίδιο ενθουσιασμό σερβίρει καφέ της Lelit προφανώς.
Και δούλα και κυρά η Lelitισα Παύλο !
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Ο ατμός είναι πραγματικά πανίσχυρος, οπότε επειδή αυτό δεν είναι λογικό, αν αναλογιστούμε το μικρό μπόιλερ της μηχανής, τότε η αληθινή βελτίωση είναι το steam wand. To steam wand ήταν η αλλαγή που έκανε η Lelit στα μοντέλα του 2014 και από κυκλικό πομπέ ακροφύσιο με άγνωστο αριθμό τρυπών, έβαλε ένα μυτερό ακροφύσιο με μία μόνο τρύπα. Τέλος το εφοδίασε με ball joint για να μπορεί να κάνει περιστροφικές κινήσεις υπό οποιαδήποτε γωνία, διευκολύνοντας τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν γαλατιέρες διαφορετικών μεγεθών. Έχω διαβάσει ότι το νέο μοντέλο steam wand δεν ταιριάζει στα προηγούμενα μοντέλα και δεν μπορεί να μπει τουλάχιστον όχι χωρίς πατέντα. Άρα ξεχάστε plug n play καταστάσεις.
Το αφρόγαλα το σταματάω στους 60 βαθμούς σε καπουτσίνο και στους 70 βαθμούς στα μεγάλα latte της συζύγου. Παραπάνω από 70 βαθμούς λογικά όλα τα γάλατα αρχίζουν και μυρίζουν και όχι μόνο τα Ελληνικά όπως αναφέρεις Μέλπω. Αυτό με τα Ελληνικά γάλατα αν και σε αγαπώ, δεν μπορώ να το δεχθώ. Μπορώ να αντιληφθώ ότι τα "αλλοδαπά" ζώα ίσως να τρώνε άλλες ζωοτροφές, και το γάλα να έχει άλλη γεύση, αλλά νομίζω την άσχημη γεύση την δίνει η καμμένη πρωτεΐνη του γάλακτος. Η οποία πρωτεΐνη νομίζω στους 75 βαθμούς καίγεται. Αν κάνω λάθος διορθώστε με και αν έχεις συγκεκριμένη μάρκα γάλακτος να μας υποδείξεις μετά χαράς. Αν και δεν βλέπω το λόγο να πας πάνω από 70 βαθμούς, καθότι το ρόφημα ζεματάει και πρέπει να περιμένεις για να κρυώσει μέχρι να το πιεις...
Το κλασσικό κόλπο είναι να έχεις τη γαλατιέρα στο ψυγείο έτσι ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο να δουλέψεις με τον ατμό ειδικά στην αρχή όσο κάποιος μαθαίνει. Φυσικά το γάλα όσο πιο παγωμένο γίνεται, όπως πολύ καλά γράφεις και 3,5% - 3,7% λιπαρά. Όσο πιο παχύ τόσο πιο καλό αφρόγαλα. Έχω δοκιμάσει και με light εβαπορέ με 4% και έγινε σούπερ Το εβαπορέ ήταν το light του Lidl μάρκας Milbona.
Y.Γ. @Artisti Από σήμερα και με κάθε Lelit δώρο μία μανταμίτσα δούλα για σίδερο και σερβίρισμα. Η παρασκευή σε εμάς τους Home Barista
Το αφρόγαλα το σταματάω στους 60 βαθμούς σε καπουτσίνο και στους 70 βαθμούς στα μεγάλα latte της συζύγου. Παραπάνω από 70 βαθμούς λογικά όλα τα γάλατα αρχίζουν και μυρίζουν και όχι μόνο τα Ελληνικά όπως αναφέρεις Μέλπω. Αυτό με τα Ελληνικά γάλατα αν και σε αγαπώ, δεν μπορώ να το δεχθώ. Μπορώ να αντιληφθώ ότι τα "αλλοδαπά" ζώα ίσως να τρώνε άλλες ζωοτροφές, και το γάλα να έχει άλλη γεύση, αλλά νομίζω την άσχημη γεύση την δίνει η καμμένη πρωτεΐνη του γάλακτος. Η οποία πρωτεΐνη νομίζω στους 75 βαθμούς καίγεται. Αν κάνω λάθος διορθώστε με και αν έχεις συγκεκριμένη μάρκα γάλακτος να μας υποδείξεις μετά χαράς. Αν και δεν βλέπω το λόγο να πας πάνω από 70 βαθμούς, καθότι το ρόφημα ζεματάει και πρέπει να περιμένεις για να κρυώσει μέχρι να το πιεις...
Το κλασσικό κόλπο είναι να έχεις τη γαλατιέρα στο ψυγείο έτσι ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο να δουλέψεις με τον ατμό ειδικά στην αρχή όσο κάποιος μαθαίνει. Φυσικά το γάλα όσο πιο παγωμένο γίνεται, όπως πολύ καλά γράφεις και 3,5% - 3,7% λιπαρά. Όσο πιο παχύ τόσο πιο καλό αφρόγαλα. Έχω δοκιμάσει και με light εβαπορέ με 4% και έγινε σούπερ Το εβαπορέ ήταν το light του Lidl μάρκας Milbona.
Y.Γ. @Artisti Από σήμερα και με κάθε Lelit δώρο μία μανταμίτσα δούλα για σίδερο και σερβίρισμα. Η παρασκευή σε εμάς τους Home Barista
- melomeni
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 16, 2014 11:07 pm
- Όνομα: Μέλπω
- Μηχανή:: Lelit PL042temd
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Hario Mill Slim
- Οι καφέδες μου:: Taf Papua New Guinea La Minita - El Conq
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Χαχαχαχ, Παύλο, το tip για τους 0 βαθμούς, το εχω ακούσει απο το Δοματιώτη σε κάποια παρουσίαση για barista ,που διοργάνωσε η νουνού για ενα εξειδικευμενο της προιόν για την αγορά του espresso,του γάλακτος Νουνού barista's...
http://m.youtube.com/watch?v=X5tmgdTPdtA
Όσο για τους 65 βαθμούς για τα Ελληνικά γάλατα,πάλι σε κάποια ανάρτηση barista το έχω διαβάσει αλλα δε θυμαμαι που...
http://m.youtube.com/watch?v=X5tmgdTPdtA
Όσο για τους 65 βαθμούς για τα Ελληνικά γάλατα,πάλι σε κάποια ανάρτηση barista το έχω διαβάσει αλλα δε θυμαμαι που...
- melomeni
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 16, 2014 11:07 pm
- Όνομα: Μέλπω
- Μηχανή:: Lelit PL042temd
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Hario Mill Slim
- Οι καφέδες μου:: Taf Papua New Guinea La Minita - El Conq
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Επίσης, δεν παίζουν ρόλο τα λιπαρά στην παρασκευή του αφρογααλακτος, αλλα η περιεκτικότητα σε πρωτείνη...
Παλι απο την παρουσίαση η πληροφορία(αν θυμαμαι καλά)
Παλι απο την παρουσίαση η πληροφορία(αν θυμαμαι καλά)
Re: Κάτοχοι Lelit, ας μαζευτούμε!
Αυτό το τελευταίο πολύ ενδιαφέρον που γράφεις σχετικά με την πρωτεΐνη. Το συγκεκριμένο γάλα πάντως της Νουνού δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε για κρύο αφρόγαλα που το είχα τεστάρει. Ίσα ίσα ήταν απαράδεκτο. Μια και μιλάμε για γάλατα χρησιμοποιώ ένα γάλα για κρύο αφρόγαλα που επειδή έχει έξτρα πρωτεΐνη και το αναφέρει μάλιστα στη σύνθεση του κάνει αφρόγαλα για freddo πουν απλά δεν υποχωρεί ποτέ, μα ποτέ.
Το δοκίμασα και για ζεστό αφρόγαλα, αλλά κάνει άρα πολλές ανεξέλενγκτες φουσκάλες και δεν αφήνει καθόλου καλή υφή. Δεν προτείνεται για ζεστό. Τέλος το μπουκάλι απ' έξω δεν γράφει "Γάλα" αλλά κάτι άλλο που δεν θυμάμαι, αλλά είναι κάτι σαν"Γαλακτοκομικό προϊόν για απόδοση αφρογάλακτος". Η σύνθεση αναφέρει ότι είναι εμπλουτισμένο με πρωτεΐνη γάλακτος και περιέχει ένα ποσοστό γάλακτος 3,5% και ένα ποσοστό 1,5%.
Το έχω πιει και σε ποτήρι από περιέργεια και είναι απλά ένα γάλα κάπως άνοστο σε σχέση με τα φρέσκα γάλατα. Μην ξεχνάμε ότι είναι UHT.
Αν σε ενδιαφέρει το αγοράζω από το MAKRO, δεν το έχω δει κάπου αλλού και μπορώ να σου σηκώσω φωτογραφία το μπουκάλι. Το εισάγει μία εταιρία με την επωνυμία Leader και νομίζω πρόκειται για το ίδιο γάλα με αυτό στην έκδοση 1,5% http://www.leaderfoods.gr/default.asp?p ... ct=63&pr=1 απλά έχουν αλλάξει τη συσκευασία για να την κάνουν αποκλειστική διανομή στο MAKRO.
Το δοκίμασα και για ζεστό αφρόγαλα, αλλά κάνει άρα πολλές ανεξέλενγκτες φουσκάλες και δεν αφήνει καθόλου καλή υφή. Δεν προτείνεται για ζεστό. Τέλος το μπουκάλι απ' έξω δεν γράφει "Γάλα" αλλά κάτι άλλο που δεν θυμάμαι, αλλά είναι κάτι σαν"Γαλακτοκομικό προϊόν για απόδοση αφρογάλακτος". Η σύνθεση αναφέρει ότι είναι εμπλουτισμένο με πρωτεΐνη γάλακτος και περιέχει ένα ποσοστό γάλακτος 3,5% και ένα ποσοστό 1,5%.
Το έχω πιει και σε ποτήρι από περιέργεια και είναι απλά ένα γάλα κάπως άνοστο σε σχέση με τα φρέσκα γάλατα. Μην ξεχνάμε ότι είναι UHT.
Αν σε ενδιαφέρει το αγοράζω από το MAKRO, δεν το έχω δει κάπου αλλού και μπορώ να σου σηκώσω φωτογραφία το μπουκάλι. Το εισάγει μία εταιρία με την επωνυμία Leader και νομίζω πρόκειται για το ίδιο γάλα με αυτό στην έκδοση 1,5% http://www.leaderfoods.gr/default.asp?p ... ct=63&pr=1 απλά έχουν αλλάξει τη συσκευασία για να την κάνουν αποκλειστική διανομή στο MAKRO.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PavlosK την Κυρ Φεβ 22, 2015 6:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.