Γιώργο πρώτα σιδέρωσε , για την ακρίβεια κολλάρισε τα πουκάμισα του κυρίου και τώρα του σερβίρει καφεδάκι από τα χεράκια της. Στο φλιτζάνι δείχνει έναν δίσκο να κρατάει η κυριούλα (μανταμίτσα). Ο @Harper είναι ο επί της ύλης αρμόδιος καθότι έχει αγοράσει τα φλιτζανάκια, άρα μπορεί να μας σηκώσει μία φωτογραφία να φαίνονται οι λεπτομέρειες!
Άντε @Harper περιμένουμε!
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου Μέλπω:
PID ρυθμίσεις κρυφό μενού:
F.03 = C°
P=0,4
I=0,005
D=13,9
F.04=5
F.05=98
PID ρυθμίσεις φανερό μενού:
t1=Προφανώς ανάλογα του καφέ συνήθως 95 C°
t2=140 C° Ξεκινάω να κάνω αφρόγαλα με το που δείξει 132 C° δεν περιμένω ποτέ να πάει 140 διότι θα αργήσει πολύ λόγω των συντηρητικών ρυθμίσεων που έχω επιλέξει στο PID προς αποφυγή overshoots.
Αφαλάτωση: κάθε 60 ημέρες
Backflush με Cafiza και καθαρισμό portafilter και καλαθιών: κάθε 20 ημέρες
Η μηχανή δείχνει και έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Αν έχω σε κάτι ένσταση είναι η λαβή του portafilter που θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένη από καλύτερο υλικό και δεν συνάδει με την επιμέρους ποιότητα της μηχανής. Επίσης θα μπορούσε η λαβή να έχει κλίση με κάποιες μοίρες προς τα κάτω , έτσι ώστε να έχει ακόμα καλύτερο και εργονομικό grip. Τέλος το κούμπωμα του portafilter θα μπορούσε να γίνεται με λιγότερη δύναμη, χωρίς να χρειάζεται να κρατάς κόντρα με το άλλο χέρι για να μην στρίψει η μηχανή επάνω στον πάγκο.
Άξιο αναφοράς είναι οι ταχυσύνδεσμοι στα σωληνάκια της μεταφοράς του νερού σε όλες τις γραμμές μεταφοράς της μηχανής. Επίσης η τοποθέτηση της αντλίας έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που καθιστά τη μηχανή πιο αθόρυβη από ανταγωνιστικές μηχανές π.χ. Rancilio Sylvia
Τέλος είναι και η μοναδική single boiler μηχανή παραγωγής αυτή τη στιγμή με δικάναλο PID που ελέγχει και την εκχύλιση και τον ατμό. Αναφέρομαι μόνο στην Lelit Annita TEMD διότι τα υπόλοιπα μοντέλα της δεν έχουν κάτι αντίστοιχο, αλλά είναι μονοκάναλα.
Τέλος τα καλάθια είναι "KIng Size" καθότι αφενός στο μονό χωράω εύκολα 11 γραμμάρια και αφετέρου στο διπλό 18 γραμμάρια. Από εκεί και ύστερα για να να γεμίσεις με περισσότερα γραμμάρια θέλει ο καφές που χρησιμοποιείς να θέλει πολύ ψιλό άλεσμα, κάτι το οποίο έχω πετύχει με 2 διαφορετικούς τύπους καφέ που έχουν όμως την ίδια καταγωγή και λογική: Single Origin from Colombia. Εκεί χωράει και 19 γραμμάρια το διπλό άνετα.
Ένα κόλπο που χρησιμοποιώ και που διάβασα εδώ
http://10000shots.com/post/16207350173/ ... e-profiles, δουλεύει κατά τη γνώμη μου υπέροχα και βοηθά στο deal με το μικρό μπόιλερ. Και προτείνω να το κάνετε και να μου πείτε αν ήπιατε καλύτερα φλυτζάνια
Περιμένω και το δικό σας feedback , likes & dislikes, pros & cons