Σελίδα 20 από 20

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 16, 2019 4:05 pm
από Artisti
Έτσι βγαίνουν τα εύκολα συμπεράσματα...
Και ορισμένοι κάνουν θεά τον μουσακά.

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 16, 2019 7:21 pm
από Gespresso
dimitriseas έγραψε:
Σάβ Φεβ 16, 2019 3:42 pm
Commercial blend τι ειναι?
Όπως illy, Lavazza κλπ.

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 16, 2019 7:55 pm
από dimitriseas
Artisti έγραψε:
Σάβ Φεβ 16, 2019 4:05 pm
Έτσι βγαίνουν τα εύκολα συμπεράσματα...
Και ορισμένοι κάνουν θεά τον μουσακά.
Αν δε σε πειραζει ανέλυσε το να καταλάβουμε τις γνώσεις σου. Οποιδηποτε άποψη σεβαστη

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 18, 2019 11:14 am
από lycabettus
...Επίσης, στην εν λόγω μηχανή αναφέρεται ότι είναι “made in Italy” και όχι ρουμάνικη. ´Οχι πως αυτό έχει απαραίτητα σημασία, αλλά είδα να γίνεται αρκετή συζήτηση εδώ πάνω σε αυτό.

Καλημέρα & καλή εβδομάδα.

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 19, 2019 3:15 pm
από ellenikus
τον τελευταιο χρονο η παραγωγη ειχε μεταφερθει στο εγοστασιο στην Ιταλια

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 28, 2019 8:52 am
από nick_reth
Gespresso έγραψε:
Σάβ Φεβ 16, 2019 1:51 pm
Προσωπικά διαφωνώ.
Η classic 2015 είναι καλή για μέχρι commercial blend. Χωρίς ιδιαίτερες γευστικές απαιτήσεις. Αν ζητήσεις οξυτητες και γεύσεις, δεν αποδίδει. Το αποτέλεσμά της είναι ίδιο μέσες άκρες όσο και να πειράξεις τις παραμέτρους.
Την είχα 2 χρόνια. Με την καινούρια μηχανή και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια είμαι 1 επίπεδο καλύτερα. Και βλέπω ότι όταν αλλάξω μια παράμετρο αλλάζει και το αποτέλεσμα.
Καλημέρα. Έχω τη gaggia classic από πέρυσι το καλοκαίρι,ιταλικής κατασκευής. Με φρέσκους καφέδες blend(10% robusta) από τοπικό κατάστημα με δικό μου μύλο, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Όμως με specialy όντως υπάρχει θέμα. Δοκίμασα το τελευταίο Sumatra Gayo από coffee island. Στο κατάστημα που με κέρασαν ήταν άψογος, καμιά σχέση με αυτόν από τη δική μου μηχανή. Ποια μηχανή οικιακής χρήσης μπορεί να δώσει παρόμοιο ποιοτικό αποτέλεσμα;

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 28, 2019 2:23 pm
από Gespresso
Μεταφέροντας όσα έχω διαβάσει και ασχοληθεί, η rancilio silvia (να ευλογήσω τα γένια μου :lick: ) οι lelit, η Simonelli Oscar, και μετά πιο ακριβές μηχανές dual boiler ή HX. Οπωσδήποτε το pid σε γλιτώνει από πολύ κόπο και προσπάθεια (το ζω :a060: ). Η καινούργια gaggia classic απομένει να δοκιμαστεί για να μαθευτουν οι ικανότητες της.

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 20, 2020 12:30 pm
από SOTIRIS57
afonic έγραψε:
Τρί Φεβ 10, 2015 5:49 pm
Και όμως, θα έπρεπε να σε προβληματίσει το γεγονός πως από ότι όλα δείχνουν, το μοντέλο που σχεδιάστηκε την δεκαετία του 1990 είναι όπως όλα δείχνουν ανώτερο σαν προϊόν από αυτό του 2015. Αυτό δείχνει γενικά μια τάση σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, να πέφτει η ποιότητα κατακόρυφα, και ταυτόχρονα να μειώνεται ο χρόνος ζωής τους.

Επίσης καταλαβαίνω πως σου έχει κάτσει στο λαιμό η Classic και σε βασανίζει, αλλά ας περιμένουμε. Και άλλες φορές πήγαμε να την πεθάνουμε, αλλά μέχρι να σταματήσει τελείως η παραγωγή της, μην της ξεγράφεις. Προς το παρόν οι εισαγωγείς ας στοκάρουν σε Classic 2014, προβλέπω να είναι περιζήτητες σε λίγο. (και μόλις πούλησα 2 να πάρει!)
Καλημέρα Ιωσηφ

Εχω την Classic προ 2014 PID που μου πούλησες καινα εισαι καλά. Έχω ευχαριστηθεί καφέ.
Σκέφτομαι να την πουλήσω για να πάω σε κάτι καλύτερο.
Πως μπορούμε να επιλοινωνήσουμε για να σε συμβουλευτώ

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 13, 2021 5:42 pm
από Tkin73
Ξαναεβαλα μπροστά την gaggia μετά από 3 χρόνια συμβιβασμων με υπεραυτοματη. Έμαθα τιπς που αγνοούσα όπως το άνοιγμα 20 σεκ του ατμού πριν κάνω την εκχύλιση και απολαμβάνω ξανά ωραίο εσπρέσσο.
Όμως θέλω και την ξεγνοιασιά του pod και εδώ το ερώτημα. Από τα 3 καλαθάκια το πιο στενό είναι για τα pods?
Την ταπα την βάζουμε σε αυτή την περίπτωση; Αν ναι μπαίνει και σφραγίζει την οπή δλδ με εξωγκωμα προς τα κάτω ή ανάποδα;
Το έβαλα προς τα κάτω και έμεινε ο καφές στο γκρουπ. Μετά αφαίρεσα τελείως την τάπα και πιτσιλησε τον καφέ έξω.
Τι κάνω;