Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 2936
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσίευση από Artisti » Σάβ Φεβ 16, 2019 4:05 pm

Έτσι βγαίνουν τα εύκολα συμπεράσματα...
Και ορισμένοι κάνουν θεά τον μουσακά.

Άβαταρ μέλους
Gespresso
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Graef cm800
Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσίευση από Gespresso » Σάβ Φεβ 16, 2019 7:21 pm

dimitriseas έγραψε:
Σάβ Φεβ 16, 2019 3:42 pm
Commercial blend τι ειναι?
Όπως illy, Lavazza κλπ.

dimitriseas
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Τρί Οκτ 16, 2018 11:27 pm

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσίευση από dimitriseas » Σάβ Φεβ 16, 2019 7:55 pm

Artisti έγραψε:
Σάβ Φεβ 16, 2019 4:05 pm
Έτσι βγαίνουν τα εύκολα συμπεράσματα...
Και ορισμένοι κάνουν θεά τον μουσακά.
Αν δε σε πειραζει ανέλυσε το να καταλάβουμε τις γνώσεις σου. Οποιδηποτε άποψη σεβαστη

lycabettus
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 14, 2019 5:00 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2015
Μύλος:: Ascaso I2
2ος Μύλος:: Delonghi KG79 Mod
Οι καφέδες μου:: Taf, Warehouse, Solberg & Hansen

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσίευση από lycabettus » Δευ Φεβ 18, 2019 11:14 am

...Επίσης, στην εν λόγω μηχανή αναφέρεται ότι είναι “made in Italy” και όχι ρουμάνικη. ´Οχι πως αυτό έχει απαραίτητα σημασία, αλλά είδα να γίνεται αρκετή συζήτηση εδώ πάνω σε αυτό.

Καλημέρα & καλή εβδομάδα.

ellenikus
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2015 3:22 pm
Όνομα: GEORGIOS
Μηχανή:: Lelit PL91 VICTORIA
2η Μηχανή:: Lelit PL41 ANNA
Μύλος:: COMPAK K3
2ος Μύλος:: DELONGHI K79
Οι καφέδες μου:: Kενυα απο την γωνια του καφε (αρμενακος)

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσίευση από ellenikus » Τρί Φεβ 19, 2019 3:15 pm

τον τελευταιο χρονο η παραγωγη ειχε μεταφερθει στο εγοστασιο στην Ιταλια

nick_reth
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: GAGGIA CLASSIC
Μύλος:: GRAEF CM 702
Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσίευση από nick_reth » Πέμ Φεβ 28, 2019 8:52 am

Gespresso έγραψε:
Σάβ Φεβ 16, 2019 1:51 pm
Προσωπικά διαφωνώ.
Η classic 2015 είναι καλή για μέχρι commercial blend. Χωρίς ιδιαίτερες γευστικές απαιτήσεις. Αν ζητήσεις οξυτητες και γεύσεις, δεν αποδίδει. Το αποτέλεσμά της είναι ίδιο μέσες άκρες όσο και να πειράξεις τις παραμέτρους.
Την είχα 2 χρόνια. Με την καινούρια μηχανή και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια είμαι 1 επίπεδο καλύτερα. Και βλέπω ότι όταν αλλάξω μια παράμετρο αλλάζει και το αποτέλεσμα.
Καλημέρα. Έχω τη gaggia classic από πέρυσι το καλοκαίρι,ιταλικής κατασκευής. Με φρέσκους καφέδες blend(10% robusta) από τοπικό κατάστημα με δικό μου μύλο, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Όμως με specialy όντως υπάρχει θέμα. Δοκίμασα το τελευταίο Sumatra Gayo από coffee island. Στο κατάστημα που με κέρασαν ήταν άψογος, καμιά σχέση με αυτόν από τη δική μου μηχανή. Ποια μηχανή οικιακής χρήσης μπορεί να δώσει παρόμοιο ποιοτικό αποτέλεσμα;

Άβαταρ μέλους
Gespresso
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Graef cm800
Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!

Re: Σημαντικές αλλαγές στην Gaggia Classic 2015

Δημοσίευση από Gespresso » Πέμ Φεβ 28, 2019 2:23 pm

Μεταφέροντας όσα έχω διαβάσει και ασχοληθεί, η rancilio silvia (να ευλογήσω τα γένια μου :lick: ) οι lelit, η Simonelli Oscar, και μετά πιο ακριβές μηχανές dual boiler ή HX. Οπωσδήποτε το pid σε γλιτώνει από πολύ κόπο και προσπάθεια (το ζω :a060: ). Η καινούργια gaggia classic απομένει να δοκιμαστεί για να μαθευτουν οι ικανότητες της.

Απάντηση