Higlights
- Ενσωματωμένος ο doserless, stepless μύλος της Lelit o Fred PL043MM http://espresso.lelit.com/modello/pl043mmi/
To πιεσόμετρο σε μπαρ, βαθμονομημένο από 0-14 BAr για έλεγχο του tamping και του κόψιμου του καφέ. Με λίγα λόγια έλεγχο εκχύλισης
Ενσωματωμένο εργοστασιακό PID όχι μόνο για την εκχύλιση, αλλά και τον ατμό του αφρογάλακτος!
Ανοξείδωτο σασί
Ελάχιστος χώρος στον πάγκο
Πανίσχυρο steam wand
Δυναμη μπόιλερ 1200Watt έναντι 1100Watt της Sylvia. (Καλύτερο αφρόγαλο, γρηγορότερη θερμοκρασία λειτουργίας)
- Μειoνέκτηματα σε σχέση με τη Silva
- Ενσωματωμένος ο doserless, stepless μύλος της Lelit o Fred PL043MM http://espresso.lelit.com/modello/pl043mmi/
- H Rancilio Silvia έχει 50 gram μεγαλύτερο μπόλιερ, αλλά από τα υπόλοιπα απλά τα φαντάζεται!
Portafilter 47mm αντί για 48. Αυτό βέβαια είναι αστείο μειονέκτημα διότι ουσιαστικά το πορταφιλτερ είναι 57.9mm και όχι 57mm που γραφει το manual και θέλει tamper 57.5mm για να δουλέψει σωστά.
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Έχω στην κατοχή μου και το καλύτερο tαmper του κόσμου (γνωμη μου) το Καναδέζικο espro με καλιμπραρισμα στα 14 κιλά και καστανια συμπίεσης που σε ειδοποιεί, όταν τα κιλά που εφαρμόζεις είναι 14. Δείτε εδω*
Με τέτοια εργαλεία καταλαβένετε τι κάφε πίνω.
Και πρώτα κουτσά-στραβά, όταν κατάφερνα κάτι καλό στο κόψιμο του καφέ (όχι πάντα γιατί ο μύλος ήταν ακατάλληλος και ήταν για γαλικό καφέ) κατάφερνα και έπινα καλούς καφέδες. Τώρα απλά με χαλκινο μποιλερ και PID και μπαρόμετρο και calibrated tαmper θα γίνει μεκελειό.
Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω τον αγαπημένο μου Lavazza Grand Aroma Bar http://www.lavazza.com/en/at-home/coffe ... a-bar.htmlμε 60% Arabica & 40% Robusta και για πρώτη φορά τον Cafe Vergano 1882 Espresso Ricco '700 με 70% Arabica & 30% Robusta. http://www.caffevergnano.com/en/scheda- ... assica.php
Ο τελευταίος δεν μου αρέσει διότι είναι καβουρδισμένος προς το σκούρο και ενώ παλαιότερα, είχα δοκιμάσει τον Cafe Vergano 1882 Espresso Ricco '800 με 60% Arabica & 20% Robusta και ήμουν πολυ ευχαριστημένος. Έτσι είπα να δοκιμάσω από την ίδια μάρκα κάτι άλλο και δεν μου έκατσε καλά.
100% Arabica να ξεκαθαρίσω ότι δεν πίνω.
Τώρα θα δοκιμάσω με το PID σεταρισμένο στους 92 Cº να κάνω εκχύλιση τον Cafe Vergano 1882 Espresso Ricco '700 για να γλυκίνει λίγο η γεύση του. (Για αυτό το λόγο ήθελα πάντα να είχα PID!)
To καλύτερο το άφησα για το τέλος. Την τιμή:
550 € από Ιταλία . Η τιμή συμπεριλαμβάνει και τα μεταφορικά! Σκεφτείτε 550 ευρω για μύλο μηχανη με μποιλερ 250 gram χάλκινο, PID και μπαρόμετρο! Ε? Είπε κανείς τίποτα? Όταν είδα την τιμή στο Amazon, λυποθύμησα και πάτησα το κουμπί να γίνει η αγορά!
Η σύζηγος φρίκαρε, αλλά μόλις είδε πόσο έκανε η μηχανή σε άλλα σάιτ και σε άλλους πωλητές της Amazon, ηρέμησε και με επιβράβευσε κιόλας (Πάλι καλά διότι με τις γυναίκες ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι θα συμβεί στο τέλος... ). Η μηχανή κανονικά πωλείται 850 ευρώ με τα μεταφορικά. Αναφέρομαι στο μοντελο με το PID όπως το δικό μου, διότι η Lelit Αnnita παραγεται σε 4 παραλαγές...
Σκέφτεστε κάποια καλύτερη μηχανή μαζί με μύλο στα 550 €?
ΘΑ προσπαθήσω να σηκώσω κάποια βίντεο σύντομα και κάποιο εκτενέστερο review. Ευελπιστώ στην αποδεδειγμένη αξιοπιστία της μηχανής από ότι διαβάζω σε ξένα φόρουμ. Εδώ η Silvia υπερέχει ΟΧΙ γιατί είναι καλύτερη, αλλά γιατί ξέρουμε σίγουρα ότι είναι καλή, ενώ για τη Lelit δεν το ξέρουμε, απλά το διαβάζουμε από ξένα φόρουμ και όχι από το δικό μας φόρουμ. Αρα η μηχανη μου θα κανει το "Αγροτικό" της για το φόρουμ μας!!
*ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΡ ΜΟΥ! Δείτε εδώ:
http://espro.ca/tamper/
Είναι πανάκριβο αλλά παιδιά έχει εκπληκτική αίσθηση και υπερ-ποιότητα. Χαίρεσε να το ακουμπάς!