πρόβλημα gaggia classic ή όχι;

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
leokapidis

πρόβλημα gaggia classic ή όχι;

Δημοσίευση από leokapidis » Κυρ Σεπ 07, 2014 10:56 am

Καλημέρα σας!

Θα ήθελα να μοιραστω μαζί σας τα πρωτα μου βήματα στην παραγωγη espresso ώστε να ακούσω τα σχόλια σας και τις διορθώσεις σας.. Ο κύριος λογος βέβαια που άνοιξα αυτό το θέμα είναι να ρωτησω εαν είναι φυσιολογικό να σβήνει το λαμπάκι brew κατα την εκχύλιση.
Στο παρακατω βίντεο μπορείτε να το δείτε στην πράξη.. Όπως επίσης και να διορθωσετε κάτι στην διαδικασία..
Gaggia classic first attepts: http://youtu.be/WOpMaCFxVdA

Να πω οτι χρησιμοποιώ non pressurized καλαθάκι. Επίσης για να μπει το portafilter θέλει πααααρα πολύ δυναμη.. Είναι λογικό;

adamtsi160
Όνομα: Αδαμ
Μηχανή:: Gaggia classic
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Ascaso i1

Re: πρόβλημα gaggia classic ή όχι;

Δημοσίευση από adamtsi160 » Κυρ Σεπ 07, 2014 11:58 am

Καλημερα φιλε μου αν θυμαμαι καλα στην gaggia το λαμπακι δουλευει αναποδα...δλδ οταν εσβησε το λαμπακι η αντισταση αναψε....temperature surfing κανεις?το pf κουμπωνει σκληρα λογω οτι ειναι καινουργια η φλατζα με το καιρο θα μαλακωσει.....

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Κυρ Σεπ 07, 2014 12:39 pm

temperature surfing. Δηλαδή αδειάζεις καυτό νερό πριν κουμπώσεις το portafilter και περιμένεις να σβήσει το λαμπάκι, να ανάψει η αντίσταση, να φτάσει στην maximum θερμοκρασία, κουμπώνεις το πορταφιλτερ και την στιγμή που ανάβει το λαμπάκι πατάς το κουμπί.

Και πάλι στα 35+ δευτερόλεπτα το λαμπάκι θα σβήσει όμως, άρα μάλλον έχεις πολύ καφέ σε γραμμάρια. Γιαυτό και δυσκολεύεται όπως λες να κουμπώσει.
αν βρεις τη χρυσή τομή grind και ποσότητας, θα είσαι μια χαρά
When life throws you curves, aim for the apex

leokapidis

Δημοσίευση από leokapidis » Κυρ Σεπ 07, 2014 3:29 pm

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Να πω οτι βάζω 14 γραμμάρια καφέ αλλά μάλλον στο μικρο καλαθάκι.. Το άλλο που έχω μου φαίνεται πολύ μεγαλο για αυτά τα γραμμάρια.. Επίσης πριν βάλω το portafilter αδειαζω λίγο καυτό νερο..λίγο όμως περιπου στο δευτερόλεπτο και περιμένω να ανάψει το λαμπάκι και αρχίζω αλλά σβήνει στην πορεία..
Τα 14 γραμμάρια καλά δεν είναι για εναν διπλό espresso;

Άβαταρ μέλους
Alex D.
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Gaggia Evolution
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Ascaso i1 mini
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από Alex D. » Κυρ Σεπ 07, 2014 5:55 pm

Το πότε θα σβήσει το λαμπάκι εξαρτάται και από το πόσο την έχεις προθερμάνει. Καλό είναι να προθερμαίνεις τη μηχανή τουλάχιστον 20 λεπτά πριν κάνεις καφέ.

Dimitrios9

Δημοσίευση από Dimitrios9 » Τετ Σεπ 17, 2014 12:56 pm

ρε παιδια εχω που εχω μια GAGGIA CLASSIC οταν αναβει το κουμπακι (το δεξι) κοκκινο τοτε το παταω για την εκχυλιση του καφε?
Το κανω λαθος?πρεπει να ειναι σβηστο και μετα να το πατησω?

Απάντηση