Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Δευ Ιούλ 05, 2010 1:43 pm

Έκανα τα πρώτα πειράματα με φρέσκοκομμένο καφέ και είδα πάρα πολύ καλά αποτελέσματα!!
Το φαινόμενο της Guinness ήταν απο πάνω μέχρι κάτω στο ποτηράκι!
Δέν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες sec-gr γιατί δεν βρήκα ζηγαριά ακόμη.
Το πρόβλημα μου είναι στο puck.Όταν τελειώνω τον καφέ πάντα θα έχει μείνει λίγο νερό στο PF και το puck είναι λασπομένο..
Έχω ξεχάσει κάτι; :?:
Πώς νόμιζα ότι η βαλβίδα που έχει η μηχανή είναι και για να βγαίνουν ακέραια τα puck; :?: :?:

Costas

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από Costas » Δευ Ιούλ 05, 2010 1:51 pm

Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Το πρόβλημα μου είναι στο puck.Όταν τελειώνω τον καφέ πάντα θα έχει μείνει λίγο νερό στο PF και το puck είναι λασπομένο..
Το παρατηρώ κι εγώ αυτό σχεδόν σε κάθε καφέ που φτιάχνω..μήπως είναι λίγο πιο ψιλοκομμένος από ότι πρέπει ο καφές??

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Δημοσιεύσεις: 784
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από Alex_Under » Δευ Ιούλ 05, 2010 2:03 pm

Πιο δυνατό tamping.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Δευ Ιούλ 05, 2010 2:12 pm

Alex_Under έγραψε:Πιο δυνατό tamping.
Ώστε να αυξηθεί η πίεση και να διαφύγει το νερό απο την βαλβίδα;
Έχεις δίκιο!
Όμως θα επειρεάσει και την εκχύλιση..
Πιστεύω πως μπορεί να είναι θέμα της μηχανής, γιατί είναι σημαντική η ποσότητά του νερού..
Ο Χρήστος θα μας πεί σίγουρα.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιούλ 05, 2010 2:17 pm

Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Δευ Ιούλ 05, 2010 2:26 pm

Θυμόμουν οτι είχε γίνει συζήτηση,έψαχνα έψαχνα ...
Νάτο λοιπόν!!

yiannis taloumis

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από yiannis taloumis » Δευ Ιούλ 05, 2010 2:38 pm

το φαινόμενο υγρασία στο pf δηλώνει οτι δεν τηρήθηκαν οι παράμετροι ( δοσολογία - ταμπονάρισμα - ανάλογη κοπή καφέ )
κράτησε σταθερά τα γρ. και το ταμπονάρισμα και βρες την ανάλογη κοπή ετσι ώστε να πάρεις την σωστή απόσταξη.
το " κεικ " του καφέ πρέπει να φύγει στεγνό αμέσως με το τίναγμα χωρίς υγρασία αλλά και χωρίς ίχνη ελαίων στο basket , που σημαίνει παράταση του νερού στον αλεσμένο καφέ δηλ " καμμένος " καφές.

Άβαταρ μέλους
geocha
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 02, 2010 5:11 pm
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: Bialetti Tazzona
Μύλος:: Acaso i1-mini
Επικοινωνία:

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από geocha » Τετ Ιούλ 07, 2010 11:10 am

yiannis taloumis έγραψε:το φαινόμενο υγρασία στο pf δηλώνει οτι δεν τηρήθηκαν οι παράμετροι ( δοσολογία - ταμπονάρισμα - ανάλογη κοπή καφέ )
κράτησε σταθερά τα γρ. και το ταμπονάρισμα και βρες την ανάλογη κοπή ετσι ώστε να πάρεις την σωστή απόσταξη.
το " κεικ " του καφέ πρέπει να φύγει στεγνό αμέσως με το τίναγμα χωρίς υγρασία αλλά και χωρίς ίχνη ελαίων στο basket , που σημαίνει παράταση του νερού στον αλεσμένο καφέ δηλ " καμμένος " καφές.
Ναι αλλα αυτο ισχυει για ολες τις μηχανες?Εμενα παντα εχει νερακι...καλα ειναι και της πλακας εμενα :(

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Δημοσιεύσεις: 784
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από Alex_Under » Τετ Ιούλ 07, 2010 11:21 am

Ο συγκεκριμένος κανόνας ισχύει μόνο για κανονικά portafilters και ΟΧΙ για pressurized.
Στα pressurized σχεδόν πάντα μένει νερό.
Δεν ξέρω τι έχει η δικιά σου.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

yiannis taloumis

Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck

Δημοσίευση από yiannis taloumis » Τετ Ιούλ 07, 2010 4:33 pm

Δεν έχει να κάνει με το μοντέλο της μηχανής , υπάρχουν τα λεγόμενα ρηχά φίλτρα και τα βαθειά φίλτρα , ανάλογα την ποσότητα του καφέ που επιθυμούμε να αποστάξουμε .
Ανάλογα την χωρητικότητα του φίλτρου θα πρέπει να τοποθετούμε και την ανάλογη ποσότητα αλεσμένου καφέ .

Απάντηση