Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Έκανα τα πρώτα πειράματα με φρέσκοκομμένο καφέ και είδα πάρα πολύ καλά αποτελέσματα!!
Το φαινόμενο της Guinness ήταν απο πάνω μέχρι κάτω στο ποτηράκι!
Δέν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες sec-gr γιατί δεν βρήκα ζηγαριά ακόμη.
Το πρόβλημα μου είναι στο puck.Όταν τελειώνω τον καφέ πάντα θα έχει μείνει λίγο νερό στο PF και το puck είναι λασπομένο..
Έχω ξεχάσει κάτι;
Πώς νόμιζα ότι η βαλβίδα που έχει η μηχανή είναι και για να βγαίνουν ακέραια τα puck;
Το φαινόμενο της Guinness ήταν απο πάνω μέχρι κάτω στο ποτηράκι!
Δέν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες sec-gr γιατί δεν βρήκα ζηγαριά ακόμη.
Το πρόβλημα μου είναι στο puck.Όταν τελειώνω τον καφέ πάντα θα έχει μείνει λίγο νερό στο PF και το puck είναι λασπομένο..
Έχω ξεχάσει κάτι;
Πώς νόμιζα ότι η βαλβίδα που έχει η μηχανή είναι και για να βγαίνουν ακέραια τα puck;
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Το παρατηρώ κι εγώ αυτό σχεδόν σε κάθε καφέ που φτιάχνω..μήπως είναι λίγο πιο ψιλοκομμένος από ότι πρέπει ο καφές??Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Το πρόβλημα μου είναι στο puck.Όταν τελειώνω τον καφέ πάντα θα έχει μείνει λίγο νερό στο PF και το puck είναι λασπομένο..
- Alex_Under
- Δημοσιεύσεις: 784
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Πιο δυνατό tamping.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Ώστε να αυξηθεί η πίεση και να διαφύγει το νερό απο την βαλβίδα;Alex_Under έγραψε:Πιο δυνατό tamping.
Έχεις δίκιο!
Όμως θα επειρεάσει και την εκχύλιση..
Πιστεύω πως μπορεί να είναι θέμα της μηχανής, γιατί είναι σημαντική η ποσότητά του νερού..
Ο Χρήστος θα μας πεί σίγουρα.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Θυμόμουν οτι είχε γίνει συζήτηση,έψαχνα έψαχνα ...Christos έγραψε:viewtopic.php?f=4&t=71&start=10#p782
Νάτο λοιπόν!!
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
το φαινόμενο υγρασία στο pf δηλώνει οτι δεν τηρήθηκαν οι παράμετροι ( δοσολογία - ταμπονάρισμα - ανάλογη κοπή καφέ )
κράτησε σταθερά τα γρ. και το ταμπονάρισμα και βρες την ανάλογη κοπή ετσι ώστε να πάρεις την σωστή απόσταξη.
το " κεικ " του καφέ πρέπει να φύγει στεγνό αμέσως με το τίναγμα χωρίς υγρασία αλλά και χωρίς ίχνη ελαίων στο basket , που σημαίνει παράταση του νερού στον αλεσμένο καφέ δηλ " καμμένος " καφές.
κράτησε σταθερά τα γρ. και το ταμπονάρισμα και βρες την ανάλογη κοπή ετσι ώστε να πάρεις την σωστή απόσταξη.
το " κεικ " του καφέ πρέπει να φύγει στεγνό αμέσως με το τίναγμα χωρίς υγρασία αλλά και χωρίς ίχνη ελαίων στο basket , που σημαίνει παράταση του νερού στον αλεσμένο καφέ δηλ " καμμένος " καφές.
- geocha
- Δημοσιεύσεις: 71
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 02, 2010 5:11 pm
- Μηχανή:: Gaggia New Baby
- 2η Μηχανή:: Bialetti Tazzona
- Μύλος:: Acaso i1-mini
- Επικοινωνία:
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Ναι αλλα αυτο ισχυει για ολες τις μηχανες?Εμενα παντα εχει νερακι...καλα ειναι και της πλακας εμεναyiannis taloumis έγραψε:το φαινόμενο υγρασία στο pf δηλώνει οτι δεν τηρήθηκαν οι παράμετροι ( δοσολογία - ταμπονάρισμα - ανάλογη κοπή καφέ )
κράτησε σταθερά τα γρ. και το ταμπονάρισμα και βρες την ανάλογη κοπή ετσι ώστε να πάρεις την σωστή απόσταξη.
το " κεικ " του καφέ πρέπει να φύγει στεγνό αμέσως με το τίναγμα χωρίς υγρασία αλλά και χωρίς ίχνη ελαίων στο basket , που σημαίνει παράταση του νερού στον αλεσμένο καφέ δηλ " καμμένος " καφές.
- Alex_Under
- Δημοσιεύσεις: 784
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Ο συγκεκριμένος κανόνας ισχύει μόνο για κανονικά portafilters και ΟΧΙ για pressurized.
Στα pressurized σχεδόν πάντα μένει νερό.
Δεν ξέρω τι έχει η δικιά σου.
Στα pressurized σχεδόν πάντα μένει νερό.
Δεν ξέρω τι έχει η δικιά σου.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
Re: Gaggia Baby - Θέμα με τα puck
Δεν έχει να κάνει με το μοντέλο της μηχανής , υπάρχουν τα λεγόμενα ρηχά φίλτρα και τα βαθειά φίλτρα , ανάλογα την ποσότητα του καφέ που επιθυμούμε να αποστάξουμε .
Ανάλογα την χωρητικότητα του φίλτρου θα πρέπει να τοποθετούμε και την ανάλογη ποσότητα αλεσμένου καφέ .
Ανάλογα την χωρητικότητα του φίλτρου θα πρέπει να τοποθετούμε και την ανάλογη ποσότητα αλεσμένου καφέ .