http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 14577.html
Η νέα "υπέρτατη" μηχανή εσπρέσσο με pressure profile, δλδ αυξομείωση κατα βούληση της brewing πίεσης ώστε να πάρουμε τα "μάλα" από το extraction .
post #2
Ironic that profile 3 and 4 are essentially lever machine pressure profiles. Have we gone full circle, lever to pump then a pump simulating a lever at a few thousand times the price of the lever? I know, lots of other things going on inside the Strada, but it is interesting that a lot of the pressure profiling setups essentially imitate a lever machines more gentle pressure ramp profiles.
Με λίγα λόγια: Εξομοίωση της εκχύλισης, με αυτήν που κάνουν τοοοοοόσα χρόνια όσοι έχουν πλήρως χειροκίνητες "direct lever" μηχανές
La marzocco strada με pressure profile
Re: La marzocco strada με pressure profile
"pump simulating a lever at a few thousand times the price of the lever?"
Πήγα να το σχολιάσω αλλα βλέπω με πρόλαβαν.
Τότε γιατί δε βάζουμε μία οικονομική lever (μοχλού) ?
Θα μου πείς βέβαια (για τις μοχλού) ωραίες φαίνονται και πολύ ρομαντικές , αλλα είναι πολύ πιο παλούκι στον χειρισμό , και έχουν και αυτές τις φθορές τους , με τα πιστόνια και τις τσιμούχες , και με τον σχολαστικό καθαρισμό τους.
Πήγα να το σχολιάσω αλλα βλέπω με πρόλαβαν.
Τότε γιατί δε βάζουμε μία οικονομική lever (μοχλού) ?
Θα μου πείς βέβαια (για τις μοχλού) ωραίες φαίνονται και πολύ ρομαντικές , αλλα είναι πολύ πιο παλούκι στον χειρισμό , και έχουν και αυτές τις φθορές τους , με τα πιστόνια και τις τσιμούχες , και με τον σχολαστικό καθαρισμό τους.
Re: La marzocco strada με pressure profile
Off topic:
Κοίταξε πιστεύω είναι μύθος ότι είναι τόσο δύσκολες οι χειροκίνητες μηχανές, χρειάζονται κυρίως όρεξη για πειραματισμό, φρέσκο καφέ και οπωσδήποτε μύλο (και οι χειροκίνητοι κάνουν επάξια την δουλειά τους , καλύτερα και από αρκετούς μύλους) . Προσωπικά μου πήρε κανα δυο μήνες να την μάθω, και μετά από 5-6 μήνες το αποτελέσμα είναι κατα μέσο όρο καλό , καμμιά φορά έχω κανα godshot ( κατα τα δικά μου κριτήρια) και ενίοτε για πέταμα (κυρίως γιατί έχω την τάση να αλέθω ψιλά και να πατάω λίγο και καμμιά φορά έχω overextracture). Όσο για την συντήρηση, αφαλάτωση κάνω κάθε 3-4 μήνες είναι πανεύκολο θέλει ένα τεταρτάκι, μετά από ένα χρόνο κυριολεκτικού λιωσίματος, άλλαξα τσιμούχες προληπτικά μόνος μου , κοστίζουν μόλις 20 € όλο το σετ -καμμιά 20αρια τσιμούχες και φλάτζες-, τέλος μπορείς να βρεις ευκαιρίες από 100€ και χάλια να είναι υπάρχουν όλα τα ανταλλακτικά φτηνά και φτιάχνεται εύκολα !!! Όταν θα έχω χρόνο θα κάνω αναλυτική παρουσίαση της μηχανής, να...προσηλυτίσω και άλλους στον χειροκίνητο κόσμο
Μερικά λινκ
http://www.gurus.net/pavoni/
http://www.pavoniexpress.com/
http://www.francescoceccarelli.eu/index_eng.htm
Κοίταξε πιστεύω είναι μύθος ότι είναι τόσο δύσκολες οι χειροκίνητες μηχανές, χρειάζονται κυρίως όρεξη για πειραματισμό, φρέσκο καφέ και οπωσδήποτε μύλο (και οι χειροκίνητοι κάνουν επάξια την δουλειά τους , καλύτερα και από αρκετούς μύλους) . Προσωπικά μου πήρε κανα δυο μήνες να την μάθω, και μετά από 5-6 μήνες το αποτελέσμα είναι κατα μέσο όρο καλό , καμμιά φορά έχω κανα godshot ( κατα τα δικά μου κριτήρια) και ενίοτε για πέταμα (κυρίως γιατί έχω την τάση να αλέθω ψιλά και να πατάω λίγο και καμμιά φορά έχω overextracture). Όσο για την συντήρηση, αφαλάτωση κάνω κάθε 3-4 μήνες είναι πανεύκολο θέλει ένα τεταρτάκι, μετά από ένα χρόνο κυριολεκτικού λιωσίματος, άλλαξα τσιμούχες προληπτικά μόνος μου , κοστίζουν μόλις 20 € όλο το σετ -καμμιά 20αρια τσιμούχες και φλάτζες-, τέλος μπορείς να βρεις ευκαιρίες από 100€ και χάλια να είναι υπάρχουν όλα τα ανταλλακτικά φτηνά και φτιάχνεται εύκολα !!! Όταν θα έχω χρόνο θα κάνω αναλυτική παρουσίαση της μηχανής, να...προσηλυτίσω και άλλους στον χειροκίνητο κόσμο
Μερικά λινκ
http://www.gurus.net/pavoni/
http://www.pavoniexpress.com/
http://www.francescoceccarelli.eu/index_eng.htm
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: La marzocco strada με pressure profile
Φίλε nefilim, επειδή τελευταία διαβάζω για μηχανές που βγάζουν πολύ παραπάνω πίεση, ακόμα και πολύ ακριβές, έχω αρχίσει σιγά-σιγά να κοιτάω και τις μηχανικές. Από θερμοκρασιακή σταθερότητα τι λένε;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: La marzocco strada με pressure profile
Αυτό δυστυχώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις μηχανικές, η θερμοκρασία ,δεν μπορείς να φτιάχνεις στα καπάκια πολλούς καφέδες. Συγκεκριμμένα στις παβόνι, ο πρώτος καφές είναι χλιαρός, ο 2-3 μια χαρά και μετά υπερθερμαίνεται το γκρουπ!!! Σε εμένα παίζει από ~ 88-96. Βέβαια μπορείς να κάνεις διάφορες πατέντες ' άλλοι χρησιμοποιούν παγωμένη πετσέτα , άλλοι απλά κλείνουν για λίγο την μηχανή ή/και προσθέτουν παγωμένο νερό . Πιο σταθερή είναι η ponte vecchio lusso, αλλά είναι με ελατήριο -ημιαυτόματη-, και η Olympia cremina αλλά πληρώνεις λίγο τσουχτερά το ελβετικό design (aka ~1800€ ).