Καινούργια Gaggia Baby.

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
G.K
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: G.B Modified By GK
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Porlex Mini

Καινούργια Gaggia Baby.

Δημοσίευση από G.K » Τρί Δεκ 18, 2012 7:01 pm

μολις σημερα παρελαβα το μωρο μου απο amazon και παρολο που μου λειπουν καποια πραγματα ακομα ειπα να ξεκινησω.παρολο που εχω ριξει παρα πολυ διαβασμα εδω στο forum,εχω καποιες
αποριες. ( σιγα που δεν θα ειχα )
1 ) αφηνω την μηχανη να ζεσταθει πολυ καλα,το μεσημερι που την εβαλα πρωτη φορα μπροστα εμεινε
κοντα 1 ωρα ανοιχτη, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι το pf που ειναι πανω στη μηχανη ζεστενεται πολυ,παρα πολυ..δεν μπορεις να το ακουμπισεις με τιποτα,ειναι φυσιολογικο?τοσο πολυ?
2 ) επισης οταν βγαζω το pf εχει μεσα το καλαθακι υδρατμους και κατι σταγονες υπαρχουν
στην σιτα, ειναι φυσιολογικο αυτο? και οταν κλεινω την μηχανη και μετα απο 5 λεπτα βγαλω το pf
παλι τα ιδια.
3 ) χρησιμοποιω προς το παρον τα κλειστα καλαθακια εν αναμονη των ελευθερων,για αρχη εβαλα
15 γρ καφε (αγορασα απο εδω στα χανια ) του οποιους αλεσα στον porlex, αυτο που παρατηρησα,
αφου ειχα φτιαξει 3 -4 καφεδες ειναι οτι ο καφες ακουμπουσε στην σιτα :OOPS: δεν τοω πατουσα
βεβαια λογου το οτι εχω τα κλειστα καλαθακια τα οποια δεν θελουν πατημα,ετσι βεβαια βρισκω
«ταβανι» τι πρεπει να κανω?
παντως η εκχυλιση ηταν με δευτερο κλικ στον porlex 60 ml σε περιπου 27 secs
περιμενω την βοηθεια σας :coffee:

Άβαταρ μέλους
AngelosPap
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Gaggia Baby Black
Μύλος:: Macap MX

Re: Καινούργια Gaggia Baby.

Δημοσίευση από AngelosPap » Τρί Δεκ 18, 2012 7:39 pm

1) και 2) νομίζω είναι όλα φυσιολογικά αυτά που αναφέρεις
για το 3) όταν λέμε δεν πατάμε τον καφέ στα presurized καλαθάκια δεν εννοούμε οτι δεν πατάμε καθόλου τον καφέ αλλά οτι τον πατάμε ελάχιστα να ''στρώσει'' με πολύ μικρή δύναμη και όχι με π.χ. 15 κιλά δύναμη όπως στα normal. Αν κατάλαβα καλά αυτό που εννοούσες.Αλλιώς μάλλον βάζεις πολλά γραμ. καφέ.Για δοκίμασε και με λιγότερα

Άβαταρ μέλους
G.K

Δημοσίευση από G.K » Τρί Δεκ 18, 2012 7:48 pm

AngelosPap έγραψε: όταν λέμε δεν πατάμε τον καφέ στα presurized καλαθάκια δεν εννοούμε οτι δεν πατάμε καθόλου τον καφέ αλλά οτι τον πατάμε ελάχιστα να ''στρώσει'' με πολύ μικρή δύναμη και όχι με π.χ. 15 κιλά δυναμη
εγω πλα τον εστρωνα τον καφε με το πλαστικο tamper προς το παρον,ισως πρεπει να ασκησω
λιγη πιεση πχ 5 κιλα ωστε να κατεβει λιγο πιο κατω.
παντως με τα 15 γρ που βαζω το καλαθακι χωρις να το πατησω ειναι ισα ισα στο χειλος

Άβαταρ μέλους
AngelosPap
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Gaggia Baby Black
Μύλος:: Macap MX

Δημοσίευση από AngelosPap » Τρί Δεκ 18, 2012 7:53 pm

Για δοκίμασε έτσι όπως λές . Νομίζω με λίγη πίεση θα είσαι εντάξει αλλιώς βάλε 14 γραμμ και πάτα τόσο ώστε να αφήσεις λίγο κενό. Το τέστ με το νόμισμα μπορεί να σε βοηθήσει

Άβαταρ μέλους
G.K

Δημοσίευση από G.K » Τρί Δεκ 18, 2012 8:01 pm

θα κανω αυτο που λες...απλα σκεφτομαι οτι αν ζοριζομαι με 15 γρ, οταν θα παρω το ελευθερο
( γιατι φανταζομαι το ιδιο μεγεθος εχει με το κλειστο) πως θα μπουνε τα 18-19 γρ μεσα?
θα κατεβει τοσο κατω με 15 κιλα πατημα?
συγνωμη που ειναι λιγο....πως να το πω..οι ερωτησεις μου,αλλα..σα νεος και εγω.
αν δεν ρωτησεις δεν μαθαινεις που λενε.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Δεκ 18, 2012 8:13 pm

Θα κατέβει και από την πίεση αλλά και από το ψιλότερο κόψιμο. Τα ίδια γραμμάρια καταλαμβάνουν λιγότερο όγκο όταν κόβεις ψιλότερα. Για να έχει βάλει τόσος κόσμος 18g στο κανονικό διπλό σίγουρα χωράει και τόσο, μην ανησυχείς.
Δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ μου το pressurized από κοντά, πολύ πιθανότητα να έχει μικρότερη χωρητικότητα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
G.K

Δημοσίευση από G.K » Τρί Δεκ 18, 2012 8:33 pm

κατι αλλο που θελω να ρωτησω.. υπαρχει περιπτωση να περασει καφες πισω απο την σιτα?
αν ναι υπαρχει θεμα? η θα φυγει απο την solenoid.
το λεω αυτο γιατι οταν τρεχω νερο σε δοχειο ολο και κατι κοκκους βλεπω μεσα στο νερο.
ελπιζω να μην σας κουραζω με τις ερωτησεις μου. :coffee:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Δεκ 18, 2012 8:40 pm

Υπάρχει περίπτωση να φύγει πίσω από την ντουζιέρα και δεν υπάρχει θέμα γιατί θα φύγει από την solenoid.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
G.K

Δημοσίευση από G.K » Πέμ Ιαν 03, 2013 6:43 pm

οταν πηρα την baby μπορω να πω οτι ηταν σχετικα «αθορυβη», σιγα σιγα δυναμωνε ο θορυβος.....τωρα μετα απο 50 περιπου καφεδες,εχει δυναμωσει αρκετα και περναει και δονηση
στο σασι της baby (ισως και πριν να υπηρχε,αλλα δεν ηταν αισθητη, δεν το ειχα καταλαβει,τωρα ομως δεν γινεται να μην το καταλαβεις.
ειναι φυσιολογικο αυτο? να γινεται με τον καιρο?
βασικα περισσοτερο ακουγεται οταν απλα τρεχεις νερο απο την κεφαλη,και λιγοστευει αρκετα
οταν γινεται εκχυλιση.
αυτα..ελπιζω να μην ειναι κατι..σοβαρο,και απλα να γινεται ετσι με τον καιρο.. :coffee:

Άβαταρ μέλους
GeorgT
Μηχανή:: Gaggia Baby
2η Μηχανή:: Ariete 1379
Μύλος:: KG79
2ος Μύλος:: Ascaso i-mini (soon)
Οι καφέδες μου:: Λουμιδης Classico

Δημοσίευση από GeorgT » Πέμ Ιαν 03, 2013 7:18 pm

κανενα βιντεακι θα ηταν πιο κατατοπιστικό να τη συγκρίνουμε με την δικές μας για να σου πούμε!

Απάντηση