H βίβλος της Gaggia Classic
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από αφαλατώσεις κτλ. όλα γίνονται κομπλέ. Είναι προσεγμένη. Απλά ήθελα να το ρωτήσω από καιρό και το ξεχνούσα. Και πάλι ευχαριστώ.
-
- Δημοσιεύσεις: 50
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 11, 2014 8:40 am
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2003
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Ascaso i mini i2
- Οι καφέδες μου:: Sant Eustachio, Passalacqua, Monte Alto,
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Δεν είναι δύσκολο να τη λύσεις και μονος σου δες βιντεακια YouTube και βγάλε φώτο πολλές για να θυμηθείς που πάει τι και σίγουρα πίσω από το διακόπτη να αριθμήσεις τα καλώδια. Και αν το ανοιξεις σίγουρα μια φλάντζα (o-ring) μπόιλερ να εχεις καινούρια. Αλλά μόνο αν σου πιάνουν τα χέρια διαφορετικά σε κάποιον τεχνικό. Αλλα πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να το ανοίξεις ακόμα. Αν βγάλεις το shower screen και το shower holder και πατήσεις το κουμπί της εκχύλισης θα δεις αν βγάζει άλατα ή μεταλλικά κομμάτια φθοράς μαζί με το νερό.
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ξαναδώ. Νομίζω την τελευταία φορά που τα έβγαλα δεν είδα στο νερό κάτι αξιοπερίεργο.
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Φίλε μου μήπως υπάρχει κάποιο τηλέφωνο ή mail επικοινωνίας? Για να επιβεβαιώσω αυτά που παρατήρησα?snow έγραψε: ↑Τρί Δεκ 15, 2020 10:56 pmΔεν είναι δύσκολο να τη λύσεις και μονος σου δες βιντεακια YouTube και βγάλε φώτο πολλές για να θυμηθείς που πάει τι και σίγουρα πίσω από το διακόπτη να αριθμήσεις τα καλώδια. Και αν το ανοιξεις σίγουρα μια φλάντζα (o-ring) μπόιλερ να εχεις καινούρια. Αλλά μόνο αν σου πιάνουν τα χέρια διαφορετικά σε κάποιον τεχνικό. Αλλα πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να το ανοίξεις ακόμα. Αν βγάλεις το shower screen και το shower holder και πατήσεις το κουμπί της εκχύλισης θα δεις αν βγάζει άλατα ή μεταλλικά κομμάτια φθοράς μαζί με το νερό.
-
- Δημοσιεύσεις: 50
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 11, 2014 8:40 am
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2003
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Ascaso i mini i2
- Οι καφέδες μου:: Sant Eustachio, Passalacqua, Monte Alto,
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
gkousoulas@hotmail.com Στείλε μου εδώ ότι θέλεις και το τηλ σου και θα σε πάρω ότι μπορώ να βοηθήσω.
-
- Δημοσιεύσεις: 50
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 11, 2014 8:40 am
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rocket Appartamento
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic 2003
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Ascaso i mini i2
- Οι καφέδες μου:: Sant Eustachio, Passalacqua, Monte Alto,
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Ξέχασα να αναφέρω και το barista.gr μπορείς να βρεις ότι χρειάζεσαι και να σε βοηθήσουν σε ότι ζητάς. Δεν κάνω διαφήμιση απλά οι άνθρωποι είναι εξυπηρετικότατοι.snow έγραψε: ↑Τρί Δεκ 15, 2020 10:08 pmΝομίζω ότι δεν χρειάζεται ακόμα οι περισσότεροι λένε οτι κρατάει 10 χρόνια. Μια αφαλατωση να κάνεις σίγουρα. Βρίσκεις με 50 ευρώ το πάνω μέρος και 120 το κάτω νομίζω για να ξέρεις κόστος.Αν σου πιάνουν τα χέρια μπορείς να το λύσεις να δεις σε τι κατάσταση είναι αρχικά. Σέρβις και τα πάντα απο ανταλλακτικά έχει η eurogat Αθήνα και σε πολλά site γενικά θα βρεις ότι ζητάς για αυτή τη μηχανή. Καλά καφεδάκια.koravos71 έγραψε: ↑Τρί Δεκ 15, 2020 9:21 pmΚαλησπέρα παιδιά. Έχω μια classic του 14 και επειδή την αγόρασα μεταχειρισμένη δεν γνωρίζω την κατάσταση του boiler. Η μηχανή είναι σε άριστη κατάσταση και δεν έχω κάποιο αρνητικό σημάδι. Να το αλλάξω προληπτικά ή πεταμένα λεφτά. Που μπορώ να το ελέγξω; Αθήνα βρίσκομαι. Έχει κάποιος τεχνικές γνώσεις να με βοηθήσει να το τσεκαρω ίσως μόνος; Ευχαριστώ πολύ.
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!
Επανέρχομαι σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζα με τη νέα μου gaggia classic και τους πολύ γρήγορους χρόνους εκχύλισης καθώς μάλλον δεν είχα αρκετά καλό μύλο καφέ (τον Delonghi KG 521).
Πήρα λοιπόν καφέ που μου άλεσαν και σε καφεκοπτείο/καφέ, τον οποίο όπως μου είπαν άλεσαν στο λεπτό όπως ακριβώς αλέθουν και για τους καφέδες που παρασκευάζουν αυτοί.
Το αποτέλεσμα ήταν με pressurized καλάθι και 18gr καφέ στο καλάθι, να παίρνω 100gr εκχύλισης σε 21 δευτερόλεπτα το οποίο είναι καλύτερο από το αποτέλεσμα που είχε είτε με non-pressurized καλάθι, είτε με τον αλεσμένα καφέ που έπαιρνα από τον δικό μου μύλο καφέ.
Μίλησα με τη gaggia και μου είπαν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα στη μηχανή και πως χρειάζεται ακόμα πιο λεπτό άλεσμα και μάλλον δεν μου τον άλεσαν αρκετά λεπτά στο καφεκοπτείο. Είναι δυνατόν ακόμα και έτσι ο αλεσμένος καφές να μην ήταν αρκετά λεπτός?
Επειδή λοιπόν κοντεύω να τρελαθώ και για να μην κλάψω τα λεφτά μου και προπαντώς για να μην κάνω μία ακόμα κακή αγορά σε μύλο καφέ, μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε τι μύλους χρησιμοποιείτε εσείς που κόβουν όντως αρκετά λεπτά τον καφέ που το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό για μία gaggia classic? Ο μύλος που έχω (Delonghi KG 521) κόστιζε 240 ευρώ. Θα ήθελα ιδανικά να μην δώσω πάνω από 300 ευρώ αν είναι δυνατόν για νέο μύλο....συγνώμη αν είμαι σε λάθος ποστ σχετικά με μύλους αλλά υπάρχουν τόσες πληροφορίες για μύλους στο φόρουμ όμως δεν θέλω να κάνω πάλι λάθος αγορά και θα ήθελα να βεβαιωθώ πως ο μύλος θα κάνει όντως για αυτή τη μηχανή να αξιωθώ επιτέλους να πιω καλό καφε!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος metaller την Τρί Δεκ 29, 2020 2:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Δες και τους mignon της Eureka.
Αν δεν σε πειράζει ο θόρυβος και η έλλειψη χρονομέτρου ο παρακάτω είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα χρήματα του.
https://www.lagondola.it/en/eureka-mign ... ack-copia/
Έχω το ίδιο αγορασμένο πριν 2 μήνες από το κατάστημα αυτό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα. Επίσης ο θόρυβος δεν είναι κάτι τραγικό. Θεωρώ ότι το σετ GCP με το μύλο αυτό είναι ότι πιο VFM για καινούργιο εξοπλισμό.
Αν δεν σε πειράζει ο θόρυβος και η έλλειψη χρονομέτρου ο παρακάτω είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα χρήματα του.
https://www.lagondola.it/en/eureka-mign ... ack-copia/
Έχω το ίδιο αγορασμένο πριν 2 μήνες από το κατάστημα αυτό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα. Επίσης ο θόρυβος δεν είναι κάτι τραγικό. Θεωρώ ότι το σετ GCP με το μύλο αυτό είναι ότι πιο VFM για καινούργιο εξοπλισμό.
-
- Δημοσιεύσεις: 178
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2020 12:23 am
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,metaller έγραψε: ↑Τρί Δεκ 29, 2020 2:13 pmΠήρα λοιπόν καφέ που μου άλεσαν και σε καφεκοπτείο/καφέ, τον οποίο όπως μου είπαν άλεσαν στο λεπτό όπως ακριβώς αλέθουν και για τους καφέδες που παρασκευάζουν αυτοί.
Το αποτέλεσμα ήταν με pressurized καλάθι και 18gr καφέ στο καλάθι, να παίρνω 100gr εκχύλισης σε 21 δευτερόλεπτα το οποίο είναι καλύτερο από το αποτέλεσμα που είχε είτε με non-pressurized καλάθι, είτε με τον αλεσμένα καφέ που έπαιρνα από τον δικό μου μύλο καφέ.!!
θα σου πρότεινα να πας ξανά στο καφεκοπτείο, να τους πεις το αποτέλεσμα που είχες και να σου αλέσουν από 50γρ σε διαφορετικά σακουλάκια με διαφορετικές πιο λεπτές διαβαθμίσεις.
Κάποια στιγμή θα πετύχεις ένα αποδεκτό αποτέλεσμα που θα σε καλύψει, μέχρι να πάρεις νέο μύλο.