H βίβλος της Gaggia Classic

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
panos0121
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
Όνομα: Πανος
Μηχανή:: gaggia classic pid
Μύλος:: Compak K10 conic
Οι καφέδες μου:: pianeta

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από panos0121 » Κυρ Μάιος 17, 2020 4:23 pm

αν θελετε να εκχυλισετε εναν commercial καφε και χρειαζεται να βαλετε 16 γρ.ποιο καλαθι χρησιμοποιειτε?θα πει καποιος για ποιον καφε?καφες μα καφε διαφερει..συμφωνω..καφε τυπου illy-danesi..εχω δοκιμασει στο μαμα διπλο της classic και με vst 15gr..ακομα και με 17γρ εχω νερουλο πακ..ποιο ειναι το ιδανικο για 16γρ commercial καφε?αναγκαζομαι να πηγαινω σε 18 γρ και ο καφες νομιζω βγαινει αρκετα βαρυς..

Dimkais
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2017 1:25 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Classic old
Μύλος:: La San Marco 90/T
Τοποθεσία: Μαραθώνας

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από Dimkais » Κυρ Μάιος 17, 2020 11:21 pm

Με το μαμά διπλό βαζω 14γρ και με το vst 15gr. Στεγνό είναι και με τα δύο καλαθάκια.

Άβαταρ μέλους
panos0121
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
Όνομα: Πανος
Μηχανή:: gaggia classic pid
Μύλος:: Compak K10 conic
Οι καφέδες μου:: pianeta

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από panos0121 » Κυρ Μάιος 17, 2020 11:53 pm

οταν κουμπωνεις ο καφες ακουμπαει την βιδα της ντουζιερας?για ποιον καφε μιλαμε?

Dimkais
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2017 1:25 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Classic old
Μύλος:: La San Marco 90/T
Τοποθεσία: Μαραθώνας

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από Dimkais » Δευ Μάιος 18, 2020 9:56 pm

Όχι δεν ακουμπάει.
Με κανένα καφέ δεν είχα θέμα. Τωρα πίνω tierra ή pienaroma για φρέντο εσπρεσο.

Άβαταρ μέλους
panos0121
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
Όνομα: Πανος
Μηχανή:: gaggia classic pid
Μύλος:: Compak K10 conic
Οι καφέδες μου:: pianeta

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από panos0121 » Δευ Μάιος 18, 2020 11:06 pm

αν σου ειναι ευκολο καποια στιγμη βγαλε μια φωτογραφια..γιατι εγω αν βαλω 14 γρ απ οποιονδηποτε καφε και με οποιοδηποτε πατημα θα βγει λασπη..

Dimkais
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2017 1:25 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Classic old
Μύλος:: La San Marco 90/T
Τοποθεσία: Μαραθώνας

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από Dimkais » Τρί Μάιος 19, 2020 11:23 pm


Άβαταρ μέλους
panos0121
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
Όνομα: Πανος
Μηχανή:: gaggia classic pid
Μύλος:: Compak K10 conic
Οι καφέδες μου:: pianeta

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από panos0121 » Παρ Μάιος 22, 2020 10:27 pm

ευχαριστω πολυ φιλε..κι εμενα ετσι βγαινει..αλλα δεν ειναι συμπαγες σαν μπισκοτο..δες εδω brasil απο mokka 19gr σε vst 15αρι 40 δευτερα 1/2..ψαχνω καλαθι να μπορω να κανω το ιδο με 16 γρ περιπου commercial..


https://ibb.co/7gBbsyT
https://ibb.co/ygw3Sb9
https://ibb.co/kJFW4R1
https://ibb.co/Sx3n6mc
https://ibb.co/hRvTsqn

Dimkais
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2017 1:25 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Classic old
Μύλος:: La San Marco 90/T
Τοποθεσία: Μαραθώνας

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από Dimkais » Σάβ Μάιος 23, 2020 4:02 pm

Γιατί σε πειράζει τόσο αν δεν ειναι τελείως στεγνός?
Αν πετύχεις καλή εκχυλιση και γεύση που σου αρέσει, δεν πρέπει να να απασχολει...

metaller
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 06, 2020 5:56 pm

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από metaller » Κυρ Δεκ 06, 2020 6:08 pm

Παιδιά καλησπέρα,

Καινούριος στο φόρουμ. Από την προηγούμενη καραντίνα άρχισα να ασχολούμαι γενικά με τον οικιακό espresso έχοντας πάρει την πρώτη μου μηχανή rohnson και έναν μύλο delonghi dedica.
Προχθές έκανα την αναβάθμιση στη μηχανή και πήρα την gaggia new classic black. Το πρόβλημα μου είναι πως γεμίζω χρησιμοποιώντας ζυγό με ακρίβεια 0.1g το non pressurized καλαθάκι με ακριβώς 18g αλεσμένου καφέ (έχω κόκκους τους οποίους τους αλέθω στο πιο λεπτό στον μύλο delonghi) και μέχρι στιγμής πετάξει γύρω στους 8 καφέδες. Η εκχύλιση των 36g γίνεται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πατάω το διακόπτη, η ροή είναι πολύ γρήγορη.
Δοκίμασα διαφορετικές κοπές στο μύλο
Χρησιμοποιώ συνέχεια το ίδιο tamper που έχω αγοράσει (όχι το πλαστικό της gaggia) και ασκώ την ίδια πίεση και ομοιόμορφα
Έχω χρησιμοποιήσει και αλεσμένο καφέ που έτυχε να είχα από σουπεμαρκετ σε περίπτωση που ο μύλος της delonghi δεν κόβει τόσο λεπτά τον καφέ όπως διάβασα κάπου αλλού
Έχω αλλάξει το καλάθάκι από non pressurized σε pressurized
Έχω βάλει παραπάνω γραμμάρια καφέ μέχρι 20g.
Το αποτέλεσμα είναι απλά να πετάω καφέδες καθώς η εκχύλιση κυμαίνεται από 4-10 δευτερόλεπτα κάθε φορά για να πάρω τα 36 γραμμάρια.
Επίσης σε όλες τις παραπάνω προσπάθειες, η κρέμα που βγαίνει κατά την εκχύλιση, είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή.

Μήπως έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? Τι μπορεί να κάνω λάθος? Έχω απογοητευτεί...και ήθελα να πιω ωραίο καφεδάκι...

Ευχαριστώ πολύ!!

Άβαταρ μέλους
johnsin
Δημοσιεύσεις: 764
Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
Όνομα: Ιωάννης
Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
Μύλος:: Cunill Tranquilo
2ος Μύλος:: Mignon Specialita
Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από johnsin » Κυρ Δεκ 06, 2020 6:39 pm

Αν δεν έχεις σίγουρα Presurie καλαθάκι απλά κόψε ποιο ψιλά στον μύλο.Αν έχεις τιμή 10 κατέβα στο 4 π.χ. (ποιο μύλο έχεις γιατί δεν έχω καταλάβει?)

Απάντηση