H βίβλος της Gaggia Classic
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
αν θελετε να εκχυλισετε εναν commercial καφε και χρειαζεται να βαλετε 16 γρ.ποιο καλαθι χρησιμοποιειτε?θα πει καποιος για ποιον καφε?καφες μα καφε διαφερει..συμφωνω..καφε τυπου illy-danesi..εχω δοκιμασει στο μαμα διπλο της classic και με vst 15gr..ακομα και με 17γρ εχω νερουλο πακ..ποιο ειναι το ιδανικο για 16γρ commercial καφε?αναγκαζομαι να πηγαινω σε 18 γρ και ο καφες νομιζω βγαινει αρκετα βαρυς..
-
- Δημοσιεύσεις: 57
- Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2017 1:25 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic old
- Μύλος:: La San Marco 90/T
- Τοποθεσία: Μαραθώνας
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Με το μαμά διπλό βαζω 14γρ και με το vst 15gr. Στεγνό είναι και με τα δύο καλαθάκια.
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
οταν κουμπωνεις ο καφες ακουμπαει την βιδα της ντουζιερας?για ποιον καφε μιλαμε?
-
- Δημοσιεύσεις: 57
- Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2017 1:25 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic old
- Μύλος:: La San Marco 90/T
- Τοποθεσία: Μαραθώνας
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Όχι δεν ακουμπάει.
Με κανένα καφέ δεν είχα θέμα. Τωρα πίνω tierra ή pienaroma για φρέντο εσπρεσο.
Με κανένα καφέ δεν είχα θέμα. Τωρα πίνω tierra ή pienaroma για φρέντο εσπρεσο.
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
αν σου ειναι ευκολο καποια στιγμη βγαλε μια φωτογραφια..γιατι εγω αν βαλω 14 γρ απ οποιονδηποτε καφε και με οποιοδηποτε πατημα θα βγει λασπη..
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
ευχαριστω πολυ φιλε..κι εμενα ετσι βγαινει..αλλα δεν ειναι συμπαγες σαν μπισκοτο..δες εδω brasil απο mokka 19gr σε vst 15αρι 40 δευτερα 1/2..ψαχνω καλαθι να μπορω να κανω το ιδο με 16 γρ περιπου commercial..
https://ibb.co/7gBbsyT
https://ibb.co/ygw3Sb9
https://ibb.co/kJFW4R1
https://ibb.co/Sx3n6mc
https://ibb.co/hRvTsqn
https://ibb.co/7gBbsyT
https://ibb.co/ygw3Sb9
https://ibb.co/kJFW4R1
https://ibb.co/Sx3n6mc
https://ibb.co/hRvTsqn
-
- Δημοσιεύσεις: 57
- Εγγραφή: Τρί Οκτ 10, 2017 1:25 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic old
- Μύλος:: La San Marco 90/T
- Τοποθεσία: Μαραθώνας
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Γιατί σε πειράζει τόσο αν δεν ειναι τελείως στεγνός?
Αν πετύχεις καλή εκχυλιση και γεύση που σου αρέσει, δεν πρέπει να να απασχολει...
Αν πετύχεις καλή εκχυλιση και γεύση που σου αρέσει, δεν πρέπει να να απασχολει...
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Παιδιά καλησπέρα,
Καινούριος στο φόρουμ. Από την προηγούμενη καραντίνα άρχισα να ασχολούμαι γενικά με τον οικιακό espresso έχοντας πάρει την πρώτη μου μηχανή rohnson και έναν μύλο delonghi dedica.
Προχθές έκανα την αναβάθμιση στη μηχανή και πήρα την gaggia new classic black. Το πρόβλημα μου είναι πως γεμίζω χρησιμοποιώντας ζυγό με ακρίβεια 0.1g το non pressurized καλαθάκι με ακριβώς 18g αλεσμένου καφέ (έχω κόκκους τους οποίους τους αλέθω στο πιο λεπτό στον μύλο delonghi) και μέχρι στιγμής πετάξει γύρω στους 8 καφέδες. Η εκχύλιση των 36g γίνεται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πατάω το διακόπτη, η ροή είναι πολύ γρήγορη.
Δοκίμασα διαφορετικές κοπές στο μύλο
Χρησιμοποιώ συνέχεια το ίδιο tamper που έχω αγοράσει (όχι το πλαστικό της gaggia) και ασκώ την ίδια πίεση και ομοιόμορφα
Έχω χρησιμοποιήσει και αλεσμένο καφέ που έτυχε να είχα από σουπεμαρκετ σε περίπτωση που ο μύλος της delonghi δεν κόβει τόσο λεπτά τον καφέ όπως διάβασα κάπου αλλού
Έχω αλλάξει το καλάθάκι από non pressurized σε pressurized
Έχω βάλει παραπάνω γραμμάρια καφέ μέχρι 20g.
Το αποτέλεσμα είναι απλά να πετάω καφέδες καθώς η εκχύλιση κυμαίνεται από 4-10 δευτερόλεπτα κάθε φορά για να πάρω τα 36 γραμμάρια.
Επίσης σε όλες τις παραπάνω προσπάθειες, η κρέμα που βγαίνει κατά την εκχύλιση, είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή.
Μήπως έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? Τι μπορεί να κάνω λάθος? Έχω απογοητευτεί...και ήθελα να πιω ωραίο καφεδάκι...
Ευχαριστώ πολύ!!
Καινούριος στο φόρουμ. Από την προηγούμενη καραντίνα άρχισα να ασχολούμαι γενικά με τον οικιακό espresso έχοντας πάρει την πρώτη μου μηχανή rohnson και έναν μύλο delonghi dedica.
Προχθές έκανα την αναβάθμιση στη μηχανή και πήρα την gaggia new classic black. Το πρόβλημα μου είναι πως γεμίζω χρησιμοποιώντας ζυγό με ακρίβεια 0.1g το non pressurized καλαθάκι με ακριβώς 18g αλεσμένου καφέ (έχω κόκκους τους οποίους τους αλέθω στο πιο λεπτό στον μύλο delonghi) και μέχρι στιγμής πετάξει γύρω στους 8 καφέδες. Η εκχύλιση των 36g γίνεται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πατάω το διακόπτη, η ροή είναι πολύ γρήγορη.
Δοκίμασα διαφορετικές κοπές στο μύλο
Χρησιμοποιώ συνέχεια το ίδιο tamper που έχω αγοράσει (όχι το πλαστικό της gaggia) και ασκώ την ίδια πίεση και ομοιόμορφα
Έχω χρησιμοποιήσει και αλεσμένο καφέ που έτυχε να είχα από σουπεμαρκετ σε περίπτωση που ο μύλος της delonghi δεν κόβει τόσο λεπτά τον καφέ όπως διάβασα κάπου αλλού
Έχω αλλάξει το καλάθάκι από non pressurized σε pressurized
Έχω βάλει παραπάνω γραμμάρια καφέ μέχρι 20g.
Το αποτέλεσμα είναι απλά να πετάω καφέδες καθώς η εκχύλιση κυμαίνεται από 4-10 δευτερόλεπτα κάθε φορά για να πάρω τα 36 γραμμάρια.
Επίσης σε όλες τις παραπάνω προσπάθειες, η κρέμα που βγαίνει κατά την εκχύλιση, είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή.
Μήπως έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? Τι μπορεί να κάνω λάθος? Έχω απογοητευτεί...και ήθελα να πιω ωραίο καφεδάκι...
Ευχαριστώ πολύ!!
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Αν δεν έχεις σίγουρα Presurie καλαθάκι απλά κόψε ποιο ψιλά στον μύλο.Αν έχεις τιμή 10 κατέβα στο 4 π.χ. (ποιο μύλο έχεις γιατί δεν έχω καταλάβει?)