H βίβλος της Gaggia Classic

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
tsa
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 20, 2020 1:19 am
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
Μύλος:: Υπό διερεύνηση
Οι καφέδες μου:: Ακόμη παλεύω να φτιάξω έναν να πίνεται

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από tsa » Τετ Ιαν 06, 2021 8:21 am

επειδή αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα (καινούριος στο hobby και εγώ), μέχρι να πατεντιάσω τον μύλο, είχα βρει σωστή άκρη κόβοντας σε coffeε island. Από 1,9 έως 2.3 στον μύλο τους ήμουν οκ για το silk blend. Με τους κομμένους καφέδες από το μάρκετ αυτή η μηχανή δεν πρόκειται να κάνει καφέ, ούτε καν με το pressurized φιλτρο.

Άβαταρ μέλους
DgSensei
Δημοσιεύσεις: 312
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
Μηχανή:: Gaggia Classic PID
Μύλος:: Eureka Mignon Crono

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από DgSensei » Τετ Ιαν 06, 2021 8:09 pm

Με βάση το Αθηναϊκό νερό, κάθε πότε πιστεύετε ότι χρειάζεται αφαλάτωση η gaggia με χρήση 2-3 καφέδες την ημέρα. Αν βάλω έναν αποσκληρυντή νερού στο δοχείο θα χρειάζεται λιγότερο συχνά;

babkoug
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 07, 2013 5:52 pm
Όνομα: Babis
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: Krups xp5240
Μύλος:: Ascaso i2 mini-timer
2ος Μύλος:: Porlex tall hand
Οι καφέδες μου:: Το παλεύω καβουρδίζοντας ωμούς.
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από babkoug » Παρ Ιούλ 16, 2021 8:22 am

Νομίζω πως για Αθήνα μια φορά τον μήνα είσαι καλά. Εγώ με φίλτρο ρητίνης στο δοχείο, κάνω κάθε δύο μήνες σχεδόν από τότε που την πήρα το 2013. Φίλτρο αγοράζω μια φορά τον χρόνο ή καπου τόσο. Επαναφορτίζω το παλιό σε υπεκορεσμένο διάλυμα αλατιού. Βέβαια έχω μόνιμο φίλτρο ενεργού άνθρακα στη βρύση για το νερό που πίνω.

Άβαταρ μέλους
johnsin
Δημοσιεύσεις: 764
Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
Όνομα: Ιωάννης
Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
Μύλος:: Cunill Tranquilo
2ος Μύλος:: Mignon Specialita
Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από johnsin » Παρ Ιούλ 16, 2021 1:14 pm

Συγνώμη για το :offtopic: σε τι αναλογία αλατιού νερού κάνεις την επαναφορά?

babkoug
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 07, 2013 5:52 pm
Όνομα: Babis
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: Krups xp5240
Μύλος:: Ascaso i2 mini-timer
2ος Μύλος:: Porlex tall hand
Οι καφέδες μου:: Το παλεύω καβουρδίζοντας ωμούς.
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από babkoug » Τρί Ιούλ 20, 2021 9:11 am

johnsin έγραψε:
Παρ Ιούλ 16, 2021 1:14 pm
Συγνώμη για το :offtopic: σε τι αναλογία αλατιού νερού κάνεις την επαναφορά?
Μια γεμάτη κουταλιά σούπας σε ενα ποτηρι νερού νομίζω πως είναι καλά. Λιγο να μην είναι το αλάτι που βάζεις, το περισσότερο δεν πειράζει. Το αναδεύεις καλσ να διαλυθεί κ το αφήνεις να κατακαθίσει το επιπλέον αλάτι. Αν κατακαθίσει έστω κ λίγο εισαι καλά
Αλλά δεν είναι να τρελαίνεσαι κ με ακριβειες. Αφήνεις μέσα το φίλτρο για αρκετές ώρες. Βάλτο ενα βράδυ. Την άλλη μέρα το βάζεις κάτω από τη βρύση με τη φορά που περνάει το νερό από μέσα του να ξεπλυθεί το αλάτι. Είσαι κομπλέ.
Μιλάμε για κάτι τέτοιο έτσι; Μη μπερδευτούμε. 😊
Συνημμένα
IMG_20210720_090826.jpg

Απάντηση