H βίβλος της Gaggia Classic
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 20, 2020 1:19 am
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
- Μύλος:: Υπό διερεύνηση
- Οι καφέδες μου:: Ακόμη παλεύω να φτιάξω έναν να πίνεται
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
επειδή αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα (καινούριος στο hobby και εγώ), μέχρι να πατεντιάσω τον μύλο, είχα βρει σωστή άκρη κόβοντας σε coffeε island. Από 1,9 έως 2.3 στον μύλο τους ήμουν οκ για το silk blend. Με τους κομμένους καφέδες από το μάρκετ αυτή η μηχανή δεν πρόκειται να κάνει καφέ, ούτε καν με το pressurized φιλτρο.
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 312
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Με βάση το Αθηναϊκό νερό, κάθε πότε πιστεύετε ότι χρειάζεται αφαλάτωση η gaggia με χρήση 2-3 καφέδες την ημέρα. Αν βάλω έναν αποσκληρυντή νερού στο δοχείο θα χρειάζεται λιγότερο συχνά;
-
- Δημοσιεύσεις: 39
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 07, 2013 5:52 pm
- Όνομα: Babis
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: Krups xp5240
- Μύλος:: Ascaso i2 mini-timer
- 2ος Μύλος:: Porlex tall hand
- Οι καφέδες μου:: Το παλεύω καβουρδίζοντας ωμούς.
- Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Νομίζω πως για Αθήνα μια φορά τον μήνα είσαι καλά. Εγώ με φίλτρο ρητίνης στο δοχείο, κάνω κάθε δύο μήνες σχεδόν από τότε που την πήρα το 2013. Φίλτρο αγοράζω μια φορά τον χρόνο ή καπου τόσο. Επαναφορτίζω το παλιό σε υπεκορεσμένο διάλυμα αλατιού. Βέβαια έχω μόνιμο φίλτρο ενεργού άνθρακα στη βρύση για το νερό που πίνω.
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Συγνώμη για το σε τι αναλογία αλατιού νερού κάνεις την επαναφορά?
-
- Δημοσιεύσεις: 39
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 07, 2013 5:52 pm
- Όνομα: Babis
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: Krups xp5240
- Μύλος:: Ascaso i2 mini-timer
- 2ος Μύλος:: Porlex tall hand
- Οι καφέδες μου:: Το παλεύω καβουρδίζοντας ωμούς.
- Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Μια γεμάτη κουταλιά σούπας σε ενα ποτηρι νερού νομίζω πως είναι καλά. Λιγο να μην είναι το αλάτι που βάζεις, το περισσότερο δεν πειράζει. Το αναδεύεις καλσ να διαλυθεί κ το αφήνεις να κατακαθίσει το επιπλέον αλάτι. Αν κατακαθίσει έστω κ λίγο εισαι καλά
Αλλά δεν είναι να τρελαίνεσαι κ με ακριβειες. Αφήνεις μέσα το φίλτρο για αρκετές ώρες. Βάλτο ενα βράδυ. Την άλλη μέρα το βάζεις κάτω από τη βρύση με τη φορά που περνάει το νερό από μέσα του να ξεπλυθεί το αλάτι. Είσαι κομπλέ.
Μιλάμε για κάτι τέτοιο έτσι; Μη μπερδευτούμε.