Υψηλή πίεση σε La Pavoni Puccino PCL

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
g-hzgkv

Υψηλή πίεση σε La Pavoni Puccino PCL

Δημοσίευση από g-hzgkv » Παρ Δεκ 16, 2011 4:49 pm

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα:

Χρησιμοποιώ τη μηχανή (La Pavoni Puccino PCL) εντατικά εδώ και περίπου ένα 2-μηνο και έχω παρατηρήσει ότι ανεξάρτητα από τις παραμέτρους που θα θέσω στο άλεσμα του καφέ ή στο πάτημα με το tamper, η πίεση κατά την παρασκευή του καφέ είναι σχεδόν πάντοτε κοντά στα 11bar (με βάση το ενσωματωμένο ενδεικτικό).
Με βάση τις "βίβλους", ο σωστός espresso πρέπει να παρασκευάζεται σε πίεση 8-10 bar και αυτό είναι το ζητούμενό για 'μένα.
Εν τέλη, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη μηχανή? Μπορώ με κάποιον τρόπο να επέμβω (έχει πάρει το μάτι μου κάτι για ρυθμίσεις OPV κτλ)?
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη...

ΥΓ: Σημειώνεται ότι οι εντυπώσεις μου από τους έως τώρα καφέδες που έχω γευτεί με τη μηχανή είναι τουλάχιστον ικανοποιητικές (σε γενικές γραμμές πάντα).

Απάντηση