Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα:
Χρησιμοποιώ τη μηχανή (La Pavoni Puccino PCL) εντατικά εδώ και περίπου ένα 2-μηνο και έχω παρατηρήσει ότι ανεξάρτητα από τις παραμέτρους που θα θέσω στο άλεσμα του καφέ ή στο πάτημα με το tamper, η πίεση κατά την παρασκευή του καφέ είναι σχεδόν πάντοτε κοντά στα 11bar (με βάση το ενσωματωμένο ενδεικτικό).
Με βάση τις "βίβλους", ο σωστός espresso πρέπει να παρασκευάζεται σε πίεση 8-10 bar και αυτό είναι το ζητούμενό για 'μένα.
Εν τέλη, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη μηχανή? Μπορώ με κάποιον τρόπο να επέμβω (έχει πάρει το μάτι μου κάτι για ρυθμίσεις OPV κτλ)?
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη...
ΥΓ: Σημειώνεται ότι οι εντυπώσεις μου από τους έως τώρα καφέδες που έχω γευτεί με τη μηχανή είναι τουλάχιστον ικανοποιητικές (σε γενικές γραμμές πάντα).
Υψηλή πίεση σε La Pavoni Puccino PCL
Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Επιστροφή στο “ΜΗΧΑΝΕΣ ESPRESSO”
Μετάβαση σε
- FORUMS
- ↳ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
- ↳ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ESPRESSO
- ↳ Cappuccino & Latte Art.
- ↳ Freddo, Freddo Cappuccino, και λοιπές συνταγές καφέ.
- ↳ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΓΟΡΑΣ
- ↳ ΜΗΧΑΝΕΣ ESPRESSO
- ↳ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ
- ↳ MODS espresso μηχανών
- ↳ ΥΠΕΡΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
- ↳ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ Ε61 GROUP
- ↳ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (Lever Espresso Machines)
- ↳ ΜΥΛΟΙ
- ↳ ΚΑΦΕΔΕΣ από Taresso
- ↳ ΚΑΦΕΔΕΣ από Cup10 Coffee Roaster
- ↳ ΚΑΦΕΔΕΣ από Round Cup
- ↳ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΚΑΦΕΔΩΝ
- ↳ HOME ROASTING
- ↳ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ barista.gr
- ↳ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ baristatools.gr
- ↳ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ GREEKESPRESSO.GR
- ↳ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- ↳ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- ↳ WELCOME
- ↳ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ FORUM
- ↳ CHITCHAT
- ↳ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
- ↳ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΑΝ
- ↳ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ
- ↳ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ