professional μηχανές και cooling flush
professional μηχανές και cooling flush
καλημέρα μου κάνει εντυπωση to εξής : όταν παραγγελνω espresso σε μαγαζί έξω (πολύ σπάνια πια ) είναι πολύ λίγες οι φορές (εκτός αν είναι πραγματικά καλό to καφέ ) που ο barrista η η μπαρίστενα (sic ) κάνουν cooling flush με αποτέλεσμα ο καφές να βγαίνει καμμένος και ρωτάω to εξής : αφού αυτές οι μηχανές είναι Που είναι πανάκριβες και to προσωπικό αμφίβολα εκπαιδευμένο γιατί δεν τις παίρνουν με db τυπου alex duetto να ξεμπερδεύουνε ?
Re: professional μηχανές και cooling flush
D.B. Φιλε δεν νομιζω να κατασκευαζονται για επαγγελματικη χρηση(εκτος της DALLA CORTE)και αυτο για οικονομικους λογους και λογους πρακτικοτητας.Οικονομικους γιατι θα ηταν ενεργοβορα μια τετοια μηχανη με δυο τεραστιες αντιστασεις αντι της μιας που εχουν τωρα οι ΗΧ.Πρακτικους γιατι πρωτον η τιμη της θα ηταν δυσθεωρητη και δευτερον ,το οποιο εχει σχεση με το πρωτο,θα απαιτουνταν τεραστιο πρωτο μποιλερ για να εχει σταθερη αποδοση σε συνεχη παραγωγη φλυτζανιων.Ασε το μεγεθος της Αυτα ειναι προσωπικη αποψη καθαρα και δεν εχω αντλησει εγκυρες πληροφοριες απο καπου.Οποιος γνωριζει κατι εγκυρο επιπλεον ειτε καινουργιο ειτε κατι που να αναιρει τα παραπανω θα ηθελα πολυ να το ακουσω.
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: professional μηχανές και cooling flush
Mην ριχνουμε το φταιξιμο στα μηχανηματα, αυτος που φταιει ειναι ο χειριστης
Αφου λοιπον το 99% των ο-θεος-να-τους-κανει barista ειναι απο ασχετοι εως αχρηστοι, λογικο ειναι το αποτελεσμα να ειναι αναλογο
Αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να υποστηριξουμε οσους κανουν την δουλεια τους σωστα, ειτε γιατι αγαπανε αυτο που κανουν, ειτε γιατι πολυ απλα σεβονται τον πελατη
Αφου λοιπον το 99% των ο-θεος-να-τους-κανει barista ειναι απο ασχετοι εως αχρηστοι, λογικο ειναι το αποτελεσμα να ειναι αναλογο
Αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να υποστηριξουμε οσους κανουν την δουλεια τους σωστα, ειτε γιατι αγαπανε αυτο που κανουν, ειτε γιατι πολυ απλα σεβονται τον πελατη
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
- Δημοσιεύσεις: 131
- Εγγραφή: Δευ Φεβ 14, 2011 1:19 pm
- Όνομα: Λάμπρος
- Μηχανή:: Delonghi Dedica 680
- 2η Μηχανή:: Gaggia Deluxe(sold!)
- Μύλος:: Iberital
- Τοποθεσία: Agrinion
Re: professional μηχανές και cooling flush
εγώ αυτό που παρατηρώ είναι ότι δύσκολα θα πετύχω (έως αδύνατο) μαγαζί που θα πετύχει το Διπλό Εσπρέσσο με την πρώτη. και λέω με την πρώτη γιατί συνήθως το επιστρέφω πίσω το πρώτο φλυτζάνι. θα μου πει κανείς γιατί δεν παραγγέλνεις ένα μονό εσπρέσσο να είσαι ήσυχος ...τι να κάνουμε δεν πίνουμε καφέ στην Ιταλία ! στην Ελλάδα θες να κρατήσει ο καφές λίιιιιγο παραπάνω.
anyway.
όσον αφορά το cooling flush, είναι μια τακτική που εγώ έχω δει ότι γίνεται συχνά. ωστόσο συμφωνώ ότι δεν αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για το φλυτζάνι το σωστό! πρέπει να έχει μεράκι κι ο μπαρίστας.
(αυτό με το διπλό εσπρέσσο...δεν μπορώ να το συγχωρήσω...! - συνήθως το δεύτερο φλυτζάνι έρχεται καλύτερο).
anyway.
όσον αφορά το cooling flush, είναι μια τακτική που εγώ έχω δει ότι γίνεται συχνά. ωστόσο συμφωνώ ότι δεν αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για το φλυτζάνι το σωστό! πρέπει να έχει μεράκι κι ο μπαρίστας.
(αυτό με το διπλό εσπρέσσο...δεν μπορώ να το συγχωρήσω...! - συνήθως το δεύτερο φλυτζάνι έρχεται καλύτερο).
Re: professional μηχανές και cooling flush
με "μπαριστενα" ειδικα μου εχει τυχει η εξης επικη στιχομυθια: "εεε.... πατα λιγο το κουμπι να τρεξει νερακι πριν κουμπωσεις τον καφε" και η απαντηση: "μην ανησυχεις, θα την καθαρισω μετα, ευχαριστω που με σκεφτηκες παντως" μαζι με τσαχπινικο χαμογελακιleftgalan έγραψε:ο barrista η η μπαρίστενα (sic ) κάνουν cooling flush με αποτέλεσμα ο καφές να βγαίνει καμμένος
ε απο κει κ περα καταλαβα πως δεν υπαρχει ελπιδα, lipton και τα μυαλα στο grinder
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: professional μηχανές και cooling flush
Κακως ασχοληθηκες, θα μπορουσε να σε βρισει κιολας!!!efthymis έγραψε:με "μπαριστενα" ειδικα μου εχει τυχει η εξης επικη στιχομυθια: "εεε.... πατα λιγο το κουμπι να τρεξει νερακι πριν κουμπωσεις τον καφε" και η απαντηση: "μην ανησυχεις, θα την καθαρισω μετα, ευχαριστω που με σκεφτηκες παντως" μαζι με τσαχπινικο χαμογελακιleftgalan έγραψε:ο barrista η η μπαρίστενα (sic ) κάνουν cooling flush με αποτέλεσμα ο καφές να βγαίνει καμμένος
ε απο κει κ περα καταλαβα πως δεν υπαρχει ελπιδα, lipton και τα μυαλα στο grinder
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........