Τελικά παράγγειλα το κομμένο 58 Plus για eureka. Ίσως θα ήταν καλύτερα να έπαιρνα το 58 Plus με ύψος 15mm το οποίο δεν είναι κομμένο και θα κόλλαγε και σε άλλους μύλους αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει στον eureka. Δε ξέρω αν πραγματικά κάνει πιο ομοιόμορφη την κατανομή αλλά τώρα δε γεμίζει τρίμματα ο χώρος αν αφαιρεθώ ή πάω να κουνήσω το πλαστικό όταν μένουν πάνω του κόκκοι καφέodys2008 έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 25, 2020 12:10 pmΓια Ελλάδα τα μεταφορικά είναι 8.5 ευρώ από ότι βλέπω. Εγώ Ολλανδία μένω, αλλά δεν είχα καποιο θέμα. Και εγώ με google translate το αγόρασα.gms έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 24, 2020 2:35 pmΜπορεί να στείλει και Ελλάδα δηλαδή η συσκεκριμένη εταιρεία; Με ενδιαφέρει το 58 Plus κομμένο για eureka αλλά δεν έχει αγγλική έκδοση και επομένως δεν ξέρω αν υποστηρίζει (άσε που θα πρέπει να πάω με google translation και ο Θεός βοηθός).
Αλλού μπορώ να βρώ κάτι παρόμοιο;
Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο άλλο
Lelit pl41 plust
- gms
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: AeroPress, V60
- Μύλος:: Eureka Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Round Cup
Re: Lelit pl41 plust
-
odys2008
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
Με γειά!
Με το funnel μπορείς να το κουνήσεις μια δεξιά αριστερά όπως κάνουν με τα dosing cup πριν πατήσεις για να φύγει το βουναλακι.
Εγώ βέβαια καθώς πέφτει ο καφές κουνάω το pf συνέχεια και το γεμίζω παντού και ομοιόμορφα, χωρίς funnel δεν γίνεται να γεμίσεις απευθείας κοντά στα τοιχώματα καφέ, θα έφευγε όλο έξω.
Το καλό με αυτά τα funnel είναι ότι κάθονται πάνω στο basket και όχι μέσα οπότε εξαλείφουν το περιφερειακό channeling, ειδικά στα vst/ims
Με το funnel μπορείς να το κουνήσεις μια δεξιά αριστερά όπως κάνουν με τα dosing cup πριν πατήσεις για να φύγει το βουναλακι.
Εγώ βέβαια καθώς πέφτει ο καφές κουνάω το pf συνέχεια και το γεμίζω παντού και ομοιόμορφα, χωρίς funnel δεν γίνεται να γεμίσεις απευθείας κοντά στα τοιχώματα καφέ, θα έφευγε όλο έξω.
Το καλό με αυτά τα funnel είναι ότι κάθονται πάνω στο basket και όχι μέσα οπότε εξαλείφουν το περιφερειακό channeling, ειδικά στα vst/ims
-
xenos
- Όνομα: Xenophon
- Μηχανή:: Lelit Plust
- Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
- 2ος Μύλος:: Graef cm702
Το κακό με τα funnel (τουλάχιστον αυτό που έχω εγώ) είναι ότι αφαιρώντας το μένει ένα περιφερειακό κενό, οπότε πρέπει να χτυπήσεις το πορταφίλτερ 2-3 φορές για να το ισιώσεις.
Αλλά ναι, αλέθεις μέσα στο πορταφίλτερ κατευθείαν όμορφα. Μια φορά νόμιζα ότι το είχα βάλει, αλλά δεν.... και τα έκανα λίγο χάλια.
Αλλά ναι, αλέθεις μέσα στο πορταφίλτερ κατευθείαν όμορφα. Μια φορά νόμιζα ότι το είχα βάλει, αλλά δεν.... και τα έκανα λίγο χάλια.
-
serqual
- Όνομα: Σεραφείμ
- Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένου και του ζυγίσματος, τα έχω γλιτώσει με τον Barazza 270 wi
- edifis
- Όνομα: Κοσμάς
- Μηχανή:: Lelit MaraX
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση...
Μη με βάζετε πάλι σε σκέψεις, τώρα που παρήγγειλα τον Niche 
-
serqual
- Όνομα: Σεραφείμ
- Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
απλά βάζω το portafilter μου στην ειδική υποδοχή και η πούδρα του καφέ πέφτει κατευθείαν μέσα, σταματώντας ακριβώς στα γραμμάρια που έχω καθορίσει. Στη συνέχεια παίρνω το portafilter στα χέρια μου και απλά ισιώνω και κατανέμω με τον κατανεμητή. το funnel άλλωστε δεν χωράει από κάτω, αλλά δεν χρειάζεται κι όλας. Το έχω αγοράσει και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά.
-
odys2008
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
Γι αυτό πρότεινα αυτό από tidaka στον gms γιατί αυτό κάθεται πάνω στα χείλη και όχι μέσα οπότε δεν αφήνει κανένα κενόxenos έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 03, 2020 9:50 amΤο κακό με τα funnel (τουλάχιστον αυτό που έχω εγώ) είναι ότι αφαιρώντας το μένει ένα περιφερειακό κενό, οπότε πρέπει να χτυπήσεις το πορταφίλτερ 2-3 φορές για να το ισιώσεις.
Αλλά ναι, αλέθεις μέσα στο πορταφίλτερ κατευθείαν όμορφα. Μια φορά νόμιζα ότι το είχα βάλει, αλλά δεν.... και τα έκανα λίγο χάλια.![]()
Από την εμπειρία μου πάντως σε IMS με κάθετα τοιχώματα αν δεν γεμίσεις το καλαθάκι σωστά την ώρα που πέφτει ο καφές ότι και να κάνεις μετά το περιφεριακό channeling δεν το γλυτώνεις. Γιατί το βάρος του καφέ στο κεντρικό βουναλάκι τον συμπιέζει κιόλας και ότι και να κάνεις με το δάχτυλο σίγουρα σωστή κατανομή κοντά στα τοιχώματα δεν κάνεις.**
Αυτό που γράφω δεν ισχύει με τα καλαθάκια που έχουν tampered τοιχώματα όπως είναι τα εργοστασιακά.
**Δεν μιλάω για WDT γιατί υποτίθεται ότι έχουμε αγοράσει doserless μυλους για να το αποφύγουμε
-
xenos
- Όνομα: Xenophon
- Μηχανή:: Lelit Plust
- Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
- 2ος Μύλος:: Graef cm702
Mε μια γρήγορη ματιά που έριξα, έχεις δίκιο. Φαίνεται πιο σωστή κατασκευή. Και το δικό μου αν βρω τη διάθεση κάποια στιγμή, ίσως το κόψω από κάτω (αν και φοβάμαι ότι θα μου μείνει στο χέρι).odys2008 έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 03, 2020 12:36 pmΓι αυτό πρότεινα αυτό από tidaka στον gms γιατί αυτό κάθεται πάνω στα χείλη και όχι μέσα οπότε δεν αφήνει κανένα κενό. Είναι και ο λόγος που δεν χρησιμοποιώ το dosing cup του niche. Γιατί και αυτό μπαίνει μέσα στο καλάθι και βγάζοντάς το αφήνει περιφεριακό κενό.
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
Υπαρχει κ το κλασικο της belogia που καθεται πανω στο καλαθακι χωρις να μπαινει μεσα:
https://www.baristastore.gr/ergaleia-ba ... -alouminio
https://www.baristastore.gr/ergaleia-ba ... -alouminio