H βίβλος της Gaggia Classic

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
strider19

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από strider19 » Πέμ Οκτ 10, 2013 8:56 pm

Αν το βαλεις πριν την opv, μετρας την πιεση που στελνει η αντλια, η οποια μπορει να ειναι η σωστη (αν η opv ειναι κλειστη), μπορει να ειναι και λαθος (αν η opv ειναι ανοιχτη).

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Πέμ Οκτ 10, 2013 9:14 pm

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Η σωστή τοποθέτηση είναι πριν την OPV, οπουδήποτε αλλού το νερό δεν θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου αλλά σε θερμοκρασία boiler και το μανόμετρο δεν θα λειτουργεί σωστά.

Το κύκλωμα όπως σου είπα είναι κοινό (η OPV είναι πάντα ανοικτή, τι εννοείς ανοικτή ή κλειστή;) οπότε θα πάρεις σωστή ένδειξη. Μελέτησε και σε άλλες μηχανές που είναι τοποθετημένο.

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Πέμ Οκτ 10, 2013 9:39 pm

Ναι εχεις δικιο, δεν το ειχα σκεφτει σωστα.

Μιας που μπηκαμε στη συζητηση με τα μανομετρα, θελω να εντοιχισω το μανομετρο στην μηχανη, οπως ακριβως το εχει κανει ο woodsman σε αυτη τη silvia
download/file.php?id=1268&mode=view

Με ποιο τροπο θα στερεωσω το μανομετρο?

babkoug
Όνομα: Babis
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: Krups xp5240
Μύλος:: Ascaso i2 mini-timer
2ος Μύλος:: Porlex tall hand
Οι καφέδες μου:: Το παλεύω καβουρδίζοντας ωμούς.

Δημοσίευση από babkoug » Κυρ Νοέμ 10, 2013 1:38 pm

Την Παρασκευή παρέλαβα την νέα μου μηχανή Gaggia Classic. Η αγορά έγινε από κατάστημα της Ελλάδας και της γειτονιάς μου που έχει ανταγωνιστική τιμή για τα δεδομένα της Ελλάδας (αλλά δυστυχώς όχι και για τα δεδομένα της Ευρώπης καθώς πουλιέται από Amazon.co.uk περίπου 50€ λιγότερα). Η αναμονή σχεδόν 4 εβδσμάδες για να δεήσει η Eurogat να την παραδόσει στο κατάστημα, καθώς κάθε εβδομάδα υποτίθεται πως θα παραλάμβανε την επόμενη από Ιταλία. Από Amazon δε νομίζω να έκανε να έρθει πάνω από δέκα μέρες αν κρίνω από άλλες αγορές που έχω πραγματοποιήσει. Τέλος πάντων για λόγους εγγύησης κυρίως αποφάσισα να την αγοράσω από Ελλάδα. Η επιλογή έγινε μετά από σχετική αναζήτηση σε διάφορα φόρουμς. Η βοήθεια του greekespesso forum ήταν καταλυτική στην επιλογή της συγκεκριμένης μηχανής στο οικονομικό όριο που είχα θέσει αλλά και στον τρόπο αγοράς της καθώς διάβασα κάποια ζητήματα με την αντιπροσωπεία της Ελλάδας για μηχανές αγορασμένες από εξωτερικό. Οπότε ένα ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράζονται τις εμπειρίες τους (και όχι μόνο στους καφέδες :) )

Πρώτες εντυπώσεις με λίγες δοκιμές 5-6 καφέδες με το μαμά pressurized καλαθάκι, αλλά κάτι ήθελα να γράψω τόσο και τόσα που περίμενα:
Καφές Κόστα Ρίκα Τερατσού.
Πάτημα σχεδόν καθόλου, μάλλον στρώσιμο το λες με το μαμά tamper λόγω pressurized.
Με ποσότητα 16 γρ. και κόψιμο 2 κλικ στον porlex χρόνος εκχύλισης για 50ml 20΄΄.
Με ποσότητα 18 γρ. και κόψιμο 2 κλικ στον porlex χρόνος εκχύλισης για 50ml 22΄΄.
Με ποσότητα 20 γρ. και κόψιμο 2 κλικ στον porlex χρόνος εκχύλισης για 50ml 24΄΄.
Με ποσότητα 18 γρ. και κόψιμο 3 κλικ στον porlex χρόνος εκχύλισης ξέφευγε πολύ προς τα κάτω για 50ml 17΄΄ μπορεί και πιο λίγο γιατί ξεχάστηκα με το ρολόι.

Το αποτέλεσμα οπτικά απογοητευτικό σε όλες τις δοκιμές. Καιμάκι σαν σαπουνάδα, αλλά και χρώμα καφέ με βούλες :OOPS: . Ανακάτεμα με κουταλάκι και το απογοητευτικό του θέαματος ξεπεράστηκε :lol: :
Σαν γεύση όμως πολύ ικανοποιητική για τα γούστα μου σε όλες τις δοκιμές, και σίγουρα δεν υπάρχει καμία (μα καμία όμως) σύγκριση με την προηγούμενη μηχανή μου. Επιτέλους πίνω καφέ.
Περιμένω από αύριο με την αγορά του non-pressurized καλαθιού τις επόμενες δοκιμές.
Παρακαλώ την παραπάνω περιγραφή μην την κρίνεται αυστηρά, καθώς δεν είμαι και κανάς ειδήμονας...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Νοέμ 10, 2013 1:51 pm

Καλορίζικη η μηχανή Μπάμπη και μην ανησυχείς τα ακομα καλύτερα καφεδάκια έρχονται.

ΥΓ Μελλοντικά τα θέματα που έχουν να κάνουν με την εκχύλιση του καφέ καλύτερα να τα συζητάμε στην ενότητα με τις τεχνικές εκχύλισης και όχι εδώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Coffee Puck
Όνομα: Βασίλης
2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia

Δημοσίευση από Coffee Puck » Κυρ Νοέμ 10, 2013 1:51 pm

Καλορίζικη η μηχανή και καλά καφεδάκια.
Κατά τη γνώμη μου, το non pressurized pf είναι απαραίτητο. Επίσης, ενα tamper 58mm γιατί το πλαστικό που έρχεται στη συσκευασία δεν το λες tamper. Μην αμελήσεις την καθαριότητα της μηχανής με τις γνωστές σκόνες για backflush, αφαλάτωση (καθε 2μηνο) κλπ κλπ
Οσο για το ειδήμονας που λές, δεν νομίζω κανείς στο forum αυτό να το "παίζει" έτσι. Όλοι μαθαίνουμε και ολοι μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας.
Καλή συνέχεια και καλές δοκιμές.

Άβαταρ μέλους
Delis
Όνομα: Παντελης
Μηχανή:: MOD. BRERA
2η Μηχανή:: CLASSIC PID
Μύλος:: ASCASO I2
2ος Μύλος:: K3 TOUCH
Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA

Δημοσίευση από Delis » Κυρ Νοέμ 10, 2013 2:11 pm

να ρωτησω κατι?
ειστε σιγουροι οτι η eurogat φερνει την clasic?
ενας φιλος ειχε ρωτησει και του ειχαν πει πως δεν την φερνουν πια γιατι φερανε την careza, ισχυει?
και σε τι τιμη την πουλανε?
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...

Coffee Puck
Όνομα: Βασίλης
2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia

Δημοσίευση από Coffee Puck » Κυρ Νοέμ 10, 2013 2:16 pm

Παντελή ούτε εγω το είχα πάρει χαμπάρι οτι η Eurogat κάνει εισαγωγή τις Classic αλλά μια επίσκεψη στο site της με διαφώτισε.
http://www.eurogat.eu/default.asp?pid=1 ... &langid=71
Άραγε απο τιμή πού κυμαίνεται? Στο Amazon.co.uk είναι πολύ χαμηλά για ακόμη μια φορά

Άβαταρ μέλους
Delis
Όνομα: Παντελης
Μηχανή:: MOD. BRERA
2η Μηχανή:: CLASSIC PID
Μύλος:: ASCASO I2
2ος Μύλος:: K3 TOUCH
Οι καφέδες μου:: ETHIOPIA.COLOMBIA.KENYA AA

Δημοσίευση από Delis » Κυρ Νοέμ 10, 2013 2:33 pm

οντως δεν το ειχα δει καθολου!! ποσο να την πουλανε αραγε? θα παρω τηλ αυριο να μαθω..
στο amazon τωρα κοιταξα την εχει 179.99 (224.32 ευρω) ξερουμε ποσα μεταφορικα εχει?
να υποθεσω οτι εδω την εχουν 280-300 ε?
GAGGIA BRERA MOD, GAGGIA CLASSIC PID, ASCASO I2, K3 TOUCH...

Άβαταρ μέλους
Hillmaster
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
2η Μηχανή:: Illy Iperespresso
Μύλος:: Ποτέ ξανά Mahlkoenig
Οι καφέδες μου:: Σκέτοι, και διπλοί

Δημοσίευση από Hillmaster » Κυρ Νοέμ 10, 2013 3:46 pm

Off topic:
Επίσης, να συμπληρώσω ότι στο Amazon πουλάνε ακόμα τις παλιές Gaggia, ενώ αντιθέτως στα Ελληνικά μαγαζιά πουλάνε τις νέες, και μάλιστα την δεύτερη έκδοση, του 2013.

Εγώ αγόρασα το καλοκαίρι την πρώτη έκδοση του 2013, η οποία εμφανισιακά είναι ίδια με τα μοντέλα του 2012.

Στα ενδότερα, δεν ξέρω εάν έχουν γίνει κάποιες αλλαγές.

Απάντηση