H βίβλος της Gaggia Classic

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
leotzian
Όνομα: Λεωνίδας
Μηχανή:: Gaggia Classic (Pid)
Μύλος:: Ascaso i2 Mini Alum
2ος Μύλος:: Porlex Grinder
Οι καφέδες μου:: Single Origin Valcafe,Taf

Re: H βίβλος της Gaggia Classic

Δημοσίευση από leotzian » Παρ Ιουν 28, 2013 3:51 pm

Να σε καλά Christos αλλά τέτοια ταχύτητα στίς απαντήσεις...... επαθα πλάκα, σε ευχαριστώ και πάλι, τελικά αυτό ειναι, μετά απο κάθε προσπάθεια για ατμό, να δουλεύω την αντλία μέχρι να βγάλει νερό το grouphead. Ολα εδώ μέσα ειναι τόσο ψαγμένα, αν διαβάσεις δεν παιδεύεσαι καθόλου. Μάλιστα με τους χρόνους εκχύλισης τα 18γρ καφέ σε 25sec κτλ, ελεγα οτι μπορεί να υπάρχει υπερβολή για την διαφορά γεύσης του καφέ, αλλά λέω ολα τα παιδιά εδώ ειναι παλιοί στο αθλημα και εχουν μεγαλή ευαιασθησία στις γεύσεις. Ε λοιπόν, με Anastasia blend απο Βαλάντη ( κάνω δοκιμές πρός το παρόν) , Porlex 2 κλίκ 18γρ καφέ καλό πάτημα 25sec 55 ml πάρα πολύ καλή γεύση, εκανα δοκιμή 4 κλίκ 18γρ καφέ ιδιο πάτημα, εκχύληση 65 ml στα 15 sec και απο γεύση ο καφές καμμία μα καμμιά σχέση, θα ελεγες οτι ειναι αλλος καφές, και εγώ που ειμαι ασχετός, αλήθεια δεν το περίμενα..... τέτοια διαφορά για λιγο ποιό χοντό κόψιμο αλλο πράγμα....

Tkin73
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Graef 80
Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!

Δημοσίευση από Tkin73 » Σάβ Ιουν 29, 2013 1:17 am

Στην classic ποιο νούμερο ταμπερ έρχεται ακριβώς? το 58?

Άβαταρ μέλους
re4male
Όνομα: κωστας
Μηχανή:: bezzera unica pid
Μύλος:: Eureka Zenith E 65

Δημοσίευση από re4male » Σάβ Ιουν 29, 2013 1:06 pm

το 58mm ειναι το σωστο αλλα η μηχανη ερχεται με ενα πλαστικο που ουτε ειναι 58mm θα πρεπει να αγορασουμε ( δυστηχως και γω ) και ειναι ακριβα τα ατιμα !! απο 25 ευρω και πανω ( χρυσαφι παιρνεις ??)

Tkin73
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Graef 80
Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!

Δημοσίευση από Tkin73 » Σάβ Ιουν 29, 2013 1:27 pm

Ναι το δικο της ειναι ούτε 57 αφήνει πολυ πράγμα δεξιά αριστερα.
Καποια στιγμη μεσα στο καλοκαίρι θα το πάρω απο eurogat το λειωμενο την λεπτή δυστυχώς μεταλλική inox βάση με λαβή είτε ξύλινη ή αλουμινίου βιδωτη, βγαίνει κάπου στα 33-35 ευρω νομίζω.

KonTaz

Δημοσίευση από KonTaz » Παρ Ιούλ 19, 2013 5:56 pm

Παρέλαβα και εγώ σήμερα την classic.Με ένα προβληματάκι όμως :OOPS:

Η συσκευασία δεν περιείχε κανένα καλώδιο.Μόνο έναν αντάπτορα για τις δικές μας πρίζες. Από που μπορώ να βρω αυτό το καλώδιο? Η eurogat θα το έχει?
Ελπίζω να μην είμαι τελείως :offtopic:

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Ιούλ 19, 2013 6:50 pm

Πρέπει να ταιριάζει και το κλασικό καλώδιο των pc.Ρίξε μια ματιά.

Άβαταρ μέλους
loft
Μηχανή:: La Pavoni Puccino
Μύλος:: 1Zpresso JE-Plus

Δημοσίευση από loft » Παρ Ιούλ 19, 2013 9:59 pm

Αν η μηχανή είναι καινούργια, το καλώδιο βρίσκεται συνήθως μέσα στη δεξαμενή νερού.

Άβαταρ μέλους
Carlito
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Caggia Classic
Μύλος:: Porlex Tall

Δημοσίευση από Carlito » Τετ Σεπ 11, 2013 12:25 am

Βρήκα αυτο το βίντεο στο utube με θέμα ¨Πως να κάνεις αφαλάτωση σε ημι αυτόματη μηχανή εσπρέσσο¨ αλλά αφορά την Gaggia Classic. Σκεφτόμουν να το postαρω και στο νήμα με την αφαλάτωση αλλα νομίζω οτι πρέπει να μπει εδώ μιας και ότι αφορά την Classic πιστεύω πρέπει να είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα νήμα γτ είμαστε και πολλοί. Αν πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα το ποστάρω και εκεί σε χρόνο dt :) Το βίντεο είναι αυτο http://www.youtube.com/watch?v=HSXC3zuH ... ZqYKiWl0yx

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Πέμ Οκτ 10, 2013 8:29 pm

Καλησπερα
Προσαρμοζωντας την opv της classic, στην baby, σκεφτηκα να προσθεσω και ενα μανομετρο (μιας που το ειχα ηδη). Ειδα την προταση ενος μελους κατι σελιδες πισω, που το τοποθετει στην διαδρομη μεταξυ αντλιας και opv, αλλα μου φαινετε λαθος αυτη η θεση, διοτι δεν υπολογιζει με αυτο τον τροπο τη διαρροη απο την opv.

Αντιθετα, αν φτιαξω ενα πλακακι με τις ιδιες διαστασεις της φλατζας της opv, εκει που βιδωνει στο μποιλερ, με μια εξοδο για ενα σωληνακι που θα παει στο μανομετρο, θα εχω ακριβως την πιεση που μπαινει στο μποιλερ (και κατα συνεπεια, την πιεση που βγαινει απο το group).

Εχει γινει ξανα στο παρελθον και αν ναι, ειχε επιτυχια?
Ποιος αλλος τροπος υπαρχει για να μετρησεις την πραγματικη πιεση στο group, εκτος απο την τοποθετηση μανομετρου στο pf (νομιζω οτι καπου το ειχα διαβασει εδω μεσα, αλλα δεν μπορω να το βρω) ?

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Πέμ Οκτ 10, 2013 8:45 pm

Φίλε Αλέξανδρε, ένα κύκλωμα είναι. Όπου και να βάλεις το μανόμετρο θα δείξει σωστή πίεση.

Απάντηση