H βίβλος της Gaggia Classic
- leotzian
- Όνομα: Λεωνίδας
- Μηχανή:: Gaggia Classic (Pid)
- Μύλος:: Ascaso i2 Mini Alum
- 2ος Μύλος:: Porlex Grinder
- Οι καφέδες μου:: Single Origin Valcafe,Taf
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Να σε καλά Christos αλλά τέτοια ταχύτητα στίς απαντήσεις...... επαθα πλάκα, σε ευχαριστώ και πάλι, τελικά αυτό ειναι, μετά απο κάθε προσπάθεια για ατμό, να δουλεύω την αντλία μέχρι να βγάλει νερό το grouphead. Ολα εδώ μέσα ειναι τόσο ψαγμένα, αν διαβάσεις δεν παιδεύεσαι καθόλου. Μάλιστα με τους χρόνους εκχύλισης τα 18γρ καφέ σε 25sec κτλ, ελεγα οτι μπορεί να υπάρχει υπερβολή για την διαφορά γεύσης του καφέ, αλλά λέω ολα τα παιδιά εδώ ειναι παλιοί στο αθλημα και εχουν μεγαλή ευαιασθησία στις γεύσεις. Ε λοιπόν, με Anastasia blend απο Βαλάντη ( κάνω δοκιμές πρός το παρόν) , Porlex 2 κλίκ 18γρ καφέ καλό πάτημα 25sec 55 ml πάρα πολύ καλή γεύση, εκανα δοκιμή 4 κλίκ 18γρ καφέ ιδιο πάτημα, εκχύληση 65 ml στα 15 sec και απο γεύση ο καφές καμμία μα καμμιά σχέση, θα ελεγες οτι ειναι αλλος καφές, και εγώ που ειμαι ασχετός, αλήθεια δεν το περίμενα..... τέτοια διαφορά για λιγο ποιό χοντό κόψιμο αλλο πράγμα....
-
Tkin73
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
Στην classic ποιο νούμερο ταμπερ έρχεται ακριβώς? το 58?
- re4male
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: bezzera unica pid
- Μύλος:: Eureka Zenith E 65
το 58mm ειναι το σωστο αλλα η μηχανη ερχεται με ενα πλαστικο που ουτε ειναι 58mm θα πρεπει να αγορασουμε ( δυστηχως και γω ) και ειναι ακριβα τα ατιμα !! απο 25 ευρω και πανω ( χρυσαφι παιρνεις ??)
-
Tkin73
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
Ναι το δικο της ειναι ούτε 57 αφήνει πολυ πράγμα δεξιά αριστερα.
Καποια στιγμη μεσα στο καλοκαίρι θα το πάρω απο eurogat το λειωμενο την λεπτή δυστυχώς μεταλλική inox βάση με λαβή είτε ξύλινη ή αλουμινίου βιδωτη, βγαίνει κάπου στα 33-35 ευρω νομίζω.
Καποια στιγμη μεσα στο καλοκαίρι θα το πάρω απο eurogat το λειωμενο την λεπτή δυστυχώς μεταλλική inox βάση με λαβή είτε ξύλινη ή αλουμινίου βιδωτη, βγαίνει κάπου στα 33-35 ευρω νομίζω.
-
KonTaz
Παρέλαβα και εγώ σήμερα την classic.Με ένα προβληματάκι όμως
Η συσκευασία δεν περιείχε κανένα καλώδιο.Μόνο έναν αντάπτορα για τις δικές μας πρίζες. Από που μπορώ να βρω αυτό το καλώδιο? Η eurogat θα το έχει?
Ελπίζω να μην είμαι τελείως
Η συσκευασία δεν περιείχε κανένα καλώδιο.Μόνο έναν αντάπτορα για τις δικές μας πρίζες. Από που μπορώ να βρω αυτό το καλώδιο? Η eurogat θα το έχει?
Ελπίζω να μην είμαι τελείως

- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Πρέπει να ταιριάζει και το κλασικό καλώδιο των pc.Ρίξε μια ματιά.
- loft
- Μηχανή:: La Pavoni Puccino
- Μύλος:: 1Zpresso JE-Plus
Αν η μηχανή είναι καινούργια, το καλώδιο βρίσκεται συνήθως μέσα στη δεξαμενή νερού.
- Carlito
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Caggia Classic
- Μύλος:: Porlex Tall
Βρήκα αυτο το βίντεο στο utube με θέμα ¨Πως να κάνεις αφαλάτωση σε ημι αυτόματη μηχανή εσπρέσσο¨ αλλά αφορά την Gaggia Classic. Σκεφτόμουν να το postαρω και στο νήμα με την αφαλάτωση αλλα νομίζω οτι πρέπει να μπει εδώ μιας και ότι αφορά την Classic πιστεύω πρέπει να είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα νήμα γτ είμαστε και πολλοί. Αν πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα το ποστάρω και εκεί σε χρόνο dt
Το βίντεο είναι αυτο http://www.youtube.com/watch?v=HSXC3zuH ... ZqYKiWl0yx
-
strider19
Καλησπερα
Προσαρμοζωντας την opv της classic, στην baby, σκεφτηκα να προσθεσω και ενα μανομετρο (μιας που το ειχα ηδη). Ειδα την προταση ενος μελους κατι σελιδες πισω, που το τοποθετει στην διαδρομη μεταξυ αντλιας και opv, αλλα μου φαινετε λαθος αυτη η θεση, διοτι δεν υπολογιζει με αυτο τον τροπο τη διαρροη απο την opv.
Αντιθετα, αν φτιαξω ενα πλακακι με τις ιδιες διαστασεις της φλατζας της opv, εκει που βιδωνει στο μποιλερ, με μια εξοδο για ενα σωληνακι που θα παει στο μανομετρο, θα εχω ακριβως την πιεση που μπαινει στο μποιλερ (και κατα συνεπεια, την πιεση που βγαινει απο το group).
Εχει γινει ξανα στο παρελθον και αν ναι, ειχε επιτυχια?
Ποιος αλλος τροπος υπαρχει για να μετρησεις την πραγματικη πιεση στο group, εκτος απο την τοποθετηση μανομετρου στο pf (νομιζω οτι καπου το ειχα διαβασει εδω μεσα, αλλα δεν μπορω να το βρω) ?
Προσαρμοζωντας την opv της classic, στην baby, σκεφτηκα να προσθεσω και ενα μανομετρο (μιας που το ειχα ηδη). Ειδα την προταση ενος μελους κατι σελιδες πισω, που το τοποθετει στην διαδρομη μεταξυ αντλιας και opv, αλλα μου φαινετε λαθος αυτη η θεση, διοτι δεν υπολογιζει με αυτο τον τροπο τη διαρροη απο την opv.
Αντιθετα, αν φτιαξω ενα πλακακι με τις ιδιες διαστασεις της φλατζας της opv, εκει που βιδωνει στο μποιλερ, με μια εξοδο για ενα σωληνακι που θα παει στο μανομετρο, θα εχω ακριβως την πιεση που μπαινει στο μποιλερ (και κατα συνεπεια, την πιεση που βγαινει απο το group).
Εχει γινει ξανα στο παρελθον και αν ναι, ειχε επιτυχια?
Ποιος αλλος τροπος υπαρχει για να μετρησεις την πραγματικη πιεση στο group, εκτος απο την τοποθετηση μανομετρου στο pf (νομιζω οτι καπου το ειχα διαβασει εδω μεσα, αλλα δεν μπορω να το βρω) ?
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Φίλε Αλέξανδρε, ένα κύκλωμα είναι. Όπου και να βάλεις το μανόμετρο θα δείξει σωστή πίεση.