Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia
-
anepro
Re: Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω αλλά στην πλάτη (τη βαμμένη μαύρη), στο σημείο που τρίβεται με το σωληνάκι δεν μπορούσαν κάτι να κάνουν; Να το επενδύσουν με κάτι. Να το κάνουν λίγο πιο ψηλό (ή κοντό ή να το ξανασχεδιάσουν); Βελτιωμένη V3 με αυξημένη τιμή, αλλά και με συμβιβασμούς (λόγω κρίσης-κόστους) στην ποιότητα; Δηλαδή πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψει κάποιος για να πει ότι πήρε κάτι ποιοτικό; Κανα χιλιάρικο; Και στις συνδέσεις (ρακόρ;) (μπορώ να καταλάβω ότι για τους κραδασμούς) βάζουν κόλλα σπειρωμάτων. Γιατί όχι teflon;
-
woodsman43
Παναγιωτη η συνδεσεις με τεφλον δεν ειναι ντε και καλα καλυτερες η χειροτερες απο την κολλα αλλα χρησιμες η μη αναλογως της περιπτωσης.Στη συγκεκριμενη περιπτωση παιζουν θεματα οπως το κοστος μονταρισματος που με τη χρηση τεφλον ειναι μεγαλυτερο.Τεφλον μπορει να μπει σε σημεια τα οποια π.χ. πρεπει να μπορουν να περιστραφουν ακομα και μετα το μονταρισμα για να δωθει μια πιο σωστη κατευθυνση στο ρακορ προκειμενου να βρεθει στην τελικη επιθυμητη θεση.Αν ομως επιθυμουμε ακλονητη συνδεση και ξερουμε την τελικη θεση του ρακορ απο την αρχη τοτε μπορουμε να βαλουμε κολλα.Υπαρχουν και αλλοι λογοι και συγχωρηστε με που δεν τους αναλυω ολους αλλα θα ειμαστε και οφ τοπικ εδω αν δεν ειμαστε ηδη.Δεν θυμαμαι πως ειναι το σπιραλ της silvia μεσα της αλλα συνηθως τα σπιραλ δεν χρειαζονται επιπλεον στεγανοποιηση μιας και εχουν δικο τους λαστιχακι μεσα.Βεβαια καλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε. 
-
Giorgio
Δεν είναι λίγο "κάπως" ένα μηχάνημα επιπέδου Silvia να έχει κατασκευαστικά θέματα?
Και δεν μιλάω για αστοχίες υλικών αλλά σχεδίασης. Ειδικά το σωληνάκι που βρίσκει στην πλάτη του ρεζερβουάρ.
Δηλαδή όποιος πάρει την Silvia πρέπει να κάνει αμέσως μόντα για να το φτιάξει?
Και αυτοί οι αθεόφοβοι στην Rancilio, τόσα χρόνια που την φτιάχνουν δεν μπορούσαν να το έχουν διορθώσει?
Και δεν μιλάω για αστοχίες υλικών αλλά σχεδίασης. Ειδικά το σωληνάκι που βρίσκει στην πλάτη του ρεζερβουάρ.
Δηλαδή όποιος πάρει την Silvia πρέπει να κάνει αμέσως μόντα για να το φτιάξει?
Και αυτοί οι αθεόφοβοι στην Rancilio, τόσα χρόνια που την φτιάχνουν δεν μπορούσαν να το έχουν διορθώσει?
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Πιο σημαντικό ατόπημα είναι ότι δεν έχει ανοξείδωτο σκελετό και μπορούν να δημιουργηθούν σκουριές στα σημεία που εκτονώνεται η τρίοδη βαλβίδα αλλά από την άλλη είναι μηχανή που έχει τόσο ωραία και απλή σχεδίαση που κάποιου λίγο να πιάνουν τα χέρια του την λύνει και την κάνει ότι θέλει. Γι αυτό την αγάπησαν και οι modders.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Giorgio
Δεν διαφωνώ αλλά σε σχέση με την Gaggia Classic δίνεις τουλάχιστον 200€ λιγότερα, έχεις δυνατότητα mods και δεν έχει τέτοιου είδους σχεδιαστικά προβλήματα (από ό,τι ξέρω τουλάχιστον) και φυσικά πίνεις και σε αυτήν καλής ποιότητας καφέ.
Δεν τις συγκρίνω όμως από άποψη καφέ αλλά κατασκευής γιατί αν είναι να δώσω 450€+ και να κάθομαι να αγοράζω σωληνάκια και παρασωληνάκια για να διορθώνω τα ατοπήματα της Rancilio τότε δεν λέει. Είμαι λάθος?
Γιατί είμαι και ψυχαναγκαστικός τύπος και δεν μπορώ να αφήνω τα προβλήματα να υφίστανται ενώ τα γνωρίζω.
Δεν τις συγκρίνω όμως από άποψη καφέ αλλά κατασκευής γιατί αν είναι να δώσω 450€+ και να κάθομαι να αγοράζω σωληνάκια και παρασωληνάκια για να διορθώνω τα ατοπήματα της Rancilio τότε δεν λέει. Είμαι λάθος?
Γιατί είμαι και ψυχαναγκαστικός τύπος και δεν μπορώ να αφήνω τα προβλήματα να υφίστανται ενώ τα γνωρίζω.
-
spyros
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Το πρόβλημα με το σωληνάκι, μόνο ο Άλεξ το ανέφερε επομένως δεν είναι σχεδιαστικό. Αυτό το οποίο ενδέχεται να σε ενοχλήσει είναι η σκουριά από την εκτόνωση της τρίοδης και η ευαίσθητη επιφάνεια την οποία μπορείς να καθαρίζεις. Μπορείς και να τοποθετήσεις μία πετσέτα στο πάνω μέρος της.
Ο Χρήστος μου είχε ζητήσει να επιβεβαιώσω τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και στην δική μου silvia ( πρώτη σελίδα). Το 4 δεν ξέρω πως το έγραψα, μάλλον από λάθος. Δεν έχει υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα με το σωληνάκι. Το pf δεν έχει στον ίδιο βαθμό προβλήματα χρωμίωσης μόνο στην περιοχή που είναι τα "αυτάκια", που κουμπώνει δηλαδή στο group. Τέλος τα επιπρόσθετα λαστιχάκια της αντλίας τα έχω αφαιρέσει ήταν από δικό μου λάθος.
Ο Χρήστος μου είχε ζητήσει να επιβεβαιώσω τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και στην δική μου silvia ( πρώτη σελίδα). Το 4 δεν ξέρω πως το έγραψα, μάλλον από λάθος. Δεν έχει υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα με το σωληνάκι. Το pf δεν έχει στον ίδιο βαθμό προβλήματα χρωμίωσης μόνο στην περιοχή που είναι τα "αυτάκια", που κουμπώνει δηλαδή στο group. Τέλος τα επιπρόσθετα λαστιχάκια της αντλίας τα έχω αφαιρέσει ήταν από δικό μου λάθος.
-
Giorgio
Εγώ από ότι διάβασα, κατάλαβα ότι σε όλους είναι πιο κοντό το σωληνάκι και βρίσκει στην πλάτη του ρεζερβουάρ. Είμαι λάθος?
Τώρα για το θέμα του σκελετου, φαντάζομαι ότι με συστηματικό σκούπισμα το αντιμετωπίζετε.
Ήμουν ένα κλικ μακριά από την παραγγελία το πρωί από το coffeeitalia.de και έπεσα στο συγκεκριμένο νήμα από σπόντα και κόλλησα.
Θα το ρίξω κορώνα-γράμματα μου φαίνεται...
Τώρα για το θέμα του σκελετου, φαντάζομαι ότι με συστηματικό σκούπισμα το αντιμετωπίζετε.
Ήμουν ένα κλικ μακριά από την παραγγελία το πρωί από το coffeeitalia.de και έπεσα στο συγκεκριμένο νήμα από σπόντα και κόλλησα.
Θα το ρίξω κορώνα-γράμματα μου φαίνεται...
-
frogie147
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket R58
- Μύλος:: Eureka atom
- Οι καφέδες μου:: Οποιοσδήποτε φρεσκοψημένος μονοπ.
Υπάρχουν πολλά νήματα για την εν λόγο μηχανή και δεν ήξερα σε ποίο να αναφερθώ! (Τέλος πάντων διάλεξα αυτό)
Είδα ότι υπάρχει νέα έκδοση 2013 v3 II.
Σε mail που έστειλα στο coffeeitalia μου απάντησαν ότι άλλαξαν το boiler , χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ξέρει κανείς τίποτα επι τούτου?
Είδα ότι υπάρχει νέα έκδοση 2013 v3 II.
Σε mail που έστειλα στο coffeeitalia μου απάντησαν ότι άλλαξαν το boiler , χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ξέρει κανείς τίποτα επι τούτου?
-
frogie147
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rocket R58
- Μύλος:: Eureka atom
- Οι καφέδες μου:: Οποιοσδήποτε φρεσκοψημένος μονοπ.
Η φώτο είναι τραβηγμένες απο την Silvia V3 II 2013 . Μπορεί κάποιος απο τους κατόχους να καταλάβει απο τις φώτο αν όντως υπάρχει διαφορά στο μέγεθος του boiler με το μοντέλο v3 , όπως λέει σχετικά το coffeeitalia?