Silvercrest
-
Arcadas
- Όνομα: Θανασης
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- 2η Μηχανή:: Silvercrest
- Μύλος:: Ascaso i-mini2 Alu
- 2ος Μύλος:: Hario mini
- Οι καφέδες μου:: ----------
Re: Silvercrest
ειναι οντως προβληματικη αλλα στην αναγκη τι να κανεις.
εμενα μου εκοψε το δαχτυλο μια μερα που πηγα να το βγαλω το λαστιχακι.
επισης δε μπορεις να πατησεις και το καφε αρκετα γιατι η σιτα ερχεται προσωπο με το πατο του καλαθιου και δημιουργει προβληματα στην εκχυληση!
εμενα μου εκοψε το δαχτυλο μια μερα που πηγα να το βγαλω το λαστιχακι.
επισης δε μπορεις να πατησεις και το καφε αρκετα γιατι η σιτα ερχεται προσωπο με το πατο του καλαθιου και δημιουργει προβληματα στην εκχυληση!
-
maxdore217
Σωστά το είχα προσέξει και εγώ αυτό που λες η σήτα κόβει σαν νυστέρι δεν θα ήθελα να έχω τέτοια εμπειρία
( μεγάλη προσοχή όσοι έχουν κάνει την μέθοδο αυτή )....εγώ το μετάνιωσα βέβαια αν και δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα μιας και τώρα έχω μόνο την μονή και δεν το ρισκάρω να πάθω το ίδιο και στην άλλη.
Καλημέρα κι απο μένα.
Παρ'όλο που είχα ψάξει αρκετά το φόρουμ για μια αξιόλογη μηχανή κατέληξα στη silvercrest λόγω οικονομικού προϋπολογισμού.
Πιο πριν δεν έπινα καφέ, κανένα είδος καφέ! Τώρα πινω καθημερινα το εσπρεσάκι μου και δεν έχω παράπονο. Δεν ξέρω πως θα ήταν απο άλλη μηχανή, αλλά αυτά που έχω να παρατηρήσω είναι τα εξής:
- είναι σχετικά αθόρυβη (γιατί έχω δει βίντεο με μηχανές που νομίζεις οτι περνάει τρένο...)
- το νερό ζεσταίνεται γρήγορα
- όσοι τους έχω φτιάξει έχουν ενθουσιαστεί και ειδικά το καλοκαίρι με τους φρέντο (βέβαια παίζει ρόλο και η πολύ καλή ποιότητα καφέ που χρησιμοποιώ)
- και ήπια εσπρέσσο στο καφέ μια φίλης μου, για να δοκιμάσω και να συγκρίνω και απο επαγγελματική μηχανή. Απογοητεύτηκα! Ο καφες που μου εφτιαξε ήταν νεροζούμι. Δεν είχε καθόλου καϊμάκι ενώ αυτός που φτιάχνω εγώ είναι πλούσιος σε καϊμάκι πάντα!
Παρ'όλο που είχα ψάξει αρκετά το φόρουμ για μια αξιόλογη μηχανή κατέληξα στη silvercrest λόγω οικονομικού προϋπολογισμού.
Πιο πριν δεν έπινα καφέ, κανένα είδος καφέ! Τώρα πινω καθημερινα το εσπρεσάκι μου και δεν έχω παράπονο. Δεν ξέρω πως θα ήταν απο άλλη μηχανή, αλλά αυτά που έχω να παρατηρήσω είναι τα εξής:
- είναι σχετικά αθόρυβη (γιατί έχω δει βίντεο με μηχανές που νομίζεις οτι περνάει τρένο...)
- το νερό ζεσταίνεται γρήγορα
- όσοι τους έχω φτιάξει έχουν ενθουσιαστεί και ειδικά το καλοκαίρι με τους φρέντο (βέβαια παίζει ρόλο και η πολύ καλή ποιότητα καφέ που χρησιμοποιώ)
- και ήπια εσπρέσσο στο καφέ μια φίλης μου, για να δοκιμάσω και να συγκρίνω και απο επαγγελματική μηχανή. Απογοητεύτηκα! Ο καφες που μου εφτιαξε ήταν νεροζούμι. Δεν είχε καθόλου καϊμάκι ενώ αυτός που φτιάχνω εγώ είναι πλούσιος σε καϊμάκι πάντα!
-
vlaxos80
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic pro
- Μύλος:: Eurogat K3
στις 17/11 το lidl εχει την εσπρεσιερα silvercrest στα 50 ευρω..ειναι 1100W αλλα δεν λεει ποσα bar πιεση εχει..λογικα 15 bar θα πρεπει να εχει..την εχει κανεις σας την συγκεκριμενη???και αν ναι αξιζει??? http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfor ... l&id=23248
επισης με 12 ευρω εχει και ηλεκτρικο μυλο..θα κανει δουλεια ο συγκεκριμενος λετε?? http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfor ... l&id=23249
επισης με 12 ευρω εχει και ηλεκτρικο μυλο..θα κανει δουλεια ο συγκεκριμενος λετε?? http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfor ... l&id=23249
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Ο μύλος δεν κάνει, η μηχανή λογικά είναι παρόμοια με αυτή που αναφέρεται εδώ.
-
vlaxos80
δεν κοβει δηλαδη ο μυλος εσπρεσσο καφε??γιατι δεν βλεπω να αναφερει κατι..
για τα λεφτα της αξιζει να την παρει κανεις την μηχανη εεε???
για τα λεφτα της αξιζει να την παρει κανεις την μηχανη εεε???
-
vlaxos80
οποτε αν την παρω και θελω να παρω μετα καποιον χειροκινητο μυλο για φρεσκο καφε θα πρεπει το καλαθακι του να ειναι non pressurized η οχι???
-
vlaxos80
και κατι ακομα..λογο χαμηλου μπατζετ να προτιμησω την silvercrest η να περιμενω λιγο ακομα και να παω για την philips saeco 8323???θα δω καλυτερη διαφορα με την philips απ'οτι με την silvercrest??για την saeco υπαρχει και βιντεακι για το πως γινεται το καλαθακι non pressurized..για την silvercrest ομως ειναι ενα θεμα αυτο απ'οτι διαβασα..εσεις τι λετε???
-
KostasMD
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Ascaso Uno PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby
- Μύλος:: Mazzer SJ
- 2ος Μύλος:: Cunill Tauro
- Οι καφέδες μου:: Taf, Valcafe
Η silvercrest είναι πολύ καλή, αντίστοιχη των Delonghi / Philips, μετά πας σε Gaggia κλπ...