Lelit pl41 plust
- Jazz
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Re: Lelit pl41 plust
Δίκιο έχεις. Πάντως στις διαστάσεις του γράφει για 7cm διάμετρο (όσο δηλ το αυθεντικό) και ίδιο επίσης ύψος με το idr από barista.gr
Θα ρωτήσω όμως!
Θα ρωτήσω όμως!
- tasosonic
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Mazzer SJ
Εγω απο idr εχω πάρει αυτο http://www.ebay.com/itm/302313409630?_t ... EBIDX%3AIT
και ειναι άψογο!! To κατω μερος του ειναι μεταλικό και το πάνω το δαχτυλίδι ειναι πλαστικό και εφαρμοζει απόλυτα στο καλάθι!
Απο καλάθι χρησιμοποιω το 15αρι το vst το ridgeless το οποιο ειναι οτι πρεπει για μονοποικιλιακους! Δηλαδη εγω κατι αιθιοπιες που εκχυλιζω αυτον τον καιρο βαζω 19,5gr στο καλάθι και εχει ελάχιστη αποσταση απο την ντουζιερα.. ίσα που δεν ακουμπάει!
πηρα και ενα ocd και ενα push tamper Απο εδω αν θυμαμαι καλά... http://www.ebay.com/itm/Adjustable-Smar ... 2228401113
Τα οποια όμως ειναι 58αρια και όχι 58.5 που επελεξα εγω! Μικρό το κακό! Το ocd το χρησιμοποιω πάρα πολυ και κάνει καλή δουλεια! Το push επειδη ειναι 58αρι το αφησα και χρησιμοποιω ενα άλλο ταμπερ που εχω 58.4 που ειναι ιδανικότερο για το vst νομιζω
και ειναι άψογο!! To κατω μερος του ειναι μεταλικό και το πάνω το δαχτυλίδι ειναι πλαστικό και εφαρμοζει απόλυτα στο καλάθι!
Απο καλάθι χρησιμοποιω το 15αρι το vst το ridgeless το οποιο ειναι οτι πρεπει για μονοποικιλιακους! Δηλαδη εγω κατι αιθιοπιες που εκχυλιζω αυτον τον καιρο βαζω 19,5gr στο καλάθι και εχει ελάχιστη αποσταση απο την ντουζιερα.. ίσα που δεν ακουμπάει!
πηρα και ενα ocd και ενα push tamper Απο εδω αν θυμαμαι καλά... http://www.ebay.com/itm/Adjustable-Smar ... 2228401113
Τα οποια όμως ειναι 58αρια και όχι 58.5 που επελεξα εγω! Μικρό το κακό! Το ocd το χρησιμοποιω πάρα πολυ και κάνει καλή δουλεια! Το push επειδη ειναι 58αρι το αφησα και χρησιμοποιω ενα άλλο ταμπερ που εχω 58.4 που ειναι ιδανικότερο για το vst νομιζω
- tasosonic
Με τα ποτηρακι κλπ εχω χρησιμοποιησει αρκετά και είχα προβλημα! Είχα αρκετό channeling και πιστευω οτι οφείλεται στο κενό γυρω γυρο απο το pack που αφηνει το ποτηρακι όταν το αφαιρείς! Με αποτέλεσα να δημιουργει channeling! Οπότε το καλύτερο πιστευω ειναι το idr!UltiMo_ έγραψε:παρε ενα χάρτινο ποτηράκι απο αυτά που εχετε για τον espresso. το σφηνάκι. και κόψτου τον πάτο με ψαλίδι. την ίδια δουλειά θα κάνει
Επίσης για το dezcal δεν ξερω αν ειναι η καλύτερη λύση... Δηλαδη απο αυτα που έχω διαβάσει ισως ειναι καλύτερο να χρησιμοποιουμε ξινο για την αφαλάτωση στην οικιακες μηχανες μας το οποιο είναι πιο φθηνό, πιο ήπιο, φυσικό προιον αρα και καλύτετο για την υγεία μας ίσως;; Ας μας διαφωτησει και η Σταυριάνα σ αυτο...
- Jazz
... Πέμπτη πρωί, πήρα τηλέφωνο το barista.gr και ρώτησα για τη φλάντζα. Η κυρία στο τηλέφωνο μου είπε να κοιτάξω στο site. Της είπα πως δεν υπάρχει στα προϊόντα της ιστοσελίδας του e-shop, οπότε μου ζήτησε το τηλέφωνο μου ώστε να κοιτάξει και να με καλέσει αργότερα.
Δεν έχω δεχθεί κάποια κλήση μέχρι στιγμής. Θα περιμένω μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, και αν είναι θα ξανακαλέσω...
Δεν έχω δεχθεί κάποια κλήση μέχρι στιγμής. Θα περιμένω μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, και αν είναι θα ξανακαλέσω...
-
georgio
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Η συγκεκριμενη τηλεφωνητρια ειναι απαραδεκτη... Τον Νοεμβριο που ψαχνομουνα για μηχανη είχα παρει τηλεφωνο για περαιτερω πληροφοριες εδωσα τον αριθμο μου και μου ειπε θα με καλεσει την επομενη μερα καποιος...τελικά με πήραν μετα απο μια βδομαδα. Όταν τελικά ημουν ετοιμος να κανω παραγγελια για τη μηχανη μου είπε λανθασμενα πως δεν ισχυει το 10% επιστροφης σε δωρα αν ο μυλος και η μηχανη δεν ειναι ίδιας εταιρειας. Την επόμενη αφου ξαναπαιρνω να της πως οτι ειναι λαθος αυτο δεν μου ζητησε ουτε συγγνωμη, ειμαι ετοιμος για παραγγελία και μου λεει "να δω αν ειναι ο ascaso διαθεσιμος και σε παιρνω σε λιγακι". Το λιγακι απ το πρωι στις 10 δεν εφτασε μαλλον ποτέ και αναγκάστηκα να ξαναπαρω το μεσημερι εγω. Αφου πήρα και πλεον το μονο που έμενε ήταν να επιλεξω τα δωρα, μου λεει καντα απ το site. Έλα όμως που απ το site τα μισα ηταν μη διαθεσιμα...! Αναγκάστηκα να ξανακαλεσω την επομενη να της πω τους κωδικους των προιοντων που θελω τους οποίους εκανε και αυτους λάθος και πήγε να με χρεώσει παραπάνω! Με λιγα λογια η συγκεκριμενη δεν κάνει γι αυτη τη δουλεια και ισως να εχει διώξει και πελάτες (εγω ημουν στο τσακ). Αυτο είχα τονίσει και απ τις πρωτες φορες που έγραφα εδώ και καποιοι μου ελεγαν σεβασμος στο barista.gr και στο Βασίλη... Σεβασμός στο Βασίλη ναι γιατί ηταν και ο μόνος που μου ζήτησε συγγνώμη χωρίς να φταει κιολας... Αλλά η συγκεκριμενη (που ειναι η εικονα του μαγαζιου) δεν με σεβαστηκε ως νεο πελατη αρα ουτε εγω μπορουσα να τη σεβαστω...Jazz έγραψε:... Πέμπτη πρωί, πήρα τηλέφωνο το barista.gr και ρώτησα για τη φλάντζα. Η κυρία στο τηλέφωνο μου είπε να κοιτάξω στο site. Της είπα πως δεν υπάρχει στα προϊόντα της ιστοσελίδας του e-shop, οπότε μου ζήτησε το τηλέφωνο μου ώστε να κοιτάξει και να με καλέσει αργότερα.
Αρα ξαναπάρε γιατί δεν θα βγαλεις άκρη!!!
- Jazz
Πολύ θα ήθελα να διαφωνήσω μαζί σου, αλλά μάλλον δε μπορώ...
Και την προηγούμενη φορά που είχα παραγγείλει το naked pf, μαζί με κάποια πραγματάκια είχα ένα 'θεματάκι': Ζήτησα το knockbox που αγόρασα να μην είναι γκρι. Είτε κόκκινο, είτε μαύρο, δεν είχα θέμα, αλλά όχι γκρι γιατί δε ταίριαζε καθόλου με το 'περιβάλλον', οπότε το τόνισα. Μου είπε ότι θα το σημειώσει στην παραγγελία μου. (Η οποία σημειωτέων αρχικά πήγε να γίνει ιντερνετικά, αλλά έπειτα επειδή κάποια προϊόντα φαινόντουσαν "μη διαθέσιμα" -ενώ υπήρχαν στο κατάστημα - πχ το puly cleaner- προσπάθησα να την κάνω τηλεφωνικά. Η κυρία στο τηλεφωνικό κέντρο, μετά από 2-3 προϊόντα που δήλωσα τηλεφωνικώς, μου είπε καλύτερα να κάνω την παραγγελιά μου από το e-shop. Και πως απλά θα σημειωθεί το puly cleaner "εξτρά")
Τελικά, στην παραγγελία μου ήρθε το γκρι knockbox. Μέσω του φόρουμ ζήτησα από τον κ. Βασίλη να το αλλάξω με κάποιο άλλο προϊόν (εκτός του χρωματισμού, 'έπεφτε' και λιγάκι μικρότερο από ότι το ήθελα) και φυσικά η απάντησή του ήταν όπως πάντα θετική και απολύτως ευγενική. (πάντα άψογος ο κ. Βασίλης!)
Εν τέλει βέβαια, σκέφτηκα ότι ήταν λιγάκι δώρον άδωρον να γίνει τόση διαδικασία για ένα μικρό knockbox, οπότε απλά το κράτησα και το πήγα στο εξοχικό...
Μου έχει ξανασυμβεί να καλέσω στο κατάστημα για ερώτηση σχετικά με προϊόν και να μου δοθεί η απάντηση "πως θα με καλέσουν αργότερα". Θυμάμαι είχα στα "σκαριά" το καλάθι αγορών μου (vst//tamper) αλλά επειδή δεν με κάλεσαν πίσω ποτέ, και επειδή ok, δε καιγόμουν κιόλας, απλά το 'παράτησα'...
Ε, ντάξει η αλήθεια είναι, ότι δε μου κάθεται καθόλου καλά να ''κυνηγάω'' εγώ τον έμπορο για να του δώσω τα λεφτά μου! Και αυτό φυσικά δε το λέω προς θεού, μόνο για το barista.gr (από τα προϊόντα του οποίου δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ παράπονο!) αλλά για τα εν γένει καταστήματα στα οποία δίνω χρήματά μου. Μου φαίνεται αλλόκοτο να ''παρακαλάω'' για να πληρώσω...
Και την προηγούμενη φορά που είχα παραγγείλει το naked pf, μαζί με κάποια πραγματάκια είχα ένα 'θεματάκι': Ζήτησα το knockbox που αγόρασα να μην είναι γκρι. Είτε κόκκινο, είτε μαύρο, δεν είχα θέμα, αλλά όχι γκρι γιατί δε ταίριαζε καθόλου με το 'περιβάλλον', οπότε το τόνισα. Μου είπε ότι θα το σημειώσει στην παραγγελία μου. (Η οποία σημειωτέων αρχικά πήγε να γίνει ιντερνετικά, αλλά έπειτα επειδή κάποια προϊόντα φαινόντουσαν "μη διαθέσιμα" -ενώ υπήρχαν στο κατάστημα - πχ το puly cleaner- προσπάθησα να την κάνω τηλεφωνικά. Η κυρία στο τηλεφωνικό κέντρο, μετά από 2-3 προϊόντα που δήλωσα τηλεφωνικώς, μου είπε καλύτερα να κάνω την παραγγελιά μου από το e-shop. Και πως απλά θα σημειωθεί το puly cleaner "εξτρά")
Τελικά, στην παραγγελία μου ήρθε το γκρι knockbox. Μέσω του φόρουμ ζήτησα από τον κ. Βασίλη να το αλλάξω με κάποιο άλλο προϊόν (εκτός του χρωματισμού, 'έπεφτε' και λιγάκι μικρότερο από ότι το ήθελα) και φυσικά η απάντησή του ήταν όπως πάντα θετική και απολύτως ευγενική. (πάντα άψογος ο κ. Βασίλης!)
Εν τέλει βέβαια, σκέφτηκα ότι ήταν λιγάκι δώρον άδωρον να γίνει τόση διαδικασία για ένα μικρό knockbox, οπότε απλά το κράτησα και το πήγα στο εξοχικό...
Μου έχει ξανασυμβεί να καλέσω στο κατάστημα για ερώτηση σχετικά με προϊόν και να μου δοθεί η απάντηση "πως θα με καλέσουν αργότερα". Θυμάμαι είχα στα "σκαριά" το καλάθι αγορών μου (vst//tamper) αλλά επειδή δεν με κάλεσαν πίσω ποτέ, και επειδή ok, δε καιγόμουν κιόλας, απλά το 'παράτησα'...
Ε, ντάξει η αλήθεια είναι, ότι δε μου κάθεται καθόλου καλά να ''κυνηγάω'' εγώ τον έμπορο για να του δώσω τα λεφτά μου! Και αυτό φυσικά δε το λέω προς θεού, μόνο για το barista.gr (από τα προϊόντα του οποίου δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ παράπονο!) αλλά για τα εν γένει καταστήματα στα οποία δίνω χρήματά μου. Μου φαίνεται αλλόκοτο να ''παρακαλάω'' για να πληρώσω...
- tasosonic
Παιδιά προσοχή στο
Καλυτερα να γινοταν τα σχολια- παραπονα στο θέμα του barista.gr για να τα δουν και οι αρμόδιοι!
Καλυτερα να γινοταν τα σχολια- παραπονα στο θέμα του barista.gr για να τα δουν και οι αρμόδιοι!- Jazz
Δίκιο έχεις Τάσο, τα τελευταία μηνύματα είναι όντως λιγάκι off. Ζητώ συγγνώμη από τον διαχειριστή μας!
Αν είναι, ας τα μεταφέρει/διαγράψει ο Χρήστος.
- tasosonic
Εμένα δεν με πειράζει, απλά πάνε χαμένα τα μηνύματα σ αυτό το θέμα. Θα είχαν μεγαλύτερη αξία στην αντίστοιχη ενότητα που κατέχει το εν λόγω μαγαζί στο συγκεκριμενο forum! Τέλος πάντων..Jazz έγραψε:Δίκιο έχεις Τάσο, τα τελευταία μηνύματα είναι όντως λιγάκι off. Ζητώ συγγνώμη από τον διαχειριστή μας!Αν είναι, ας τα μεταφέρει/διαγράψει ο Χρήστος.
- PublicDomain
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
για την πλ41εμ δεν κάνει ε;Jazz έγραψε:Δίκιο έχεις. Πάντως στις διαστάσεις του γράφει για 7cm διάμετρο (όσο δηλ το αυθεντικό) και ίδιο επίσης ύψος με το idr από barista.gr
Θα ρωτήσω όμως!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr