Διαφορές μεταξύ Gaggia
Re: Διαφορές μεταξύ Gaggia
Ευχαριστώ 
-
MISTERIO
Καλημέρα.
Έχω κάποιες ερωτήσεις προς τους κατόχους κυρίως της baby dose:
1) Με ese pods θεωρείτε ότι έχει ικανοποιητική ποιότητα σε σχέση με τις μηχανές αποκλειστικά για pods ?
Δεν ρωτώ σε σχέση με χύμα καφέ αλεσμένο κλπ. για να μην πλατειάζουμε καθώς οι απόψεις του forum και η πραγματικότητα άλλωστε είναι δεδομένη.
Απλά επειδή χρησιμοποιώ πολύ τα ese pods καθημερινά για τους δικούς μου λόγους και θέλω να έχω τη δυνατότητα και για χύμα καφέ το ρωτάω.
2) Επίσης βλέπω ότι η τιμή της είναι περίπου 270,00 ευρώ (skroutz) και από εξωτερικό δεν βρίσκω κάτι καλύτερο, μήπως έχετε κάτι κατα νου για προσφορά.
3)Τελικά τι καλαθάκια έχει και τι μπορείς να πάρεις ? Έχουν οι καινούργιες pressurized portafilter/καλαθάκι ή πρέπει να το πάρεις εξτρά?
Ευχαριστώ
Έχω κάποιες ερωτήσεις προς τους κατόχους κυρίως της baby dose:
1) Με ese pods θεωρείτε ότι έχει ικανοποιητική ποιότητα σε σχέση με τις μηχανές αποκλειστικά για pods ?
Δεν ρωτώ σε σχέση με χύμα καφέ αλεσμένο κλπ. για να μην πλατειάζουμε καθώς οι απόψεις του forum και η πραγματικότητα άλλωστε είναι δεδομένη.
Απλά επειδή χρησιμοποιώ πολύ τα ese pods καθημερινά για τους δικούς μου λόγους και θέλω να έχω τη δυνατότητα και για χύμα καφέ το ρωτάω.
2) Επίσης βλέπω ότι η τιμή της είναι περίπου 270,00 ευρώ (skroutz) και από εξωτερικό δεν βρίσκω κάτι καλύτερο, μήπως έχετε κάτι κατα νου για προσφορά.
3)Τελικά τι καλαθάκια έχει και τι μπορείς να πάρεις ? Έχουν οι καινούργιες pressurized portafilter/καλαθάκι ή πρέπει να το πάρεις εξτρά?
Ευχαριστώ
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλησπέρα Γιάννη,MISTERIO έγραψε:....
Ευχαριστώ
οι πιο πρόσφατα αγορασμένες Gaggia στο forum είχαν pressurized καλαθάκια. Νούμερο 3 και 4 στην τέρμα κάτω φωτογραφία του παρακάτω link.
viewtopic.php?f=2&t=977#p12301
Το 4 σύμφωνα με τις νέες οδηγίες είναι αυτό που χρησιμοποιείς για ESE. Παλαιότερα υπήρχε ειδικό καλαθάκι για ESE που ήταν περίπου ίδιο με το κλασικό μονό. Πάνω φωτογραφία, τέρμα δεξιά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
MISTERIO
Μάλιστα...
Και το pin που δείχνει το νο 5 υπάρχει στα αξεσουάρ της μηχανής όπως πωλείται στο κουτί ?
Για μονό καφέ, το portafilter με το διπλό στόμιο τι γίνεται ? θα βγαίνει έξω από το φλυτζάνι ή έχει και δεύτερο portafilter για μονό καφέ ?
(τι είπα τωρά εεε...)
Please κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει pods με την baby dose ας μου πει την εμπειρία του (και με τι καφέ αν γίνεται).
Ευχαριστώ Χρήστο.
Σε πρώτη φάση, πρέπει να το σκεφτώ. Είχα βολευτεί στην ιδέα της αγοράς Podstar με 200 ευρώ προσφορά (αφού για διπλή μερίδα pods υπάρχουν μόνο επαγγελματικές μηχανές), ώσπου μου έσκασαν σπιτι 4 άτομα και έσκισα 14 φακελάκια Pods : (για capuccino και διπλά espresso) και τα καθάρματα γελούσαν...πιο γραφικός δεν γίνεται! πήρε φωτιά η IZZY !!!
Και το pin που δείχνει το νο 5 υπάρχει στα αξεσουάρ της μηχανής όπως πωλείται στο κουτί ?
Για μονό καφέ, το portafilter με το διπλό στόμιο τι γίνεται ? θα βγαίνει έξω από το φλυτζάνι ή έχει και δεύτερο portafilter για μονό καφέ ?
Please κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει pods με την baby dose ας μου πει την εμπειρία του (και με τι καφέ αν γίνεται).
Ευχαριστώ Χρήστο.
Σε πρώτη φάση, πρέπει να το σκεφτώ. Είχα βολευτεί στην ιδέα της αγοράς Podstar με 200 ευρώ προσφορά (αφού για διπλή μερίδα pods υπάρχουν μόνο επαγγελματικές μηχανές), ώσπου μου έσκασαν σπιτι 4 άτομα και έσκισα 14 φακελάκια Pods : (για capuccino και διπλά espresso) και τα καθάρματα γελούσαν...πιο γραφικός δεν γίνεται! πήρε φωτιά η IZZY !!!
-
mathaiosside
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Compak K3 Touch
Υπάρχουν διαφορές στο χρόνο προθέρμανσης των τριών βασικών gaggia για παρασκευή καφέ (classic,baby,espresso); Γνωρίζετε ποιος είναι πάνω κάτω ο απαιτούμενος χρόνος;
Εννοώ φυσικά στη default διαδικασία όχι με temp surfing και τα άλλα πιο προηγμένα κόλπα των γκουρού του φόρουμ!
Ευχαρίστω!
Off topic:
Δεν ξέρω αν θα ήταν δόκιμο η ερώτηση και η απάντηση να μεταφερθούν στο νήμα για τις διαφορές μεταξύ των gaggia που έχει ξεκινήσει ο διαχειριστής
Εννοώ φυσικά στη default διαδικασία όχι με temp surfing και τα άλλα πιο προηγμένα κόλπα των γκουρού του φόρουμ!
Ευχαρίστω!
Off topic:
Δεν ξέρω αν θα ήταν δόκιμο η ερώτηση και η απάντηση να μεταφερθούν στο νήμα για τις διαφορές μεταξύ των gaggia που έχει ξεκινήσει ο διαχειριστής
- Christos
- Συντονιστής

Μεταξύ Classic και Baby δεν υπάρχει σίγουρα καμία διαφορά (ίδιο boiler, ίδιες αντιστάσεις κτλ) και πολύ αμφιβάλλω να υπάρχει κάποια διαφορά σημαντική με την σειρά Espresso.
Σε όλες ο κατασκευαστής δίνει σαν χρόνο προθέρμανσης τα 6 min αλλά καλύτερα είναι να προθερμανθούν για 15min. Εάν κάποιος θέλει να μειώσει τον χρόνο κάτω από 15min μπορεί απλά να τρέξει καυτό νερό από το porτafilter μερικές φορές. Μόλις το portafilter γίνει πραγματικά ζεστό ώστε σχεδόν να μην μπορείς να το αγγίξεις οι μηχανές είναι πανέτοιμες.
Σε όλες ο κατασκευαστής δίνει σαν χρόνο προθέρμανσης τα 6 min αλλά καλύτερα είναι να προθερμανθούν για 15min. Εάν κάποιος θέλει να μειώσει τον χρόνο κάτω από 15min μπορεί απλά να τρέξει καυτό νερό από το porτafilter μερικές φορές. Μόλις το portafilter γίνει πραγματικά ζεστό ώστε σχεδόν να μην μπορείς να το αγγίξεις οι μηχανές είναι πανέτοιμες.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
mathaiosside
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Κυρίως για τις δύο που αναφέρεις, με ενδιαφέρει πιο πολύ. Πάντως τα 6 λεπτά είναι ανεχτά για γρήγορο καφέ, τα 15 λεπτά είναι πολλά όταν βιάζεσαι.
Πιστεύεις πως δεν υπάρχει θέμα να την αφήσεις ανοιχτή για κάμποσο χρόνο από τη στιγμή που θα ανάψει το φως του θερμοστάτη ότι είναι έτοιμη να σε "σερβίρει".
(Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τέτοιο λαμπάκι, το παίρνω δεδομένο, από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχω δει. Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι στην classic έχω δει λαμπάκια στα μπουτόν, στις baby όχι...
)
Πιστεύεις πως δεν υπάρχει θέμα να την αφήσεις ανοιχτή για κάμποσο χρόνο από τη στιγμή που θα ανάψει το φως του θερμοστάτη ότι είναι έτοιμη να σε "σερβίρει".
(Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τέτοιο λαμπάκι, το παίρνω δεδομένο, από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχω δει. Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι στην classic έχω δει λαμπάκια στα μπουτόν, στις baby όχι...
- Christos
- Συντονιστής

Το λαμπάκι που σου δείχνει την κατάσταση των θερμοστοιχείων ή πιο απλά ότι το νερό στο boiler έχει πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία ανάβει μέσα σε δευτερόλεπτα στις Gaggia. Είναι super fast. Το αργό στάδιο της διαδικασίας είναι το ζέσταμα του pf.mathaiosside έγραψε:...
Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το να αφήνεις την μηχανή για 15min ή ακόμα και για μισή ώρα ανοιχτή από την στιγμή που πιάσει την θερμοκρασία το νερό στο boiler. Η μηχανή απλά δεν είναι σχεδιασμένη να μένει ανοιχτή για ώρες. Κάνεις τον καφέ/έδες και την κλείνεις.
Τέλος, η Baby έχει λαμπάκι που σου λέει την κατάσταση που είναι η μηχανή. Είναι το δεύτερο από τα δεξιά.
-
mathaiosside
Μάλιστα, κατάλαβα! Εξού και το "κόλπο" να αφήσεις να περάσει μερικές φορές νερό ώστε να επιταχυθνεί η διαδικασία. Makes sence. Και πάλι σε ευχαριστώ!
- AngelosPap
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
Ξέρει κάποιος τις χωρητικότητες των boiler ανά μοντέλο?