izzy 99H12 maestro - καϊμάκι
-
Costas
Re: izzy 99H12 maestro - καϊμάκι
Λοιπόν πήρα portioli από coffeeway σε κόψιμο 2, 2.5 και 3.Το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα με τον 2.δοκίμασα με διπλή δόση καφέ σε 2 μικρά φλυτζανακια από ~30ml. To αποτέλεσμα ήταν περίπου ίδιο με αυτό που έχω με την έτοιμη μερίδα καφέ lavazza..ελάχιστη κρέμα που κρατάει ελάχιστα!! Μιλάμε έχω απελπιστει βλέπω κάτι gaggia στο YouTube να βγάζουν εκείνη την καφέ κρέμα κ μου ´ρχεται να την πουλησω να πάρω κάτι δοκιμασμενα καλό!! Στο μεταξύ η πωλήτρια μου ανέφερε ότι γενικά δεν χρειάζεται πολύ πάτημα ο καφές εκτός αν έχεις μηχανή με μεγάλη πίεση , και ότι στο διπλό φιλτρο που έχω εγώ πρέπει να βάζω μόνο διπλή δόση καφέ ισχύουν αυτά;; Να δοκιμάσω λες και με 1 κόψιμο;; Βάζω και μονή δόση αφού το μόνο φιλτρο είναι για μερίδες καφέ. Αλλά έχω δοκιμάσει και διπλή δόση για δυο μόνους αλλά το ίδιο..
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Σου έκοψε και σε 3??
2,5 δίνουν για τα moka pot!
Αν πάρεις gaggia ξέχνα τα coffeway... Θα χρειαστείς grinder.
Δοκίμασε και στο 1,5... Το ένα είναι πολύ fine
2,5 δίνουν για τα moka pot!
Αν πάρεις gaggia ξέχνα τα coffeway... Θα χρειαστείς grinder.
Δοκίμασε και στο 1,5... Το ένα είναι πολύ fine
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Φίλε Mouhti,
1) Ζέστανε πολύ καλά την μηχανή και το pf
2) Πέτα το μονο φιλτράκι σε μιά γωνιά όπως και τον δίσκο barcream. Τα ξεχνάμε προς το παρόν. Θα χρησιμοποιείς μόνο το διπλό καλαθάκι (αυτό με την μεγαλύτερη διατομή στην βάση του), με διπλή πάντα δόση καφέ (14-18 g). H πωλήτρια σου είπε σωστά. Διπλό καλαθάκι για διπλή δόση καφέ. Εσύ για ευκολία γέμισε το με καφέ μέχρι τέρμα πάνω (ξεκίνα απο τον #3), αφού το έχεις ήδη τοποθετήσει στην κουτάλα. Διάβασε πρώτα καλά εδώ. Ανακάτεψε καλά τον καφέ μέσα στο διπλό φίλτρο με ένα λεπτό σύρμα ώστε να παέι παντού ομοιόμορφα. Θα δεις ότι το ανακάτεμα θα αυξήσει τον όγκο του καφέ, οπότε με κάτι επίπεδο (χάρακας, ένα μολύβι) διώξε την περίσσσεια από την επιφάνεια του καλαθιού. Το τελικό σου αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια επίπεδη επιφάνεια καφέ μέχρι τα χείλη του καλαθιού πάλι.
3) Πάρε μια ζυγαριά μπάνιου, και πίεσε τον καφέ, με την ζυγαριά να δείξει 10 Kg. Προσπάθησε να δημιουργήσεις όσο πιο επίπεδη επιφάνεια γίνεται. Θα πρέπει μέσα στο καλαθάκι να μην έχει καμία κλίση.
4) Μέτρα σε ένα ποτήρι με ανάλογο μέγεθος για διπλό, όγκο ίσο προς 60 ml και τράβα μιά γραμμή με μαρκαδόρο.
5) Πάρε και ένα χρονόμετρο (όλα τα κινητά έχουν), βάλε το pf στην μηχανή και χρονομέτρα πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσεις τα 60 ml από την στιγμή που πατάς την αντλια.
Ποστάρισε στο forum τους χρόνους και για τους τρεις.
1) Ζέστανε πολύ καλά την μηχανή και το pf
2) Πέτα το μονο φιλτράκι σε μιά γωνιά όπως και τον δίσκο barcream. Τα ξεχνάμε προς το παρόν. Θα χρησιμοποιείς μόνο το διπλό καλαθάκι (αυτό με την μεγαλύτερη διατομή στην βάση του), με διπλή πάντα δόση καφέ (14-18 g). H πωλήτρια σου είπε σωστά. Διπλό καλαθάκι για διπλή δόση καφέ. Εσύ για ευκολία γέμισε το με καφέ μέχρι τέρμα πάνω (ξεκίνα απο τον #3), αφού το έχεις ήδη τοποθετήσει στην κουτάλα. Διάβασε πρώτα καλά εδώ. Ανακάτεψε καλά τον καφέ μέσα στο διπλό φίλτρο με ένα λεπτό σύρμα ώστε να παέι παντού ομοιόμορφα. Θα δεις ότι το ανακάτεμα θα αυξήσει τον όγκο του καφέ, οπότε με κάτι επίπεδο (χάρακας, ένα μολύβι) διώξε την περίσσσεια από την επιφάνεια του καλαθιού. Το τελικό σου αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια επίπεδη επιφάνεια καφέ μέχρι τα χείλη του καλαθιού πάλι.
3) Πάρε μια ζυγαριά μπάνιου, και πίεσε τον καφέ, με την ζυγαριά να δείξει 10 Kg. Προσπάθησε να δημιουργήσεις όσο πιο επίπεδη επιφάνεια γίνεται. Θα πρέπει μέσα στο καλαθάκι να μην έχει καμία κλίση.
4) Μέτρα σε ένα ποτήρι με ανάλογο μέγεθος για διπλό, όγκο ίσο προς 60 ml και τράβα μιά γραμμή με μαρκαδόρο.
5) Πάρε και ένα χρονόμετρο (όλα τα κινητά έχουν), βάλε το pf στην μηχανή και χρονομέτρα πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσεις τα 60 ml από την στιγμή που πατάς την αντλια.
Ποστάρισε στο forum τους χρόνους και για τους τρεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Costas
Off topic:
Παράκληση τι σημαίνει moka pot και grinder??
- Christos
- Συντονιστής

Off topic:
Mόκα pot είναι το παραδοσιακό μπρίκι των ιταλών
viewtopic.php?f=5&t=34
Grinder είναι ο μύλος άλεσης.
Off topic:mouhtis έγραψε:Off topic:
Mόκα pot είναι το παραδοσιακό μπρίκι των ιταλών
viewtopic.php?f=5&t=34
Grinder είναι ο μύλος άλεσης.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Costas
Θα τα δοκιμάσω το απόγευμα και θα νεβασω αποτελέσματα κ φωτό να μου πείτε αν είναι normal..εναλλακτικά με τη ζυγαριά μπορώ να το κάνω με το χέρι με την ίδια περίπου πίεση ;;
- Christos
- Συντονιστής

Προς το παρόν μην χάνεις χρόνο με φωτογραφήσεις. Εστίασε στην παρασκευή. Θα καταλάβεις και μόνος σου εάν υπάρχει κάποια τάση βελτίωσης.mouhtis έγραψε:Θα τα δοκιμάσω το απόγευμα και θα νεβασω αποτελέσματα κ φωτό να μου πείτε αν είναι normal..εναλλακτικά με τη ζυγαριά μπορώ να το κάνω με το χέρι με την ίδια περίπου πίεση ;;
Η ζυγαριά είναι ένα βοήθημα, άμα δεν έχεις αναγκαστικά με το χέρι.
Οι χρόνοι μας ενδιαφέρουν κυρίως σε αυτήν την φάση. Νά είσαι σε ένα εύρος 20-40 s.
- Christos
- Συντονιστής

Μην βιάζεσαι. Κάθε βήμα να το κάνεις με έμφαση στην λεπτομέρεια.mouhtis έγραψε:Οκ τα δοκιμαζω και ανεβαζω αποτελέσματα..
Off topic:
Τους καφέδες φυσικά δεν θα τους πίνεις, μόνο θα δοκιμάζεις πολύ λίγο, μην τρέχεις σε τίποτα ιπποκράτεια
-
Costas
Off topic:
Αν έιχα πιει όλους αυτούς που έχω φτιάξει τώρα θα μιλούσαμε για λύση περί νευρικού κλονισμού..!!
Αν έιχα πιει όλους αυτούς που έχω φτιάξει τώρα θα μιλούσαμε για λύση περί νευρικού κλονισμού..!!