Lelit Annita PL042TEMD

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
PavlosK

Re: Lelit Annita PL042TEMD

Δημοσίευση από PavlosK » Σάβ Δεκ 13, 2014 9:34 pm

Angeldust έγραψε:Πολύ καλή η Lelit σου και καλύτερη και από την Silvia με αυτά που προσφέρει στην τιμή που τι πήρες.Η Silvia είναι πολύ υπερτιμημένη για οικιακή μηχανή αλλα μην ξεχνάς ότι είναι Rancilio,πολύ βάρη όνομα στο χορό τον επαγγελματικών μηχανών.Με αυτό που λέω θέλω να δικαιολογήσω κάπως την υψηλή τιμή που βάζουν.Καλορίζικη.
Σε ευχαριστώ φίλε μου και πραγματικά χαίρομαι που και εσύ και ο Ιωσήφ θεωρείτε την Rancilio Silvia μία κλοπή του πορτοφολιού του κάθε καταναλωτή.
Καλύτερο καφέ ΔΕΝ κάνει όπως βγαίνει από το εργοστάσιο που να τραβάτε τα φρύδια σας. Δώστε στις γυναίκες σας την Lelit και δώστε και την Sylvia να δω από που θα πείτε καλύτερο καφέ. A και για τη Silvia πρεπει να αγοράσεις και μύλο (άλλα φράγκα). Εδώ τουλάχιστον κουτσά στραβά θα τη βγάλεις 1 χρόνο μεχρι να βρεις κανα φραγκο να παρεις καλύτερο μύλο. Mην κοιτάτε που είμαστε πρώτα γκατζετοπρεζάκηδες και μετά καφετζήδες. Η γυναίκα μου με αυτόν το ενσωματωμένο μύλο ήπιε καφέ σημερα και έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο. Με τη Silvia που δεν θα είχαμε μύλο θα έπινε καφέ με Silvia και Illy αγορασμένο από μάρκετ. Επιπλέον η γυναικα μου δεν ξερει να κανει temp surfing. Οι γυναίκες μας και οι κοπέλες μας δεν είναι γκατζετοπρεζάκηδες και η Silvia απλά δεν συγχωρεί. Θέλει mods η Silvia για να δουλέψει... 9 στους 10 ανθρώπους θα πιούνε καλύτερο καφε με τη Lelit συγκριτικά με τη silvia στην στανταρ της έκδοση.
Ρε παιδια τι να λέμε τωρα ? Η Silvia είναι όπως ο Χατζηπαναγής και ο Μαραντόνα. Κάποτε γ@μ@γανε. Σημερα είναι βετεράνοι με προκίλια.

Η Sylvia πάει μας τελείωσε. Αν την δώσουν στα 450 ευρώ Ελληνική τιμή την αγοράζω. Αλλιώς με κλέβουν ΤΕΛΟΣ. Δεν ξαναγραφω γαι τη Sylvia (ουτε pod δεν πέρνει). Ακόμα και Pod να θες να πιεις ΠΑΛΙ ΦΡΑΓΚΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ. Εντάξει ρε μάγκες βαρύ το όνομα, αλλά και ο Μαραντόνα πλέον γραφικός είναι με το βαρύ του όνομα... ΗΜΑΡΤΟΝ θέλουν και 800ευρω. http://www.buldoza.gr/product.aspx?product=1808699
Εδώ κοιτάξτε τραγέλαφος:http://www.barista.gr/rancilio-silvia-p ... ame=silvia 375 ευρώ το pid με το preinfusion
Και εδώ άλλα 288 ευρώ ο Rocky (άλλο κάρο με πατάτες αυτό) + καμμιά 35αρια ευρώ τα μεταφορικά = 325 ευρω
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetai ... -doserless
ΣΥΝΟΛΟ= 800 ευρώ η μηχανη + 375 ευρώ το PID με preinfusion (xaxaxa) + 325 ευρώ ο Rocky + καμμιά 50 ευρώ το κιτ για τα pods + 50 ευρώ το μανόμετρο και έχετε πληρώσει σύνολο 1600 ευρώ (Απίστευτο όμως ε?) Για να αγοράσετε το βαρύ όνομα Rancilio, όταν θα μπορούσατε να πάρετε μία μηχανούλα που να έχει όλα αυτα και κοστίζει 550 ευρω! Δηλαδή αν αγόραζα 3 μηχανες (Μια για εξοχικό, μια για εταιρία και μια για το σπιτι θα πληρωνα 550Χ3=1650 ευρω! Και κάποιος φουκαρας (υποθετικά μιλάω πάντα) πληρωσε 1600 για να κανει την Rancilio να έχει τα εξτρά της Lelit!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΛΕΟΣ!

Τι νομίζουν οτι πουλανε ρε παιδιά? Πόσο κοστίζει η μηχανή στο εργοστασιο στην Ιταλια? Δεν έχει και το όνομα της Ferrari. Να πληρώσω τη φίρμα, αλλά και η Lelit φιρμα είναι, δεν είναι Silvercrest από το Lidl.. ΗΜΑΡΤΟΝ!

ΤΕΛΟΣ! ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ. Η Silvia ειναι ο Χατζηπαναγης των καφετιέρων. Κάποτε κεντούσε, τωρα είναι για συνεντευξεις στην αθλητική Κυριακή!

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΩΡΑ:
Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ OPV ΛΥΘΗΚΕ:
Η OPV είναι ρυθμιζόμενη και ρυθμίζεται έτσι: http://cremina-endo.blogspot.gr/2012/06 ... v-fix.html
Και δείτε και αυτή την εικόνα που εφτιαξα για εσάς:
Δεν περιγράφ άλλο! :lol: (Γιώργος Χελάκης)
Συνημμένα
Screen Shot 2014-12-13 at 9.42.59 μ.μ..png
H προρυθμισμενη OPV στα 9 Bar

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Σάβ Δεκ 13, 2014 10:07 pm

Δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε υπερβολικοί. Τα περισσότερα μέλη που αγόρασαν την Silvia την έχουν πάρει από το Coffeeitalia. Αυτή τη στιγμή η τιμή της είναι στα 459 ευρώ: http://www.coffeeitalia.de/brands/brand ... splay.html Δεν νομίζω πως συνιστά κλοπή αυτή η τιμή, ειδικά αν υπολογίσεις και το branding.

Και σκέψου πως εσύ βρήκες και προσφορά τούμπανο, στα 650 ευρώ που βλέπω τώρα δεν τα λες και λίγα, παίρνεις μια Oscar και σου μένου και 100Ε να βρεις και μύλο...

Το δικό μου παράπονο είναι πως η Ranchilio έχει εγκαταλείψει την μηχανή σχεδόν ίδια εδώ και χρόνια. Ενώ βλέπεις την Lelit για παράδειγμα, κάθε χρόνο να βελτιώνει τα μοντέλα της, η Silvia, παρά τα διάφορα προβλήματα που αναφέρονται, βελτιώνει ελάχιστα πράγματα, έως και τίποτα. Πάντως είναι μια μηχανή η οποία έπαιζε χρόνια μπάλα μόνη της στην κατηγορία και λογικό είναι να έχει τους fan της. Από την άλλη θα μπορούσε να ακολουθήσει και το παράδειγμα της Gaggia με τα pressurized pf, της νέες μηχανές με τα thermoblock κτλ, οπότε μάλλον πάλι καλά να λέμε. (αν και νομίζω το τμήμα οικιακών συσκευών και επαγγελματικών συσκευών της Gaggia είναι τελείως ξεχωριστά αλλά δεν μπορώ να βρω τώρα που το είχα διαβάσει.

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Σάβ Δεκ 13, 2014 10:48 pm

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είσαι μετρημένος και ποτέ παρορμητικός σαν και εμένα. Αλλά πάντα θα κάνω το δικηγόρου του διαβόλου δίοτι:
Ξέρουμε Αγγλικά (εμεις οι δύο τουλάχιστον) και έχουμε την άνεση να αγοράζουμε από καλές πηγές. Αν αγοράζαμε την Lelit και τη Silvia από την Ελλάδα, εσύ ποια θα αγόραζες? (Εντάξει την απάντηση την ξέρω, απλά ρωτάω φιλοσοφικά.)

Σχετικά με την Rancilio Silvia: Έχει όπως ξέρουμε όλοι όσοι ασχοληθήκαμε κάποια στιγμή με αυτή τη μηχανή αναβαθμιστεί 3 φορές. Σε Rancilio Silvia v.2, Rancilio Silvia v.3, & Rancilio Silvia v.4. Αλλά το παράπονό μας είναι ότι αντί να βάλει ένα PID και να τους στείλει όλους στα σχεδιαστήρια καθώς και ένα σύστημα για Pods χωρίς έξτρα επιβάρυνση, κάθετε και κάνει κάτι βελτιώσεις ανούσιες, απλά για να δικαιολογεί ότι είναι νέο μοντέλο και να αναζοπυρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Αυτή δε τη λεκανίτσα που χωράει 100 γραμμάρια νερό, ΔΕΝ ΛΕΕΙ να την αλάξει με τίποτα!
Σχετικά με την σημαντικότητα των Pods:
Με βλέπεις συνεχώς αναφέρομαι στα Pods. Και θα λές μέσα σου και εσύ και τα άλλα παιδιά του φόρουμ: "Μα καλά ο λαλάκας, πήρε τέτοια μηχανή και θέλει Pods? Γιατί δεν έπερνε μία μηχανή με κάψουλες?"
Παιδιά εύλογη η απορία σας. Αλλά μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια. Διαβάστε γιατί είναι τόσο σημαντικά για εμένα τα pods. Περιγράφω αληθινό σενάριο:
Στο εταιρία που πίνουν οι συνάδελφοι καφέ, προτιμούν τα Pods διότι δεν κατέχουν τεχνική Barista και με είχαν ξεσκίσει να κάνω τον καφετζή. Πήγα λοιπόν τους αγόρασα Pods, και εγώ και η σύζηγος χρησιμοποιούμε το μύλο και το tamper για να πιούμε καφέ. Η οποία (η σύζηγος) το παλεύει, αλλά είναι tragic και έρχεται πολύ συχνά και μου κλεγεται, ότι δεν πέτυχε ο καφές της.
Με βάζει λοιπόν να πάω στην κουζίνα να της κάνω καφέ. Ε αυτό Ιωσηφ μετά από 10 χρόνια έχει καταντήσει ανιαρό. Τις λέω: "πάλι δεν τον έκανες καλό?" Pods όμως δεν καταδέχεται να πιεί, διότι λέει έχουν μέτρια γεύση!

Βλέπετε λοιπόν ότι υπάρχουν άνθρωποι, που απλά θέλουν να πιουν έναν καφέ και με τα Pods είναι ικανοποιημένοι, (έτσι και αλλιώς στην καφετέρεια καλύτερο καφέ δεν πίνουνε), υπάρχουν άνθρωποι γκουρμέ (όπως εγώ, που δεν συμβιβάζονται με τίποτα πλην του καλύτερου δυνατού, στα πλαίσια του εξοπλισμού που διαθέτουν), και υπάρχουν και άνθρωποι (όπως η σύζηγος) οι οποίοι ναι μεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το καλύτερο, αλλά δεν το έχουν με ΤΙΠΟΤΑ. Καμμιά φορά από τύχη κάνει καλό καφέ και αυτή.

Και στο ποδόσφαιρο, αν παίξει ο Ολυμπιακός με την Ατλέτικο Μαδρίτης θα χάσει 8 φορές και δύο φορές θα κερδίσει. Αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Ποτέ και για κανένα λογο δεν θα μαθει να κανει καφε η σύζηγος. Αρα αυτοί οι άνθρωποι θέλουν μηχανή με Pods. Εκτος και αν πάρεις μία μηχανή που δεν δέχεται Pods (όπως η Sylvia), και πάρεις και ακόμα μία μηχανή που να δέχεται καψούλα, (που και πάλι αμφιβάλω κατα πόσο η καψούλα έχει καλύτερη γεύση από τα Pods, αλλά μάλον έχει) και πάρεις και ένα μύλο.
Αποτέλεσμα: θες ένα πάγκο που να χωραει δύο καφετιερες, ενα μύλο και ένα κουτί για τα χρησημοποιημένα packs. Και μιλάμε τώρα ότι είναι κουζίνα από εταιρία και όχι κουζίνα σπιτιού.

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται μία μηχανή σαν την Lelit και όχι μία μηχανή σαν την Sylvia. Όταν λέω ""αυτοί οι άνθρωποι" εννοώ ότι εμείς στην εταιρία είμαστε ¨αυτοί οι άνθρωποι" που επειδή όλοι έχουμε διαφορετικές ανάγκες και γνώσεις περί καφέ δεν μπορούμε εκ του πρακτέου να αγοράσουμε σαν εταιρία μία Sylvia.

Βλέπετε γιατι, μαρκετίστικα πάντα, αυτή η μηχανή της Lelit, είναι φλέβα χρυσού?
Γιατί πίνεις αξιοπρεπή καφέ με ελάχιστο χώρο και έχει και Pods. Τωρα μην αρχίζουμε τα μαθηματα μαρκετινγκ και λέμε ότι: "Μία εταιρία πριν βγάλει ένα προϊόν, το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρίας, κάνει έρευνα αγοράς, να δει, κατα πόσο ένα προϊόν, είναι έτοιμο να το δεχθεί η αγορά..." Αυτά είναι αυτονόητα.
Ε! και κάπου εκεί η Rancilio κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου. Δεν έβγαλε μια Rancilio Silvia με ενσωματωμένο PID, με ενσωματομένο τον Rocky, με ενσωματωμένο το σύστημα για Pods, και να στα πουλάει όλα μαζί με έκπτωση 400 ευρώ, από το να αγοράσεις μεμονομένα. Να σου πούλαγε δηλαδή αυτή τη μηχανή όπως την περιγράφω στα 850 ευρώ. Να δεις που όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα τρέχαν να κρυφτούνε και θα γυρνάγανε στα σχεδιαστήρια.

Δεν βλέπου οι Ιταλοί τα βίντεο στο YouTube ,που όλοι βάζουν Pid για να λύσουν τα προβλήματα της? Και μάλιστα ΧΑΝΟΥΝ και την εγγύηση με την εγκατάσταση του PID. Με αυτά και με τα άλλα, έχασε πολύτιμο κομμάτι της αγοράς, από χθεσινούς κατασκευαστές με μικρότερα ονόματα.
Κάποτε άκουγες Lexus και γέλαγες. Αν έχεις πάει στην Αμερική θα είδες πόσα Lexus πουλησε και πουλάει εκει η Toyota. Καλομελέτα και η καταστροφή δεν είναι μακριά για μια εταιρία που κάνει λάθος χειρισμούς μαρκετινγκ.

Αιθιοπικοί καφέδες:
Είναι οι πιο νόστιμοι καφέδες για τον ουρανίσκο μου. Έχουν πολύ ωραία και πολύ οξύτητα και συνήθως είναι και ελαφριά καβουρδισμένοι και μπορείς να τους πιεις και το απόγευμα. Δεν είναι brutal. Στο αναφέρω επειδή κάπου είπες ότι ο Ascaso i2 με τους Αιθιοπικούς καφεδες, έφτανε στο όριο. Είχες δεν είχες τωρα με έψησες για μύλο. Μέχρι τώρα δεν ψηνόμουν. Τώρα "ψήθηκα". Με το κατάληλο επιχειρημα, όλοι μπορούν να πειστούν.
Συμπέρασμα:
Κλείστε τον υπολογιστή σας, διότι το συγκεκριμένο φόρουμ, βλάπτει υπερβολικά τα πορτοφόλια σας και ειδικά την περίοδο των εορτών! :rtfm:

jimkopa
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Δημοσίευση από jimkopa » Κυρ Δεκ 14, 2014 1:10 am

μετα απο τον πολυδιαφημισμο της δικη σου σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμο σου

1ον μ αρεσαν οι μηχανες Λελιτ σε σημείο που λεω να ψησω την "Αννα" :inlove: μηπως και την καταφερω και την βγαλω γκομενα ...θα προτιμουσα την "Ντιανα" αλλα ειναι ακριβη γκομενα
2ον δεν θα την επαιρνα με μυλο μαζι (διοτι χανει ολη της την φινετσα :down:
3ο οκ εσυ την βρηκες 550 ...δεν υπαρχει πλεον αυτη η τιμη πουθενα μπορει να εγινε και λαθος στην περιπτωση σου ομως δεν χανουμε τα μυαλα μας διοτι χανει πολυ η μηχανη με μυλο μαζι

οποτε απλα συμπαθητικη η "Ανιτα" σου δεν τρελαθήκαμε κι ολας :a025:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jimkopa την Κυρ Δεκ 14, 2014 1:18 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Κυρ Δεκ 14, 2014 1:13 am

ΑΝΤΛΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΓΙΑ ΓΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ 10.5 Bar όπως απάντησε ο Ιταλός στον συμφορουμίτη, σε σχετικό mail. Τελικά είναι πολύ πιθανό να έχει 9 Bαr μόνο για την Αυστραλέζικη αγορά:
Εδώ το βίντεο ντοκούμεντο. https://www.youtube.com/watch?v=XLEcmHA ... e=youtu.be
Κοιτάξτε στο βίντεο μετά το 9:34 που ο τύπος θα κάνει Back Flush. Στο 10:06 βλέπουμε το μπαρόμετρο να δείχνει 11.5 Bar, που σημαίνει ότι χωρίς το τφλό καλάθι θα είχαμε 1 Bar λιγότερο (γιατί συνήθως 1 Bar ανεβάζει σε αυτού του τύπου τις αντλίες το τυφλό καλάθι) οπότε προκύπτει: 11,5 Bar - 1 Bar = 10,5 Bar.
Άρα ο Ιταλός στο μέιλ του έλεγε αλήθεια. Απλά στο εγχειρίδιο γράφουν 15 Bar που σημαίνει ότι η αντλιά μπορεί να ρυθμιστεί και να αποδώσει μέγιστο μέχρι τα 15 Bar και στο κουτί γράφουν 12/15 Βar που λογικά (πιθανολογώ) ότι σημαίνει η αντλία είναι ρυθμισμένη το πολύ στα 12 Bar (ο Ιταλός εξάλλου στο μέιλ απάντησε ότι η αντία είναι ρυθμισμένη στα 10,5 Bar με ανοχή +1,5 Bar /0 Bar το οποίο το μεταφράζω 10,5 Bar + 1,5 Βar η ανοχή = 12 Bar) και ότι η ονομαστική της δύναμη είναι 15 Bar. Έτσι λύθηκε ο γρίφος πριν καν κάνω Backflush. Απλά αν κάνω θα επιβεβαιωθούν λογικά αυτά που γρ'αφω εδώ.
Τέλος σας επισυνάπτω μία κοντινή φωτογραφία του μπαρόμετρου της μηχανής που πρωταγωνιστεί στο βίντεο, για να δείτε και από κοντά ότι πράγματι η πίεση είναι 11,5 Bar αν η βελόνα δείξει στο σημείο που δείχνει στο βίντεο. Η μηχανή του βίντεο είναι η Lelit PL042EMI δηλαδή ίδια με τη δικιά μου χωρίς PID και με μπαρόμτερο που έχει διαφορετικό design (διαφορετική πλάκα).

Αυτή τη φωτό την επισυνάπτω γιατί το βίντεο δεν έχει κοντινό πλάνο για του λόγου το αληθές:
Screen Shot 2014-12-14 at 12.51.32 π.μ..png
Μπαρόμετρο Lelit Pl042EMI
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PavlosK την Κυρ Δεκ 14, 2014 1:19 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Κυρ Δεκ 14, 2014 1:16 am

jimkopa έγραψε:μετα απο τον πολυδιαφημισμο της δικη σου σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμο σου

1ον μ αρεσαν οι μηχανες Λελιτ σε σημείο που λεω να ψησω την "Αννα" :inlove: μηπως και την καταφερω και την βγαλω γκομενα
2ον δεν θα την επαιρνα με μυλο μαζι (διοτι χανει ολη της την φινετσα :down:
3ο οκ εσυ την βρηκες 550 ...δεν υπαρχει πλεον αυτη η τιμη πουθενα μπορει να εγινε και λαθος στην περιπτωση σου ομως δεν χανουμε τα μυαλα μας διοτι χανει πολυ η μηχανη με μυλο μαζι

οποτε απλα συμπαθητικη η "Ανιτα" σου δεν τρελαθήκαμε κι ολας :a025:
Προφανώς ρε αδερφέ η τιμή της είναι που ήταν άψογη για τα χαρακτηριστικά της. Δεν είναι και το απόλυτο όπλο. Αντίστοιχα άλλες είναι πανάκριβες και προσφέρουν λιγότερα.
Είπαμε: "Τhe sky is the limit"
Σεβαστό το ότι δεν γουστάρεις το design της λόγο μύλου. Απλά έχεις μεγαλύτερο cup warmer... Τίποτα παραπάνω , τίποτα λιγότερο!

Harper
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: La Scala Eroica A1
2η Μηχανή:: Lelit PL042TEMD
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Gaggia MM
Οι καφέδες μου:: Taf Pianeta

Δημοσίευση από Harper » Τρί Δεκ 16, 2014 3:24 pm

Παιδιά δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό που βρήκα αλλά ο τύπος που έχει γράψει το παρακάτω στον σύνδεσμο που σας παραθέτω λέει πως η μοναδική μηχανή που είναι ρυθμισμένη στα 9Bar είναι η Lelit PL042EMI και μόνον αυτή. Αναφέρει μάλιστα αναλυτικά τις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο δλδ την Lelit PL042EM. Αυτά για να λύσουμε τον γρίφο. Το ότι και στις 2 μηχανές είναι ρυθμιζόμενη αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Παρακάτω το εν λόγω lαυστραλιανό link:

http://www.jetblackespresso.com.au/shop ... #gsc.tab=0

Όπως και να χει εγώ την έχω ερωτευτεί την μηχανή (Lelit PL042EM ή PL042EMI) και πιστεύω κι εγώ πως είναι value for money όπως έχει αναφέρει και ο Παύλος. Άλλο που θα έπαιρνα την Lelit PL042TEMD αν έφτανε εκεί το μπάτζετ μου....Άλλωστε μετά από όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ και μετά από πολύ ψάξιμο το να φύγω από KRUPS (θα πάει στο χωριό να μαζέψει ελιές....) σε Lelit είναι τεράστια αλλαγή. Και αργότερα βλέπουμε....

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Τρί Δεκ 16, 2014 11:57 pm

Δείτε και αυτόν τον σύνδεσμο για να μάθετε τα πάντα σχετικά με όλα τα μοντελα της Lelit που φοράνε καλάθι 57mm και φυσικά και την Lelit PL042TEMP που και αυτή φοράει καλάθι 57mm. Επίσης θα δείτε και κάπια άλλα "μυστικά".
viewtopic.php?f=4&t=3715&p=55107#p55107

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Τετ Δεκ 24, 2014 3:04 am

Δείτε και αυτόν τον σύνδεσμο με οδηγίες για ρύθμιση της OPV στα 9 BAR ;)
viewtopic.php?f=16&t=3730
Sorry για το διπλό πόστ... αλλά δεν μου επιτρέποταν να κάνω edit στο ακριβώς από πάνω...

Άβαταρ μέλους
melomeni
Όνομα: Μέλπω
Μηχανή:: Lelit PL042temd
2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
Μύλος:: Hario Mill Slim
Οι καφέδες μου:: Taf Papua New Guinea La Minita - El Conq

Δημοσίευση από melomeni » Δευ Ιαν 26, 2015 11:14 pm

Μιας κι επιτέλους, την έχω κι εγώ στα χέρια μου :clap: , έχω μερικές ερωτήσεις!

1) Χρειάζεται να βάλω φίλτρο νερού; Είδα οτι καταλήγουν 2 σωληνάκια μέσα στο τανκ του νερού.
Προφανώς εισαγωγή -εξαγωγή... Το ένα απο τα 2 καταλήγει σ'ενα κωνοειδές πλαστικό stop... Κάνει κάτι αυτό;
Αν μπει φίλτρο νερού (στο site της lelit κωδικός MC747 ), σε ποιό απο τα 2 μπαίνει;
2) Πόση ώρα θέλει αρχικό ζέσταμα; Ισχύει το 20λεπτο;
3) Η δικιά μου έχει μια κούρμπα στη βάση της ,δεν πατάει "ευθεία", κάνει ενα κοίλωμα προς τα πάνω...Είναι normal αυτο;
4) Όσοι την έχετε, τι ρουτίνα καθαρισμού ακολουθείτε;

:cfstd: :cfstd:

Κλειδωμένο