stv έγραψε:Off topic:Off topic:Christos έγραψε: Off topic:
@ psycho
Σε αυτό αναφέρεσαι το mod της saeco;
Ο livadaki έκανε το mod, μην ξαναπιάσω άνθρωπο αδιάβαστο εδώ μέσα![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
izzy 99H12 maestro - καϊμάκι
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Re: izzy 99H12 maestro - καϊμάκι
-
Costas
Στην izzy δεν ξανθαίνει απότομα αλλά ξανθαίνει λίγο προς το τέλος.
-
Costas
Λοιπόν νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει...
Αυτόν το καφέ έβγαλε με illy , γεμάτο το διπλό φίλτρο , χωρίς το barcream(με ζέσταμα της μηχανης κ.τ.λ.)
Αυτήν την ποσότητα την έβγαλε σε περίπου ένα λεπτό..-μάλλον πατήθηκε καλά γιατί χωρίς το barcream έσταζε πιο εύκολα ο καφές-
Με τον μικρο μεταλλικό γεμάτο μεχρι πάνω πιέστηκε πολύ και τίναξε τον καφέ εξω από το pf.
Mια βελτίωση υπάρχει,αφου δοκίμασα μερίδες καφέ lavazza ,στο μικρό μεταλλικό ,χωρίς το barcream και έβγαλε μια λεπτη στρώση κρέμας η οποία χαθηκε σύντομα..
Αυτόν το καφέ έβγαλε με illy , γεμάτο το διπλό φίλτρο , χωρίς το barcream(με ζέσταμα της μηχανης κ.τ.λ.)
Αυτήν την ποσότητα την έβγαλε σε περίπου ένα λεπτό..-μάλλον πατήθηκε καλά γιατί χωρίς το barcream έσταζε πιο εύκολα ο καφές-
Με τον μικρο μεταλλικό γεμάτο μεχρι πάνω πιέστηκε πολύ και τίναξε τον καφέ εξω από το pf.
Mια βελτίωση υπάρχει,αφου δοκίμασα μερίδες καφέ lavazza ,στο μικρό μεταλλικό ,χωρίς το barcream και έβγαλε μια λεπτη στρώση κρέμας η οποία χαθηκε σύντομα..
-
Costas
Χρήστο με το μονό μεταλλικό ,χωρίς barcream,ξαναδοκίμασα και έχω μία πολύ λεπτή κρέμα που χάθηκε σε 2-3 λεπτά.
Η καλύτερη λύση απ' ότι φαίνεται είναι μερίδες καφέ..το βγάζει ένα ψιλοκαϊμάκι.
Πάντως σε όλες τις δοκιμές δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με το barcream, δηλαδή είτε το βάζω είτε όχι μικρή η διαφορά..
Η καλύτερη λύση απ' ότι φαίνεται είναι μερίδες καφέ..το βγάζει ένα ψιλοκαϊμάκι.
Πάντως σε όλες τις δοκιμές δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με το barcream, δηλαδή είτε το βάζω είτε όχι μικρή η διαφορά..
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά η μηχανή φαίνεται να μην τραβάει. Εάν έκανε ένα λεπτό για τον διπλό, την στιγμή που εγώ με την gaggia δεν κατάφερνα να φέρω τον χρόνο για overdosed διπλό στο παράθυρο των 20 sec
viewtopic.php?f=7&t=38&p=135#p135
καταλαβαίνεις μιλάμε για τεράστια διαφορά.
Μία λύση πλέον μένει, φρεσκοψημένος και φρεσκοκομμένος καφές (άν είσαι από Αθήνα μάλλον αυτό δεν θα είναι πρόβλημα), με πειραματισμό στο κόψιμο μέχρι να βρεθεί αυτό που ενδείκνυται στην περίπτωση σου.
Σαν μια τελευταία δοκιμή δοκίμασε όπως παραπάνω για διπλό με λιγότερο καφέ όμως και ελάχιστο tamping. Επίσης δοκίμασε και με τον Lavazza γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο πιο χοντροκομμένος από τον illy και άρα στον διπλό καφέ μπορεί να έχεις πιο "λογικούς" χρόνους.
viewtopic.php?f=7&t=38&p=135#p135
καταλαβαίνεις μιλάμε για τεράστια διαφορά.
Μία λύση πλέον μένει, φρεσκοψημένος και φρεσκοκομμένος καφές (άν είσαι από Αθήνα μάλλον αυτό δεν θα είναι πρόβλημα), με πειραματισμό στο κόψιμο μέχρι να βρεθεί αυτό που ενδείκνυται στην περίπτωση σου.
Σαν μια τελευταία δοκιμή δοκίμασε όπως παραπάνω για διπλό με λιγότερο καφέ όμως και ελάχιστο tamping. Επίσης δοκίμασε και με τον Lavazza γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο πιο χοντροκομμένος από τον illy και άρα στον διπλό καφέ μπορεί να έχεις πιο "λογικούς" χρόνους.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Costas
Πολύ σωστός για τον lavazza(τελείωσε ο illy!),το δοκίμασα τώρα με διπλή δόση καφέ-οχι μεχρί πάνω το φίλτρο-και λιγότερο πάτημα και είχα την ίδια ποσότητα σε περίπου 30'' με ελάχιστη βέβαια κρέμα..
Θα ψαχτώ με διάφορα είδη καφέ να δω τι μπορώ να κάνω..
Πάντως μέχρι στιγμής δεν είμαι ικανοποιημένος κι αυτό γιατί δεν κάνει πλούσιο καϊμάκι όπως κάναν αβίαστα οι 2 προηγούμενες μηχανές που είχα(κι ας μην είναι αυτό το ζητούμενο σε έναν καλό espresso..)
Μάλλον πάει για αντικατάσταση...(δεν μπορώ κιόλας να την αλλάξω για τρίτη φορα!!)
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές!
Θα ψαχτώ με διάφορα είδη καφέ να δω τι μπορώ να κάνω..
Πάντως μέχρι στιγμής δεν είμαι ικανοποιημένος κι αυτό γιατί δεν κάνει πλούσιο καϊμάκι όπως κάναν αβίαστα οι 2 προηγούμενες μηχανές που είχα(κι ας μην είναι αυτό το ζητούμενο σε έναν καλό espresso..)
Μάλλον πάει για αντικατάσταση...(δεν μπορώ κιόλας να την αλλάξω για τρίτη φορα!!)
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές!
- Christos
- Συντονιστής

Αν επιτρέπεται γιατί την αγόρασες, αφού ήξερες και από τον γνωστό σου για τις δυνατότητες της; Από περιέργεια, έχει αυτή η μηχανή boiler;
Όσο για το καιμάκι ναι μεν δεν παίζει ρόλο ο όγκος του, αλλά το χρώμα του δείχνει πολλά. Λευκό χρώμα πάει να πει σοβαρή υποεκχύλιση
http://www.sweetmarias.com/espresso-crema.php
'Εχεις πάλι την δυνατότητα αλλαγής;
Τέλος μην ξεχνάς, όπως σου έγραψα και τότε στο adslgr, ο βασικότερος παράγοντας για καλή κρέμα είναι ο καφές ο ίδιος και το κατάλληλο κόψιμο του λίγο πριν την διαδικασία παρασκευής του ροφήματος.
Όσο για το καιμάκι ναι μεν δεν παίζει ρόλο ο όγκος του, αλλά το χρώμα του δείχνει πολλά. Λευκό χρώμα πάει να πει σοβαρή υποεκχύλιση
http://www.sweetmarias.com/espresso-crema.php
'Εχεις πάλι την δυνατότητα αλλαγής;
Τέλος μην ξεχνάς, όπως σου έγραψα και τότε στο adslgr, ο βασικότερος παράγοντας για καλή κρέμα είναι ο καφές ο ίδιος και το κατάλληλο κόψιμο του λίγο πριν την διαδικασία παρασκευής του ροφήματος.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Costas
Κοίτα αρχικά είχα πάρει την United EM-8196 από media , είχε πρόβλημα στη ρύθμιση του ατμού(δεν τερματιζε ο διακόπτης και δε σταματούσε ο ατμός), την αλλάζω παιρνω την izzy c-201 αλλά δεν μπορω με τίποτα να κάνω αφρόγαλα. Προσπαθώντας στη μηχανή του φίλου μου βλέπω ότι μπορώ άνετα να κάνω αφρόγαλα και υποθέτοντας ότι η δική του δεν κάνει καϊμάκι λόγω του ότι χρειάζεται αφαλάτωση καταλείγω να πάρω κι εγώ αυτή σκεπτόμενος ότι καινούργια μηχανή δε μπορεί θα βγάζει καϊμάκι...Κι έχοντας κιόλας τις προηγούμενες που βγάλαν από τον πρώτο καφέ την πήρα..
Όταν όμως την πήρα με προειδοποιήσανε είναι η τελευταία φορά που μπορω να την αλλάξω μιας και η izzyc-201 δεν είχε πρόβλημα..
Τώρα με το κόψιμο του καφέ που λες σίγουρα το ξέρεις καλύτερα το θέμα αλλά στην προκειμένη περίπτωση τι να διορθώσω αφου μιλάμε για ένα αποτέλεσμα απαράδεκτο..!!
Για το boiler δεν ξέρω δεν αναφέρει κάτι ούτε για thermoblock
Όταν όμως την πήρα με προειδοποιήσανε είναι η τελευταία φορά που μπορω να την αλλάξω μιας και η izzyc-201 δεν είχε πρόβλημα..
Τώρα με το κόψιμο του καφέ που λες σίγουρα το ξέρεις καλύτερα το θέμα αλλά στην προκειμένη περίπτωση τι να διορθώσω αφου μιλάμε για ένα αποτέλεσμα απαράδεκτο..!!
Για το boiler δεν ξέρω δεν αναφέρει κάτι ούτε για thermoblock
- Christos
- Συντονιστής

Δοκίμασε την λύση του καφεκοπτείου και θα με θυμηθείς. Αγόρασε δύο-τρεις μικροποσότητες σε διαφορετικά κοψίματα, παρασκεύασε τες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ίδια μέρα. Δεν μπορεί θα δεις διαφορά.
Καλό ψάξιμο.
Καλό ψάξιμο.
-
Costas
Έφυγα για coffeeway αύριο! Και πάλι σ´ ευχαριστώ για τις οδηγίες να σαι καλά!