Lelit Annita PL042TEMD

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
cadm8
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: V60, aeropress
Μύλος:: LSM 91
2ος Μύλος:: Porlex
Οι καφέδες μου:: Mokka

Re: Lelit Annita PL042TEMD

Δημοσίευση από cadm8 » Σάβ Δεκ 13, 2014 10:33 am

Theoprofil έγραψε:Εμένα το παλέυει 3 χρόνια αλλα ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ! ΤΕΛΟΣ ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ! Ο Barista είναι παραδοσιακά όμορφος και αρσενικού γένους και τα κορίτσια τον κοιτάνε και λιώνουν. Italian rules! End of the story Γυναίκα Barista=Ανδρας νοσηλευτής
:lol: :lol:

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Σάβ Δεκ 13, 2014 11:49 am

nmix έγραψε:
Theoprofil έγραψε: ¨Εχω ήδη απαντήσει παραπάνω. Αν μου στείλουν 250 γραμμάρια για δοκιμή ευχαρίστως να αγοράσω. Δεν μπορώ να αγοράζω ένα κιλό και μετά να τον πετάω... Τα χρήματα σήμερα έχουν μεγάλη αξία....
nmix έγραψε:[Συμφωνώ πως τα χρήματα σήμερα έχουν μεγάλη αξία, αλλά... με ακριβή μόνο κατσαρόλα, δεν τρως καλό φαί.
Χρειάζεσαι και καλή πρώτη ύλη που στην περίπτωσή μας είναι ο καφές. Εκτός αν βάζεις 3-4 κουταλιές ζάχαρη ,οπότε είσαι καλά.
Καλημέρα! Χρόνια γράφω σε διάφορα φόρουμ... Έχω διαβάσει τρελλές ατάκες. Αλλά εδώ έχει γίνει μία ηπέρβαση! Η ατάκα σου απλά είναι hollywoodιανής κωμωδίας! Απλά γ@μησες! :worthy: Ακόμα γελάω!

:offtopic: Η γυναίκα μου πήρε κάποτε μία χύτρα (πανάκριβη, και καλά επειδή είναι WMF) και μέχρι να τη μάθει πως μαγειρεύει, όλα τα όσπρια λιώναν από το πολύ δυνατό βράσιμο και γινόταν σαν πατέ! Διαβάζοντας την ατάκα σου, μου Θύμησε εκείνη την χύτρα και τους ατελειώτους καβγάδες με τα άθλια όσπρια!

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Σάβ Δεκ 13, 2014 12:34 pm

nmix έγραψε:Συγχαρητήρια για την παρουσίαση (βίντεο) που έφτιαξες. Μου θύμισε παρουσιάσεις καφετιέρων από Γερμανούς Dealers .
Καλά με λέει η γυναίκα μου Tarantino. Πράγματι έχω μία καψούρα με τα βίντεο. Δεν εξηγείται διαφορετικά , ότι έχω λάβει από όλους υπερθετικά σχόλια για το βίντεο. Είμαι να περνάω προς Hollywood μεριά να πάω να τους μάθω 2-3 πραγματάκια! :b050:
Theoprofil έγραψε: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, διaπίστωσα επανελλειμενα, ότι οι Ιταλοί δεν γνωρίζουν αγγλικά και μου απαντάνε στα Ιταλικά. Πρέπει να βάζουν το quaotation μου, στο Google translator και στην συνέχεια moy απαντάνε σε Ιταλική διάλεκτο. Επίσης επειδή εισάγω από Ιταλία προϊόντα, μόνο ο πωλητής τους ξέρει Αγγλικά και ακόμα και το λογιστήριο τους δεν γνωρίζει Αγγλικά!
Τι θέλω να πώ με τα παραπάνω? Μα ρε παιδιά είναι τοις πάσει γνωστό ότι οι Ιταλοί δεν μιλάνε Αγγλικά όπως οι Έλληνες. Είναι άσχετοι από Αγγλικά. Άρα διατηρώ επιφυλάξεις για την ορθή κατανόηση της ερώτησης σου, από μέρους τους. Επίσης ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ σημαντικό είναι ότι το μοντέλο 2014 είναι το μοντέλο που βγήκε σε παραγωγή τον 4/2014 άρα εσένα όταν σου απαντήσανε αναφερόντουσαν στο μοντέλο 2013. Η μηχανή έχει OPV στα 9 bar μετά τον Απρίλιο του 2014..
nmix έγραψε:Ακόμα θα ήθελα να επισημάνω τα κάτωθι :
1. Εγώ μιλώ Ιταλικά οπότε δεν εμπλέκονται Αγγλικά στην διαδικασία, ώστε να υπάρχει δυσκολία κατανόησης.
2. Τις ερωτήσεις από πελάτες εξωτερικού, σε σοβαρές εταιρείες όπως LELIT οι οποίες έχουν αντιπροσώπους σε πολλές χώρες, τις απαντούν τα Export Departments που τα Αγγλικά τους είναι επαρκέστατα για αυτού του είδους τις ερωτήσεις. Στην Ιταλική γλώσσα απαντούν εταιρείες που δεν εξάγουν προϊόντα .
3. Σε ερώτηση πάντως που έκανα σήμερα το πρωί , ο Nicole Antimir από το Export Dept. της LELIT /Ιταλίας μου απάντησε τα ίδια (10,5 Bar με ανοχή +1,5/0 bar).
Στην αυστραλιανή αγορά μπορεί να έχει OPV και είναι ρυθμισμένη στα 9Bar λόγω προδιαγραφών που έχουν ζητήσει οι Αυστραλοί , αλλά εσύ αν κατάλαβα καλά την αγόρασες από την Ιταλία.

Εσύ πού βρήκες ότι υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των μοντέλων 2013 και 4/2014 σχετικά με την πίεση ??? :a014:
Σου απαντώ:
1. Το ότι μιλάς Ιταλικά είναι πολύ καλό, διότι πάει να πει ότι οι Ιταλοί έχουν καταλάβει την ερώτηση σου, άρα και σου έχουν δώσει την σωστή απάντηση (στα πλαίσια της Ιταλικής κουλτούρας, που μοιάζει με τη δικιά μας)
2. Αυτό δεν ισχύει. Συνεργάζομαι με την M.I.V. srl και το χαρτοφυλάκιο της είναι "Capitale Sociale Euro 100.000 i.v." Η Lelit έχει χαρτοφυλάκιο "Capitale sociale i.v. € 115.000,00" Τηλεφώνησε στη M.I.V. και μίλα τους στα Αγγλικά και θα καταλάβεις αν λέω ψέματα ή αλήθεια. Εξάγουν Mexico, India, Pakistan, Argentina, και σε άλλες 12 χώρες. Αγγλικά ΔΕΝ μιλάνε παρά μόνο ένας πωλητής τους! Εξού και είχα επιφύλαξη αν κατάλαβαν τι τους ρωτούσες....
3. Αυτό είναι ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ είναι αδιαμφισβήτητο. Δίνεις όνομα και επώνυμο (όπως δίνω και εγώ ακριβώς από πάνω το όνομα της εταιρίας που συνεργάζομαι) και ο Ιταλός σου απαντάει.... σαν τυν πυθία του μαντίου των Δελφών. Δηλαδή ναι μεν σου απαντάει ο Ιταλός, ΑΛΛΑ.. εσένα σε καλύπτει αυτή η απάντηση? Τους υπόλοιπους που διαβάζουν αυτό το ποστ , τους καλύπτει η απάντηση? ¨Οταν μιλάμε για μία ανοχή +1.5 Bar στα μηδέν Bar, δηλαδή στα 9 Bar, έχουμε δυνητική ανοχή: 9 Bar X 1,5 Βar = 13,5 Βar ! Ρε θα μας τρελάνουν οι Ιταλοί? Τι είναι η αντλία? Ταράντελο? Καταλαβαίνεις εσύ κάτι διαφορετικό από το (10,5 Bar με ανοχή +1,5/0 bar) ?

Ναι εγώ την έχω αγοράσει από Ιταλία και όχι από Αυστραλία αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει την προρύθμιση της OPV γιατί:
1. Την έχω πάρει από το Amazon.it και όχι από πωλητή αλλά από το ίδιο το Amazon
2. To Amazon πιθανολογώ ότι μπορεί να παρήγγειλε στην Lelit την μηχανή σε μεγάλη ποσότητα και να έχει στέιλει τεμάχια και στο Amazon.ca και στο Amazon.com και στο Amazon.co.uk Άρα δεν ξέρουμε αυτή η μηχανή που πούλησε η Lelit και ήταν για εξαγωγή και η Amazon την έστειλε σε διάφορες αποθήκες της ανά τον κόσμο, τι τελικά καλιμπράρισμα έχει.... Μπορούμε να ξέρουμε? Εγώ τελικά υπαναχορώ και λέω ότι η αντλία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ 9 BAR όπως είχα διαβνάσει στο Αυστραλέζικο σάιτ, αλλά δηλώνω ότι επειδή δεν είναι αγορασμένη από την Amazon για την Ιταλική αγορά, αλλά από την Amazon για όλα τα καταστήματα της παγκοσμίως, (επαναλαμβάνω πιθανολογώ) δεν μπορούμε να ξέρουμε η Amazon με τι προδιαγραφες την παρήγγειλε.
3. Είναι απίθανο να έβγαλε μία βάρδια του εργoστασίου μηχανές για Αυστραλία και από την ίδια παρτίδα να αγόρασε και η Amazon?
4. Δείτε το βίντεο μου. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σχετικά με την τελευταία σου ερώτηση πως ξέρω ότι είναι 2014 μοντέλο σου απαντάω ότι μεσα στο βίντεο δείχνω από το batch number ότι είναι μοντέλο Mαϊου και ορμόμενος από το websait του Αυστραλού εισαγωγέα, έγραφε ότι παραλάβαμε μοντέλα 2014 με ρυθμισμένη την OPV στα 9 Bar. Πίστεψα και εγώ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ότι το μοντέλ0 2014 έχει 9 Bar αλλά τώρα που βλέπετε το βίντεο δεν ξέρω τι να πιστέψω....
5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ BAR είναι η OPV . Μπορεί να είναι 9 μπορεί και 15 , μπορεί και 12 . Τρέχα γύρευε. Και δεν ξέρω και αν ρυθμίζει!
6. Εύκολος τρόπος να δώ πόσα Bar είναι η OPV. Θα αγοράσω ένα τυφλό για να κάνω back flash. Θα πρέπει το μπαρόμετρο να μας δείξει γύρω στα 10,2 με 10,5 Bar εφόσων η OPV είναι ρυθμισμένη στα 9 Bar. Συμφωνείται?
Αυτό πιστεύω είναι το καυτό θέμα του συγκεκριμένου τόπικ. Τα Bar της ΟPV και αν ρυθμίζεται.... Πάντως μέχρι το 2010 δεν ρυθμιζόταν. Κάπου είχα διαβάσει ότι από το 2013 και μετά ρυθμίζεται. Θα ψάξω να βρώ το λινκ να σας το δώσω... (Είναι από ξένο σάιτ)

Άβαταρ μέλους
nmix
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: ISOMAC Zaffiro PID
2η Μηχανή:: RANCILIO Silvia PID
Μύλος:: QUAMAR Q13 Coni E
2ος Μύλος:: COMPAK E8 OD
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από nmix » Σάβ Δεκ 13, 2014 3:17 pm

Theoprofil έγραψε:
2. Τι είναι ρε παιδιά καλός καφές? ΚΑΛΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ (ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ). Εσενα σε ενδιαφερει αν ο καφες σου, αρεσει σε εμενα? Αν δεν εχεις καφετερια, προφανως και δεν σε ενδιαφερει αν ο καφες σου αρεσει σε εμενα. Πείτε τη γυναικα σας να σας κάνει καφέ να δείτε τι κοκορόζουμο-κάτουρο θα πείτε! Εμένα το παλέυει 3 χρόνια αλλα ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ! ΤΕΛΟΣ ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ! Ο Barista είναι παραδοσιακά όμορφος και αρσενικού γένους και τα κορίτσια τον κοιτάνε και λιώνουν. Italian rules! End of the story Γυναίκα Barista=Ανδρας νοσηλευτής
Παύλο είσαι ΘΕΟΣ … :worthy:

Άβαταρ μέλους
nmix
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: ISOMAC Zaffiro PID
2η Μηχανή:: RANCILIO Silvia PID
Μύλος:: QUAMAR Q13 Coni E
2ος Μύλος:: COMPAK E8 OD
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από nmix » Σάβ Δεκ 13, 2014 3:31 pm

Theoprofil έγραψε:
Σου απαντώ:
1. Το ότι μιλάς Ιταλικά είναι πολύ καλό, διότι πάει να πει ότι οι Ιταλοί έχουν καταλάβει την ερώτηση σου, άρα και σου έχουν δώσει την σωστή απάντηση (στα πλαίσια της Ιταλικής κουλτούρας, που μοιάζει με τη δικιά μας)
2. Αυτό δεν ισχύει. Συνεργάζομαι με την M.I.V. srl και το χαρτοφυλάκιο της είναι "Capitale Sociale Euro 100.000 i.v." Η Lelit έχει χαρτοφυλάκιο "Capitale sociale i.v. € 115.000,00" Τηλεφώνησε στη M.I.V. και μίλα τους στα Αγγλικά και θα καταλάβεις αν λέω ψέματα ή αλήθεια. Εξάγουν Mexico, India, Pakistan, Argentina, και σε άλλες 12 χώρες. Αγγλικά ΔΕΝ μιλάνε παρά μόνο ένας πωλητής τους! Εξού και είχα επιφύλαξη αν κατάλαβαν τι τους ρωτούσες....
3. Αυτό είναι ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ είναι αδιαμφισβήτητο. Δίνεις όνομα και επώνυμο (όπως δίνω και εγώ ακριβώς από πάνω το όνομα της εταιρίας που συνεργάζομαι) και ο Ιταλός σου απαντάει.... σαν τυν πυθία του μαντίου των Δελφών. Δηλαδή ναι μεν σου απαντάει ο Ιταλός, ΑΛΛΑ.. εσένα σε καλύπτει αυτή η απάντηση? Τους υπόλοιπους που διαβάζουν αυτό το ποστ , τους καλύπτει η απάντηση? ¨Οταν μιλάμε για μία ανοχή +1.5 Bar στα μηδέν Bar, δηλαδή στα 9 Bar, έχουμε δυνητική ανοχή: 9 Bar X 1,5 Βar = 13,5 Βar ! Ρε θα μας τρελάνουν οι Ιταλοί? Τι είναι η αντλία? Ταράντελο? Καταλαβαίνεις εσύ κάτι διαφορετικό από το (10,5 Bar με ανοχή +1,5/0 bar) ?

Ναι εγώ την έχω αγοράσει από Ιταλία και όχι από Αυστραλία αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει την προρύθμιση της OPV γιατί:
1. Την έχω πάρει από το Amazon.it και όχι από πωλητή αλλά από το ίδιο το Amazon
2. To Amazon πιθανολογώ ότι μπορεί να παρήγγειλε στην Lelit την μηχανή σε μεγάλη ποσότητα και να έχει στέιλει τεμάχια και στο Amazon.ca και στο Amazon.com και στο Amazon.co.uk Άρα δεν ξέρουμε αυτή η μηχανή που πούλησε η Lelit και ήταν για εξαγωγή και η Amazon την έστειλε σε διάφορες αποθήκες της ανά τον κόσμο, τι τελικά καλιμπράρισμα έχει.... Μπορούμε να ξέρουμε? Εγώ τελικά υπαναχορώ και λέω ότι η αντλία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ 9 BAR όπως είχα διαβνάσει στο Αυστραλέζικο σάιτ, αλλά δηλώνω ότι επειδή δεν είναι αγορασμένη από την Amazon για την Ιταλική αγορά, αλλά από την Amazon για όλα τα καταστήματα της παγκοσμίως, (επαναλαμβάνω πιθανολογώ) δεν μπορούμε να ξέρουμε η Amazon με τι προδιαγραφες την παρήγγειλε.
3. Είναι απίθανο να έβγαλε μία βάρδια του εργoστασίου μηχανές για Αυστραλία και από την ίδια παρτίδα να αγόρασε και η Amazon?
4. Δείτε το βίντεο μου. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σχετικά με την τελευταία σου ερώτηση πως ξέρω ότι είναι 2014 μοντέλο σου απαντάω ότι μεσα στο βίντεο δείχνω από το batch number ότι είναι μοντέλο Mαϊου και ορμόμενος από το websait του Αυστραλού εισαγωγέα, έγραφε ότι παραλάβαμε μοντέλα 2014 με ρυθμισμένη την OPV στα 9 Bar. Πίστεψα και εγώ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ότι το μοντέλ0 2014 έχει 9 Bar αλλά τώρα που βλέπετε το βίντεο δεν ξέρω τι να πιστέψω....
5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ BAR είναι η OPV . Μπορεί να είναι 9 μπορεί και 15 , μπορεί και 12 . Τρέχα γύρευε. Και δεν ξέρω και αν ρυθμίζει!
6. Εύκολος τρόπος να δώ πόσα Bar είναι η OPV. Θα αγοράσω ένα τυφλό για να κάνω back flash. Θα πρέπει το μπαρόμετρο να μας δείξει γύρω στα 10,2 με 10,5 Bar εφόσων η OPV είναι ρυθμισμένη στα 9 Bar. Συμφωνείται?
Αυτό πιστεύω είναι το καυτό θέμα του συγκεκριμένου τόπικ. Τα Bar της ΟPV και αν ρυθμίζεται.... Πάντως μέχρι το 2010 δεν ρυθμιζόταν. Κάπου είχα διαβάσει ότι από το 2013 και μετά ρυθμίζεται. Θα ψάξω να βρώ το λινκ να σας το δώσω... (Είναι από ξένο σάιτ)
Απόλαυσε την μηχανή και μην ασχολείσαι με τα Bar .Nά ‘σαι καλά.

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Σάβ Δεκ 13, 2014 4:57 pm

Theoprofil έγραψε: Ερώτηση προς Ιωσήφ:
Με την υποκειμενικότητα της γευσιγνωσίας μου απαντάς:
1. Με άριστα το 10 πόσο καλύτερο καφέ ήπιες σε σχέση με τον Ascaso i2 με το νέο σου μύλο. Βαθμολογείς από 1 - 10 . 100% καλύτερος = με 10
2. Πόσο καλύτερα δούλεψε ο νέος μύλος σε μεγάλη ποικιλία καφέδων ? (Εννοώ ότι αν ο Ascaso i2 δεν τα κατάφερνε καλά σε 2 από τα 10 χαρμάνια, σε πόσα από τα 10 χαρμάνια δεν τα καταφέρνει καλα ο νέος? (Αν πίνεις πολλά χαρμάνια...) διαφορεικα δεν μπορεις να απαντησεις!
3. Υπάρχει κάποιο χαρμάνι που να δούλευε καλύτερα ο μικρός?
4. Έκανες blind test με διάφορα χαρμανια με άλλους φίλους σου ή τη γυναίκα σου? Η απλά επειδή έχωσες τα φράγκα έχεις ψυχολογική αυθηποβολή?
Προσμονώ τις απαντήσεις σου!
Καλησπέρα,

Καταρχής, αφού διαφορά στην τιμή δεν υπήρχε δεν το συζητάμε καν! Καλά έκανες και πήρες την Annita.

Στην κουβέντα μας τώρα, πρώτον, και χωρίς να θέλω να μειώσω τον ενθουσιασμό σου, νομίζω υπερβάλεις με τον i-2. Άμα δεις προηγούμενα ποστ μου σε άλλες συζητήσεις, πάντα τον υπερασπίζομαι, ως μια τίμια, entry level επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να σταθεί σε συγκρίσεις με πολύ καλύτερους μύλους. Τώρα το συγκεκριμένο thread που συγκρίνει με τον Mazzer Robur δεν μπορώ να το αξιολογήσω εκ του ασφαλούς, καθώς ψάχνεται σε γευστικά προφίλ σε σχέση με τον Robur και γενικά οι δόσεις του είναι λίγο μίκρες.

Στο internet βέβαια θα δεις όλες τις απόψεις, για παράδειγμα σε review του Bella Barista (http://www.bellabarista.co.uk/pdf/compa ... erlook.pdf) απορρίπτει τον i-2 σαν μύλο ακατάλληλο για espresso. (και ας έχει άδικο κατά την γνώμη μου).

Τέλος, από τις πρώτες κουβέντες που μου είχε πει ο Χρήστος 3 χρόνια και βάλε πριν, όταν με "τσίμπησε" να ρωτάω στο Coffeegeek και με στρατολόγησε εδώ, ήταν πως ο μύλος έχει μεγαλύτερη σημασία για τον καφέ που θα πιεις ακόμα και από την μηχανή. Και μπορώ να πω ότι μου πήρε χρόνια, αλλά το κατάλαβα.

Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, o Anfim Best είναι ένας μύλος ανώτερος ποιοτικά του i-2. Όταν του ταιριάζει ο καφές, θα σου δώσει αποτέλεσμα στο 8, ενώ ο i-2 στο 4, ενώ η διαφορά στην ποιότητα άλεσης είναι εμφανής ακόμα και οπτικά.

Όμως, όταν τον αγόρασα είχε 48 steps, οπότε υπήρχαν συγκεκριμένα χαρμάνια στα οποία ο μικρός τα κατάφερνε καλύτερα! Αργότερα, με την εμπειρία, και με το νέο κολλάρο με τα 64 steps, η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά, αλλά πάντα σκέφτομαι την μικρομετρική ρύθμιση του i-2. Σίγουρα όμως, με την αγορά του Anfim είδα την μεγαλύτερη (θετική) διαφορά στον καφέ μου, σε σχέση με PID, προθέρμανση κτλ. Ειδικά συγκεκριμένοι καφέδες απογειώθηκαν.

Άρα 1) Σίγουρα αρκετά καλύτερος, πες +50%,
2) Ο i-2 τα καταφέρνει με μεγαλύτερη γκάμα ποικιλιών καφέ, λόγω της ρύθμισης, με κάποιους καφέδες όμως το αποτέλεσμα είναι κακό όσο καλή εκχύλιση και να κάνεις.
3) Σίγουρα, ειδικά σε όσα στον Anfim, στο 5 πχ ήταν χοντροκομμένος και στο 6 ήταν λεπτός.
4) Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω blind test. Μετά από τόσα χρόνια και χιλιάδες καφέδες μπορώ να καταλάβω πότε είχα καλό αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχει θέμα αυθυποβολης.

Να προσθέσω πως δεν πίνω χαρμάνια, πίνω πάντα μονοποικιλιακούς speciality καφέδες, σε δοσολογίες 17 με 22 γραμμάρια. Επίσης θεωρώ τον Anfim Best, με την stepped ρύθμιση και τα 54mm μαχαίρια, ένα βήμα πάνω, και ενδιάμεση στάση για καλύτερους ακόμα μύλους (FIORENZATO F64 ακούς;).

Και κάτι άσχετο, σχετικά με το PID. Σε boiler σχετικά μεγάλα, όπως της Silvia, το PID προσφέρει σταθερότητα στα shot, και την (σημαντική) δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η Silvia, έστω και χωρίς PID, δεν μπορεί να βγάλει ακόμα καλύτερο shot από την Lelit. Σίγουρα μπορεί. Άρα το PID σου προσφέρει σίγουρα πολλά, και σίγουρα μειώνει τον κόπο του barista, αλλά δεν είναι από μόνο του εγγύηση για καλύτερο καφέ, απλά ακόμα ένα εργαλείο στην φαρέτρα σου. Και όπως σωστά προείπε και άλλος, προς το παρόν μην αγχώνεσαι με την πίεση.

Καλή εξερεύνηση!

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Σάβ Δεκ 13, 2014 6:17 pm

Παιδιά εδώ το βίντεο που σας υποσχέθηκα σχετικά με την πίεση της ρύθμισης της OPV!
Στο 6:48 είναι το rsultato finale!

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Σάβ Δεκ 13, 2014 6:55 pm

Μπράβο σου γιατί ήσουν και αντικειμενικός και διαφωτιστικός!
Φυσικλα από τη στιγμή που είναι δημόσια συζήτηση, πάντα κάποιος θα έχει άλλη γνώμη από εσένα... Προφανώς Αυτό λοιπον που δεν συνάδει στα γραφόμενα στου και δείχνει μία Placebo αυθυποβολή είναι αυτό:
afonic έγραψε: 2) Ο i-2 τα καταφέρνει με μεγαλύτερη γκάμα ποικιλιών καφέ, λόγω της ρύθμισης, με κάποιους καφέδες όμως το αποτέλεσμα είναι κακό όσο καλή εκχύλιση και να κάνεις.
afonic έγραψε: Και κάτι άσχετο, σχετικά με το PID. Σε boiler σχετικά μεγάλα, όπως της Silvia, το PID προσφέρει σταθερότητα στα shot, και την (σημαντική) δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η Silvia, έστω και χωρίς PID, δεν μπορεί να βγάλει ακόμα καλύτερο shot από την Lelit. Σίγουρα μπορεί. Άρα το PID σου προσφέρει σίγουρα πολλά, και σίγουρα μειώνει τον κόπο του barista, αλλά δεν είναι από μόνο του εγγύηση για καλύτερο καφέ, απλά ακόμα ένα εργαλείο στην φαρέτρα σου. Και όπως σωστά προείπε και άλλος, προς το παρόν μην αγχώνεσαι με την πίεση.

Εδώ όμως διαφωνώ 100% Δεν είναι δυνατόν με το μπόιλερ της Silvia που είναι 300grams να πάρεις καλύτερο καφέ από ότι με το μποίλερ της Lelita Anna & Lelit Annita που είναι 250grams και έχουν PID (Αν έχεις αγοράσει το μοντέλο με PID). Ακόμα και temp surfinging να κανεις στη Silvia είναι τόσο μάπα ο θερμοστάτης της, που ένα PID της είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, εκτός και αν αλλάξεις θερμοστάτη, με άλλο μοντελο από άλλη μηχανή.

Δες το βίντεο να τρομάξεις πόσο άχρηστο θερμοστάτη έχει. Mε αυτό το θερμοστάτη και χωρίς PID (αν δεν ξέρεις, ρε παιδί μου λέμε δεν ξέρεις να κάνεις temp surfιng) είναι δυνατόν να πιεις καλύτερο καφέ από τη Lelit Anna & Lelit Anitta με εργοστασιακό PID επειδή έχουν 50 γραμμάρια μικρότερο boiler συγκριτικά με τη Sylvia ?Δεν είναι, γιατί δεν γίνεται! (Γνώμη μου πάντα)

Και είναι και αφόρητα και ανόητα ακριβή και υπερτιμημένη. Για 450 ευρώ είναι μηχανάρα. Άντε για 500 ευρώ. Αλλά η τιμή της είναι διαστημική άνευ λόγου και αιτίας. Γερασμένο κόκαλο είναι που απλά έχει reputation σε γκουρμέ κύκλους, λόγω των άπειρων mods που βλέπουν στο youtube. Όταν την πήρε π.χ. ο Χρήστος ήταν γ@μ@τη επιλογή. Σήμερα για κανένα λόγω, δεν αξίζει να την αγοράσεις. Για κανένα όμως. Μόνο μεταχειρισμένη. Μην τρελαθούμε τώρα ότι με αυτό τον θερμοστάτη θα πεις καλύτερο φλυτζάνι. Έλά να σε κεράσω και θα αναθεωρήσεις!
Για την πίεση δεν αγχώνωμαι. Σήμερα ήπια τον πρώτο καφέ από τη μηχανή μου (και όμως μέχρι τώρα έκανα πειράματα, δεν είχα πιεί) και ήταν Διαστημικός!
Ήπια ένα double espresso machiato.... Απίστευτο... Και φυσικά δεν έιναι αυθυποβολή. 12 χρόνια καφετιέρες αλλάζω. (Σαβουροκαφετιέρες όμως αγόραζα και σαβουρομύλους) Αλλά λόγω εμεπιρίας επινα σχετικα καλούς εως πολύ καλούς καφέδες. Σήμερα ήπια νέκταρ :worthy:

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Σάβ Δεκ 13, 2014 7:08 pm

Και που είσαι ακόμα, έχεις να ενθουσιαστείς αρκετές φορές στο μέλλον!

Αυτό που γράφω σχετικά με τους καφέδες δεν είναι άκυρο, όταν δοκιμάσεις διαφορετικούς (σε γευστικό προφίλ) θα καταλάβεις. Για παράδειγμα, καφέδες με ιδιαίτερη οξύτητα, όπως (συνήθως) από Αιθιοπία, με τον i-2 παρατηρούσα πως τονίζε υπερβολικά τα ποιο όξινα χαρακτηριστικά τους, σε σημείο να είναι ενοχλητικό, παρόλο που η εκχύλιση θεωρητικά ήταν άψογη (18γρ, 25-30secs, no channeling). Οι ίδιοι καφέδες με τον Anfim είχαν καλύτερο αποτέλεσμα.

Μην σου προκαλεί απορία αυτό, τις προάλλες πήρα εναν El Salvador που στο μαγαζί μου είχε φανεί θεϊκός, αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν έβγαλα καλο αποτέλεσμα. Για αυτό πάντα κρατάω σημειώσεις σε Excel, ώστε να θυμάμαι όχι απαραίτητα ποιοι καφέδες είναι οι καλύτεροι, αλλά ποιοι ταιριάζουν καλύτερα στον εξοπλισμό μου.

Τέλος, ο θερμοστάτης αγαπητέ δεν λιώνει και πέφτει στον καφέ να χαλάσει το άρωμα. :) Το PID προσφέρει πολλά, πάρα πολλά, αλλά δεν βελτιώνει de facto τον καφέ. Με την λογική ότι σε δεδομένο shot η θερμοκρασία είναι σωστή, και η Silvia μπορεί να βγάλει τουλάχιστον ισάξιο shot με την Lelit. Σύμφωνω πως στα 450 ευρώ είναι ακριβή και ίσως πλέον ξεπερασμένη, αλλά το "όνομα" δεν το έβγαλε τυχαία... Έχει όλα τα συστατικά για καλό καφέ σε οικιακή συσκευασία. Α και δεν έχει και ενσωματωμένο μύλο! :a016:

Άβαταρ μέλους
Angeldust
Όνομα: Kostas
Μηχανή:: Gaggia Classic gold
2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
Μύλος:: Saeco M2002
2ος Μύλος:: Hand mill
Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Angeldust » Σάβ Δεκ 13, 2014 8:01 pm

Πολύ καλή η Lelit σου και καλύτερη και από την Silvia με αυτά που προσφέρει στην τιμή που τι πήρες.Η Silvia είναι πολύ υπερτιμημένη για οικιακή μηχανή αλλα μην ξεχνάς ότι είναι Rancilio,πολύ βάρη όνομα στο χορό τον επαγγελματικών μηχανών.Με αυτό που λέω θέλω να δικαιολογήσω κάπως την υψηλή τιμή που βάζουν.Καλορίζικη.

Κλειδωμένο