H βίβλος της Gaggia Classic
-
iGiwrgos
Re: H βίβλος της Gaggia Classic
Cafe-Tavern έχω κάνω espresso αλλά το πολύ 10 την μέρα απλώς επειδή θέλω πίνω και εγώ μου έρχονται ακριβές οι κάψουλες
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Η μηχανή δεν κάνει για επαγγελματική χρήση καθώς δεν κάνει να μένει ώρα ανοικτή, ενώ δεν μπορεί να κάνει συνεχόμενους καφέδες. Δηλαδή αν σου ζητήσουν 4 espresso δεν μπορεί να τους κάνει τον έναν πίσω από τον άλλο με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Χρειάζεσαι μια μεταχειρισμένη HX και έναν μύλο. Μπορείς να ρωτήσεις σε καταστήματα επαγγελματικού εξοπλισμού στην περιοχή σου ή άνοιξε ένα καινούργιο thread (επειδή εδώ είμαστε εκτός θέματος) και θα μπορέσουμε να σου δώσουμε μερικές προτάσεις.
Χρειάζεσαι μια μεταχειρισμένη HX και έναν μύλο. Μπορείς να ρωτήσεις σε καταστήματα επαγγελματικού εξοπλισμού στην περιοχή σου ή άνοιξε ένα καινούργιο thread (επειδή εδώ είμαστε εκτός θέματος) και θα μπορέσουμε να σου δώσουμε μερικές προτάσεις.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Έχει ήδη γίνει εκτενέστατη συζήτηση σε ένα νήμα 6 ΣΕΛΙΔΩΝ!!!
viewtopic.php?f=2&t=2682#p42520
Οποιαδήποτε δημοσίευση εδώ που δεν θα έχει σχέση με το τεχνικό κομμάτι της Gaggia Classic θα διαγραφεί άμεσα.
Ευχαριστώ.
viewtopic.php?f=2&t=2682#p42520
Οποιαδήποτε δημοσίευση εδώ που δεν θα έχει σχέση με το τεχνικό κομμάτι της Gaggia Classic θα διαγραφεί άμεσα.
Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
zvrikos
- Όνομα: Ζήσης
- Μηχανή:: Gaggia classic
- 2η Μηχανή:: illy X7.1
- Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Barista shop, TAF, Divino... αναζητώντας
Αισθάνομαι την υποχρέωση/ανάγκη να καταθέσω τον ενθουσιασμό μου για την συγκεκριμένη μηχανή.
Μετά από ολιγόωρη διαδικασία εγκατάστασης/ρύθμισης/παντρέμαντος με τον μύλο μου δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου.
Προηγήθηκαν μήνες δοκιμασιών και εντατικής προσπάθειας με την αποσυρθείσα πλέον AEG που μετά βεβαιότητος μπορώ να πω ότι τελικά με βοήθησαν όπως βοηθάει η εκπάιδευση τον νεοσύλλεκτο: Πέραν του ότι κοιτώντας πίσω δεν μπορώ παρά να διαπιστώσω πως είναι θαύμα το ότι δεν παράτησα την aeg και κάθε προσπάθεια να κάνω καλό καφέ, αλλά κυρίως να πω ότι τελικά απέκτησα πολύτιμη εμπειρία για να διαπιστώνω τι φταίει... Νομίζω ότι το timing ήταν σωστό για την αγορά της. Και η τιμή της με όλα τα παρελκομενα (κομμένο portafilter, tamper, extra μονό, διπλό και τριπλό non press. φίλτρο και δοχείο -και έξτρα καφεδάκια απο τα παιδια ως δωράκια..) νομίζω ήταν σούπερ..
Οδηγούσα lada και τώρα η gaggia μου φαίνεται... ferrari...
Εχοντας το πλήρες σετ (μονο, διπλό, τριπλο) καλαθιών, επέλεξα να εκχυλίζω τον μονό μου στο κομμένο portafilter και τον διπλό στο κανονικό.. (ποιός έλεγε ότι είναι δύσκολος ο μονός καφές;;;Μια χαρά τον ευχαριστιέμαι με 9 γραμμάρια καφέ)
(BTW, Ηδονή να βλέπεις τον καφέ να χύνεται από το κομμένο portafilter...)
Εξαιρετικό puck, άριστοι χρόνοι και ποσότητες, γεμάτοι καφέδες.. αγόγγυστη εκχύλιση (το κόβω εδώ το κρεσέντο..)
Ολα μου φαίνονται πια πολύ πιο εύκολα και φυσικά γευστικά..
Και ξέρω ότι αυτή η μηχανή είανι ένα απλό σκαλί.. και έχει πολύ δρόμο, εάν θέλει κανείς.. με μικρορυθμίσεις κτλ να φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο..
Που να ξεκινήσω και την ενασχόληση με αφρόγαλο...
Μετά από ολιγόωρη διαδικασία εγκατάστασης/ρύθμισης/παντρέμαντος με τον μύλο μου δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου.
Προηγήθηκαν μήνες δοκιμασιών και εντατικής προσπάθειας με την αποσυρθείσα πλέον AEG που μετά βεβαιότητος μπορώ να πω ότι τελικά με βοήθησαν όπως βοηθάει η εκπάιδευση τον νεοσύλλεκτο: Πέραν του ότι κοιτώντας πίσω δεν μπορώ παρά να διαπιστώσω πως είναι θαύμα το ότι δεν παράτησα την aeg και κάθε προσπάθεια να κάνω καλό καφέ, αλλά κυρίως να πω ότι τελικά απέκτησα πολύτιμη εμπειρία για να διαπιστώνω τι φταίει... Νομίζω ότι το timing ήταν σωστό για την αγορά της. Και η τιμή της με όλα τα παρελκομενα (κομμένο portafilter, tamper, extra μονό, διπλό και τριπλό non press. φίλτρο και δοχείο -και έξτρα καφεδάκια απο τα παιδια ως δωράκια..) νομίζω ήταν σούπερ..
Οδηγούσα lada και τώρα η gaggia μου φαίνεται... ferrari...
Εχοντας το πλήρες σετ (μονο, διπλό, τριπλο) καλαθιών, επέλεξα να εκχυλίζω τον μονό μου στο κομμένο portafilter και τον διπλό στο κανονικό.. (ποιός έλεγε ότι είναι δύσκολος ο μονός καφές;;;Μια χαρά τον ευχαριστιέμαι με 9 γραμμάρια καφέ)
(BTW, Ηδονή να βλέπεις τον καφέ να χύνεται από το κομμένο portafilter...)
Εξαιρετικό puck, άριστοι χρόνοι και ποσότητες, γεμάτοι καφέδες.. αγόγγυστη εκχύλιση (το κόβω εδώ το κρεσέντο..)
Ολα μου φαίνονται πια πολύ πιο εύκολα και φυσικά γευστικά..
Και ξέρω ότι αυτή η μηχανή είανι ένα απλό σκαλί.. και έχει πολύ δρόμο, εάν θέλει κανείς.. με μικρορυθμίσεις κτλ να φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο..
Που να ξεκινήσω και την ενασχόληση με αφρόγαλο...
- Fazerman
- Όνομα: Λαμπης
- Μηχανή:: lelit plust pid
- Μύλος:: Mazzer mini E
- Οι καφέδες μου:: lavazza tiera
- Επικοινωνία:
καλοριζικος ο εξοπλισμος σου Ζηση και να απολαμβανεις καλα καφεδακια!!
μπηκες στο σωστο δρομο για την αξιοπρεπη παρασκευη εσπρεσσο!!
μπηκες στο σωστο δρομο για την αξιοπρεπη παρασκευη εσπρεσσο!!
-
zvrikos
- Όνομα: Ζήσης
- Μηχανή:: Gaggia classic
- 2η Μηχανή:: illy X7.1
- Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Barista shop, TAF, Divino... αναζητώντας
Να είσα καλά Λάμπη..
Χμ.. πρέπει να αλλάξω και τα στοιχεία της μηχανής μου..
Χμ.. πρέπει να αλλάξω και τα στοιχεία της μηχανής μου..
-
Mike_20
Καλησπέρα και από εμένα. Πρόσφατα αγόρασα μία Classic και προσπαθώ να μάθω να φτιάχνω σωστό εσπρεσσο.
Παρατήρησα το εξής: αφού ανάψω τη μηχανή και βάλω επάνω το pf για να ζεσταθεί, όταν το αφαιρώ για να προσθέσω τον καφέ, βλέπω πάντα λίγους κόκκους καφέ και λίγο νερό επάνω στο καλαθάκι.
Σε ό,τι αφορά τον καφε, μετά από κάθε εκχύλιση καθαρίζω 2-3 φορές το group με πετσέτα και αφήνω να τρέξει και λίγο νερό (το ίδιο και αφού βγάλω το pf πριν από την παρασκευή νέου εσπρέσσο, δηλ. αφήνω να τρέξει λίγο νερό και μετά το κουμπώνω με τον εσπρέσσο). Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μην υπάρχουν υπολείμματα καφέ;
Σε ό,τι αφορά το νερό, φταίει κάτι που κάνω (π.χ. ότι αφήνω να τρέξει νερό μετά την εκχύλιση) ή πρέπει να ελέγξω κάτι στη μηχανή, ή είναι, τελικά, φυσιολογικό;
Και κάτι τελευταίο, ελπιζω όχι πολύ off-topic. Το pf και το καλαθάκι, μετά από κάθε εκχύλιση τα καθαρίζουμε με νερό ή απλά τα σκουπίζουμε με πετσέτα;
Ευχαριστώ
Παρατήρησα το εξής: αφού ανάψω τη μηχανή και βάλω επάνω το pf για να ζεσταθεί, όταν το αφαιρώ για να προσθέσω τον καφέ, βλέπω πάντα λίγους κόκκους καφέ και λίγο νερό επάνω στο καλαθάκι.
Σε ό,τι αφορά τον καφε, μετά από κάθε εκχύλιση καθαρίζω 2-3 φορές το group με πετσέτα και αφήνω να τρέξει και λίγο νερό (το ίδιο και αφού βγάλω το pf πριν από την παρασκευή νέου εσπρέσσο, δηλ. αφήνω να τρέξει λίγο νερό και μετά το κουμπώνω με τον εσπρέσσο). Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μην υπάρχουν υπολείμματα καφέ;
Σε ό,τι αφορά το νερό, φταίει κάτι που κάνω (π.χ. ότι αφήνω να τρέξει νερό μετά την εκχύλιση) ή πρέπει να ελέγξω κάτι στη μηχανή, ή είναι, τελικά, φυσιολογικό;
Και κάτι τελευταίο, ελπιζω όχι πολύ off-topic. Το pf και το καλαθάκι, μετά από κάθε εκχύλιση τα καθαρίζουμε με νερό ή απλά τα σκουπίζουμε με πετσέτα;
Ευχαριστώ
- Christos
- Συντονιστής

Φυσιολογικό είναι να βλέπεις κάποια υπολείμματα καφέ. Πάρε ένα βουρτσάκι Pallo και με αυτό συν μπόλικο τρεχούμενο νερό από το group θα το καθαρίζεις καλύτερα.
Σχετικά με το καλαθάκι που ρωτάς, σε διαδοχικούς καφέδες μπορείς απλά να το σκουπίζεις και όταν τελειώσεις να το ξεπλένεις με πολύ νερό.
Με την λογική και ανάλογα με τι σε βολεύει μόνος σου θα βρεις την ρουτίνα παρασκευής που σου ταιριάζει.
Σχετικά με το καλαθάκι που ρωτάς, σε διαδοχικούς καφέδες μπορείς απλά να το σκουπίζεις και όταν τελειώσεις να το ξεπλένεις με πολύ νερό.
Με την λογική και ανάλογα με τι σε βολεύει μόνος σου θα βρεις την ρουτίνα παρασκευής που σου ταιριάζει.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Mike_20
Σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Σχετικά με το νερό, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μερικές σταγόνες μέσα στο καλαθάκι όταν κουμπώνω το pf για να ζεσταθεί; Το βλεπω ακόμα και όταν φτιάχνω τον πρώτο καφέ της ημέρας.
Σχετικά με το νερό, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μερικές σταγόνες μέσα στο καλαθάκι όταν κουμπώνω το pf για να ζεσταθεί; Το βλεπω ακόμα και όταν φτιάχνω τον πρώτο καφέ της ημέρας.
- Christos
- Συντονιστής

Εγώ στο ξεκίνημα της μηχανής τρέχω τουλάχιστον 200ml νερό πριν καν κουμπώσω το portafilter και αρχίσει η προθέρμανση της μηχανής οπότε πάντα παρατηρώ κάποια υγρασία στο καλαθάκι μου. Τεσπά φυσιολογικό μου φαίνεται να έχεις μερικές σταγόνες στο καλαθάκι σου. Δεν επηρεάζει έτσι κι αλλιώς αφού πριν το γεμίσεις πρέπει να το σκουπίσεις.