Ο Alex έχει δίκιο κατά 99.99% στην πρώτη πρόταση και ιδιαίτερα στο "πρακτική εφαρμογή". Η φυσική διεργασία της εκχύλισης είναι το κομμάτι που αναφέρομαι και διαφωνώ.Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Alex_Under έγραψε:Ο κανόνας των 25 δευτερολέπτων δεν νομίζω να έχει πρακτική εφαρμογή σε pressurized pf.
Άλλη η "φυσική" που ισχύει για αυτά.
Το παρατήρησα και εγώ αυτό με τον χρόνο σε μια Izzo.Όσο καφέ και να έβαζα είχα early blonding πολύ νωρίς και με λίγα ml.
Πιστεύω οτι πρέπει να είναι το παραπάνω που λέει ο Άλεξ.
Χωρίς να ξέρω βέβαια κάτι λεπτομέρειες!
Να περιγράψω πως θα ήταν το ένα σωστό πείραμα. Παραπάνω καφέ να έβαζες, εάν αυτός ήταν τόσο χοντροκομμένος, δεν θα έκανε καμία διαφορά και για αυτό το λόγο δεν κάνει καμιά διαφορά το tamping.
Επομένως το σωστό θα ήταν να πάρεις ένα grinder και να δοκιμάζεις ψιλότερα κοψίματα. Κανονικά όταν θα έφτανες στο σημείο όπου ο καφές να θέλει παραπάνω πίεση από την σύστημα του ppf ή του p-basket θα έπρεπε να αρχίζαμε να παρατηρούμε μεταβολή του χρόνου εκχύλισης. Θα το παρατηρούσαμε αυτό; ναι ή όχι; Εδώ είναι το "ζουμί" της υπόθεσης
Η απάντηση κατ΄εμέ είναι όχι και αυτό γιατί το πολύ ψιλότερο κόψιμο που θα χρειαστεί θα μπουκώσει το ppf ή το pressurised καλαθάκι ή δίσκο κτλ. Για αυτό και συμφωνώ στο ότι δεν έχει πρακτική σημασία. Βέβαια κάποιος που εχει την δυνατότητα να κάνει το πείραμα χωρίς να θέσει τον εξοπλισμό του σε κίνδυνο, θα ήταν ώραία να το κάνει.
Αλλά για την διόρθωση της υποεκχύλισης εξακολουθεί να υφίσταται ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μεγαλώσει την διάρκεια της εκχύλισης. Η "φυσική" παραμένει η ίδια άσχετα ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και η τελική λύση...γνωριζουμε προς πια κατεύθυνση θα είναι.

αλλα θελοντας να βοηθησω τον συμμαχητη μας , καταθετω την αποψη μου ...