Ήρθε το μωρό μου. Gaggia New Baby 06

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Re: Ήρθε το μωρό μου. Gaggia New Baby 06

Δημοσίευση από After » Σάβ Δεκ 04, 2010 9:08 pm

Ενας λογος που διαλεξα την baby, ειναι οτι το ρουμπινετο του ακροφυσιου ερχεται σε πληρες ανοιγμα μολις μετα απο μια περιστροφη του
Πολυ πρακτικο αυτο
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Παρ Δεκ 10, 2010 7:18 pm

παρατήρησα όταν φτιάχνω αφρόγαλα το πράσινο λαμπάκι της ένδειξης ετοιμότητας του ατμού παραμένει σβηστό κατά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αφρόγαλου. μήπως έχει να κάνει αυτό με το ότι δε μου βγαίνει καλό? λόγω δλδ του μικρού μπόιλερ που δε μπορεί να δώσει συνεχόμενα τόσο νερό για ατμό? πάντως χρησιμοποιώ θερμόμετρο για το αφρόγαλα και ακολουθώ τα βήματα και μου πετυχαίνει 2 στις 10

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Δεκ 11, 2010 12:33 am

Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο το παραπάνω.Εμένα μου έφτανε να κάνω αφρόγαλο σε κανάτα των 300ml άνετα και ας άναβε το λαμπάκι.
Δεν ξέρω πως το δουλεύεις,πάντως εγώ μόλις άναβε το λαμπάκι,άνοιγα τον ατμό για λίγο και περίμενα μέχρι να σβήσει το λαμπάκι ξανά και να ανάψει πάλι για να πάρει τα πάνω του κατά κάποιο τρόπο.Νομίζω πως είχα μεγαλύτερη διάρκεια σε ατμό.Αν και πάλι πιστεύω πως ήταν αρκετός ο ατμός.

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Σάβ Δεκ 11, 2010 12:59 am

Οκ θα το δοκιμάσω Βαγγέλη :)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Δεκ 11, 2010 9:19 am

Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο το παραπάνω.Εμένα μου έφτανε να κάνω αφρόγαλο σε κανάτα των 300ml άνετα και ας άναβε το λαμπάκι.
...
Μα αυτό δεν είναι το σωστό; Στις Gaggia, αντίθετα με τις Silvia, όταν ανάβει το λαμπάκι σημαίνει ότι η μηχανη είναι έτοιμη (το θερμοστοιχείο είναι off).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Σάβ Δεκ 11, 2010 9:50 am

Ειναι οπως το λεει ο χρηστος.Ενα μικρο κολπακι για συνεχη και καλυτερο ατμο ειναι να αρχισουμε το αφρογαλα λιγο πριν αναψει το λαμπακι.Οταν λεω λιγο ,εννοω λιγα δευτερολεπτα πριν ,ξεγελωντας κατα καποιο τροπο τη μηχανη και αναγκαζωντας την να εχει την αντισταση συνεχεια ανοιχτη για οση ωρα κανουμε αφρογαλο.Ετσι δεν μειωνεται σημαντικα η ενταση του ατμου μιας και η μηχανη παραγει συνεχεια ατμο μεχρι να τελειωσει το νερο μεσα στο μποιλερ.Ειναι αρκετο και για 750αρα κανατα οπως ειναι και η δικια μου.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Δεκ 11, 2010 11:02 am

Christos έγραψε:
Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο το παραπάνω.Εμένα μου έφτανε να κάνω αφρόγαλο σε κανάτα των 300ml άνετα και ας άναβε το λαμπάκι.
...
Μα αυτό δεν είναι το σωστό; Στις Gaggia, αντίθετα με τις Silvia, όταν ανάβει το λαμπάκι σημαίνει ότι η μηχανη είναι έτοιμη (το θερμοστοιχείο είναι off).
Έχεις δίκιο Χρήστο!Το αντίθετο ήθελα να γράψω.''..και ας έσβηνε το λαμπάκι''
woodsman43 έγραψε:Ενα μικρο κολπακι για συνεχη και καλυτερο ατμο ειναι να αρχισουμε το αφρογαλα λιγο πριν αναψει το λαμπακι.Οταν λεω λιγο ,εννοω λιγα δευτερολεπτα πριν ,ξεγελωντας κατα καποιο τροπο τη μηχανη και αναγκαζωντας την να εχει την αντισταση συνεχεια ανοιχτη για οση ωρα κανουμε αφρογαλο..
Αυτό το κόλπο Δημήτρη το έκανα και για την εκχύλιση καφέ. :oneup:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Σάβ Δεκ 11, 2010 11:15 am

Σωστοοοοςςς :oneup: :oneup:

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Σάβ Δεκ 11, 2010 2:12 pm

έτσι να μαθαίνουμε εμείς οι νέοι :D

Άβαταρ μέλους
After
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa

Δημοσίευση από After » Σάβ Δεκ 11, 2010 2:30 pm

Aφηστε την μηχανη να ζεσταθει καλα πριν απο την χρηση, και θα δειτε οτι δεν χρειαζεται κανενα κολπο
Μιλαω για 15-20 λεπτα ζεσταμα τουλαχιστον
;)
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Απάντηση