Lelit Annita PL042TEMD

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
PavlosK

Re: Lelit Annita PL042TEMD

Δημοσίευση από PavlosK » Πέμ Δεκ 11, 2014 11:32 pm

Christos έγραψε:Καλορίζικη η μηχανή. Φαίνεται ότι έκανες μια πολύ καλή αγορά και περιμένω να αρχίσει σύντομα το αγροτικό της. :lol:
Σε ευχαριστώ!
Christos έγραψε:Έχει OPV και στην αυστραλιανή αγορά είναι ρυθμισμένη στα 9Bar. Τώρα άμα είναι ρυθμιζόμενη OPV δεν το γνωρίζω. Για τα άλλα δες μερικά σχετικά που ίσως σου φανούν χρήσιμα. Δεν είναι μόνο τι πίεση θα δεις αλλά και τι ροές δίνει η παλμική αντλία (άλλα ισχύουν για τις περιστοφικές) σε αυτήν την πίεση.
viewtopic.php?f=4&t=2933#p45746
Μην συνεχίσουμε άλλο το θέμα γιατί καλό είναι εδώ να γραφτούν πράγματα που αφορούν την συγκεκριμένη μηχανή.
Καλά μιλάμε είσαι μεγάλη "Αλεπού" ! Πράγματι τα μοντέλα 2014 έχουν ρυθμισμένη την OPV στα 9 Bar! Είχα διαβάσει το ίδιο πόστ στο ίδιο Αυστραλέζικο φόρουμ και ήταν (ακόμα) ένας από τους λόγους που προέβηκα στην αγορά της. Αυτό το ανακάλυψες πριν το δικό μου πόστ ή το έψαξες μετά την παρουσιαση μου? Απάντησε μου έτσι για την ίντριγκα!
Στο μεταξύ σε έχω απολάυσει με τα άψογα Αγγλικά σου σε αντιπαράθεση για μύλο στο coffe Geek με έναν Αμερικανάκο που στο έπαιζε εξυπνοπούλι! Είσαι μεγάλη γάτα!

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Πέμ Δεκ 11, 2014 11:46 pm

nmix έγραψε:Καλορίζικη η μηχανή σου.
1000 ευχαριστώ!
nmix έγραψε:-Σε ερώτηση που είχα κάνει στις 26/2/14 στη Lelit Ιταλίας μου απάντησαν :

Buongiorno,
Il modello PL042TEMD ha una OPV ma non è regolabile dall'utente finale.
La valvola è tarata 10,5 con tolleranza +1,5/0 bar.

Που σημαίνει ότι υπάρχει OVP αλλά δεν ρυθμίζεται από το χρήστη και είναι καλιμπραρισμένη στα 10,5 Bar με ανοχή +1,5/0 bar .Σε παλαιότερη Lelit που είχα, η OVP είχε μια βίδα με κόλλα/βερνίκι πάνω της που με το κατσαβίδι έφυγε πολύ εύκολα (ΠΡΟΣΟΧΗ ,η ευθύνη δική σου).
Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, όταν παραγγέλνω καψούλες από την Ιταλία (για μία από τις μηχανές που έχω με καψούλα -espressocap Quadra) όπου και τις βρίσκω φθηνότερα, διaπίστωσα επανελλειμενα, ότι οι Ιταλοί δεν γνωρίζουν αγγλικά και μου απαντάνε στα Ιταλικά. Πρέπει να βάζουν το quaotation μου, στο Google translator και στην συνέχεια moy απαντάνε σε Ιταλική διάλεκτο. Επίσης επειδή εισάγω από Ιταλία προϊόντα, μόνο ο πωλητής τους ξέρει Αγγλικά και ακόμα και το λογιστήριο τους δεν γνωρίζει Αγγλικά!
Τι θέλω να πώ με τα παραπάνω? Μα ρε παιδιά είναι τοις πάσει γνωστό ότι οι Ιταλοί δεν μιλάνε Αγγλικά όπως οι Έλληνες. Είναι άσχετοι από Αγγλικά. Άρα διατηρώ επιφυλάξεις για την ορθή κατανόηση της ερώτησης σου, από μέρους τους. Επίσης ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ σημαντικό είναι ότι το μοντέλο 2014 είναι το μοντέλο που βγήκε σε παραγωγή τον 4/2014 άρα εσένα όταν σου απαντήσανε αναφερόντουσαν στο μοντέλο 2013. Η μηχανή έχει OPV στα 9 bar μετά τον Απρίλιο του 2014.

nmix έγραψε:-Επίσης θα συμφωνούσα με τον Ιωσήφ πιο πάνω …δοκίμασε και κανένα καφέ που παρουσιάζουν φίλοι στο παρών forum ώστε να έχεις μια σφαιρικότερη εμπειρία γιατί ο καφές είναι το νούμερο ένα για να έχεις ένα καλό φλυτζάνι.
¨Εχω ήδη απαντήσει παραπάνω. Αν μου στείλουν 250 γραμμάρια για δοκιμή ευχαρίστως να αγοράσω. Δεν μπορώ να αγοράζω ένα κιλό και μετά να τον πετάω... Τα χρήματα σήμερα έχουν μεγάλη αξία....

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Παρ Δεκ 12, 2014 12:00 am

Y.V έγραψε:Τα έχεις μπερδέψει λίγο! Γιατι πιστευεις ότι δεν υπάρχει OPV;
Αν διαβαζες το θεμα «περιστροφική αντλια - παλμικη» (η καπως έτσι τελος πάντων :lol:), θα καταλαβαινες ότι η πιεση στις μηχανές με παλμική αντλία και ΟPV δεν ειναι σταθερή αλλα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμο από το ειδος του κοψιματος και του ταμπινγκ. (δηλαδη από το μέγεθος της υδραυλικης αντιστασης που θα προβάλλει ο καφες)
Δηλαδη όταν υπαρχει ελάχιστη αντισταση η πίεση είναι πολύ χαμηλή, ενώ φθανει την μέγιστη με το τυφλο φίλτρο ή με το μπούκωμα της μηχανής.
Συνήθως σε αυτες τις μηχανες, η διαφορα μεταξυ τυφλου και σωστης εκχύλισης (50ml/25sec) μπορεί να είναι από 0,5- 2 bar περίπου, ανάλογα με το είδος της OPV. Δηλαδη για να υπαρχει εκχυλιση με 9 bar, η μηχανή θα πρεπει με το τυφλο να δειχνει περισσότερο (αναλογως του ειδους της ΟPV, από 9,5 μεχρι και 11bar περίπου)
Ακόμα κι έτσι όμως, αν η μηχανή ειναι ρυθμισμενη να δινει σε έναν normale 9 bar, ενας ριστρεττο ή μια αργή εκχύλιση θα γινει με περισσότερα και ένας lungo ή μια γρηγορη εκχύλιση με λιγότερα.

Κοιτα ένα βιντεάκι που βρηκα και δειχνει από το 1:40 και μετα (σε μια μηχανή με παλμικη αντλία και OPV) την ένδειξη του μανομέτρου ταυτόχρονα με διάφορες (αλλες αντι άλλων :lol:) εκχυλισεις...
Σχόλια σχετικά με το βίντεο:
Ο Γερμανός ναι μεν τα λέει καλά, αλλά μας λέει ότι ο μύλος της Graef θα πρέπει να έχει ρύθμισει ιδανικό από το νόυμερο 15 έως το νούμερο 10 (σωστό διότι παίζει ρόλο η μάρκα του καφέ και η υγρασία του δωματίου) αλλά δεν μας αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ για την δύναμη στο tamping! Αν υπήρχε ένα calbrated tamper τότε το βίντεο θα ήταν πολύ πιο αξιόλογο! Δεν μας δείχνει το tamping στις δύο τελευταίες προσπάθεις και ακόμα και αν μας το έδειχνε, εμείς δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το πόση δύναμη βάζει ο barista και αν ξέρει πόσο δύναμη να βάλει!
Πάντως είναι κατατοπιστικότατο για αρχάριους για να καταλάβουν την σημασία του barομετρου και του calibrated tamper σε μηχανές με παλμική αντλία....
Εγώ πιστεύω χωρίς calibrated ταμπερ ακόμα και σωστά να κόψεις τον καφέ, είναι πολύ εύκολο να πεις μάπα καφέ. Το πρωϊ που είσαι αποβλακωμένος θα βάλεις λιγότερη δύναμη. Το μεσημέρι που θα μαλώσεις με τη γυναίκα σου θα βάλεις παραπάνω δύναμη και η παλμική αντλία ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ τέτοιες διαφορές! (Γνώμη μου)

Στις μηχανες με περιστροφικη αντλία δεν συμβαινει αυτο και η εκχύλιση γίνεται πάντα με όσα μπαρ έχει ρυθμιστεί η αντλια, ανεξαρτητα του ποσο «σφικτη» ή «χαλαρή» είναι η εκχύλιση.
Συγχαρητήρια για την εξήγηση που έδωσες στο φίλο, διότι είναι πολύ δύσκολο, να εξηγείς τεχνικά θέματα με γραπτό λόγο. Επειδή όμως σε παρακολούθώ καιρό αυτά που γράφεις και γνωρίζω ότι έχεις τεχνική υποδομή θα ήθελα να σε ρωτήσω σε ποιο σημείο πιστεύεις ότι βρίσκεται ο αισθητήρας πίεσης μίας μηχανής με παλμική αντλία όπως η δικιά μου? Η αν θέλεις ακόμα καλύτερα, σε ποιο σημείο πιστέυεις ότι θα έπρεπε να βρίσκεται?

Off topic:
Y.V έγραψε:Δηλαδη για να υπαρχει εκχυλιση με 9 bar, η μηχανή θα πρεπει με το τυφλο να δειχνει περισσότερο (αναλογως του ειδους της ΟPV, από 9,5 μεχρι και 11bar περίπου
Αδερφέ εδώ δίνεις ρέστα! Δεν αντέχω άλλο να βλέπω βλαμμένους αλλοδαπούς να σηκώνουν βίντεο με Gaggia Classic που της βάζουν τυφλό φίλτρο και ρυθμίζουν την πίεση στα 9 Bar. Άμα ρε άνθρωπε έχει 9 Bar στο τυφλο στο pack θα έχει 6-7 Bar δηλαδή "κάτουρο" καφές! Και κάθονται και μιλάνε στα βίντεο και λένε και λένε και κάθεται ο κοσμος και τους παρατηρεί και κάνει τις ίδιες χαζομάρες... :f010:
Και τέλος ρυθμίζουν την OPV ΧΩΡΙΣ Barόμετρο ξεβιδώνωντας την OPV κάποιες συγκεκριμμένες στροφές στην Gaggia Clasic. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι μπακάληδες του αισχήστου βαθμού.
Δεν είμαι ο πλέον ειδκός, ούτε έχω σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός, αλλά από την φυσική που έμαθα στο λύκειο αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι είναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ και πέρνουν στο λαιμό του και άλλους ανθρώπους. Δηλαδή ανατρέπουν τα αυτονόητα!
Άρα προτείνω μεγάλη προσοχή και επιλεκτικότητα στα βίντεο που επιλέγεται να συμπορεφθείτε!

PavlosK

Δημοσίευση από PavlosK » Παρ Δεκ 12, 2014 12:53 am

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:
ΜΗΝΑΝΗ ESPRESSO: Lelit Annita PL042TEMP με ενσωματωμένο μύλο Lelit Fred PL43MM
CALIBRATED TAMPER: Espro 58mm convet type
Σας το είχα υποσχεθεί και το έκανα. Είναι σημαντικό να δείτε και τους τίτλους τέλους μετά το βίντεο!

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Δεκ 12, 2014 5:12 am

Καταρχήν καλορίζικη !
Η Lelit είναι καλή φίρμα αν και σχεδόν άγνωστη για τις καφετιέρες της στη Ιταλία (φτιάχνει και άλλα) αντίθετα είναι πολύ γνωστή στη Αμερική,Γερμανία,Αυστραλία.
Και εγώ όμως δεν θα αγόραζα την annita σου γιατί πολύ απλά αυτή καφετιέρα αξίζει έναν καλύτερο μύλο από αυτόν της Lelit.
Τό έχουν οι Ιταλοί βλέπεις να φτιάχνουν ή καλή καφετιέρα ή καλό μύλο ποτέ και τα δύο μαζί από την ίδια φίρμα !
Κάτι ξέρει η mazzer που δεν έβγαλε ποτέ καφετιέρα.
Ίσως για αυτό να μην ήρθαν ποτέ στη Ελλάδα επίσημα οι lelit μύλοι παρά μόνο οι καφετιέρες
barista.gr
Βέβαια εσύ την αγόρασες σε καλή τιμή οπότε και να σου μείνει μετά ο μύλος που έχει επάνω δεν τρέχει τίποτα.
https://www.coffeeco.com.au/articles/comparison.html

BTW οπως βλέπεις οι Αυστραλοι μπορεί να παράγουν μέτριες καφετιέρες και μύλους αλλά ξέρουν να εκτιμούν σωστά τις Ιταλικές δημιουργίες.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Δεκ 12, 2014 8:49 am

Καλά αυτό δεν είναι video παρουσίασης, αυτό είναι υπερπαραγωγή. Θα το βάλω και στο facebook του forum. :respekt:
Η ρύθμιση του μύλου εξαρτάται από τον καφέ και από το πόσο διάστημα έχει περάσει από το καβούρδισμα του. Οπότε είναι λογικό να έχεις διαφορετική ρύθμιση από αυτήν που προτείνει ο κατασκευαστής. Αυτό που δεν θα ήταν λογικό θα ήταν το να ρυθμίζεις τον μύλο για πιο χοντρό κόψιμο και να βλέπεις μεγαλύτερους χρόνους εκχύλισης.
Επίσης δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με το καλαθάκι. Εάν μπορείς να δεις όλες τις οπές του κόντρα στο φως είναι μια χαρά. Με μια συστηματική παρασκευή και ιδιαίτερα τώρα στην αρχή, πχ ζυγίζοντας με ακρίβεια την ποσότητα του καφέ που βάζεις, σταθερό πάτημα και καλή διανομή θα έχεις καλό έλεγχο των εκχυλίσεων. Θα σου συνιστούσα να πάρεις κάποιο από τα espresso blends που έχουν οι έλληνες roasters με μικρό διάστημα (το πολύ 14 ημέρες) από την RD και να δοκιμάσεις με αυτά. Τα ταχυδρομικά δεν είναι πολλά και το καλό είναι ότι έρχονται σε συσκευασίες των 250g αντί του κιλού.
Theoprofil έγραψε:... Αυτό το ανακάλυψες πριν το δικό μου πόστ ή το έψαξες μετά την παρουσιαση μου? Απάντησε μου έτσι για την ίντριγκα!
Όχι το έψαξα αμέσως μετά από την ερώτηση του Δημήτρη (jimkopa)
Theoprofil έγραψε:Στο μεταξύ σε έχω απολάυσει με τα άψογα Αγγλικά σου σε αντιπαράθεση για μύλο στο coffe Geek με έναν Αμερικανάκο που στο έπαιζε εξυπνοπούλι! Είσαι μεγάλη γάτα!
Ίσως ήμουν τότε. Τώρα έγινα γατάκι και δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει χειροτερεύουν και τα αγγλικά μου. Πάντως όπως είδα και στο video και σε εσένα είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιείς αγγλικούς όρους στην περιγραφή της μηχανής.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Δεκ 12, 2014 12:33 pm

Συγχαρητήρια για την παρουσίαση, πολύ αναλυτική, αν και δεν με ενδιαφέρει για αγορά η μηχανή, μπορώ να πω πως την απόλαυσα!

Το καλαθάκι σου μου φαίνεται μια χαρά, απλά πρέπει να βρεις το κατάλληλο κόψιμο ανάλογα τον καφέ. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι καφέδες θα κόβονται πχ στο 4, ανάλογα τον καφέ παίζεις. Και (προφανώς) έχεις άπειρες επιλογές και ανάμεσα στα νούμερα, αυτό και το νόημα της stepless ρύθμισης.

Απορώ γιατί δεν έκαναν 58mm group, που είναι και το στάνταρ ώστε να μπορείς να βάλεις και VST, IMS baskets... Επίσης το portafilter εκ όψεως δεν μου φαίνεται αντίστοιχης ποιότητας με Gaggia / Silvia, είναι ορειχάλκινο ή αλουνιμένιο;

Επειδή αναφέρθηκες και στο θέμα του χωριστού μύλου που ανέφερα εγώ, θεώρησε το μια "παραξενιά" μου. Μου αρέσει η απλότητα, δηλαδή συσκευές, προγράμματα κτλ (και εκτός espresso) που κάνουν ένα πράγμα, και το κάνουν καλά. Και στην τιμή που πήρες την μηχανή άξιζει σίγουρα, αντίστοιχα όμως η Anna δεν ήταν ακόμα φθηνότερη; Επειδή η μηχανή αυτή με το boiler που έχει και το PID, "σηκώνει" πολύ καλύτερο μύλο, σε βλέπω σύντομα με κανέναν ακόμα, και να μετακομίζεις σε κουζίνα με μεγαλύτερο πάγκο. :)

Και εγώ στην αρχή έλεγα καλός είναι ο i-2, μετά πήρα τον Anfim λέω τέλος μια χαρά είμαστε και τώρα ψάχνομαι για 64άρια μαχαίρια και stepless. Αρρώστια!

Άβαταρ μέλους
nmix
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: ISOMAC Zaffiro PID
2η Μηχανή:: RANCILIO Silvia PID
Μύλος:: QUAMAR Q13 Coni E
2ος Μύλος:: COMPAK E8 OD
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από nmix » Παρ Δεκ 12, 2014 12:47 pm

Theoprofil έγραψε: ¨Εχω ήδη απαντήσει παραπάνω. Αν μου στείλουν 250 γραμμάρια για δοκιμή ευχαρίστως να αγοράσω. Δεν μπορώ να αγοράζω ένα κιλό και μετά να τον πετάω... Τα χρήματα σήμερα έχουν μεγάλη αξία....
Συμφωνώ πως τα χρήματα σήμερα έχουν μεγάλη αξία, αλλά... με ακριβή μόνο κατσαρόλα, δεν τρως καλό φαί.
Χρειάζεσαι και καλή πρώτη ύλη που στην περίπτωσή μας είναι ο καφές. Εκτός αν βάζεις 3-4 κουταλιές ζάχαρη ,οπότε είσαι καλά.

Άβαταρ μέλους
nmix
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: ISOMAC Zaffiro PID
2η Μηχανή:: RANCILIO Silvia PID
Μύλος:: QUAMAR Q13 Coni E
2ος Μύλος:: COMPAK E8 OD
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από nmix » Παρ Δεκ 12, 2014 1:54 pm

Συγχαρητήρια για την παρουσίαση (βίντεο) που έφτιαξες. Μου θύμισε παρουσιάσεις καφετιέρων από Γερμανούς Dealers .
Theoprofil έγραψε: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, διaπίστωσα επανελλειμενα, ότι οι Ιταλοί δεν γνωρίζουν αγγλικά και μου απαντάνε στα Ιταλικά. Πρέπει να βάζουν το quaotation μου, στο Google translator και στην συνέχεια moy απαντάνε σε Ιταλική διάλεκτο. Επίσης επειδή εισάγω από Ιταλία προϊόντα, μόνο ο πωλητής τους ξέρει Αγγλικά και ακόμα και το λογιστήριο τους δεν γνωρίζει Αγγλικά!
Τι θέλω να πώ με τα παραπάνω? Μα ρε παιδιά είναι τοις πάσει γνωστό ότι οι Ιταλοί δεν μιλάνε Αγγλικά όπως οι Έλληνες. Είναι άσχετοι από Αγγλικά. Άρα διατηρώ επιφυλάξεις για την ορθή κατανόηση της ερώτησης σου, από μέρους τους. Επίσης ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ σημαντικό είναι ότι το μοντέλο 2014 είναι το μοντέλο που βγήκε σε παραγωγή τον 4/2014 άρα εσένα όταν σου απαντήσανε αναφερόντουσαν στο μοντέλο 2013. Η μηχανή έχει OPV στα 9 bar μετά τον Απρίλιο του 2014..
Ακόμα θα ήθελα να επισημάνω τα κάτωθι :
1. Εγώ μιλώ Ιταλικά οπότε δεν εμπλέκονται Αγγλικά στην διαδικασία, ώστε να υπάρχει δυσκολία κατανόησης.
2. Τις ερωτήσεις από πελάτες εξωτερικού, σε σοβαρές εταιρείες όπως LELIT οι οποίες έχουν αντιπροσώπους σε πολλές χώρες, τις απαντούν τα Export Departments που τα Αγγλικά τους είναι επαρκέστατα για αυτού του είδους τις ερωτήσεις. Στην Ιταλική γλώσσα απαντούν εταιρείες που δεν εξάγουν προϊόντα .
3. Σε ερώτηση πάντως που έκανα σήμερα το πρωί , ο Nicole Antimir από το Export Dept. της LELIT /Ιταλίας μου απάντησε τα ίδια (10,5 Bar με ανοχή +1,5/0 bar).
Στην αυστραλιανή αγορά μπορεί να έχει OPV και είναι ρυθμισμένη στα 9Bar λόγω προδιαγραφών που έχουν ζητήσει οι Αυστραλοί , αλλά εσύ αν κατάλαβα καλά την αγόρασες από την Ιταλία.

Εσύ πού βρήκες ότι υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των μοντέλων 2013 και 4/2014 σχετικά με την πίεση ??? :a014:

jimkopa
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Δημοσίευση από jimkopa » Παρ Δεκ 12, 2014 2:28 pm

Theoprofil έγραψε: Παιδιά δεν κάνω και άλλη δουλειά! Πίνω σταθερά Lavazza Gran Aroma Bar και ταυτόχρονα έχω μία συσκευασία με κάποιο άλλο brand καφέ! Απλά επειδή είμαι επαρχία, είναι κάπως χαζό να παραγγείλω 250 γραμμαρια φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ από Αθήνα, διότι απλά δεν θα μου τον στείλουν.... (Νομίζω) Από coffe Island που έχω δοκιμάσει 3 χαρμάνια ήταν μακριά από τα γούστα μου ΕΝΤΕΛΩΣ όμως! Από starbucks λατρευω τον Vienna αλλά η τιμή του τσιμπάει!
φιλε μου δοκιμασε αυτον http://www.barista-shop.gr/coffee/espresso-coffee-blend

ειναι σε πολυ καλη τιμη και δωρεαν τα μεταφορικα αυτην την περιοδο :respekt:

και ολα τα ιντερνετικα καταστηματα σου στελνουν ακομη και 250 γρ με χρεωση 3 ευρω μεταφορικα

νομιζω αξιζουν να παιρνεις φρεσκοκομμενο καφε πχ 500 γρ και να πληρωνεις 1,5 ευρω πανω στα 250 γρ

ασε τα κοφι αιλαντ ......πηγα προχτες στα σταρ μπακσ (εχουν καφε 4-6 μηνων)

ο καφες που σου ειπα πιο πανω μου αρεσε πολυ ειναι πολυ κοντα στα γουστα μου ..μα ρεσε πιο πολυ απο τα Ταφ (εξισου πολυ καλος ) καμια σχεση με την ιδιαιτερη γευση των κοφι αιλαντ ...και τον παλαιομενο σταρ μπακσ

* μια γνωμη ...κοψε το βιντεο me to tamper και καντο χωρια βιντεο ;) ase thn mhxanh mono sto βιντεο πολυ καλη παρουσιαση και των δυο παντως

** και αυτο με το προφουζιον 4-5 δευτ εχεισ πολυ δικιο οντως καλυτερη εκχείλιση και πεφτει η πιεση του ταμπ ...το βλεπω στην δικη μου ...δεν ξερω αν ειναι καλο να το κανουμε ..οι πιο εμπειροι ισως μας πουνε

Κλειδωμένο