Προβλημα μετα απο απο αφαλατωση descal
Προβλημα μετα απο απο αφαλατωση descal
Γεια χαρά ..
Εκανα με την gaggia pure descal ολοκληρο το φακελακι καθαρισμο αφαιρεσα και το shower screen και παροτι την ξεπλυνα με καθαρο νερο 4 φορες ... πεταξα και 5-6 καφεδες
και παρολα αυτα δεν καθαριζει η μηχανη .. εχετε κατι να μου προτινεται?
Εκανα με την gaggia pure descal ολοκληρο το φακελακι καθαρισμο αφαιρεσα και το shower screen και παροτι την ξεπλυνα με καθαρο νερο 4 φορες ... πεταξα και 5-6 καφεδες
και παρολα αυτα δεν καθαριζει η μηχανη .. εχετε κατι να μου προτινεται?
-
jimbean
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia classic PID
- Μύλος:: ascaso i1 steel
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω
Re: Προβλημα μετα απο απο αφαλατωση descal
Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις πως δεν καθάρισε; Γενικά για βαθύ καθαρισμό η μόνη λύση είναι να βγάλεις μποιλερ και σωληνάκια για καθάρισμα- αλλαγή ...
ευχαριστω φίλε για την απαντηση..
πραγματικά δεν ξέρω τι πηγε στραβα.. τόσα χρόνια την εκανα με προιντα της εταιρίας gaggia descal .. και για πρώτη φορά
χρησιμοποιήσα τα 28γρ της urnex δεν ξέρω αν έπεξε ρόλο αυτο..και για αυτο θα θελα την αποψη σας ..
και φυσικά ..αν υπαρχει κάποια λυση..
πραγματικά δεν ξέρω τι πηγε στραβα.. τόσα χρόνια την εκανα με προιντα της εταιρίας gaggia descal .. και για πρώτη φορά
χρησιμοποιήσα τα 28γρ της urnex δεν ξέρω αν έπεξε ρόλο αυτο..και για αυτο θα θελα την αποψη σας ..
και φυσικά ..αν υπαρχει κάποια λυση..
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Αυτό που δεν μας λες είναι πως διαπιστώνεις ότι δεν καθάρισε.
Έχει άσχημη γεύση ο καφές; Έχει περίεργη γεύση το νερό μετά το φλασάρισμα; Μήπως βλέπεις υπολείμματα να επιπλέουν στο νερό;
Τις οδηγίες της urnex τις τήρησες κατά γράμμα, ώστε να διαλύσεις τα γραμμάρια με τη σωστή ποσότητα νερού; Την διαδικασία την έκανες με κρύα ή ζεστή μηχανή; Το διάλυμα πόση ώρα το άφησες στο boiler; Καθαρισμό με cafiza κάνεις τακτικά (σίτες καλαθάκια, backflush...);
Έχει άσχημη γεύση ο καφές; Έχει περίεργη γεύση το νερό μετά το φλασάρισμα; Μήπως βλέπεις υπολείμματα να επιπλέουν στο νερό;
Τις οδηγίες της urnex τις τήρησες κατά γράμμα, ώστε να διαλύσεις τα γραμμάρια με τη σωστή ποσότητα νερού; Την διαδικασία την έκανες με κρύα ή ζεστή μηχανή; Το διάλυμα πόση ώρα το άφησες στο boiler; Καθαρισμό με cafiza κάνεις τακτικά (σίτες καλαθάκια, backflush...);
ευχαριστω φιλε για το ενδιαφερον..
αυτο που δεν παει καλά είναι οτι έχει πολυ ασχημη γευση ο κάφες ..λες και πινεις δηλητήριο.. πραγματικα..
απο κει και πέρα .. την διαδικασία την έκανα με αναμμένη την μηχανή , έριξα 28γρ σε 1.5λτ νερο .. και το αφήσα λιγο περισσοτερο κανενα μισαορο.. (αυτο λεει η gaggia για αυτο το έκανα) η urnex λεει 15 λεπτα αν δεν κάνω λαθος..
οσο για back flash η συγκεκριμένη μηχανη δεν κανει..ουτε τυφλο καλαθακι έχω .. το pf και τα καλάθια το καθαριζω με ξύδι και μαγειρική σοδα..
αυτο που δεν παει καλά είναι οτι έχει πολυ ασχημη γευση ο κάφες ..λες και πινεις δηλητήριο.. πραγματικα..
απο κει και πέρα .. την διαδικασία την έκανα με αναμμένη την μηχανή , έριξα 28γρ σε 1.5λτ νερο .. και το αφήσα λιγο περισσοτερο κανενα μισαορο.. (αυτο λεει η gaggia για αυτο το έκανα) η urnex λεει 15 λεπτα αν δεν κάνω λαθος..
οσο για back flash η συγκεκριμένη μηχανη δεν κανει..ουτε τυφλο καλαθακι έχω .. το pf και τα καλάθια το καθαριζω με ξύδι και μαγειρική σοδα..
- Luckees
Ok, καταρχάς τη διαδικασία να την κάνεις με κρύα μηχανή. Διαλύεις το αφαλατικό με την ποσότητα νερού που σου λένε οι οδηγίες, γεμίζεις τη δεξαμενή και τραβάς με κρύα μηχανή μέχρι να αδειάσει όλο, τη σβήνεις και την αφήνεις έτσι κανά μισάωρο μέχρι ώρα. Αφού δράσει το αφαλατικό κάνεις 3-4 φορές το ίδιο, αλλά με σκέτο νερό για να ξεπλυθεί χωρίς να τη σβήσεις.
Πιθανολογώ οτι το αφαλατικό της urnex είναι πιο ισχυρό από αυτό της gaggia και θέλει περισσότερα ξεβγάλματα γιαυτό σου επηρεάζει τη γεύση. Οπότε κάνε ακόμα αρκετά ξεβγάλματα και δοκίμαζε το νερό που βγαίνει. Μην κάνεις καφέ μέχρι το νερό που θα δοκιμάσεις να έχει νορμάλ γεύση.
Πριν από αυτό θα σου πρότεινα να κάνεις και ένα καθάρισμα στο group head. Ξεβιδώνεις το βιδάκι που κρατάει τη ντουζιέρα και καθαρίζεις καλά από υπολείμματα όπου μπορείς να φτάσεις. Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ μέχρι τώρα, σίγουρα εκεί μέσα θα βρεις παπάδες.
Πιθανολογώ οτι το αφαλατικό της urnex είναι πιο ισχυρό από αυτό της gaggia και θέλει περισσότερα ξεβγάλματα γιαυτό σου επηρεάζει τη γεύση. Οπότε κάνε ακόμα αρκετά ξεβγάλματα και δοκίμαζε το νερό που βγαίνει. Μην κάνεις καφέ μέχρι το νερό που θα δοκιμάσεις να έχει νορμάλ γεύση.
Πριν από αυτό θα σου πρότεινα να κάνεις και ένα καθάρισμα στο group head. Ξεβιδώνεις το βιδάκι που κρατάει τη ντουζιέρα και καθαρίζεις καλά από υπολείμματα όπου μπορείς να φτάσεις. Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ μέχρι τώρα, σίγουρα εκεί μέσα θα βρεις παπάδες.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Σε αλουμινένιο boiler κανένα αφαλατικό δεν είναι ασφαλές μετά το εικοσάλεπτο σύμφωνα με τους κατασκευαστές.
-
kspyr
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
Δεν το κάνεις με τη μία. Γίνεται σε δόσεις των 250ml περίπου ανά 15 λεπτά με σβηστή μηχανή στο ενδιάμεσο για να παραμένει κατά το δυνατόν κρύα.Luckees έγραψε:Ok, καταρχάς τη διαδικασία να την κάνεις με κρύα μηχανή. Διαλύεις το αφαλατικό με την ποσότητα νερού που σου λένε οι οδηγίες, γεμίζεις τη δεξαμενή και τραβάς με κρύα μηχανή μέχρι να αδειάσει όλο
Δεν είναι αλουμινένιο το μπόιλερ.Artisti έγραψε:Σε αλουμινένιο boiler κανένα αφαλατικό δεν είναι ασφαλές μετά το εικοσάλεπτο σύμφωνα με τους κατασκευαστές.
Σίγουρα πάντως θέλει ξέπλυμα με δύο δοχεία καθαρού νερού μετά το αφαλατικό. Αν δεν γίνει τίποτα δοκιμάζεις λύσιμο μπόιλερ
οκ παιδια ..τις εκανα και καμια δεκαρια πλύσις .. αλλα και παλι απογοτευση..το νερο ειναι μεν καθαρο αλλα ο καφες πραγματικο φαρμάκι..
την ανοιξα την μηχανη αλλα οι βιδες του μποιλερ δεν βγαινουν με τιποτα ...οση δύναμη και αν εβαλα...
την ανοιξα την μηχανη αλλα οι βιδες του μποιλερ δεν βγαινουν με τιποτα ...οση δύναμη και αν εβαλα...
- Luckees
Αν το νερό είναι καθαρό και άγευστο τότε μια χαρά έχεις αφαλατωθεί. Άλλαξε καφέ με κάτι ποιοτικό και φρέσκο. Το group το καθάρισες;