saeco HD8423
- vamei
- Όνομα: Βάνα
- Μηχανή:: saeco HD8423
- Μύλος:: Eureka Mignon Sil.
- 2ος Μύλος:: cloe
- Οι καφέδες μου:: risvegli, taresso
Re: saeco HD8423
α) Οταν τελειωνει ο πρωτος καφε και θελετε να φτιαξετε αλλο, πως ακριβως καθαριζετε τον καφε απο το κλειστρο; Εγω το αδειαζω τελειως και το πλενω με λιγο νερο. Στις καφετεριες απλα το βαρανε να φυγει ο καφες ( δε φευγει ολος.. ) και μετα φτιαχνουν και τον επομενο καφε...
Ετσι κανω κι εγω οπως εσυ.
β) Εχω ενα προβληματισμο σχετικα με το νερο στη κανατα.. Καθε ποτε θελει αλλαγη; Εαν φτιαξω ενα καφε το πρωι και θελησω να φτιαξω και εναν το απογευμα, θα αδειασω το νερο; Επειδη ζεσταινεται μετα δε θεωρειται ποσιμο ξανα; Τα φωτα σας!
Εγω δεν το αδειαζω, οταν πεσει η σταθμη το ανανεωνω
γ) Πως γινεται το νερο να ζεσταινεται τοσο γρηγορα; Ειναι πιο γρηγορο σε χρονο και απο τον βραστηρα! Πρεπει να καταναλωνει αρκετο ρευμα.. Επισης δε ξερω κατα ποσο υγιεινο ειναι το ολο πραγμα..
Δεν νομιζω πως εχει τοσο μεγαλη δεξαμενη για να καιει τοσο πολυ ρευμα, εγω δεν εχω δει και τραγικες διαφορες στο λογαριασμο. Το ποσο υγιεινο ειναι δεν καταλαβα τι εννοεις.
δ) Οταν ανοιγω τη μηχανη, πρεπει να περιμενω καποιο χρονικο διαστημα πριν ξεκινησω τη διαδικασια για να βαλω νερο στο συστημα; Το νερο ζεσταινεται απο μονο του με το που ανοιξω το διακοπτη;
Πρεπει να περιμενεις μεχρι να αναψει το φωτακι ισως και λιγο παραπανω για να ζεσταθει καπως η μηχανη.
Ναι το νερο ζεσταινεται μονο του εφοσον ανοιξεις το διακοπτη.
Ετσι κανω κι εγω οπως εσυ.
β) Εχω ενα προβληματισμο σχετικα με το νερο στη κανατα.. Καθε ποτε θελει αλλαγη; Εαν φτιαξω ενα καφε το πρωι και θελησω να φτιαξω και εναν το απογευμα, θα αδειασω το νερο; Επειδη ζεσταινεται μετα δε θεωρειται ποσιμο ξανα; Τα φωτα σας!
Εγω δεν το αδειαζω, οταν πεσει η σταθμη το ανανεωνω
γ) Πως γινεται το νερο να ζεσταινεται τοσο γρηγορα; Ειναι πιο γρηγορο σε χρονο και απο τον βραστηρα! Πρεπει να καταναλωνει αρκετο ρευμα.. Επισης δε ξερω κατα ποσο υγιεινο ειναι το ολο πραγμα..
Δεν νομιζω πως εχει τοσο μεγαλη δεξαμενη για να καιει τοσο πολυ ρευμα, εγω δεν εχω δει και τραγικες διαφορες στο λογαριασμο. Το ποσο υγιεινο ειναι δεν καταλαβα τι εννοεις.
δ) Οταν ανοιγω τη μηχανη, πρεπει να περιμενω καποιο χρονικο διαστημα πριν ξεκινησω τη διαδικασια για να βαλω νερο στο συστημα; Το νερο ζεσταινεται απο μονο του με το που ανοιξω το διακοπτη;
Πρεπει να περιμενεις μεχρι να αναψει το φωτακι ισως και λιγο παραπανω για να ζεσταθει καπως η μηχανη.
Ναι το νερο ζεσταινεται μονο του εφοσον ανοιξεις το διακοπτη.
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
δε ζεσταίνει το νερό στις μηχανές σας. γιατι δεν εχει boiler νερου.
εχει thermoblock.
δηλαδη ζεσταίνει γρηγορα γρηγορα ενα μεταλλικό πλακάκι, και μέσα απο αυτό περνάει μετά το κρυο νερό, και παίρνει όση θερμοκρασία μπορεί.
εχει thermoblock.
δηλαδη ζεσταίνει γρηγορα γρηγορα ενα μεταλλικό πλακάκι, και μέσα απο αυτό περνάει μετά το κρυο νερό, και παίρνει όση θερμοκρασία μπορεί.
When life throws you curves, aim for the apex
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Πρέπει να έχει boiler αλλά της κακιάς ώρας μικρό αλουμινένιο σαν της silvercrest.
Ολες αυτες ίδιου επιπέδου καφέ φτιάχνουν ανεξάρτητα απο την εμφανιση που ξεγελά τον αδαή.
Ολες αυτες ίδιου επιπέδου καφέ φτιάχνουν ανεξάρτητα απο την εμφανιση που ξεγελά τον αδαή.
Δλδ θελεις να πεις οτι δεν ειναι καλη μηχανη για καφε;
Το νερο που υπαρχει στο δοχειο δε ζεστενεται δηλαδη; Οποτε να μη το αλλαζω καθε ημερα;
Στο τελος του καφε οταν ριχνω επιπλεον νερο για να καθαρισει απο τους καφεδες ριχνει και κατι σαν αλατα, το νερο δε βγαινει τοσο καθαρο.. Καμια φορα αυτο γινεται και στην αρχη, οταν θελω να γεμισω το κυκλωμα με νερο.
Το νερο που υπαρχει στο δοχειο δε ζεστενεται δηλαδη; Οποτε να μη το αλλαζω καθε ημερα;
Στο τελος του καφε οταν ριχνω επιπλεον νερο για να καθαρισει απο τους καφεδες ριχνει και κατι σαν αλατα, το νερο δε βγαινει τοσο καθαρο.. Καμια φορα αυτο γινεται και στην αρχη, οταν θελω να γεμισω το κυκλωμα με νερο.
-
georgis4
- Όνομα: γιωργος
- Μηχανή:: saeco 8423/11
- Μύλος:: graef cm702
Στο πλαστικο δοχειο μεσα το νερο εχει την θερμοκρασια δωματιου που ειναι η μηχανη και ζεσταινεται οταν μπαινει στο μποιλερ.Βαζε φρεσκο καθε μερα που ειναι φτιαξεις καφε,και πετα το χτεσινο.(αν μπεις στη σελιδα της ευδαπ θα διαβασεις οτι για μεγιστη αποθηκευση νερου προτεινουν τις 24 ωρες.οχι οτι θα παθεις τπτ αλλα γιατι να μη πινεις φρεσκο νερο?). Αν βλεπεις ασπρακια κτλ που λες ειναι απο αλατα σιγουρα Στον καφε μεσα στο φλυτζανι δε περνανε αλλα οταν βλεπεις πολυ πραμα τοτε ξερεις οτι ερχετε η ωρα για αφαλατωση.
- vamei
Κι εμενα ετσι ειναι το νερο σχεδον λευκο αλλα η μηχανη ειναι τελειως καινουρια οποτε δεν νομιζω πως τιθεται θεμα αφαλατωσης...
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Το νερό στο δοχείο δε ζεσταίνεται τόσο όσο να αλλοιωθεί. Στο κάτω μέρος έχει μια μικρή βαλβίδα που επιτρέπει από την αντλία να πάρει όσο νερό χρειάζεται.lazostat έγραψε:Δλδ θελεις να πεις οτι δεν ειναι καλη μηχανη για καφε;
Παντως τωρα τον τελευταιο καιρο κανει ενα περιεργο θορυβο απο τη στιγμη που βαζω το κλειστο με τον καφε στη μηχανη.. Λες και βγαζει/βαζει αερα κανει. Επισης δε βγαζει τοσο καφε οσο εβγαζε τις πρωτες φορες, ενω βαζω την ιδια δοση..
Υπαρχει καποιο προβλημα;
Υπαρχει καποιο προβλημα;
- vamei
Μηπως ειναι πολυ λεπτοκομενος ή τον πατας πολυ?lazostat έγραψε:Παντως τωρα τον τελευταιο καιρο κανει ενα περιεργο θορυβο απο τη στιγμη που βαζω το κλειστο με τον καφε στη μηχανη.. Λες και βγαζει/βαζει αερα κανει. Επισης δε βγαζει τοσο καφε οσο εβγαζε τις πρωτες φορες, ενω βαζω την ιδια δοση..
Υπαρχει καποιο προβλημα;
- tasosonic
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Mazzer SJ
Μάλλον αυτό θέλει να πει.. κ γω έτσι νομιζω οτι ειναι μια κακή επιλογή!lazostat έγραψε:Δλδ θελεις να πεις οτι δεν ειναι καλη μηχανη για καφε;