Στη δικη μου δεν το κανει αυτο που αναφερεις. Ισως οπως λεει και ο φιλος παραπανω κατι γινεται με τη φλαντζα. Ωστοσο θα ηθελα κι εγω να ρωτησω τα παιδια γι' αυτη την εκτονωση της πιεσης πως γινεται...Trelios έγραψε:Όταν βάζω καφέ βγαίνει κανονικά δε στάζει από πουθενά όταν το βάζω σκέτο το portafilter χωρίς τη βάση για τον καφέ δλδ το τότε στάζει από παντού.
saeco HD8423
- vamei
- Όνομα: Βάνα
- Μηχανή:: saeco HD8423
- Μύλος:: Eureka Mignon Sil.
- 2ος Μύλος:: cloe
- Οι καφέδες μου:: risvegli, taresso
Re: saeco HD8423
-
Trelios
Ίσως το έκανε επειδή δεν είχα στο pf τη βάση για τον καφέ και το είχα σκέτο τώρα δε το κάνει. Θέλω να πω για τη μηχανή ότι είναι εξαιρετική και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος καθώς για το μπάτζετ που είχα με καλύπτει καθώς έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τις κάψουλες, παρήγγειλα και μύλο τον hairo mini και τώρα έμεινε tamber και να κάνω non pressurized το pf και θα έχω ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης επειδή κατά βάση πίνω καπουτσίνο κατάφερα με τη βοήθεια και ενός βίντεο με γυμνό το panarello να κάνω εκπληκτικό αφρόγαλα οπότε ως τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος και τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε αυτούς που διαθέτουν μέχρι 100 ευρό για μηχανή μια χαρά καφεδάκι θα πίνετε.
Η μηχανη ειναι ημιαυτοματη;
Επισης δε καταλαβαινω εαν μπορουμε να ρυθμισουμε με καποιο τροπο τη θερμοκρασια νερου ή οχι.. Καποιες φορες φαινεται να βγαζει παρα πολυ ατμο καθως βγαινει ο καφες..
Επισης αλλες φορες ενω παντα τον κλεινω στον ιδιο χρονο, βγαζει περισσοτερο καφε ή περισσοτερο καιμακι. Ενω βαζω τα ιδια γραμμαρια. Πως γινεται αυτο;
Επισης δε καταλαβαινω εαν μπορουμε να ρυθμισουμε με καποιο τροπο τη θερμοκρασια νερου ή οχι.. Καποιες φορες φαινεται να βγαζει παρα πολυ ατμο καθως βγαινει ο καφες..
Επισης αλλες φορες ενω παντα τον κλεινω στον ιδιο χρονο, βγαζει περισσοτερο καφε ή περισσοτερο καιμακι. Ενω βαζω τα ιδια γραμμαρια. Πως γινεται αυτο;
- vamei
Δεν νομιζω πως η θερμοκρασια ρυθμιζεται. Εξαρταται ποσο τον πατας καθε φορα για να βγει περισσοτερος ή λιγοτερος καφες στον ιδιο χρονο κι επισης αν χρησιμοποιεις τον ιδιο καφε με το ιδιο κοψιμο. Το καιμακι νομιζω πως εχει σχεση και με την φρεσκαδα του καφε.lazostat έγραψε:Η μηχανη ειναι ημιαυτοματη;
Τι εννοεις ποσο τον παταω; Δε το καταλαβα..
-
georgis4
- Όνομα: γιωργος
- Μηχανή:: saeco 8423/11
- Μύλος:: graef cm702
Παντα πριν βαλεις το pf με τον καφε να αφηνεις να τρεχει λιγο νερο απο το γκρουπ. Ετσι και θα πεφτει λιγο η υπερβολικη θερμοκρασια αλλα και θα ειναι πληρες το κυκλωμα με νερο, οποτε δε θα εχεις τη διαφορα στην ποσοτητα που λες.lazostat έγραψε:Η μηχανη ειναι ημιαυτοματη;
Το κανω παντα αυτο. Ο καφες βγαινει 60-80γρ. Ειναι καλο αυτο; Να μην αφηνω να πεφτει τοσο αφρος;
Τις δυο τελευταιες φορες εκανε και ενα περιεργο θορυβο λιγο πριν αρχιζει να σταζει ο καφες. Κατι με την πιεση και τον αερα πρεπει να ειχε σχεση.
Τις δυο τελευταιες φορες εκανε και ενα περιεργο θορυβο λιγο πριν αρχιζει να σταζει ο καφες. Κατι με την πιεση και τον αερα πρεπει να ειχε σχεση.
την εχω κανα μηνα
πρεπει να κανω αφαλατωση?
με descal η μονος μου με κατι αλλο?
edit τωρα ειδα οτι ειναι μπελας η αφαλατωση..με ρισκο.
δεν το ρισκαρω..θα βαζω εμφιαλωμενο και οτι γινει
ισως το παω εξω μια φορα στο τοσο
τι λετε?
τι λετε?
- vamei
Γιατι να είναι ρισκο. Η εταιρεια δινει το δικο της αφαλατικο της Philips και χρειαζεται απ' ο,τι μου ειπαν κάθε 6 μηνες. Οποτε αν παθει κατι τους την πας με την εγγυηση πισω.stef4 έγραψε:την εχω κανα μηνα
τι λετε?
Δε νομιζω οτι εχει τοσο καλο εξαρτημα για να φτιαξει αφρογαλο.. Εβαλα λιγο αμυγδαλογαλο και απετυχε.. Μετα το εβαλα σε μια φθηνη συκσκευη για αφρογαλο που εχω και το εφτιαξε μια χαρα.. Εχει επιλογη και για κρυο και για ζεστο. Κρυο επελεξα.
Κανονικο γαλα δε πινω. Ισως βεβαια δε το αφησα και αρκετα, απλα μετα απο λιγη ωρα εβγαλε παρα πολυ αφρο ( χωρις να το κανει κρεμα βεβαια ) και επρεπε να το βγαλο γιατι θα χυνοταν εξω απο το ποτηρι.
Ακομα δυο αποριες.
α) Οταν τελειωνει ο πρωτος καφε και θελετε να φτιαξετε αλλο, πως ακριβως καθαριζετε τον καφε απο το κλειστρο; Εγω το αδειαζω τελειως και το πλενω με λιγο νερο. Στις καφετεριες απλα το βαρανε να φυγει ο καφες ( δε φευγει ολος.. ) και μετα φτιαχνουν και τον επομενο καφε...
β) Εχω ενα προβληματισμο σχετικα με το νερο στη κανατα.. Καθε ποτε θελει αλλαγη; Εαν φτιαξω ενα καφε το πρωι και θελησω να φτιαξω και εναν το απογευμα, θα αδειασω το νερο; Επειδη ζεσταινεται μετα δε θεωρειται ποσιμο ξανα; Τα φωτα σας!
γ) Πως γινεται το νερο να ζεσταινεται τοσο γρηγορα; Ειναι πιο γρηγορο σε χρονο και απο τον βραστηρα! Πρεπει να καταναλωνει αρκετο ρευμα.. Επισης δε ξερω κατα ποσο υγιεινο ειναι το ολο πραγμα..
δ) Οταν ανοιγω τη μηχανη, πρεπει να περιμενω καποιο χρονικο διαστημα πριν ξεκινησω τη διαδικασια για να βαλω νερο στο συστημα; Το νερο ζεσταινεται απο μονο του με το που ανοιξω το διακοπτη;
Κανονικο γαλα δε πινω. Ισως βεβαια δε το αφησα και αρκετα, απλα μετα απο λιγη ωρα εβγαλε παρα πολυ αφρο ( χωρις να το κανει κρεμα βεβαια ) και επρεπε να το βγαλο γιατι θα χυνοταν εξω απο το ποτηρι.
Ακομα δυο αποριες.
α) Οταν τελειωνει ο πρωτος καφε και θελετε να φτιαξετε αλλο, πως ακριβως καθαριζετε τον καφε απο το κλειστρο; Εγω το αδειαζω τελειως και το πλενω με λιγο νερο. Στις καφετεριες απλα το βαρανε να φυγει ο καφες ( δε φευγει ολος.. ) και μετα φτιαχνουν και τον επομενο καφε...
β) Εχω ενα προβληματισμο σχετικα με το νερο στη κανατα.. Καθε ποτε θελει αλλαγη; Εαν φτιαξω ενα καφε το πρωι και θελησω να φτιαξω και εναν το απογευμα, θα αδειασω το νερο; Επειδη ζεσταινεται μετα δε θεωρειται ποσιμο ξανα; Τα φωτα σας!
γ) Πως γινεται το νερο να ζεσταινεται τοσο γρηγορα; Ειναι πιο γρηγορο σε χρονο και απο τον βραστηρα! Πρεπει να καταναλωνει αρκετο ρευμα.. Επισης δε ξερω κατα ποσο υγιεινο ειναι το ολο πραγμα..
δ) Οταν ανοιγω τη μηχανη, πρεπει να περιμενω καποιο χρονικο διαστημα πριν ξεκινησω τη διαδικασια για να βαλω νερο στο συστημα; Το νερο ζεσταινεται απο μονο του με το που ανοιξω το διακοπτη;