Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Re: Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia
Ότι και να είναι η υποστήριξη αν θες Silvia είναι μονόδρομος να την αγοράσεις από εκεί.
- gsisr
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
Κυκλοφόρησε η silvia v4 2014... δεν βλέπω να έγινε και καμιά ιδιαίτερη αλλαγή...
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Το θερμοστοιχείο είναι πλέον βιδωτό και όχι κολλημένο οπότε άμα καεί δεν αλλάζεις όλο το boiler και επομένως η επισκευή θα είναι σημαντικά φτηνότερη. Από την άλλη, έτσι ήταν και οι πρώτες Silvia και μετά από καιρό παρουσίαζαν διαρροές από το σπείρωμα. Επίσης εάν κάποιος φροντίζει να έχει νερό πάντα το boiler και δεν κάνει καμιά πατάτα στην αρχή που αγοράζει την μηχανή (δεν κάνει σωστά το priming) η αντίσταση κρατάει για πολλά χρόνια.
Τέλος, φαίνεται ότι το steam wand είναι μεγαλύτερο.
Μεγάλη κουβέντα να την πεις V4, θα περίμενα περισσότερα αν και καλό θα είναι να περιμένουμε μήπως έχει και τίποτα άλλο ,πιο εσωτερικό, που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Τέλος, φαίνεται ότι το steam wand είναι μεγαλύτερο.
Μεγάλη κουβέντα να την πεις V4, θα περίμενα περισσότερα αν και καλό θα είναι να περιμένουμε μήπως έχει και τίποτα άλλο ,πιο εσωτερικό, που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
Να κάνω μια ερώτηση;
Όταν πρωτοπήρα την μηχανή και κατόπιν αγόρασα μανόμετρο γλυκερίνης που προσαρτάται στο pf, είχα μετρήσει την πίεση και είχε βγει 11 bar.
Οπότε ρύθμισα την OPV ώστε να έχω 9 bar στο pf.
Αυτό έγινε σχεδόν 3 χρόνια πριν και από τότε δεν ξαναπείραξα την opv. Τις προάλλες είπα να ξαναβάλω το μανόμετρο για να δω αν έχει αλλάξει κάτι. Μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρέπει να έπεσε η πίεση γιατί έβλεπα συνέχεια νερό να βγαίνει από την επιστροφή του ρεζερβουάρ. Οπότε ξαναβάζω το μανόμετρο και προς μεγάλη μου έκπληξη αντί να δω λιγότερο από 9 bar είδα 10 ολοστρόγγυλα. Οπότε και ξαναρύθμισα ώστε να έχω 9.
Η απορία μου είναι, πως είναι δυνατόν να μεγαλώνει η πίεση; Θέλω να πω, η OPV είναι ένα σύστημα με προφόρτιση ελατηρίου (όπως λέγαμε και για τα αμορτισέρ των μοτοσυκλετών). Είναι δυνατόν με τον καιρό να σκληραίνει αντί να μαλακώνει;
Ή μήπως άλλοι παράγοντες (π.χ. άλατα) φταίνε που ανέβηκε η πίεση;
Απλά μου έκανε εντύπωση, γι' αυτό και ρωτάω.
Όταν πρωτοπήρα την μηχανή και κατόπιν αγόρασα μανόμετρο γλυκερίνης που προσαρτάται στο pf, είχα μετρήσει την πίεση και είχε βγει 11 bar.
Οπότε ρύθμισα την OPV ώστε να έχω 9 bar στο pf.
Αυτό έγινε σχεδόν 3 χρόνια πριν και από τότε δεν ξαναπείραξα την opv. Τις προάλλες είπα να ξαναβάλω το μανόμετρο για να δω αν έχει αλλάξει κάτι. Μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρέπει να έπεσε η πίεση γιατί έβλεπα συνέχεια νερό να βγαίνει από την επιστροφή του ρεζερβουάρ. Οπότε ξαναβάζω το μανόμετρο και προς μεγάλη μου έκπληξη αντί να δω λιγότερο από 9 bar είδα 10 ολοστρόγγυλα. Οπότε και ξαναρύθμισα ώστε να έχω 9.
Η απορία μου είναι, πως είναι δυνατόν να μεγαλώνει η πίεση; Θέλω να πω, η OPV είναι ένα σύστημα με προφόρτιση ελατηρίου (όπως λέγαμε και για τα αμορτισέρ των μοτοσυκλετών). Είναι δυνατόν με τον καιρό να σκληραίνει αντί να μαλακώνει;
Ή μήπως άλλοι παράγοντες (π.χ. άλατα) φταίνε που ανέβηκε η πίεση;
Απλά μου έκανε εντύπωση, γι' αυτό και ρωτάω.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!