Gaggia New Baby - Ascaso i2
-
bentol
Re: Gaggia New Baby - Ascaso i2
Στις entry level καφετιερες τυπου Baby υπολογιζε και τις Intra-shot ματαβολες θερμοκρασιας λογω μικρου boiler. Για να βγαλεις καλο shot οπωσδηποτε χρειαζεσε και ενα στοιχειωδες temperature surfing.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Θα βαρεθείς την ζωή σου για να κάνεις temperature surfing. Έχει τόσο μεγάλη αντίσταση η Baby και τόσο μικρό boiler που έχεις κύκλους της τάξης των 10 s on και παραπάνω από 7 min off. Απλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό.bentol έγραψε:Στις entry level καφετιερες τυπου Baby υπολογιζε και τις Intra-shot ματαβολες θερμοκρασιας λογω μικρου boiler. Για να βγαλεις καλο shot οπωσδηποτε χρειαζεσε και ενα στοιχειωδες temperature surfing.
Off topic:
Φίλε bentol άμα μπορείς συμπλήρωσε το προφίλ σου με την μηχανή και τον μύλο που έχεις. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Με τους κραδασμους της μηχανης και το τρεμουλο των σφηνοποτηρακιων μπορουμε να κανουμε κατι;
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Οι κραδασμοί μεταφέρονται κυρίως στην σχάρα συλλογής, παίξε λίγο με την θέση της, εάν είναι θέμα θορύβου. Εάν βλέπεις κραδασμούς σε όλη την μηχανή έλεγξε εάν πατάει καλά. Εγώ βάζω χαρτί κουζίνας για να μην λερώνω την μηχανή με το naked pf. (δες φώτο στους καφέδες). Παρατήρησα ότι μόλις αυτό βραχεί από την σχάρα σταθεροποιεί πολύ καλά το ποτηράκι.
Αλλά μεταξύ μας δεν είναι και πολύ δύσκολο να διορθώνεις λίγο την θέση στο ποτηράκι κατά την διάρκεια της εκχύλισης. Ο Alex εκχυλίζει, τραβάει video, χρονομετρεί και ταϊζει και το μωρό ταυτόχρονα
viewtopic.php?f=7&t=347&start=20#p4299
Αλλά μεταξύ μας δεν είναι και πολύ δύσκολο να διορθώνεις λίγο την θέση στο ποτηράκι κατά την διάρκεια της εκχύλισης. Ο Alex εκχυλίζει, τραβάει video, χρονομετρεί και ταϊζει και το μωρό ταυτόχρονα
viewtopic.php?f=7&t=347&start=20#p4299
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Εχουν περασει δεκα μερες μετα το γαμο μηχανης- μυλου και μπορω να πω οτι εχω λιωσει και τις δυο συσκευες
Αυτο που βλεπω με τα ματια τα δικα μου ειναι οτι απο τη μια ειμαι σε καλο δρομο και απο την αλλη εδωσα λιγη ακομη ποιοτητα στην καθημερινοτητα μου!
Αυτο που βλεπω με τα ματια τα δικα μου ειναι οτι απο τη μια ειμαι σε καλο δρομο και απο την αλλη εδωσα λιγη ακομη ποιοτητα στην καθημερινοτητα μου!
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
vounataka έγραψε:Εχουν περασει δεκα μερες μετα το γαμο μηχανης- μυλου και μπορω να πω οτι εχω λιωσει και τις δυο συσκευες![]()
Άντε καλή συνέχεια!!!
Και καλούς καφέδες!
Ευτυχως που ο μυλος ανοιγει ευκολα και τα σημαδια στα γραναζια του δεν χανονται
Τελικα ολα ειναι θεμα χρονου.
Τελικα ολα ειναι θεμα χρονου.
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Με ενδιαφέρει κι εμένα, για εξήγησε το λίγο περισσότερο αυτό, όταν έχεις χρόνο.vounataka έγραψε:Ευτυχως που ο μυλος ανοιγει ευκολα και τα σημαδια στα γραναζια του δεν χανονται![]()
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
Αφου αδειασεις τον καφε τραβηξε προς τα επανω το καλυμα. Δεν εχει βιδες και θα βγει πανευκολα. Επανω στο μεγαλο γραναζι μαρκαρεις οτι θελεις και εισαι οκ. Το που θα βαλεις τα σημαδια σου ειναι θεμα δικο σου. Φροντισε μετα να το ξαναβαλεις σωστα γιατι θα ακους θορυβο.
Ολα αυτα ισχυουν για τον i2.
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Προφανώς δεν εννοείς το hopper σαν κάλυμμα, οπότε αν εννοούμε το ίδιο πράγμα στον i-mini το κάλυμμα έχει βίδα. Και μετά λες ότι πάνω στα burrs μαρκάρεις το σημείο της ρύθμισης σου;vounataka έγραψε:Αφου αδειασεις τον καφε τραβηξε προς τα επανω το καλυμα. Δεν εχει βιδες και θα βγει πανευκολα. Επανω στο μεγαλο γραναζι μαρκαρεις οτι θελεις και εισαι οκ. Το που θα βαλεις τα σημαδια σου ειναι θεμα δικο σου. Φροντισε μετα να το ξαναβαλεις σωστα γιατι θα ακους θορυβο.
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.