Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia
-
unani
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Bellezza Francesca L
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: Fiorenzato f83emoded
- Οι καφέδες μου:: σπυρι να'ναι, κι οτι να'ναι ...
Re: Ποιότητα κατασκευής Rancilio Silvia
Ξερεις αν υπαρχει καπου σε pdf η κατι τετοιο το σχεδιαγραμμα με το εσωτερικο τησ silvia με ολα τα μερη της?
- Alex_Under
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
http://www.espressocare.com/images/Part ... ilvia2.jpg
http://www.espressocare.com/images/Part ... ilvia1.jpg
http://www.espressocare.com/images/Part ... ilvia1.jpg
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
-
unani
Τελικα την ανοιξα και απλα εσφιξα τη γωνια στο πλαστικο.Εδω και δυο μερες δεν εχω δει καποια διαρροη.Δεν εβαλα ουτε καν λιγο πλαστικο λιναρι(τεφλον σε ταινια) για να σφυξει.Και βασικα φοβαμαι να το σφυξω κι αλλο γιατι ειναι πλαστικο και αν χαλασουν οι βολτες...αντε να βρω ανταλακτικο...
-
woodsman43
Πληροφοριακα ανταλλακτικο τετοιο δεν υπαρχει ειδικα κιολας στην ελλαδα.Αυτο που υπαρχει ειναι ολοκληρη η τρομπα με 15 ευρω.
Παντως(παλι πληροφοριακα)να ξερεις πως δεν βαζουμε ποτε υγρο τεφλον στην εξοδο της τρομπας μιας και οι πιθανοτητες να διαλυθουν τα πασα εαν χρειαστει να το ξεβιδωσεις ειναι παρα πολυ μεγαλες.(μονο τεφλον,μονο τεφλον)
Η τρομπα μεσα της εχει λαστιχακι και οταν σφιξεις την γωνια αρκετα και αυτη ακουμπησει στο λαστιχακι τοτε στεγανοποιει μονη της.
Παντως(παλι πληροφοριακα)να ξερεις πως δεν βαζουμε ποτε υγρο τεφλον στην εξοδο της τρομπας μιας και οι πιθανοτητες να διαλυθουν τα πασα εαν χρειαστει να το ξεβιδωσεις ειναι παρα πολυ μεγαλες.(μονο τεφλον,μονο τεφλον)
Η τρομπα μεσα της εχει λαστιχακι και οταν σφιξεις την γωνια αρκετα και αυτη ακουμπησει στο λαστιχακι τοτε στεγανοποιει μονη της.
-
unani
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Δε μιλουσα για υγρο τεφλον αλλα για ''μαλλι'' πλαστικο.Αυτο που χρισιμοποιουν οι υδραυλικοι.Και παλι καλα που κοστιζει μονο 15 ευρω η τρομπα.Πιστευα πως θα κοστιζει παραπανω 
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Να κάνω ένα μικρό update για τα μέχρι στιγμής.
Μικρό πρόβλημα με την αποκόλληση του πόμολου για τον ατμό. Πλέον σταμάτησα τα πολλά priming.
viewtopic.php?f=15&t=1043#p13632
Μικρό πρόβλημα με το μπροστά δεξί ποδαράκι που αποκολλήθηκε. Είναι μάλλον αυτοκόλλητο. Το καλό είναι ότι έχει αρκετή κόλλα οπότε ξανατοποθετείται εύκολα.
Μικρό πρόβλημα με την αποκόλληση του πόμολου για τον ατμό. Πλέον σταμάτησα τα πολλά priming.
viewtopic.php?f=15&t=1043#p13632
Μικρό πρόβλημα με το μπροστά δεξί ποδαράκι που αποκολλήθηκε. Είναι μάλλον αυτοκόλλητο. Το καλό είναι ότι έχει αρκετή κόλλα οπότε ξανατοποθετείται εύκολα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Alex_Under
Χρήστο αυτό το έπαθα και εγώ.Christos έγραψε: Μικρό πρόβλημα με το μπροστά δεξί ποδαράκι που αποκολλήθηκε. Είναι μάλλον αυτοκόλλητο. Το καλό είναι ότι έχει αρκετή κόλλα οπότε ξανατοποθετείται εύκολα.
Και η πλάκα είναι ότι κατάλαβα πως εκεί που ήταν αρχικά κολημένο το ποδαράκι απτο εργοστάσιο δεν ήταν συμμετρικό με το αριστερό και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος για κάτι τέτοιο.
- Christos
- Συντονιστής

Επίσης Alex, μου μετακινείται (προς τα μπροστά) και αυτό το δαχτυλίδι που είναι πίσω από το πόμολο του ατμού. Υποθέτω η χρήση του είναι για να μην κόβει το μέταλλο το πόμολο.
Εψαξα και για φωτογραφία αλλά δεν βρήκα, αλλά ελπίζω να είναι κατανοητό τι εννοώ.
Εψαξα και για φωτογραφία αλλά δεν βρήκα, αλλά ελπίζω να είναι κατανοητό τι εννοώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Alex_Under
Αν εννοείς το πλαστικό που κάθεται σαν επένδυση στην τρύπα του μοχλού του ακροφυσίου,ε μένα ήταν σπασμένο από την πρώτη μέρα.
Βγάλε το πόμολο, βγάλε το δαχτυλίδι και δες αν είναι σπασμένο στο λεπτότερό του σημείο.
Πιθανότατα να είναι.
Επισκεύασέ το με μια σταγόνα κόλλας στιγμής και αφού κολήσει ξαναβάλτο.
Εγώ μαλάκωσα με έναν αναπτήρα και τα ποδαράκια που το κλειδώνουν στην θέση του, και τα έβγαλα πιο πολύ προς τα έξω ώστε να μαγκώνουν περισσότερο.
Βγάλε το πόμολο, βγάλε το δαχτυλίδι και δες αν είναι σπασμένο στο λεπτότερό του σημείο.
Πιθανότατα να είναι.
Επισκεύασέ το με μια σταγόνα κόλλας στιγμής και αφού κολήσει ξαναβάλτο.
Εγώ μαλάκωσα με έναν αναπτήρα και τα ποδαράκια που το κλειδώνουν στην θέση του, και τα έβγαλα πιο πολύ προς τα έξω ώστε να μαγκώνουν περισσότερο.
- Christos
- Συντονιστής

Ευχαριστώ Alex, θα του ρίξω μια ματιά.