Delonghi ECO 310.W

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
CremaDallas

Re: Delonghi ECO 310.W

Δημοσίευση από CremaDallas » Παρ Φεβ 11, 2011 6:23 pm

σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Παρ Φεβ 18, 2011 12:03 am

τον illy dark roast σε κοκκους που τον βρηκες ???????? εχω φαει το τοπο μια φορα βρηκα απο ebay αλεσμενο( 250 gr) και απο τοτε ειμαι στο ψαξιμο ..... δωσε μου τα φωτα σου 8-)

kostast
Μηχανή:: Delonghi ECO 310R

Δημοσίευση από kostast » Κυρ Φεβ 27, 2011 5:50 pm

Καλησπέρα σ' όλους,

έχω κι εγώ αυτή την μηχανή εδώ και περίπου τρεις μήνες, αν θυμάμαι καλά. Μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα. Όμως τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Η μηχανή στάζει όταν είναι ανοικτή για πολύ ώρα, όπως επίσης στάζει πολύ μετά το φτιάξιμο κάποιου καφέ. Δεν το έκανε ποτέ αυτό. Ν' αναφέρω ότι δεν την έχω καθαρίσει καθόλου από τα άλατα. Έψαξα στο σούπερ μάρκετ να βρω αυτό που λέει το manual της μηχανής για το υλικό αφαλάτωσης της Delonghi αλλά το βρήκα. Φταίει αυτό για το ότι στάζει η μηχανή, και καμία ιδέα που μπορώ να το βρω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Κυρ Φεβ 27, 2011 6:06 pm

Μιας και έχω τη Delonghi EC 300M που νομίζω είναι σχεδόν ίδιες είχα αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και με μια αφαλάτωση λύθηκε αμέσως το πρόβλημα.Εμένα είχε έρθει ένας φίλος μου που ασχολείται με service τέτοιων μηχανών και μου έβαλε κάποιο δικό του υγρό που το χρησιμοποιεί για αφαλάτωση.Το πρόβλημα λύθηκε αλλά δε ξέρω κάτα πόσο δυνατό ήτανε αυτό το υγρό αν και μου είπε δεν υπάρχει φόβος.
Με λίγα λόγια υπάρχει το dezcal και το τρυγικό οξύ αλλά δε μπορώ με ασφάλεια να σου πω ποιο και αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια.Ας πει κάποιος πιο σχετικός τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τα boiler μας μιας και ενδιαφέρει και μενα για μελλοντική αφαλάτωση.
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

kostast

Δημοσίευση από kostast » Κυρ Φεβ 27, 2011 11:01 pm

Έχεις βρει πουθενά το προϊόν αφαλάτωσης της delonghi επειδή δεν το έχω βρει σε σούπερ μάρκετ εκτός κ' αν πρέπει να πάω σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών αν και χλωμό το βλέπω...

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Δευ Φεβ 28, 2011 6:55 pm

Όχι δεν εχω ψάξει καν αλλά νομίζω ένα απο τα δύο που σου ανέφερα παραπάνω θα κάνει για τη περιπτωσή μας..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 28, 2011 9:09 pm

kostast έγραψε:Έχεις βρει πουθενά το προϊόν αφαλάτωσης της delonghi επειδή δεν το έχω βρει σε σούπερ μάρκετ εκτός κ' αν πρέπει να πάω σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών αν και χλωμό το βλέπω...
Έχεις επικοινωνήσει με το επίσημο service της Delonghi;
http://web1.dlservice.org/dlservice/ext ... hp?id=1607
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

kostast

Δημοσίευση από kostast » Δευ Φεβ 28, 2011 9:35 pm

Christos έγραψε:
kostast έγραψε:Έχεις βρει πουθενά το προϊόν αφαλάτωσης της delonghi επειδή δεν το έχω βρει σε σούπερ μάρκετ εκτός κ' αν πρέπει να πάω σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών αν και χλωμό το βλέπω...
Έχεις επικοινωνήσει με το επίσημο service της Delonghi;
http://web1.dlservice.org/dlservice/ext ... hp?id=1607
Δεν είχα δει ότι στο site της Delonghi έχεις την δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί τους με μήνυμα. Στο ελληνικό site δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι τέτοιο και απ' ότι βλέπω αυτή η σελίδα ανήκει στο ξένο site.
Έλεγα μήπως κάποιος είχε αντιμετωπίσει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα και μου πει καμία ιδέα πριν αρχίσω να μιλάω με αντιπροσωπείες γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο...
Σ' ευχαριστώ για το link...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 28, 2011 9:41 pm

Δοκίμασε πρώτα τηλεφωνικά. Ρώτησε τους που μπορείς να βρεις το descaler και τι άλλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

kostast

Δημοσίευση από kostast » Δευ Φεβ 28, 2011 11:12 pm

Christos έγραψε:Δοκίμασε πρώτα τηλεφωνικά. Ρώτησε τους που μπορείς να βρεις το descaler και τι άλλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά.
OK. Θα δοκιμάσω αύριο. Σ' ευχαριστώ πολύ...

Απάντηση